Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: probleme cu alternatorul
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
map3tz2003
Intai as incepe prin a ura tuturor membrilor dacia club Sarbatori fericite si un an nou cat mai bun
In al doilea rand adresez si eu o intrebare celor care m-ar putea ajuta...am probleme cu alternatorul.Inainte nu imi baga curent. Am verificat diodele si mergeau si pana la urma am schimbat rotorul pentru ca infasurarea nu mai era buna. Acum imi incarca si imi baga la 2000 de ture 14.2 volti. Problema e ca la semafor si cu consumatorii porniti se duce imediat pe 0. Si in mers daca dau drumul faza scurta+ caldura pe 2 la aeroterma se duce pe rosu...ce as putea face?
Si inca ceva...cu dezaburirea la luneta stau prost.Ar trebui schimbata luneta?(modelul de dacie este break).
Va multumesc. wink.gif
thirsty
releul, si schimba luneta .
map3tz2003
Pai nu ca pe baterie am verificat tensiunea la 2000 ture...14,2 volti 14.3 volti...si fara relegu pe la 18 volti...deci banuiesc ca nu poate fi din releu...sau?
thirsty
BATERIA CATI ANI ARE SI NIVEL LICHID ?
map3tz2003
Baterie nou nouta si nu e cu lichid e cu tehnologie uscata am inteles...e ca cea de la varta.Problema e ca atunci cand nu am consumatori sta aproape de mijloc.Dar cand stau la semafor scade intensitatea luminoasa de la bord si cea a farurilor...
map3tz2003
Si nu numai asta...dar acul se duce pe rosu rau de tot. sad.gif
ag02cws
Da muzica mai incet cand stai la stop biggrin.gif
C a t a l i n
Masoara tensiunea la bornele bateriei cu motorul la ralanti, fara consumatori, trebuie sa fie tot 14,2volti, sau pe aproape...Apoi masoara tot la ralanti, dar cu consumatori, si nu ar trebui sa scada mai jos de 13,7volti parca, altfel releul are "probleme"...
Zaheiu
Alternatorul de Dacie e problema. Nu are putere suficienta sa sustina consumatori mari la ralanti. Solutia: cand stai la stop mai dai pe pozitii, mai opresti aeroterma, dezaburirea. Muzica nu se pune daca n-ai statie mare si sub. Era pe forum o rezolvare, cu un releu "custom made".
marius sibiu
clar ca e buba din alternatoarele astea ale daciilor. si eu am schimbat baterie, releee si degeaba. dar as fi curois sa vad o schema de releu custom made. daca poate poasta cineva.... ar fi super !
volint
Ai montat rotor care e facut pt alternatorul de 36A.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.