Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ce este solutia de degresat de la spalatorie?
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Cafenea
Pages: 1, 2
klaus
Ma roade o intrebare:

In ce consta solutia de degresat pe care o aplica cei de la spalatorii, cam ce nume poarta si pe unde se gaseste?

Ca la scorurile de la spalatorii, mi-as degresa-o singurel...
Radduu
Eu am dat cu solutie de degresat pt vase. Cineva care lucreaza la o spalatorie mi-a zis ca e buna.
is11fiz
Cica ar fi bun pentru situatiile mai grele petrolul. Are logica, dar personal nu am incercat, asa ca procedati cu grija si eventual comunicati rezultatele.
Taz
Pentru ca unde lucrez pe masinile din parcare se depune un amestec de soda si bauxita (am renuntat sa mai vin cu masina la serviciu) colegii spala masinile cu CIF si sunt multumiti. Dar cu toata multumirea lor in timp de pe masina dispare luciul de la soda si cif
bogdan_o
Pt degresare merge benzina la sigur. Eu am avut o problema cu vecinii care dadeau de mancare la caini si cadeau halcile de grasime la mine pe masina. Am fost la spalatorie de cateva ori, dar sa dau 130k pe o degresare nu ma prea pasiona. Am incercat pe rand cu solutii de vase (fac treaba buna, dar trebuie frecat). Pe urma am ncercat cu benzina si iese mult mai repede si mai usor. Vopseaua n-are nici pe :drac: . Oricum, daca persisti in a degresa masina, cu orice solutie, pana la urma tot se duce luciul vopselei. Deci mai subtire cu degresarea.
sod
smirghel fin aplicat contiincios si masina isi va pastra multa vreme un luciu metalic. Depinde doar de grosimea tablei.
Ov
in cazul asta, la o dacie, nu va fi pt foarte multa vreme, poate la vre-un volvo 244
bogdan_o
sod, nu pe vopseaua de Dacie. Daca o speli cu peria deja se matuieste. daca ii dau cu smirghel vrei sa imi fac trapa la masna?
Ov
bogdan_o, cred ca n-ai inteles ce-a vrut sa zica sod :twisted:
bogdan_o
Aha, gata, m-am prins. Deh, nu poti fi tot timpul pe faza. Cred ca a fost blocaj pe la vreo intersectie din SNC si nu au mai functionat corect sinapsele.
Ake
QUOTE
smirghel fin aplicat contiincios si masina isi va pastra multa vreme un luciu metalic. Depinde doar de grosimea tablei.


Dupa care, pentru un design desavarsit recomand parcarea la Mall, sunt acolo niste artisti mici si negri, carora daca nu le dai 10mii sa-ti pazeasca masina, pot aplica un retus de efect cu surubelnita. Pentru completare, la Gara de Nord colegii acestora, daca nu cotizezi la rezervarea locului, pot adauga un "edge design" reusit la stopuri sau oglinzi. Baieti finuti, artistii, iti lasa resturile de stop sau oglinda sub cauciucuri, ca sa te poti bucura eventual si de o partida de fitness gratuit.

Scuze de off-topic , ar fi trebuit la tuning.....
sod
cea mai buna protectie o obtineti apeland o data la 3-4 luni la u polish profi cu ceara de calitate. Mustele se duc mai usor, gainatul nu mai pateaza, si nici nu mai raman asa multe pete pe ea. Sincer, pt 300k lei cat costa un polish cu tot cu ceara la noi in Iasi, eu zic ca merita.
Ake
300k? esti sigur? tine-mi un loc la coada ca vin si eu la Iasi in concediu. Mie mi-au cerut la o spalatorie de kko 1600k. Toamna trecuta era 800k, si pana m-am coit sa ma duc s-a dublat. Sincer as avea nevoie de un polish, dar peste 5-600k mi se face gura punga...
paulp
Avem di tati :twisted:

Veniti di cumparati :mrgreen:



Subscriu la cele spuse de SOD.

La Iasi: manopera la ceara 200K + produsu 110K (cutia din care dai de cel putin 2 ori :wink: )
Radduu
e 160.000 ceara in carrefour, si e destul de buna..si-a dat un prieten pe masina si a iesit destul de bine.
RIon
Produsele de uz casnic ataca vopseaua (in timp) si cu siguranta ,,papa" toate micile pete de rugina, marind suprafata acestora.

