Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Case cu structura metalica sau din lemn
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Cafenea
Pages: 1, 2, 3, 4
wolfyman
Si-a facut cineva asa ceva? ma intereseaza si pe mine mai sigur preturi ca nu am incredere ca spun astia pe net! spun un pret si cand ajungi sa o faci se dubleaza aproape! Daca e cineva care si-a facut sa-mi spuna si mie cat la costat si cat de mare e casa, daca are etaj, instalatii termice, sanitare si electrice! Multumesc anticipat! Sper sa nu mai fie un topic ca eu nu am gasit!daca mai este unu rog moderatorii sa ma mute acolo!
Ake
n-am inteles nimic. poti fi mai explicit?
Nu de alta, dar am senzatia ca tu ai in vedere O ANUME firma de constructii sau antreprenor. Da un link, un nume de firma, ceva.

Altfel de unde vrei sa stim noi daca are etaj sau buda?
Altis
Structura metalica la casa?
Din cunostintele mele, ar costa mai mult decat una traditionala, asta pt ca toate piesele se fac la comanda, totul este pre-fabricat ca sa zic asa, si pe santier doar se monteaza, ceea ce face constructia rentabila doar in anumite situatii...Plus ca metalul se preteaza mai bine la lucrari industriale, gen hale...Scuze daca bat campii, dar nevasta-mea mi-a sarit in cap cand i-am sugerat asta pt locuinta, si deh, am tacut malc ca ea e arhitectul in familie smile.gif
andu911
mai mult de 10.000 euro e imposibil sa coste...tie ce ti-au zis aia ?
Altis
Daca ar costa 10.000 o casuta decenta, maine mi-as face una...
Banuiesc ca nu sunt luate in discutie chioscurile de bilete RATB, nu?
andu911
QUOTE(altisone @ 16 Dec 2005, 17:24)
Daca ar costa 10.000 o casuta decenta, maine mi-as face una...
Banuiesc ca nu sunt luate in discutie chioscurile de bilete RATB, nu?
*



Doar structura...biggrin.gif
Asa sunt casele prin US...
Oricum...cand faci totalul e mai ieftin. Si sunt mai rezistente la cutremure...
Marius
Structura am inteles, metalica. Dar restul compartimentarilor din ce sa fie? Ca daca se foloseste la ziduri caramida sau BCA nu mi se pare o mare economie. O fi bara de fier mai ieftina decat metrul cub de ciment, dar conteaza foarte mult intregul proiect.
Eu am observat ca se foloseste structura metalica la hale, depozite, chioscuri.. chestii comerciale. A, si la cladirile de birouri, dar acolo vorbim de compartimentari usoare, de plansee tot pe grinzi metalice, deci nu asa pretentioase ca si izolazie. Pe cand la o casa de locuit nu cred ca-i prea placut sa te trezesti ca a facut "burta" tavanul de la parter din cauza dulapului din dormitorul de la etaj.
andu911
http://www.saniterm.ro/content/protektor.htm

