Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Probleme cu farurile la dacia 1300
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
daphix
Am o problema destul de ciudata. Modelul e Dacia 1300 an 1976. Am aprins faza lunga dar s-a aprins doar farul din stanga cu faza lunga in schimb cel din dreapta lumina cu faza scurta pe faza lunga iar cand am revenit la faza scurta cel din dreapta a intrat in faza scurta. Ar putea cineva sa imi dea un sfat ce ar putea fi sau ce ar trebui sa fac in cazul asta? Ar putea fi un scurt pe undeva? Am verificat sigurantele si nu e niciuna arsa. Sa fie oare becul de vina?
șoferistul
Electricianul trebuie să se uite, că sunt consumatri mari. Poate fi de la masă defectuasă sau siguranță arsă ori cu contact oxidat.
Giurisici Fabian
verifica masa becurilor safie buna si cum sunt legati papucii la becuri
KTC
Daca nu ma insel dacia din 76 are un singur Bec pe parte deci total doua becuri.
In fiecare bec intra 3 fire, fiecare fir are cate un papuc care intra intr-o mufa de plastic.
1 Masa (-)
2 Faza scurta (+)
3 Faza lunga (+)

Problema ta este ca ai inversat doua fire intre ele.

Nu mai stiu ordinea exact a firelor dar parca masa este intr-o parte si nu pe mijloc. Trebuie sa desfaci FARUL CU PROBLEME si sa schimbi cele doua fire (+) intre ele.
Adica scoti papucii din mufa de plastic si inversezi cu celalalt. Acum ramane sa-ti dai seama care sunt cele doua fire cu +. Sunt N metode prin care iti poti da seama.
Bafta !
daphix


Da intradevar nu sunt decat 2 becuri pe fata la modelul din 76. Problema e ca firele au fost legate cum trebuie si totul a functionat perfect fara sa inversez firele. Asa dintr-o data nu a mai luminat cum trebuie. Oricum o sa incerc sa desfac farul si sa combin firele. Exista riscu sa ard becul cand inversez firele?
bygy007

nu risti sa arzi becul e posibil sa fie si becul ars verifica daca ai tensiune corespunzatoare fazei lungi si scurte pe mufa in care beculimi cer scuze pentru postul de sus se poate sterge
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.