Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Help:Probleme semnalizare
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
mombutu
Salut,
Am o Dacie 1310 din 1989 care are unele probleme cu semnalizarea:
de curand m-a lasat releul de semnalizare si am cumparat unul nou. Dupa ce l-am montant pe cel nou am constatat ca semalizarea pe stanga este ff intermitenta (nu are cadenta normala, inclusiv click-ul din releu) iar pe dreapta nu mere de loc.
Treb sa mentionez ca am luat masina dupa ce a stat cativa ani buni, am dus-o la un mester si am refacut tinichigeria, vopseaua dar de montat inapoi semnalizarea am facut-o eu..., poate am gresit ceva la fire (releul era cam dus inainte de reparatie).

OCEBE
intai si-ntai: de care releu de semnalizare i-ai pus? termic sau electronic?

apoi: fiind dacie din '89 banui ca ai "lucas"-uri pe aripi; unii au modificat legaturile la lampi a.i. la semnalizare directie sa clipeasca contratimp cu lampile obisnuite; daca e asa, verifica legaturile electrice;

daca ai termic, faptul ca pe stanga are cadenta nefiresc de mare se cauzeaza unui consum insuficient, adica unul din becuri nu functioneaza (ori bec ars, ori de putere mai mica de 21W, ori legaturi sau contacte proaste, etc); pe dreapta n-ai nici un consumator in regula;
daca ai electronic, becurile si legaturile sunt OK dar are cadenta prea mare poti schimba niste condensatori electrolitici in montajul electronic cu altii noi eventual de capacitate ceva mai mare.
mai vino cu ceva detalii
wolfin
este bine sa verifici si butonul de avarii.
mombutu
salut,
in primul rand: multumesc, pt ajutorul vostru de pana acum.
Eu am avut releu electronic si am inlocuit vechiul releu cu unul electronic. (cel putin asa cred, eu sunt incepator in ale masinilor).
acum am realizat:
La intoarcerea de la service am avut semnalizarea functionala (am dat cateva bobarnace la releul vechi si a luat-o). Intre timp releul vechi a crapat si am cumparat pe cel nou care cand l-am montat prezinta "simptomele" de mai sus. Deci nu aveam ce sa stric la montatul firelor.
Am avut lampi de semnalizare pe aripile fata dar cand am refacut semnaliararea au fost inlocuite cu aripi fara loc pt lampile de semnalizare. Inainte nu au avut nimic deosebit facut la ele (gen semnalizare contra timp).
O sa verific si avaria cand ajung acasa.
fat_racer
Cumpara-ti alt releu ca asta sigur nu e bun!
vi_escu
Verifica si contactele la soclurile becurilor. In contact imperfect face ca frecventa de clipire sa nu fie egala stanga-dreapta.
driverx
Daca caraie si are semnalizare f intermitenta, schimba releul, ca ala care il ai e de o calitate deosebita. Si eu am schimbat 2 pana am gasit unul bun. Dupa aia m-am enervat intr-o zi si mi-am luat unul bosch. Se potriveste perfect.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.