Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: am nevoie de ajutor
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
raul_vtd
am o problema.mi sau rupt doua prezoane in butucul de pe fata.cum le mai scot de acolo.mentionez ca am jante in 4 prezoane
cristi.r
Judecand dupa anul de fabricatie ... roata se prinde cu piulite de 19. Prezonul iese prin bataie, iei un ciocan si un dorn si ii dai ... intr-un final trebuie sa iasa din canelurile de pe partea ailalta ... dar nu mai stiu daca nu cumva trebuie sa demontezi butucul din fuzeta, ideea ar fi sa aiba loc restul de prezon, respectiv pe unde sa-l bagi pe ala nou.

Daca roata se prinde cu suruburi e mai greu dar nu imposibil, cam in genul prezoanelor rupte in chiulasa, cu o gaura pe mijloc cat mai mare (dar care sa nu afecteze filetul) si cu o "chestie" biggrin.gif cu cap patrat si ascutit (as zice "profil piramidal" dar e cam fortat), il bagi eventual putin fortat si invarti de el in sensul desfiletarii ... ai inteles ceva ? biggrin.gif

aaa, cand te duci sa-ti iei prezoane noi, neaparat sa te duci cu ala vechi ... ca si astea-s de mai multe tipuri ...
raul_vtd
am pe dacie 4 prezoane.la doua din ele s-a rupt capul si restul a rames infiletat in butuc.nu mai pot sa il apuc cu nimica de acolo.(gen patent sau altceva).
cristi.r
atunci e varianta a doua... trebuie fortat cu o piesa cu muchiile ascutite, pe care o introduci in gaura pe care ai facut-o in prezonul rupt, dupa ce, in prealabil ai dat cu degripant pe filet.
ghiccy
nu inteleg cum s-au rupt?!

oricum doar asa cum zice mao, le poti scoate si mai adaugi multa rabdare!
raul_vtd
unul sa rupt ca asa a vrut el iar al doi-lea cand am incercat sa il strang.oricum am reusit sa le scot.a trebuit sa dau fuzeta jos si le-am scos prin spate.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.