Cu plecaciuni,
bogdan_o
Radduu, ai dreptate. dar nu multi sunt suficient e curajosi sau au suficient de mult timp liber sa piarda 4 ore sa dea masina cu cera in fata blocului "ad-labam". Oricum, eu am facut de destul de multe ori operatia ca sa spun ca merita. Chit ca-ti tremura mainile dupa asta de zici ca ai parkinson.
SGN_1310
Lasa ma ca faci reflexe la labutze ca'n karate kid d'acia ca iei vopseaua III.

Cei care au masini albe stiu cum e sa speli masina de ganietzi bine tzintiti de catre zburatoarele fara reactoare, dai cu orice da petele tooot or sa ramana. Freci shi iar freci shi iar freci, deja te'ai saturat, shi iar... iar la final realizezi ca ai frecat'o aiurea! M'am lasat de sportul asta, iar polish ii dau numa inainte de vanzare...
Gabi
Off topic: se pare ca discutai a deviat rau de tot de la subiect. Klaus a intrebat ce este acea solutie pe care o au baietii de la spalatorie iar voi a-ti degenerat in tratamente cu ceara.

Subscriu la intrabarea lui KLAUS: Ce este aceasta solutie de degresare? ( ca poatea asa reveniti la topicul initial.
asarban
AM vazut la o spalatorie de langa mine ca folosesc o solutie dintr-un bidon pe care scrie Iada.

Bidonul e de 20l.

Acuma...ca in bidon o fi ce scrie pe el sau axion...

Am vazut si un sticker al unei firme care e distribuitor al produselor Iada. Cand ma mai duc pe acolol notez adresa si nr de telefon
Ciombe
Salutare!



In arad la o spalatorie mi-au spus ca e ... detergent lichid de vase! Adica "Pur"...



Off topic: Am fost la o spalatorie in arad mi-au spalat masina de s-a luat vopseaua de pe capota (la mondeo!). Apoi am aflat cauza: folosise dobitocul ala galeata pt a prepara o solutie de spalat motorul la o masina din fata mea... apoi a schimbat solutia din galeata, dar carpa/buretele care era imbibat cu solutie a uitat s-o spele si cand s-a pus sa-mi frece capota, dupa cateva minute a inceput sa mi se umfle vopseaua! grrr! Din pacate era noapte si nu prea mi-am dat seama decat a doua zi de ceea ce se intamplase la spalatorie.... Am profitat de faptul a aveam casco si spoilerul era atins in parcare, asa ca am fost la "daune" si mi-au vopsit toata capota + spoilerul pe Casco. Daca ma duceam sa reclam probabil ca nu as fi avut nimic de castigat, poate doar timp pierdut si nervi aiurea.

Recomand cu toata "caldura" acea spalatorie: este situata in Vlaicu, vizavi de pizzeria "5 Colturi" din Arad!



numai bine!
Radduu
Solutia de degresat folostita in spalatorii este cea mai ieftina solutie de degresat vase, iar samponul cu care spala masinile este mult mai prost decat cel de urzica.

(asa mi-a spus cineva care a lucrat mai mult timp la spalatorii diferite)
Ake
Daca e cel mai ordinar sampon cum zici, de ce naiba mi-au cerut 300mii ptr degresare?. O sa caut alta spalatorie, ca astia unde merg de 4 ani si-au cam luat-o in cap-erau draguti atenti si ieftini la inceput-dar probabil ca s-au plictisit pe parcurs.
Radduu
Pt ca asa se practica in majoritatea spalatoriilor, si cu polisharea e aceeasi poveste.
Radduu
Eu am scris exact ce mi-au spus niste baieti care au lucrat in spalatorii auto. Si daca nu dai spaga, nu o sa se ocupe bine de masina ta. Ei au un salariu f f mic, practic salariul lor e constituit din spaga.
IRONICK
A trecut un an si ceva . .. . va-ti lamurit pana la urma cu ce se degreseaza ?