Marius: stii ca intotdeauna romanii se adapteaza mai greu la noile tehnologii...mai dureaza pana sa se construiasca asemenea case si la noi...care in alte tari sunt foarte des intalnite.
wolfyman
Imi cer scuze pentru lipsa semnelor de punctuatie. linku de mai sus ma ajuta si mai pun eu unu : http://www.con-dem.com/download.htm. Pe mine ma interesa daca si-a facut deja cineva deja si sa-mi spuna cat l-a costat cu totul casa "la cheie". Din cate am citit, casele astea din semifabricate sau cele din lemn sunt mai rezistente la cutremure si au izolatia termica mai buna si nu in ultimul rand costa mai putin. Linkul dat de Andu spune un pret de 220 $/mp cred ca spune totul. cu 35.000 $ iti faci o casa frumusica zic eu. Daca si-a facut cineva il rog sa-mi zica firma cu care si-a facut si daca lucreaza profesionist, ca daca dau peste unii care lucreaza de mantuiala mai bine incerc eu sa o fac, binenteles cu meseriasi.
mephistone
Toata treaba este de mentalitate.Azi ai ce alege si de aceea sunt toti bulversati.
Casa din zidarie:e o casa care nu are moarte,calculata si bine gandita ea e mult mai rezistenta la orice cutremur sau alte actiuni,in general in occident casele din zidarie sunt foarte scumpe.Sunt multe de spus la zidarie.
Casa pe structura de lemn: e o casa buna ,o solutie ieftina care va fi si la noi implementata in cativa ani (ceva de genul Loganului pe 7 ani credit),va fi accesibil pentru majoritatea tinerilor pe credit...
Casa din lemn are urmatoarele probleme: iti pot intra insecte,... in interiorul peretilor,sobolani,... daca nu e executata de adevarati profesionisti in 5 ani vei avea unele cheltuieli suplimentare,daca umezeala ajunge la termoizolatie ea se va igreuna si distruge...,lemnul netratat corespunzator se va degrada,exista un pericol mare de incendiu,din punct de vedere al rezistentei ,nu cutremurul e dusmanul ei (ea rezista bine la cutremur datorita masei mici care o angreneaza) ci vantul,vibratiile din vant si rozatoarele. (in canada sunt mari probleme cu astmul provocat de particulele din vata minerala din pereti care circula prin casa,se mai lasa si vata in pereti si nu mai ai o termoizolatie corespunzatoare. In concluzie este o solutie asteptata de multi si este una accesibila atat ca ea necesita o mai mare atentie in executie, o atentie in timp mai deosebita si costisitoare.Parerea mea este ca e o solutie pentru tineri dar nu vei imbatrani in ea.
Casa pe structura metalica: e o solutie mai scumpa ca cea pe lemn si mai buna,structura de rezistenta e mai supla si zvelta ,se preteaza mult mai bine la case P+E,nu mai ai probleme cu planseul sa-ti vibreze,otelul galvanizat nu prea are moarte ,e foarte buna solutia din punct de vedere structural,necesita la fel o mai mare atentie la termoizolatie,e de preferat alegerea unei termoizolatii rigide si mare atentie la executarea detaliilor de inchidere.

un link ca ex. se case pe structura metalica http://www.stratco.com.au
Dreamer
Daca nu vrea beton sau BCA atunci o sa fie casuta porcusorului din poveste ... un vant care sa sufle mai puternic si ... ramane cu structura metalica biggrin.gif
Iar o casa cu structura metalica care sa reziste la cutremure mai mari trebuie sa fie pe " role "( gen poduri ) iar deasupra contra greutate care sa oscileze.
wolfyman
Cred ca ar trebui sa te informezi. 90% din casele din canada, 60% din norvegia si cam 30 % din germania sunt facute din lemn sau structura metalica. Si inca nu le-a luat vantul daca inca se construiesc. Sper sa nu o ia tocmai pe a mea ( daca o fac pana la urma).
Dreamer
QUOTE(wolfyman @ 17 Dec 2005, 07:15)
Cred ca ar trebui sa te informezi. 90% din casele din canada, 60% din norvegia si cam 30 % din germania sunt facute din lemn sau structura metalica. Si inca nu le-a luat vantul daca inca se construiesc. Sper sa nu o ia tocmai pe a mea ( daca o fac pana la urma).
*



Dupa ce am afirmat cele de mai sus am pus si un "Smilies" ... ca sa te prinzi despre ce e vorba ... daca te ataci asa usor, eu imi cer scuze pentru ca te-am deranjat si te las in pace.
wolfyman
nu m-am atacat dar am luat in serios ce-ai zis! nu-mi mai dau seama cand glumeste cineva sau zice pe bune ca majoritatea sunt pusi pe facut misto.
lucian79
220 $/mp + T.V.A. in cazul constructiilor la cheie.

Uh ...100 mp ... 26.000 parale si ai o casuta la cheie. Misto idea, nu ?
andu911
aseara au dat la antena1 un reportaj despre case cu structura de lemn...cica rezista la cutremur pana la 8,5 grade
Dreamer
Eu nu cred ... casele cu structura de lemn sa reziste la cutremure de 8,5 ... exemplu ... Kobe ... in Japonia ... a fost un documentar pe Discovery. Au murit mii de oameni in acel seism.
dantes
Stiu ca nu e pe structura metalica, insa e o solutie ieftina si rapida... cu pereti de beton...

