Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Sighisoara-Chisinau
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Calatorii si Intalniri > Starea Drumurilor
vv
Vrea taica-meu sa mearga la Chisinau, si s-a gandit la traseul Sighisoara - Odorheiul Secuiesc - Miercurea Ciuc - Comanesti - Bacau - Vaslui - Albita(vama).
Poate cineva sa-mi spuna cum sunt drumurile - daca e ok sau ar fi mai bine sa evite anumite portiuni?
Din cate am inteles, el ar cam vrea sa iasa prin vama Albita, ca-l asteapta cineva acolo.
ursul-alb
Pai in tara asta nu prea poti sa eviti mare lucru daca mergi de la est la vest sau invers... trecerile is putine si drumurile nasoale (mult mai rele ca pe nord-sud).

Ce pot sa-ti zic e ce as face eu:
1. Sighisoara - Balauseri - Sovata - Gheorghieni
2 (avand in vedere ca azi au anuntat ca pe Gheroghieni-Lacu Rosu se circula cu restrictii - desi drumul era cat de cat plombat, macar pana in pasul Bicaz) as urca pana la Toplita si de acolo spre Borsec si Poiana Largului
3. nu as trece muntii pe la Comanesti - Bacau in nici un caz, ca sa nu mai pomenesc de Bacau - Vaslui pe care eu nu-l suport de nici un fel (nu ca ar fi foarte rau, da sunt 85 de km care parca tin cu tot dinadinsul sa treaca fiecare damb ridicat in cale... si crede-ma ca sunt suficiente damburi...)
4. de la Valui la Husi si apoi la Albita nu am mers, dar din auzite Crasna-Albita e bun (e si E, mai exact E581).
5. eu as prefera cred un ocol de vreo 60-80 de km si as veni prin Tg.Neamt - Iasi - Albita (nu cred ca ai nici o portiune proasta, ba chiar toate sunt peste medie [Sighisoara-Gheroghieni si Borsec-Iasi sunt chiar ireprosabile, as putea zice, mai putin poate Tg.Neamt-Cristesti care doar decenta], poate doar Gheorghieni - Toplita sa fie ceva mai obosit)

6. se mai poate si prin Brasov - Onesti da habar n-am cum sunt drumurile in zona Adjud-Barlad... (stiu sigur ca Onesti-Adjud e pulbere); sau poate chiar Brasov - Focsani (dar la fel, trecerea pe la Siriu nu stiu cat e de buna...)

Daca ai intrebari mai punctuale, astept.
vv
A plecat deja taica-meu, a zis ca drumul (pe ruta pe care am descris-o eu) e excelent (pana la Bacau, cel putin). Ma rog, asta ca descriere de la el - ma astept ca un "ochi mai critic" sa il considere rezonabil in general, si bun-foarte bun pe alocuri. Se pare ca unele portiuni au fost reparate recent.
liviu2004
Pe un traseu Galati - Sighisoara, prin oituz, ce traseu imi recomandati, prin Brasov sau pe DN13A prin Miercurea Ciuc?
cmandrei
Daca vrei pe acolo nu cred ca merita sa ocolesti prin BV ... Galati - Oituz - Tg.Secuiesc - Miercurea Ciuc - Odorheiul Secuiesc - Sighisoara

Altfel - Galati - Buzau - Brasov - Sighisoara

Spor,
Adrian.gl
poate sa mearga prin oituz, iar inainte de brasov in harman faci dreapta pt a ocoli brasovul(drum foarte bun in septembrie) si iesi in E 60, apoi fir intins pana la sighisoara
Io_mi_s
Subscriu variantei oferite de Adrian.gl, de la Harman incolo. La Harman se poate ajunge si pe varianta 2 oferita de Andrei (drumul e mai spectaculos de la Bz spre Bv, chiar mai scurt), dar, desigur, exclude valea Oituzului.
CriSTI68
pe partea cu moldova mare grija la radare, cat in tara cat si afara, toate radarele sunt fixe, si la cativa km de chisinau unde vedeti o ghereta de gogosi circulati cat mai usor si regulamentar este ghereta de radar undercover smile.gif
liviu2004
Multumesc de sfaturi, o sa ma hotarasc si cu colegii de drum pe unde o apucam.
liviu2004
QUOTE(Adrian.gl @ 8 Dec 2008, 23:59)
poate sa mearga prin oituz, iar inainte de brasov in harman faci dreapta pt a ocoli brasovul(drum foarte bun in septembrie) si iesi in E 60, apoi fir intins pana la sighisoara
*Am mers asa: Galati Hanu Conachi, stanga catre Focsani (se evita "satul" continuu pana la Tecuci), Focsani, Adjud, Onesti pe centura, Oituz, Harman dreapta (drum fff bun) sighisoara si retur. Multumesc frumos.

PS: atat Sygic si Garmin au multe bube in ro, cel putin sygic la partea de limite de viteze e varza. Apropo: pe Europene limita e 100 nu? Sygic zice 90. Garmin m-a dus pana la o partie misto prin alte parti, sta bine la partea de POI (ROAD 2008).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.