EDIT LATER. Eu am niste urme de grasime ramasa de la gainat . . . .
DigitalScribe
Ieri cand mi-am spalat masina am vazut un afis mare la spalatorie care facea reclama la ghici ce... produse de spalat si intretinut masina. Produsele alea chipurile sunt folosite chiar de spalatoria cu pricina iar firma producatoare se numeste "MA FRA"... ciudat nume dar eu redau exact ce scria pe afisul respectiv.

: later edit :
am gasit si un link: http://translate.google.com/translate?hl=e...pera%26rls%3Den

Afisul cu pricina arata fix ca in poza din fix prima optiune de pe linia profesionala din pagina.
Asi
degresarea in sine ar trebui sa ia grasimile si alte substante culese pe masina .. in general de la parcat sub tei si alti copaci, pasari cu mult gainat..etc..
pricipiul in sine este ori pe principiul sapun (un capat al moleculei se leaga de apa si celelat se leaga de molecula polara - grasimea respectiva.. astfel grasimea se duce odata cu apa si sapunul)

ori pe principiul detergent (mai complicat de zis cum funtioneaza dar se bazeaza pe faptul ca datorita unor enzime respectiva grasime este impartite in mai multe molucule care in final se unesc la un loc si marindu-si volumul sunt mult mai usor de indepartat cand sunt grupate.. si factorul 2 care-l face detergentul.. face cam ceea ce face si sapunul.. leaga apa de grasime doar ca aicea nu se mai leaga de grasime ci de al 2lea capat de pe grasimea grupata deja care nu are proprietati polare.. ci este tot o parte din detergent..
un detergent are 2 parti : alfa si beta.. alfa sparge molecula de baza in multe si mici care in final o sa rezulte alfa-grasime-alfa-grasime ..etc.. in lant fiind ceva grupat , iar beta se lega la fiecare alfa si beta se mai leaga si de apa .. adica iese per total apa-beta-alfa-grasime.. iar alfa se mai leaga de alt alfa alaturat => un lant polimolecular complex. )

ori pe simplul principiu de a dizolva grasimea si a dilua-o pana cand aceasta nu mai constituie o problema.. astfel principiul e simplu.. grasimea este polara si apa este nepolara.. cele 2 sunt nemiscibile tot timpul.. si uleiul este nepolar d-aia nu se combina cu apa..
iar principiul sugereaza de a curata din abundenta cu o solutie polara dar un pic mai bine aleasa.. adica poti curata masina si cu ulei.. va dizolva gainatul care e tot polar.. dar ramai cu uleiul pe masina si parca e mai naspa.. asadar dintre solutiile polare bine alese enumeram tetraclorura de carbon CCl4 - greu de gasit, scump si in cantitati mici.. in general pt experimente chimice .. nu la scara mai mare, si benzina, motorina, diverse uleiuri slabe casi consistenta..

