Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Amplificator de scanteie...
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
kostin2579
Salutari! Mi-a spus cineva de existenta unui "amplificator de scanteie", care se monteaza pe capacul delcoului.In capatul de sus vine fisa de la bobina de inductie, iar celalalt capat este infipt in delcou. Avantajele acestui amplificator ar fi o scanteie mai puternica la pornirea motorului, putere in mers, si economie de combustibil in mers, datorita faptului ca banzina se arde mult mai bine. Ar fi fost fabricate acum cativa ani la Buzau parca, are forma in genul unui bec lumanare de veioza. Are cineva informatii mai multe despre acest dispozitiv si pe unde s-ar mai putea gasi ???
dyogenes
Tu mai crezi in Mos Craciun? Da un search, ca s-a discutat foarte mult pe tema lui. Singura chestie care te-ar ajuta cu adevarat ar fi o aprindere electronica cinstita (inductiva sau CDI) si un delcou fara platina, cu senzor magnetic Hall.
kasanova11141
eu am un astfel de amplificator de scanteie.. si sunt foarte multumit de cum imi merge mototrul.. se aude foarte rotund..
kostin2579
Am facut astazi rost de el, l-am montat si intr-adevar motorul porneste mult mai repede si se aude si mai frumos.... se pare ca face ceva treaba pe acolo. deocamdata sunt multumit de el, sunt curios si cum se va comporta si de acum incolo. despre el nu am gasit prea multe pe forum, sper ca cineva sa imi de-a un link catre discutiile anterioare.
$$ilvviu
Puteti da ceva detalii? Eventual o poza? Sunt si eu interesat. Merge si la aprindere electronica?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.