E destul de rapid, rezistent si izolat bine... Eu ma orientez catre ceva de genu' dar mai caut solutii ieftine...

Casele pe structura metalica si prefabricate, sunt peste tot in lume, si sunt mult mai calduroase si mai ieftine decat solutia clasica... De ex. daca faci din caramida, aceasta lucreaza inca 3 ani, iar din BCA lucreaza inca 5 ani... Asta asa ca idee...

In caz de cutremur, betonul/caramida/bca-ul se crapa la un moment dat, in schimb casele din prefabricate, sunt mai elastice, si nu are ce sa crape...decat un pic din tencuiala....
zodrac
QUOTE(Dreamer @ 17 Dec 2005, 23:18)
Eu nu cred ... casele cu structura de lemn sa reziste la cutremure de 8,5 ... exemplu ... Kobe ... in Japonia ... a fost un documentar pe Discovery. Au murit mii de oameni in acel seism.
*




Au cazut (ca) deoarece acoperisul traditional din tigla (app 2 tone) era bun pentru uragane si nu pentru cutremure.
anpop
QUOTE(Dreamer @ 16 Dec 2005, 22:59)
Iar o casa cu structura metalica care sa reziste la cutremure mai mari trebuie sa fie pe " role "( gen poduri )  iar deasupra contra greutate care sa oscileze.
*


Oare?!....poate dai si un exemplu de calcul radmasa.gif
wolfyman
Eu ma gandeam la o soliuie foarte ieftina de aceea intrebam de casa pe structura metalica! Dante casa pe care te gandesti mi se pare scumpa. Este peste 100000 euro iar eu nu am. Eu speram sa fac pe structura metalica cu maxim 40000 euro cam de 120-130 mp
adso
wolfyman, cu implicare directa (inclusiv la carca), si un pic de noroc, si bunavointa, si nervi tari, si timp, iesi la banii aia cu o casa de caramida.

chiar stiu ce vorbesc, crede-ma.
Petea
Hai sa ma bag si eu un pic in seama: din punct de vedere al rezistentei la seism, o casa metalica este mai buna decat una din zidarie deoarece, fiind flexibila, disiparea energiei seismice (care trebuie consumata cumva de structura) se face prin deplasari. O casa din zidarie care este foarte rigida, disipa de obicei energia seismica prin degradari. Dezavantajul zidariei este ca, daca nu e bine conceputa, la un seism apar fisuri in pereti. Dezavantajul constructiilor metalice este dat tocmai de aceasta flexibilitate deoarece, la deplasari mari, iti poate arunca mobila sau, prin deformarea cadrului metalic sa iti arunce afara elementele de inchidere si/sau sa-ti sparga geamurile. De aceea se pun la structurile metalice asa numitele contravantuiri (niste diagonale) care limiteaza marima deplasarilor.
Casele metalice au un mare dezavantaj legat de intretinere. De obicei, in timp otelul rugineste daca nu este protejat asa ca fie se vopseste periodic, fie poate fi inglobat in beton de protectie (mai sunt si alte metode dar cu costuri cam prea mari). La infiltratii de apa insa, apar marile probleme, deoarece coroziunea ascunsa de elementele de finisaj poate fi foarte periculoasa (este detectat doar cand face poc).
Din punctul meu de vedere, avantajele reale ale unei structuri metalice sunt: rapiditatea executiei, greutatea mica a constructiei, costuri de manopera reduse. Ca dezavantaje: izolatie termica si acustica proasta, intretinere relativ scumpa, grad de siguranta redus la foc (la incendii metalul are un grad de siguranta mai redus chiar decat lemnul).
In ceea ce priveste structurile din lemn nu le recomand din doua motive: din punct de vedere al rezistentei vechiul normativ seismic P100-92 (care mai e inca in vigoare pana in 2006) la capitolul 5 unde se calculeaza forta seismica NU aminteste nimic de structuri din lemn. Prin urmare, in acest moment, conform prescriptiilor legale in vigoare constructiile din lemn nu sunt incluse printre constructiile cu protectie antiseismica ridicata. Nou normativ (care intra in vigoare din 2006), are un capitol de lemn de 6 pagini cu notiuni introductive. Prin comparatie, capitolul de zidarie are 34 de pagini, cel de metal 25 de pagini iar cel de beton 24 de pagini. Din acest punct de vedere domeniul nu este foarte cunoscut la noi iar casele din lemn merg doar in zonele cu seismicitate slaba.
Al doilea motiv pentru care nu recomand lemnul este durabilitatea redusa. Toate casele din lemn se concep si se proiecteaza pentru o durata de 50 de ani pe cand zidaria sau metalul merg din conceptie la 90 de ani. E convenabil sa dau 200 euro/mp pentru 50 ani sau 300 euro/mp pentru 90 de ani? Mai mult, apar la lemn probleme speciale datorita microorganismelor sau a umiditatii astfel ca sunt necesare costuri ridicate de intretinere. Poate initial o casa din lemn rezista la un seism de 8 grade dar peste 20 de ani, datorita umiditatii si microorganismelor rezistentele s-ar putea sa nu fie nici la jumatate. Lemnul mi se pare ca este ca o nevasta: atragatoare la inceput dar pretentioasa dupa.
Personal, mi-as face o casa din zidarie cu stalpisori din beton armat la colturi. Nu se stie niciodata cand ma "viziteaza" un daciot care piede controlul masinii in curba.