si mai putem adauga inca o metoda de a combate grasimea si anume a reactiona cu ea! .. adica cel mai clar exemplu : alcool.. dar! concentratie mare si cat mai pur... reactioneaza cu respectiva grasime si dau eteri, esteri si corpi cetonici care se inlatura cu apa... problema e cu corpii cetonici (astia cam dizolva vopseaua.. -vopsea in general.. dar vopseaua de pe masini in principiu ar trebui sa fie rezistenta si la diluant si la acetona si la benzina etc.. practic testati undeva mai nevazut sa vedeti daca e ok si nu se intinde vopseaua.. -testati cu o bucata de vata si vedeti daca se coloreaza vata ca si masina.. ca atunci nu e bine daca se coloreaza)
asadar .. alcool concentratie mare doar..
alcool etilic.. e cat de cat dar nu recomand.. e cam slab reactiv , si plus e greu sa rezisti sa nu mai tragi o dusca din cand in cad biggrin.gif
alcool metilic.. e mai indicat.. dar atentie la copi sau la alte persoane care ar putea crede ca e alcool ca de la asta se orbeste si se moare.. e foarte toxic.. si miroase exact ca etilicul !!!
cel mai indicat de mine ar fi alcoolul izopropilic! este foarte reactiv.. combate toate grasimile.. (daca aveti curiozitatea spalati tigaia in care faceti ompleta de obicei plina tot timpul cu ulei si resturi de ou cu alcool din asta.. iese bec pana la metalul de baza.. ) se gaseste usor.. miroase specific! asdar nu prea cred ca puteti sa-l incurcati cu vre-o palinca, dar sa nu mirositi prea mult ca e foarte toxic!!! chiar si vaporii! ..
alcool butilc.. bun dar nu ca izopropilic
alcool izobutilic.. -superb imposibil de gasit, instabil termic si fotosensibil.. asadar asta doar se prepara in laborator si este folosit in momentul ala ca in 10min e apa chioara...
cu cat catena alcoolului creste este mai reactiv fata de grasimi
cu cat numarul de leguri libere ale alcoolului este mai mare , este mai reactiv fata de grasimi (ordinea ar fi n, izo, neo)
si sa ajunc pana la urma la top of the lis in alcooli.. practic za gratest (toxic.. dar macar nu se incurca.. asa sunt toti alcooli de fapt mai puntin etilic care e.. hac.. delicios icon_mrgreen.gif .. , se gaseste cam greu dar merita, este stabil chimic! si care arde orice grasime posibila ) este alcool neo-pentilic..
intai incercati cu izopropilic.. doar daca nu trece dati cu neopentilic..
daca vi se cam duce vopseaua datorita calitatilor remarcabile a vopselelor noaste.. uitati de alcooli .. nu tolereaza vopseaua.

si ca info.. grasimea este un compus polar format din acizi grasi..(acid oleic, stearic, etc.. )

end of the bible.
klaus
F. interesanta treaba.
Dar eu am in continuare o intrebare: detergentii de vase (aia de spala de 4 ori mai mult decat unul obisnuit, cel obisnuit fiind probabil apa chioara), pe ce se bazeaza (ca e clar ca nu-s alcooli)? Pe sistemul alfa-beta?
bertro
putin off-topic: pe unde anume se poate gasi alcool izopropilic? adica pe la ce tip de magazine? sau poate stie cineva un anume magazin in Iasi...
mi s-a terminat cel din flaconul de curatat CD-roame si tare mi-ar trebui un refill...

merci.
klaus
Pai ... inclusiv la cei ce vand piese electronice...
Asi
QUOTE(klaus @ 10 Nov 2005, 13:42)
F. interesanta treaba.
Dar eu am in continuare o intrebare: detergentii de vase (aia de spala de 4 ori mai mult decat unul obisnuit, cel obisnuit fiind probabil apa chioara), pe ce se bazeaza (ca e clar ca nu-s alcooli)? Pe sistemul alfa-beta?
*



termenul de detergent asta inseamna. cu compusi care fiecare face cate ceva..
alfa-beta e ceva generic... ca in realitate sunt mult mai multi.. cu tot felu de alte particule mai mici care ajuta la solubilitate, si multi factori..
iti recomand cu caldura linus pauling - chimie generala, sau nenitescu chimie organica.. acolo e un capitl intreg doar despre detergenti.. cum fiecare particula mai aduga o proprietate si influenteaza altele. e o inginerie intreaga..
ceea ce este comun la toti detergentii sunt particule specializate pentru cate o chestie in parte.. in combinatie cu apa si un acid gras se va forma un lant polimeric-polipeptidic-poli de toate .. care va fi one giant thing care e foarte simplu de indepartat.. (la termeni moleculari si microscopici .. o molecula de grasime este de sute, mii de ori mai mica ca un lant dinata creeat de detergent.. )ca si in fizica.. ce e mai mare e mai usor de scos. (simple fact.. toarna mingi de pingong in masina si incarca sa cureti masina.. le iei cu mana.. e absurd chiar sa zici ca ai curatat ceva.. si apoi toarna un sac de nisip sa vezi cum nu mai e asa de usor de scos nisipul biggrin.gif ) same thing.. e greu sa scoti prin frecare o particula minuscula de grasime bagata eventual prin porii vopselei etc.. dar parca e mai simplu sa scoti daca e de dimensiunea unui graunte de nisip.. pt ca il iei cu orice carpa..
cu compusii aferenti nu am cum sa te lamuresc.. dar depinde de concentratie.. si in general se aduga clor, sulf, sulfat, carbonat, si radicali din-astia functionali.
si la ariel si alte firme de detergenti .. aia fac un detergent sa fie cam universal.. nu doar pentru grasimi.. ci pentru mai multe chestii d-aia se mai aduga un compus care sa se lege bine de anumite substante de alta natura care dorim sa le scoatem (in afara de grasimi.. sange, vopsea, etc) stim si noi 99de pete biggrin.gif si poate ca nu sunt multe tipuri de natura de murdarie... ca majoritatea sunt grasimi dar sunt compusi special pentru scos uleiul, alti compusi pentru vaselina desi amandoua sunt grasimi..
asadar detergentul e un agent cu totul diferit de sapun si este mai inteligent.. alege ce particula trebuie pentru a se combina cu respectiva chestie (de fapt cestia cu alege se traduce cu = e facuta in asa fel incat doar cu ala reactioneaza).. asadar in

