Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: pb cu cutia in 5 trepte
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
Bogdan17
Buna Ziua! Am si eu o pb cu , cutia de viteze, am o dacia 1300 din 1981 si am pus pe ea o cutie in 5 trepte totul a fost perfect pana cand am facut un drum azi iarna de vreo 150km dupa care nu mai intra din a 5-a in treapta inferioara pana nu ma opresc si bag din nou 1!!! De ce? in schimb 1->2->3->4 si invers merg perfect!!!
Bogdan17
cutia este de renault si tijele le-am verificat ca am avut cutia jos pt ca am schimbat semeringu pt ca curgea ulei dar nu am mai desfacut cutia sa ma uit in interior!! de prost poate imi dadeam seama ce are!! altceva ce ar putea sa fie!? precizez ca in a 5-a intra foarte bine dar cand trebuie sa schimb nu mai intra in treapta inferioara pana nu ma opresc si bag din nou 1-a!!!!
Mae
deobice cutiile de viteze astea mai noi sunt mai inteligent facute astfel incat - de exemplu daca masina se msica cu o oarecare viteza- nu prea mai potzi sa bagi in I-a - chestie de protectie a cutiei
acum tu nu ai zis tot-
daca masina se incatineste sa zicem pe la 60- potzi sa bagi in a 4????
nu intra deloc sau intra foarte fortat?
incearca cand vrei sa schimbi din a 5 in a4-a apasa ambreiajul si nu mai tura motorul- cand ajunge la relantii icnearca sa bagi in a 4-a (nu conteaza viteza masinii)- daca nici asa - atunci cred ca are o buba cutia - si ala de lacare ai cumparat-o nu tzi-a zis, si dasta a vandut-o si el
cnn
De la ce tip de Renault provine cutia de viteze? (Eu am montat de R18, pe Dacia mea din '78) si sunt foarte multumit.
Verifica functionalitatea timoneriei, acum, cand cutia este pe masina. Daca ai posibilitatea, deasupra unui canal de vizitare, suspenda partea fata a masinii (de preferat pe capre) si fara a o tura prea tare treci prin toate trepte de viteza. Din canal o persoana cu ceva aptitudinii in ale mecanicii, poate urmari ce se intampla si daca exista o cauza exterioara pentru simptomul prezentat de tine.
Bogdan17
Nu itra nici cum in a 4-a am incercat sa o las la relanti dar nu a intrat din cand in cand intra in a 2-a dar nu mai intra in treapta superioara!!!!Ce e ciudat ca restul merg perfect chiar si cand bag a 5-a si rulez dar cand incetinesc si trebuie sa schimb viteza pauza ca nu mai merge si dupa ce incetinesc si opresc masina bag 1 si totul e perfect!!!! De cEeeeeee?
amc
QUOTE(Mae @ 21 Jun 2006, 18:56)
deobice cutiile de viteze astea mai noi sunt mai inteligent facute astfel incat - de exemplu daca masina se msica cu o oarecare viteza- nu prea mai potzi sa bagi in I-a - chestie de protectie a cutiei
*dry.gif hi-tech sunt! direct din 1970 icon_mrgreen.gif
AlinREHAU
eu cred ca ai sincroanele duse , incearca cu dublu ambreaj ca la camioane .
workarea
QUOTE(cnn @ 21 Jun 2006, 17:52)
Pentru raspuns detaliat cred ca trebuie sa clarifici urmatoarele probleme:
- cutia ai pus-o pe masina?
- drumul pe care l-ai facut avea 150 km dus-intors sau numai dus?
- "azi" iarna cum era vremea? rece, mai putin rece sau calda?; era zi sau era noapte?; ningea, era inorat sau era soare?
-  din ce te opresti? si ce bagi din nou?

Cu toate acestea sunt convins ca odata cu cresterea temperaturii aerului, se va revolva si aceasta problema. Fii fara grija.  plange.gif
*@ cnn > explica-ne si noua, te rog, ce te-a putut determina sa fii atit de deplasat, ca sa nu folosesc si alte epitete. Vad ca ai si recidivat, un post mai jos, si ai insistat pe acelasi ton incalificabil.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.