Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: probleme cu frana de mana si frana de servciu
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
xplorerseara
Am si eu o problema. Am tras frana de mana cand am parcat masina si parca a scapat ceva... ideea este ca nu mai tine frana de mana.. dar faza e ca dupa ce am pornit masina (berlina din 98 cu servofrana) si am plecat pdeala era foarte jos si prindea doar in capat (prindea bine) nu inteleg care e legatura.. se prea poate sa fii scapat cablul la frana de mana .. dar ce legatura sa aibe cu frana de picior...nu inteleg...stie cineva ceva?
ionut232
poate s-a slabit cablu de la frana de mana...si pe fata sa nu ai frane...
ionutctn
Postez si eu aici problema legata de frana (cred eu). Daca se inchide aici si se muta in alta parte rog moderatorii sa mute ce se discuta aici integral.
Iata problema mea: de curand in sfarsit am si eu frane bune. Pentru asta am schimbat pistonasele pe spate cu unele noi complet echipate (asta din cauza ca ramaneau rotile blocate spate iar meseriasii spuneau ca e gripat ma rog sfatul lor a fost sa le schimb) si am schimbat si placutele de frana cica si alea uzate plus aerisire, reglat frana de mana ma rog tot ce trebuie. La inceput nu aveam frane klumea (mi-a zis ala ca pana se "aseaza" placutele ma rog etc etc) dar usor usor vad ca reactioneaza din ce in ce mai bine cand apas frana (chiar foarte bine in momentul de fata). Problema mea este ca dimineata cand plec la servici cu ea pe o portiune de vreo 100 de metri lungime eu merg cu viteza intai foarte incet fiind o parcare supraaglomerata si aud in fiecare dimineata cum se aude un scartait ca si cum ar fi rotile blocate pe fata (scartait-chitait din ala cand pui frana si aia placute dalea care scartaie). Acum ce sa zic: nu se simt rotile infranate. Sunetul dispare dupa ce merg foarte putin. Pe urma la plecarile de pe loc nu se mai aude nimic, e totul in regula.
Dyda
xplorerseara

Iti recomand sa mergi la un service bun ptr a rezolva problema

ionutctn

Uneori prin placutele de frina se mai gasesc si unele corpuri dure gen pietricele sticla sau span si in contact cu metalul discului de frina in rotatie scot acele sunete inalte botezate dupa perceperea fiecaruia. Sau, placutele fiind noi, prezinta unele proieminente gen ciocuri avind acelasi efect.Acest fenomen apare la etrierii ale caror placute nu se retrag in totalitate dupa suprafata discului. O data cu uzura va dispare si acest aspect neplacut
nvp_playboy
xplorerseara
Aveai facut reglajul pe spate din frana de mana nu din parghiile de la saboti ....sau pe o parte cablul de frana a fost blocat in pozitia tras, dindu-si drumul sabotii sau distantat, de aici si pedala mai lunga si totusi eficace.
Problema ta e destul de grava , deoarece e posibil sa fi mers infranat mult timp, si sa fi gripat rulmentii
Daca ai nevoie de ferodouri pentru saboti spate, vezi ca vinde cineva la Bursa.

ionutctn

Scoate placutele de frana, pilestele marginile , freacale putin cu laspapir...punele inapoi, daca nu are efect, e posibil sa fie prea "tari"
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.