Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Sfaturi utile in caz de daune
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Asigurari si Daune Auto
nikagenu21
- Incercati sa scoateti vehiculul in afara partii carosabile (daca nu exista victime), sa il transportati la un loc sigur pentru a se limita avariile acestuia, posibile daune ulterioare, furturi;

- Incercati pe cat posibil sa nu agravati dauna (ex: griparea motorului dupa scurgerea uleiului din motor datorita spargerii baii de ulei, incendii datorate imprudentei si pornirii motorului cu scurgeri de carburanti, distrugerea unor parti sau piese prin tractarea vehiculului, furturi din autovehicul dupa accident, etc.) deoarece aceste avarii nu sunt despagubite de societatile de asigurare.

- Evitati sa duceti autovehiculul la un service neautorizat deoarece reparatiile nereusite si scaderea de valoare a autovehiculului in urma acestor reparatii nu sunt despagubite de societatile de asigurare.

- Nu este recomandata reparatia autovehiculului inaintea deschiderii dosarului de dauna si de constatare a avariilor de catre inspectorul de dauna.

- In cazul in care constatati in timpul reparatiilor si alte avarii care nu au fost cuprinse in nota de constatare initiala, nu evitati sa solicitati inspectorului de dauna care a efectuat constatarea primara o reconstatare, deoarece riscati ca aceste avarii sa nu fie recunoscute si deci nu vor fi acceptate la plata.
nicky34
Daca aveti cazuri de accidente in care vinovatul nu are asigurare sau detine asigurare intocmita la o firma de asigurari care nu are reprezentanta in Romania (carte verde) accesati urmatorul link si va veti lamurii:
http://www.baar.ro/fpvs/fpvs_prezentare.htm

Pentru detalii (sunt patit si am trecut prin asa ceva): ID Messenger: mihaelasicristi, ***editat***, Nicu Daian.

Editat de Moderator: Multumim Nicu pentru intentie si disponibilitate de a ajuta si pe altii. Am sters totusi numarul tau de telefon. Cine il doreste ti-l poate solicita pe PM sau pe mess la ID-ul indicat de tine (forumurile DaciaClub si Reno sunt vizibile oricui acceseaza Internetul , nu numai celor inregistrati pe forum).
teicus
accident auto cu masina inscrisa la bulgari iar vinovatul nu are asigurare(masina inscrisa in romania)
sorin1983
FPVS se rezolva dar mai greu.
Victoras2001
Intrebare. Am cauciucuri de iarna 195 65 15. In CIV scrie 185 65 15. Ii fac unuia beleaua si sunt in conditii de zapada, gheata, polei. Il despagubeste asigurarea?
Tot in sensul asta, pot avea cauciucuri de 195 in mijlocul verii. In cazul asta despagubeste asigurarea?
Maskatu
Cei de la asigurari cauta orice chichita in asa fel incat sa plateasca cat mai putin sau chiar sa refuze plata in totalitate. Anvelopele de alta dimensiune decat cele omologate ar fi un motiv destul de bunicel de care sa se lege.
prody
Numai pe CASCO se pot lega la despagubire de anvelope neconforme cu ce scrie in carte (asta daca bat la ochi),iti pot cere omologare.
Pe RCA se despagubeste fara probleme,sa ai grija doar sa nu ai permisul suspendat sau sa nu fii baut (alcoolemie peste 0.8) ,caz in care dupa despagubire pot face regres asupra ta.
Marian66
RCA despagubeste pe pagubit in orice situatie, daca se dovedeste vina asiguratului. Mai departe, cum spunea si colegul, in situatii de tip alcool, permis suspendat, defectiuni grave la sist de franare, e posibil sa vina in regres
Victoras2001
Pai atunci "asigurarea nu despagubeste daca nu ai anvelope de iarna" e folclor? Ca eu am anvelope de iarna, chiar mult peste majoritatea ofertelor de pe piata - resapate ca noi - zic eu. Doar ca-s 195 in loc de 185.
dispeceru
va deranjez si eu cu o intrebare tongue.gif
daca am usile pe dreapta si aripa dreapta fata zgariate si putin indoite pot face itp-ul in decembrie? mentionez ca am autorizatia de reparare de la asigurator (eu am fost vinovatul) dar vreau s-o lungesc pana prin primavara. merge?
Maskatu
Depinde la ce statie itp mergi. Daca te duci la meridian, sunt sanse mari sa te respinga, daca mergi la un service mai de cartier, s-ar putea sa ii doara la basca.
HUMMER H1
autorizatia e valabila 30 zile dupa care in trafic daca esti orit de melitie sau arr adio certificat + amenda
Iulikk
Daca nu este foarte infundata, iar zgarietura nu este chiar atat de vizibila nu zice nimeni nimic. Eu merg cu capota infudata in urma unui accident de vreo 5 ani. A trecut masina prin 2 itp-uri, urmeaza al treilea in decembrie. Macar de-ar fi asta singura problema a masinii... sa fie ea beton la directie, frane si noxe... ca restu se rezolva.
kosasig
In caz de accident in trafic va recomand sa faceti la fata locului si cateva poze cu telefonul mobil !
Deasemenea , daca vinovatul are asigurare la o firma rau famata ar fi bine sa mergeti la Politie sa declarati accidentul si sa luati PV-ul si autorizatia de reparatie. Daca totusi vreti sa incheiati constatare amiabila conditionati vinovatul sa mearga impreuna cu dumneavoastra la constatare !
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.