Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Papuc diesel 4X4 se opreste greu
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
Mario_b
Papuc, diesel, 4X4 double cab, fabricatie 2005, 13000km. Nu este masina mea, este a unui prieten care nu are acces la Internet. M-a mirat foarte mult cand mi-a spus ca dupa ce invarte cheia sa opreasca masina motorul mai merge 2-3 secunde! Si chiar asa este! Am incercat-o si eu si e o senzatie ca ceva nu merge bine. Dar vreau sa fiu sigur ca nu 'face asa toate', inainte sa ma duc cu ea in service. Ma puteti ajuta?
PS alte probleme nu are, porneste la frig foarte usor, motorul merge foarte bine, becul care arata un catalizator, ala galben, i s-a ars.
argon
Si in timpul asta de 2-3 secunde merge normal motorul sau zgaltaie masina din toate incheieturile?
didosdoru
Cred ca problema este de la electrovalva de pe pompa de injectie care opreste alimentarea cu motorina.Probabil ca se inchide mai greu din cauza mizeriei sau a motorinei mai proaste.
Mario_b
Motorul merge absolut normal in astea 2-3 secunde, nu scututra caroseria, merge ca si cum nici nu as fi intors cheia sa-l opresc. Deci cred ca este cazul s-o duc la service.... sa vad cand are si proprietarul timp liber sa mergem.... Oricum daca ati mai patit cineva asa ceva, astept raspunsurile voastre.
cristi_doditoiu
Am si eu un papuc diesel (7300 km)si tot asa imi face.cred ca intradevar devina este electrovalva aceea de la pompa de injectie.Nu cred ca tre sa te sperie atata timp cat merge bine.Daca mai ai rabdare pana marti iti voi da mai multe detalii.ma duc cu ea in service.Ma supara!!!!!
CIPTUNING
Am una noua (1200km) si tot asa face. E de la ei nu e nimic stricat. La ARO opreai de tot contactul, scoteai cheia dar motorul nu se oprea dc nu trageai de un buton de genul socului la benzinarele fara injectie. Nu va alarmati.

neacsiuv
Am o problemă sad.gif , pornesc masina 4x4 doublucab si se opreste după ceva timp, să fie de la motorină, dop gheata, s-au este altceva... .Are 6000km blush.gif
cristi_doditoiu
In toamna anului trecut mi-am cumparat o autoutilitara DACIA Duble Cab 1.9D.Am avut ceva probleme pe care cred ca le-am remediat iar cele care au mai ramas le voi remedia.Sunt programat la reprezentanta din Rm Valcea pentro a inlocui ceasul de km,planetara pe dreapta fata,si un amortizor pe spate.Dar problema mea este cu totul alta!.Cand rulez cu peste 90 km/h am zgomut deranjant in habitaclul masinii.Motorul este prea turat.Am mers cu alte masini acelasi model dar 4x4 si nu fac asa.Eu am doar tractiune de aceea cred ca ceva nu este in regula.Din contra ar trebui sa mearga mai bine.Vreau sa aflu date tehnice despre ambele tipuri(4x4,tractiune)mai precis raportul turatie/kilometrii.Cum pot rezolva broblema??Am dat "niste"bani si nu sunt multumit sa mi se raspunda:"CE VREI DOMNULE E DACIE!!!"
neacsiuv
Da corect de ce să se spună că :"CE VREI DOMNULE E DACIE!!!" și ce dacă este dacie, trebuie să fie la standarde mai înalte la pretențiile care le au preț calitate, dar au o moștenire veche..... . Dar să știi eu nu am observat să facă urăt la 90-100km/oră, dar de multe ori zgomotul mașini este de la cutie pentru-că este romănească, dacă nu au făcut treabă bună pănă la capăt....nasol.
Mario_b
Da, nu sunt foarte reusite ca izolare fonica, si mai e ceva, directia e greoaie rau de tot, in oras ma oboseste. Dar asta a patronului e calul de povara cum s-ar zice si merge chiar foarte bine, mie imi face placere sa o conduc. Am iesit cu ea din namoale si din zapezi, cara saraca la rosii si la motorina.... fara probleme.. biggrin.gif
cristi_doditoiu
Nu ma plang de ea ca masina ,numai ca motorul diesel in general nu este un motor de turatie.As vrea sa aflu daca s-a mai mostenit treaba aia cu,"cutie de tractiune,si cutie de fuga"cum se faceau odata.Maine ma duc cu ea la service si am s-o pun pe tester sa vad ce turatie are motorul la 90 km/h.Nu stiu ce voi mai putea face dar cred ca o sa le fac scandal si putin anti reclama.Mi-am luat masina pentru mine pentru familie de aceea am luat doar tractiune fata.sa fie mai sprintena .N-am avut noroc.. ma bate gandul s-o duc la poarta uzinei si sa le-o las acolo.
teo76
si eu am aceiasi problema cu un papuc care nu este pe motorina dar la fel dupa ce rasucesc cheia sa-l opresc mai merge doua trei secunde. Stie cineva care e problema?
B-38-NFS
nu mai intrati in panica asa fac toate .doar sunt dacia nu ???
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.