Edit later: pentru cei inetresati, o casa "normala" pe zidarie costa in medie cam 300 EURO/mp. Asta fara dotari prea mari, tamplarie clasica din lemn si instalatii mai ieftine. Daca vreti tamplarie din lemn stratificat, instalatii electrice din cupru etc. pretul sare. In pret nu intra evident si terenul. Prin comparatie o casa la ANL costa 600 euro/mp si nici nu esti proprietar pe teren. Asta ca sa evitati (macar partial) smecheriile firmelor de constructii.
laur
Petea, esti la obiect. Doar ca niste treburi imi sint neclare:
- la casele pe structura metalica, sint 2 variante: una din structura "deasa", asemanatoare cu cele panelizate de lemn, in care metalul e de fapt profil din tabla zincata; ce sa rugineasca acolo? Cealalta varianta e cu grinzi; astea sint groase, gruntuite/vopsite inainte, apoi structura e in interiorul peretelui; rugineste acolo? Cum sa vopsesti periodic acolo? Desfaci toata casa?? Apoi izolatia termica zici ca e proasta. De ce? Ca e structura sandwich care are un factor termic dupa cite stiu (ca e cam acelasi ca la cele de lemn) echivalent cu o zidarie clasica de grosime 1,2 m. Gresesc?
La lemn ai dreptate.....doar ca diferenta aia, ce-i drept mica, poate face diferenta intre o casa pe pamint si un apartament de bloc (pt. ca unii sint la limita cu banii, si peste un prag nu mai pot). Chestia asta se intimpla afara, mai ales SUA si Canada, unde majoritatea caselor sint facute asa. Toata lumea e cosntienta ca nu tine 200 de ani (cine traieste atita?) dar e rezolvarea solutiei pt a sta la casa, pt ca altfel majoritatea ar locui unde? ca o casa clasica nu isi pot permite (la ei diferenta e mult mai mare decit la noi, in principal datorita manoperei).
Imi faci tu la cheie o casa cu 300 E/mp? Am un proiect de 145 mp contruit, iese 43500 E, eu dau 45.000 ca vreau timplarie Gealan. Esti parca din Iasi (daca asta inseamna IS din profilul tau), eu la fel, batem palma? Exact cum zici tu, zidarie, simburi&stilpisori, evident respectind prescriptiile legale in viguare (pt. izolare termica-termosistem, evident, si tigla de Ceramica sau tigla metalica, macar Ranilla). Parchet stratificat, gresie, fainta, obiecte sanitare romanesti. Ok?
Sa nu zici ca pretul ala e pt. casa facuta in regie proprie si ca e fara TVA, da?!
adso
QUOTE(laur @ 19 Dec 2005, 21:20)
Sa nu zici ca pretul ala e pt. casa facuta in regie proprie si ca e fara TVA, da?!
*


ma bag eu: ba cam asa e. TVA-ul platit la materiale, bineinteles.