cazul unui detergent.. e o chestie foarte complicata... aici vedem de ce rex, fax, si ciurucurile astea nu spala spre deosebire de ariel .. aia de la ariel chiar au gandit cand au creeat toti compusii aia fara sa se influenteze unu cu altu, sa isi faca treaba, etc.. cum spuneam =e inginerie serioasa in domeniu..
ce mai stiu eu despre detergenti - sunt de 2 tipuri pe acelasi principu.. detergenti cationici si anionici.. (unu din astea doua a disparut pentru ca nu era biodegradabil.. parca cel anionic).. in rest sunt la fel difera "semnul" in care reactioneaza asfel se traduce prin biodegradabil sau nebiodegradabil.

oricum ar fi.. exista detergenti speciali de masina ... sanu dati cu ariel pe masina ca nu cred ca are vre-un efect major.. detergentul de masina are in compozitie incat "stie" de .. cam ce aduna o masina-praf, bituminoase, noroi, gainat, ce isi mai lasa teiul si frunzele care sa-u descompus pe capota, etc..) iar arielul "stie" de ketchup, cafea, vin, ulei, etc..
klaus
Multumesc.
Asi
QUOTE(klaus @ 10 Nov 2005, 15:12)
Multumesc.
*


cu placere

si ca sa raspund la tilul topicului.. am impresia ca e un detergent auto.
IRONICK
QUOTE(Asi @ 10 Nov 2005, 16:02)
si ca sa raspund la tilul topicului.. am impresia ca e un detergent auto.
*
hmmm, incepe vanatoarea de detergenti auto . . ..
Asi
QUOTE(IRONICK @ 10 Nov 2005, 16:08)
hmmm, incepe vanatoarea de detergenti auto . . ..
*



nu stiu daca ai inteles la ce m-am referit..
adica solutia in sine face parte din clasa de detergenti (chimic vorbind) ca pe sticla poate doar aminteste de ceva detergent si o numeste solutie de degresit.. dar e pe baza unui detergent..
samponul face parte din clasa sapunului.. mai simplu

asadar my 2 cents: un detergent auto facut de o firma cat de cat mai auzita e acelasi lucru cu solutia de degresat de la spalatorie ... dar cum traim in .Ro la spalatorie parca am impresia ca este o sticla de fairy combinata cu o galeata de apa. (ar fi bine dar se poate sa fie si cate un sampon bulgaresc sau rusesc luat la butoi cu 10 ron.. )
IRONICK
Dupa cum am specificat mai sus, eu am niste urme de grasime ramasa de la gainat. Pentru asa ceva ma intereseaza.
Smudo
De la ce gainat e pasarea?
IRONICK
QUOTE(Smudo @ 11 Nov 2005, 22:29)
De la ce gainat e pasarea?
*



