Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Roata spate blocata
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
Alex_Z
Salut! Nu stiu ce se intampla, masina mea parca e blestemata sa aiba vesnic probleme cu franele.
De data aceasta pe spate e problema, una din roti e infranata, cu cealalta n-am probleme. Am dat azi jos tamburul, am impins sabotii sa nu mai frece, am resetat sistemul ala de autoreglare si surpriza, si-a dat drumul. Numai ca am observat urmatorul fenomen: daca ma pune pacatul sa trag frana de mana, problema revine.
Cablul de frana e nou, nu e tensionat peste masura (altmiteri aveam si cu cealalta roata probleme), sabotii, la fel sunt noi, rulmentii is unsi cum trebuie. Ce are? Mentionez ca daca folosesc doar frana de picior n-am probleme.
Si inca un lucru: surubul ala care fixeaza tamburul trebuie strans la maxim sau moderat? Ca eu am ramas surprins cat de usor l-am dat jos.
Ultima data cand am fost la service de mi-am schimbat sabotii si cablul de frana baietii mi-au zis ca puntea mea ar fi de break, in caz ca are vreo relevanta.
Multumesc.

argon
Cand tragi frana de mana, si o lasi, uita-te pe sub masina cum e cablu, tensionat sau moale. CIlindri receptori nu au nici o legatura daca zici ca nu se intampla decat la frana de mana.
Ai verificat arcul ce aduce sabotii la loc( e fix sub cilindru receptor)? sa nu fie sarit..stiu si eu..
kostake
1.Cum a spus si dl.argon verifica arcurile de readucere.
2.Piulita care tine tamburul se strange pana la capat dupa care se slabeste 1/4 de tura.Apoi ii ppui siguranta si stiftul de siguranta.
Alex_Z
QUOTE(argon @ 12 Jun 2006, 17:19)
Cand tragi frana de mana, si o lasi, uita-te pe sub masina cum e cablu, tensionat sau moale..
*Dupa ce o eliberez e moale. Arcul care trebuie sa readuca sabotii e la locul lui. Ma gandesc ca "prinde" undeva cablul, undeva intre bifurcatia aia cu 2 suruburi si roata, da nu reusesc sa-mi dau seama unde, doar e nou si ar trebui sa mearga stas. Sau trebuie cumva unse articulatiile de la saboti ? Ca le-am schimbat in service si n-am retinut exact ce au facut aia acolo.
Oricum, mai incerc si maine, de data asta asistat de cineva, sa vad ce se intampla exact cand trag frana de mana.
alinakes
Chiar daca e nou , cablul ar putea sa nu fie montat corespunzator !

Mergi la baietii care ti l-au montat si explica-le problema .

Probabil ca ti-l vor regla si nu vor mai fi probleme !

Bafta multa !
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.