ofertele de la firme mie mi-au dat ameteli - e adevarat, in bucuresti.
wolfyman
structura de otel sunt profile C si U si otelul este galvanizat! deci nu cred ca o sa rugineasca
Adi_Mircea
Ce parere aveti de casele pe structura metalica si pereti din prefabricate?Se zice ce sunt mai ieftine si timp de executie mai scurt.Are cineva o asemenea casa si cat sunt de confortabile?Se merita?
BURDA
casele pe structura de lemn si prefabricate sunt mai ieftine decat cea cu structura metalica si prefabricate, sunt foarte rezistente in timp, se construiesc repede, dar cel mai mare avantaj, daca se procedeaza corect in cazul izolatiilor termice, fonice si hihroizolatoare o sa ai un confort termic foarte bun + rezistenta la coroziune. Nu stiu pe cine ai sa gasesti in romania sa faca o casa din prefabricate la standarde dar merita efortul, daca nu te faci tu arhitect/executant si ai impuscat 2 iepuri dintr-un foc.
bertro
numai sa fie lemn ignifug, altfel...
body
Casa de zidarie facuta ok incepand cu proiectarea si terminand cu executia este peste celelalte 2 variante la toate capitolele !Parerea mea si nu de nestiutor , acum 3 ani am facut casa P+1 cu 206 mp total , la parter intrand si garajul .
Dar ...e de munca , credeti-ma !
laur
Da, la toate capitolele e peste, inclusiv la pret !
FLEX
laure, tu esti pregatit sa accepti ca o casa e un bun de consum ca o masina sau un frigider? si ca in 20-30 de ani nu se mai alege nimic de ea, iar o recarosare e mai scumpa decit un a noua? daca da, go for it ( nu neparat tu, la modul general pun problema, tu doar mi-ai ridicat mingea la fileu).
Numai ca sint tot felul de probleme tehnice de rezolvat, proiectarea pentru asa ceva ca produs unicat o sa fie foarte scumpa (nu cea de structura, cit cea de detalii de arhitectura), o sa treaca foarte greu de avizele de pompieri (atit lemn cit si metal) si ... poate sa apara problema materialelor neagrementate tehnic (de exemplu profilele de tabla galvanizata nu stiu sa aiba asa ceva) si problema se complica fabulos ... repet, doar pentru case unicat.
Daca vreun antreprenor MARE (repet, MARE) reuseste sa puna pe piata o astfel de solutie constructiva, cu case tip cu functiunea de locuinta (atentie, nu case de vacanta), cu toate agrementele posibile si imposibile, abia atunci vor deveni viabile solutiile cu structuri neconventionale.
vis-a-vis
Am si eu o intrebare.
Cati dintre voi ar sta in casa bunicilor?

Peste 50 de ani, orice azi este palat, va fi o casa cu probleme.

Deci la mentalitate ar trebui sa umblam si sa privim casele ca pe un bun de consum.
FLEX
Esti pregatit? da-i drumul ... io nu-s ...
tunderbird
QUOTE(vis-a-vis @ 9 Mar 2006, 16:56)
Am si eu o intrebare.
Cati dintre voi ar sta in casa bunicilor?

Peste 50 de ani, orice azi este palat, va fi o casa cu probleme.

Deci la mentalitate ar trebui sa umblam si sa privim casele ca pe un bun de consum.
*



Ehei cu mentalitatea ne mai descurcam noi, dar ce facem cu partea financiara?

Eu de exemplu, chiar locuiesc intr-o casa construita in '30 si de ceva ani tot incerc sa strang ceva bani sa-mi construiesc ceva nou.
Problema cea mai mare este ca in perioada lucrarilor nu am unde sa locuiesc cu sotia si cei doi copii...nu imi permit sa stau cu chirie si in acelasi timp sa sustin si santierul.

