Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Probleme mari cu demarajul
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
Stalin
Am si eu o rabla, o dacie 1410 din 95 si orice as face pur si simplu nu are
demaraj te rogi de ea sa prinda viteza, sa nu mai zic de situatiile cand chiar ai nevoie de acel impuls ex. depasiri capitol la care esueaza lamentabil. Am incercat mai multe chestii ex. am curatat carburatorul, am schimbat pompa de benzina, am umblat pe la reglajul aer-benzina, am incercat pana si benzina cu cifra octanica mai mare, degeaba ramane neschimbata la acest capitol.Motorul nu da semne ca ar avea ceva, nu mananca ulei, nu consuma exagerat de mult. Ce poate sa aiba ? am devenit obsedat de chestia asta !!!
workarea
Cu citi kilometri se lauda ambreiajul dinsei?
argon
Daca nu-i ambreiajul, sunt culbutorii prost reglati.
marius-gabriel
invirti greu de paletii pompei de apa sau se invarte destul de usor?
s-ar putea sa nu prea mai ai compresie in cilindrii.
workarea
Ca sa elimini pe rind posibilitatile, uite niste metode babesti de a verifica ambreiajul:

1. Cu frina de mina trasa, incerci viguros sa pornesti in viteza 1. Daca ambreiajul e ok, rotile din fata ar trebui sa muste din astfalt.

2. Incerci sa urci in marsarier o bordura mai inaltuta (atentie la spoiler!). Daca miauna si n-are putere, avem problema.

Daca ai facut astea si rezultatul te-a pus pe ginduri, verifici cursa pedalei, verifici daca ai loc sa mai ajustezi din piulitele de pe cablu. Dupa care mai incerci o data. Daca dinsa tot nu poate, atunci sint mari sanse ca ambreiajul sa fie pa (discul tocit, mai precis).
danny_b

Carburatorul e curat ?Se poate sa fie partial infundat circuitul de sarcina si atunci se comporta cam la fel cu ce zici tu.Nu mai trage bine.
Stalin
Ambreiajul e ok, are cam 6-7 mii km la activ, patineaza fata cand frana de mana e trasa. Ce ma nedumereste e faptul ca dimineata sau cand e mai racoare si pleci cu motorul rece se comporta cat de cat acceptabil sa zic asa dar cand se incalzeste ori vremea ori motorul(grav daca ambele) e tragedie, compresia e buna, culbutorii sunt reglati bine, ce am auzit pe cineva zicand ca problema ar avea legatura cu avansul sau aprinderea prost reglata, daca e carburatorul spuneti-mi si mie va rog unde se afla circuitul de sarcina si cum pot sa-l curat. Va multumesc anticipat
Gheorghedracu
cind mergi normal si calci brusc acceleratia, ce se intimpla? Pleaca, se accelereaza slab, sau ezita (parca se poticneste)?

Si o sugestie care nu costa nimic: verifica filtrul de aer sa fie curat sau nou. Nu ca ar fi neaparat el problema, dar nu te ajuta deloc sa ai un filtru infundat, murdar.
Cristy
Daca spui ca merge prost cand se incalzeste, nu poate sa fie de la aprindere (condensator)?
galeo
la dacia mea din 84 am oarecum o problema inversa:trage de rupe dar mi se pare ca consuma cam mult.Se poate sa o fac mai ,,puturoasa'' si sa consume mai putin?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.