Te pomenesti ca si culoarea detergentului conteaza ? Trebuie sa folosesc cumva si Calgon ?
asybo2002
se da un Logan, o viata la bloc, un probabil vecin care renoveaza apartamentul si o perioada de timp...rezultatul e ca te duci la masina si o gasesti cu mii de punte albe de vopsea...peste tot: geamuri si tabla...ies cu unghia cele mai mari, nu ies cu polish si degresare la spalatorie si nici cu motorina...cum facem sa iasa totusi ??? Nu se ia in considerare CASCO sau revopsire pe buzunar propriu si nici al vecinului...e caz de vandalism neasigurat...ce poate face omu'???
Smudo
QUOTE(IRONICK @ 11 Nov 2005, 22:38)
Te pomenesti ca si culoarea detergentului conteaza ?
*



Asta nu e chiar asa importanta, cu toate ca nu ar trebui neglijat nici aspectul asta, problema fiind de o importanta majora si se impun masuri care sa dea un rezultat cit mai bun, daca nu chiar perfect. Dar mai importanta cred ca e culoarea buretelui cu care se face degresarea.

Da' io nu inteleg o chestie. Degresarea masinii se face atunci cind respectiva e "gresata". Inafara de gainati si mincare aruncata de vecini de pe geam pe masina, ca rezultat carui alt fenomen mai apare gresarea aia si cum arata? Ca eu nu imi pot imagina, va rog sa ma scuzati.
Asi
QUOTE(Smudo @ 11 Nov 2005, 23:13)
Asta nu e chiar asa importanta, cu toate ca nu ar trebui neglijat nici aspectul asta, problema fiind de o importanta majora si se impun masuri care sa dea un rezultat cit mai bun, daca nu chiar perfect. Dar mai importanta cred ca e culoarea buretelui cu care se face degresarea.

Da' io nu inteleg o chestie. Degresarea masinii se face atunci cind respectiva e "gresata". Inafara de gainati si mincare aruncata de vecini de pe geam pe masina, ca rezultat carui alt fenomen mai apare gresarea aia si cum arata? Ca eu nu imi pot imagina, va rog sa ma scuzati.
*



pai gresat = are pe ea urme de resturi de grasimi.. -termen generic grasimi ca poate fi ulei, vaselina, grasimi, vopsea pe baza de ulei, unt, gainat, lipici dinala de la tei, tot saiu de substante care se obtin cand se descompune o frunza pe capota, sau o floare, sau pisati de caine de pe portiera..etc
cam tot ce are materie organica.

pentru gazuri delicate de gainat.. alcool izopropilic ar trebui sa-si faca efectul (mare atentie.. testeaza intai sa nu isi faca efectul prea mult si pe vopseaua masinii.. am spus mai sus.. testezi cu vata si vezi daca se coloreaza vata in culoarea masinii.. daca se coloreaza.. stop! si uita de alcool)

culoarea detergentului nu are nici o importanta.. oricum se va duce cu apa de pe masina..
Smudo
Da' gainatu' chiar are grasimi in el? Ca eu luasem drept gluma chestia asta. blink.gif . Io n-am vazut pina acuma nici o pata de grasime la masinile mele... dar na, se poate sa nu ma fi uitat eu prea atent.
Asi
QUOTE(Smudo @ 12 Nov 2005, 00:42)
Da' gainatu' chiar are grasimi in el? Ca eu luasem drept gluma chestia asta.  blink.gif . Io n-am vazut pina acuma nici o pata de grasime la masinile mele... dar na, se poate sa nu ma fi uitat eu prea atent.
*



yep.. are ... are acizi grasi sau derivati ai lor... (acid oleic, stearic, fumans, etc.. ), si mai are si alte hidrocarburi prin gainat.. mai putin importante.
in principiu daca vrei sa "spargi" un compus in mai multe elemente.. se poate actiona doar la unul din elemente... adica daca imi fac bloc de motor din material fier, si acolo mai bag sa zicem BCA (CaCO3) ... acel bloc de motor ca sa il faramitez de tot.. imi trebuie doar o sticla de otet sa reactioneze cu carponatu de calciu.. si fieru va cadea de la sine..
la gainat.. are mai mult de 60-70% diverse.. si restu grasimi(acizi grasi..etc).. nu conteaza cat.. conteaza ca are, si e in amestec omogen.
saddan
QUOTE(Asi @ 12 Nov 2005, 10:34)
yep.. are ... are acizi grasi sau derivati ai lor... (acid oleic, stearic, fumans, etc.. ), si mai are si alte hidrocarburi prin gainat.. mai putin importante.
in principiu daca vrei sa "spargi" un compus in mai multe elemente.. se poate actiona doar la unul din elemente... adica daca imi fac bloc de motor din material fier, si acolo mai bag sa zicem BCA (CaCO3) ... acel bloc de motor ca sa il faramitez de tot.. imi trebuie doar o sticla de otet sa reactioneze cu carponatu de calciu.. si fieru va cadea de la sine..
la gainat.. are  mai mult de 60-70% diverse.. si restu grasimi(acizi grasi..etc).. nu conteaza cat.. conteaza ca are, si e in amestec omogen.
*