In opinia mea, nu mentalitatea este problema, daca n-ai malai n-ai alta solutie decat sa incerci sa faci rost, oricat de deschis la minte ai fi. Si daca nu poti, asta nu inseamna neaparat ca ai mentalitatea bunicilor.

Off topic:
Ati putea sa-mi recomandati si mie pe cineva care sa se ocupe cap-coada de actele pentru autorizare (consultanta, proiecte, avize, etc) la un pret corect?
romulus
QUOTE(vis-a-vis @ 9 Mar 2006, 16:56)
Am si eu o intrebare.
Cati dintre voi ar sta in casa bunicilor?

Peste 50 de ani, orice azi este palat, va fi o casa cu probleme.

Deci la mentalitate ar trebui sa umblam si sa privim casele ca pe un bun de consum.
*


Eu stau in casa bunicilor. Si sunt cat se poate de bucuros. Probleme sunt cu carul, dar se pot rezolva, din fericire in timp. De exemplu, anul trecut am rezolvat incalzirea si izolatia termica exterioara, anul asta sper sa reusesc sa rezolv acoperisul, izolatia termica la pod si canalizarea. Sub nici o forma nu as putea sa ma apuc sa fac o casa la dimensiunea casei ce o am acum. Si nu e o casa mare. Mi-ar place sa construiesc o casa, sa locuiesc in ea 5-6 ani, sa o vand, sa-mi fac alta, sa fiu in pas cu moda in constructii. Dar nu la veniturile ce le am acum.
St
Si-a facut cineva casa pe structura metalica in romania, ca sa ne impartaseasca ceva din experienta lui?
ukel
De curand am fost la niste prieteni ai sotiei care isi facusera o casa pe structura de aluminiu. Izolatia termica este cea cu vata iar in interior pur si simplu rigips. Personal eu unul nu mi-as face o astfel de casa (chiar am depus actele pentru constructia unei case). Am avut senzatia filmelor americane in care daca dai un pumn unuia ajunge din sufragerie in curte. Casa era goala, asa ca in momentul in care mergeai pur si simplu trepida. Ca si cost va pot spune ca a costat cam 45000 Euro, cu tot cu instalatia termica.
Fiind vorba de aluminiu, nu cred ca se mai pune problema ruginei, insa cred ca la primul vant (sau mai nou in Romania, micutul taifun) nu se stie daca nu ii muta casa cu vreo 10 metri mai incolo.
fundatia era sub forma unor conuri de beton, pe care se sprijinea toata cladirea. Suprafata totala este de 150 mp. acoperisul era ceva parca tot din tabla (sau aluminiu, nu am dat prea multa importanta).

Proprietarul mi-a spus ca aceasta solutie este mai scumpa cu 15% decat cu BCA, dar ca adus pretul la egal prin subtirimea peretilor exteriori (arhitectul a confirmat ca este suficient ??? de izolat termic)

concluzie: pe mine nu a reusit sa ma impresioneze, poate sunt eu mai conservator, insa tot caramida o prefer.
St
Pai de ce ai depus actele daca preferi casa din caramida?
Daddy
Stie cineva vre-un soft de calcul al grinzilor / stalpilor metalici? Cum se numeste si pe unde se gaseste ?
Uite asa ne putem da seama ce e mai bun, grinda de beton sau fierul. De fapt si de drept structura unei constructii ne da rezistenta si pretul, lucruri esentiale la constructia unei cladiri.
Si eu ma gandesc la aceasta alternativa dar din pacate nu cunosc nici un program care sa ma ajute in proiectare si calcul a unei structuri metalice. Numai un asfel de program poate sa ne spuna daca varianta "metalica" este una avantajoasa sau nu.
florindu
Se pot face cladiri cu structura metalica, chiar foarte eficiente din punct de vedere energetic.
Exista panouri termoizolante (oltpan - cele facute la noi) care se monteaza pe structura de rezistenta din profile metalice. Se izoleaza suplimentar cu vata minerala, la interior gips-carton.
Daca se doreste izolare fonica suplimentara, exista panouri fonoabsorbante cu care se captusesc placile din gips.
La exterior se poate face o placare cu elemente de fatada de efect (jbond, alucobond, etc.)

