Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: patina/schimbator viteze
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
byte
Am o mica problema cu maneta schimbatorului de viteze. Maneta merge in stanga punctului unde ar intra viteza 1. Am cumparat o patina noua si am schimbat-o, dar maneta tot merge in stanga.
Am observat ca patina nu sta perfect orizontala si schimbatorul nu se opreste in ea ( partea de jos a schimbatorului si placuta nu sunt in acelasi plan smile.gif )...
Avti vre-o idee cum as putea sa rezolv problema?
Ma gandeam eventual sa pun niste saibe sub patina ca sa fie in acelasi plan cu schimbatorul ... insa oricum placuta nu o sa stea orizontala ...
marianrec
Eu mi-am schimbat planseul pedalier si cred ca nu s-a potrivit perfect pt ca am exact aceleasi probleme ca tine. Astept sa se mai incalzeasca putin poate mai "modelez" putin bieleta...
diaconuliviu
QUOTE(byte @ 19 Mar 2006, 11:21)
[...]

Sigur arcul de la maneta schimbator e bun? Ma refer la cel care se opune cind apesi maneta pentru marsarier si care ar trebui sa ridice maneta. Daca da, pune saibe sau distantieri sau..vezi daca nu e strimba podeaua, lovita, etc.Sau, incearca sa impingi de maneta de jos in sus, dinspre bieleta. Daca se deplaseaza in sus, ai ceva la ansamblul ala cu nuca si arc de care spuneam.
byte
Am rezolvat-o cat de cat cu ajutorul unor suruburi cu care am ridicat patina in freptul schimbatorului. O sa vad cum se comporta in timp.
Probabil ca podul pedalier a fost schimbat sau maneta schimbatorului de viteza e prea lunga.
vaally
QUOTE(byte @ 22 Mar 2006, 16:20)
Am rezolvat-o cat de cat cu ajutorul unor suruburi cu care am ridicat patina in freptul schimbatorului. O sa vad cum se comporta in timp. 
Probabil ca podul pedalier a fost schimbat sau maneta schimbatorului de viteza e prea lunga.
*

Eu am avut aceleasi simptome si dupa ce am desfacut piesa din plastic de deasupra schimbatorului (de la bord spre scaune) am gasit suruburile de la oala schimbatorului desfacute. Le-am pus seibi si le-am strins la loc si merge perfect.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.