off-topic:
Asi doua chestii vreau sa corectez din ceea ce ai spus:
unu: samponul nu este din clasa sapunurilor deoarece nu are sapun in componenta sa; nizoral-ul de exemplu are in componenta: eter lauril sulfat de sodiu, eter monolaurilsulfosuccinat disodic, dietanolamida de acid gras din nuca de cocos, colagen animal, laurdimonium hidrolizat, dioleat metil glucoza de macrogol 120, clorura de sodiu, acid clorhidric, imiduree, aroma de parfum, hidroxid de sodiu, eritrozina sodica, si apa purificata nici urma de sampon.....
doi: gainatul are de toate mai putin hidrocarburi aromatice si acizi grasi (fumans de obicei este un termen folosit in cazul acizilor foarte concentrati)... in schimb are in prostie nitriti, nitrati (atentie ca ataca vopseaua de la masina in ultimul hal), uree radicali nemetabolizati etc......
on-topic:
Asi, ai toata stima pentru prezentarea facuta la detergenti cu amendamentul ca nu se mai produc detergentii anionici deoarece nu sunt biodegradabili cu alte cuvinte e foarte greu de scapat de ei dupa...
si tot on-topic: detergentii de vase gen pur fery etc nu ataca vopseaua masinii (pe incercate)
Klaus poti sa mergi pe mana lui Asi daca e vorba de descrierea continutului si a functionalitatii degresantilor. daca doresti sa iti degresezi singur masina poti folosi fery de exemplu amestecat 1:1 de exemplu cu apa (eventual distilata)...
aaaaaaaa si inca ceva: alcoolul izopropilic (neopentilic) e foarte bun chiar si pe post de lichid de spalat parbrizul... singurul deficient ca folosit ca atare (nediluat) ataca in timp suprafetele de cauciuc ale masinii (kederele de exemplu)
cu bine tuturor
IRONICK
OMV-ul am inteles ca au solutii bune pentru degresat. ( si o ceruire dupa . .) A fost cineva pe la ei ?
Valentine
QUOTE(Smudo @ 11 Nov 2005, 22:29)
De la ce gainat e pasarea?
*


Vrei sa zici de la ce pasare e gainatul nu? biggrin.gif
Ar fi bine sa nu fie de la o pasare migratoare in orice caz radmasa.gif

La OMV exista o astfel de solutie, dar e f. scumpa. Sincer prefer sa dau 5 lei la o spalatorie totusi, sa o puna si sub apa cu presiune ... rolleyes.gif
IRONICK
QUOTE(Valentine @ 15 Nov 2005, 20:31)
La OMV exista o astfel de solutie, dar e f. scumpa. Sincer prefer sa dau 5 lei la o spalatorie totusi, sa o puna si sub apa cu presiune ...  rolleyes.gif
*



Am spalat masina la 2 spalatorii ecologice si tot nu s-a luat grasimea. Daca mai ma duc la inca una, dau cat dadeam la OMV o data si se rezolva. Asa nici la a 3-a nu cred ca se ia . . .
Razvan_Ionut
baieti care ar fi cea mai eficienta metoda sa degresez geamurile masinii? am facut o prostie din neatentie si am sters geamurile cu carpa cu care sterg bordu (carpa folosita numai cu silicon)...am incercat cu sapun dar tot asa a ramas.
bucatzel
Ia aplica tu frumusel pe o carpa curata zeama de geamuri cu alcool, si o sa ramai surprins. Sterge dupa cu una bucata ziar.

Aveti cateodata niste probleme ...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.