In plus, in pereti se pot monta foarte usor toate instalatiile, electrice, de apa, incalzire/racire.

Rezultatul va fi un pic diferit de conceptia romaneasca despre constructii, insa modularitatea constructiei si posibilitatea remenajarii (foarte usor de executat) s-ar putea sa fie un avantaj.

Solutii de incalzire/racire exista, de la centrala termica cu radiatoare si instalatie de AC, clasica, pana la varianta cu ciller si ventiloconvectori (mai simpla, mai ieftina si mai usor de folosit).
bogdan2006
Salutare!
Ce parere aveti despre o casa cu structura metalica sau din lemn?
Ati vazut vreodata asa ceva "pe viu"?
Stiti vreo firma serioasa care se ocupa cu asa ceva? Sau preturi?
Am cautat cu google, dar nu am gasit decat date despre faptul ca au performante termice, aucustice sau seismice mai bune decat cele traditionale. Nimeni insa nu spune clar cam cat costa, ce asigura intr/un anumit pret...etc.
DragosP
Și eu sunt interesat de subiect, mai ales că sunt pe punctul de a-mi lua inima-n dinți și a purcege la upgrade-ul casei.
Așa că nu vă rușinați: spune-ți spuneți ce știți! smile.gif

L.E. Merci de atenționare adso!
autom
Casele pe structura metalica si de lemn au un mare avantaj.......sunt excelente la miscari tectonice........Sunt elastice si trainice. Sa nu uitam totusi ca , casele, ,,plutesc pe stratul de pamant.....deci ..........

Facand analogia cu un cauciuc auto: cu cate este mai tare cu atat transmite mai bine vibratiile si se toceste mai repede........unul mai moale este mai rezistent tocmai prin capacitatea lui de a se deforma dupa drum.........

Si mai au un avantaj.....peretii sunt (sau ar trebui sa fie) umpluti cu un strat de izolatie (de obicei vata minerala sau de sticla) care confera o foarte mica rata de transfer termic. Deci sunt mult mai calduroase decat cele din caramida si chiar cele din BCA.

10 cm de vata minerala este egala cu peste un metru de perete de beton si peste jumatate de perete de caramida - ma refer la grosime- Este incredibil, nu?


Casele cu schelet de lemn par mai bune decat cele din schelet de Ol deoarece sunt mai........naturale........mai calde si mai intime.

Cele cu profil de Ol imi par reci si bolnave (este sentimentul meu si nu vreau sa generalizez sau sa induc o astfel de idee) . Scheletul metalic este ca un circuit electric cu multe noduri......campul magnetic produs de conductoarele electrice generaza un curent electric .......si toate genereaza un climat artificial.....VA ROG MULT SA NU LUATI DE BUN CE AM ZIS REFERITOR LA ACESTE ASPECTE>>>>SUNT NUMAI SI NUMAI IDEILE MELE........deci saper sa nu am parte de reactii rautacioase.......

Si cele din lemn au dezavantaje: trebuiesc impregnate suplimentar impotriva cariilor si ignifugate, cele metalice fiind zincate sau grunduite si vopsite.


Zic ca este mai bine de facut o casa cu schelet mixt.....imbina calitatile celor doua materiale........deschideri mari la OL si caldura de la lemn.

Firme de profil sunt enorm de multe.....

Acum aproape o luna a fost la ROMEXPO targul de materiale de constructii....acolo se vad in mod real astfel de structuri.....

Exista firma CONDEM in bucuresti care construieste case cu profil metalic.......pe langa Brico de la basarab.......chiar a ,,muncit,, si pentru ANL-ul de la mina Minovici ..........

Conteaza enorm de mult proiectantul. Clar este ca nu combina ambele materiale.....frica de nou........daca o faci in regie proprie cred ca se rezolva. Oricum nivelul maxim este de P+2.

De obicei se feresc de astfel de structuri ,,neortodoxe,, desi structura din beton este asemanatoare ca si calcul , diferand numai dimensiunile.

Cu un pic de minte se pot face constructii superbe si rezistente din asemenea materiale.....

Spor la munca.........

Ps: exista un forum special de constructii ........parca misiuneacasa.......cu google se gaseste usor.
thunder
Am si eu o intrebare. Pretul pe mp de constructie, dat de diferiti constructori, contine si fundatia din beton ? Sau trebuie platita separat ?
Petea
De obicei pretul pe mp contine tot inclusiv fundatia dar nu contine pretul terenului. Asta este de obicei dar nu obligatoriu, cel mai recomandabil fiind sa se ceara informatii suplimentare de la fiecare producator. Si atentie la TVA, ca pretul poate fi fara.

Edit later: a, si structurile din metal merg muult mai mult decat P+2. La lemn partea proasta e ca durata medie de exploatare este de doar 50 de ani chiar daca sunt mai ieftine.
paul_s
o alta problema cu ele este ca au o izolatie fonica sa zicem discutabila , se poate purta o conversatie normala , pe un ton normal prin peretele ala izolat doar cu vata, bine poate ca exagerez findca pe mine ma streseaza dar cer te ca , daca vrei auzi tot printr-un astfel de perete fara efort
testike
Si eu vreau sa ma apuc de casa..
Alte contre pe care le-am auzit despre casele de lemn: ignifugarea nu tine decat 5-7 ani, si probleme cu rozatorii.
Langa terenul pe care l-am cumparat se termina acum constructia unei case de lemn, insa pretul final a iesit mai mare decat al unui alt vecin care a facut din BCA - nu am mai multe detalii din pacate.
Michidush
Mie mi se pare revolutionara solutia cu module de poliestiren expandat umplute cu beton si rigidizate cu fier beton. poate ati mai auzit de ea. Are toate avantajele pomenite de voi mai sus, si este foarte ieftina ~300 eur/m. Singurul dezavantaj pe care il are este ca ulterior compartimentarea nu se poate modifica decat in locurile in care nu sunt pereti de reistenta, casa fiind oarecum autoportanta. Trebuie studiata problema daca va bate gandul de case.
SilviuB
QUOTE(autom @ 1 Jun 2006, 18:05)

Si mai au un avantaj.....peretii sunt (sau ar trebui sa fie) umpluti cu un strat de izolatie (de obicei vata minerala sau de sticla) care confera o foarte mica rata de transfer termic. Deci sunt mult mai calduroase decat cele din caramida si chiar cele din BCA.


*



De aici sa inteleg ca dupa tine bca tine caldura mai bine in casa decat caramida ? La ce fel de caramida te referi ? ... pt ca daca te referi la poroterm, sa stii ca te inseli. Intradevar vata minerala izoleaza termic mai bine decat caramida si bca, dar si polistirenul isi face treaba la fel de bine. Din spusele specialistilor stiu ca bca face transfer mai mare de caldura cu exteriorul decat caramida poroterm, cu alte cuvinte daca vreti casa mai calduroasa faceti-o din poroterm nu din bca.


Dupa parerea mea nu merita o casa din lemn, cum ziceati voi mai sus o sa o manance cariile dupa o vreme. Costurile si timpul de executie sunt, spun eu din ce stiu, mai mici. Dar, cati bani dai atat te tine, asa ca cel mai bine o casa clasica din caramida izolata bine cu polistiren expandat la exterior si e foarte bine, nu sunt probleme. Cel mai bine e de lucrat cu o echipa de ,,meseriasi'' klumea si o casa normala (aici ma refer la o dimensiune a casei de 9x9, 9x8, 8x10) ajunge sa coste in final maxim 50.000 euro cu finisaje mai mult decat bune spre f bune. Cu un 35.000-40.000 euro (cu fundatie, plata muncitorilor si materiale) eu zic ca iese o casa buna fata de jegurile de apartamente care sunt pe piata in momentul asta la preturi exorbitante.
Preturile vehiculate mai sus sunt fara costul terenului.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.