Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Probleme faruri
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
cik83
Salut! 1zhelp00.gif Am o Dacie din '84 cu probleme la faruri. Ce se intampla: cand pornesc farurile pe faza scurta se aprinde atat dr. cat si stg., dar daca dau pe faza lunga se aprinde decat dr. iar pe stg. cel de faza scurta se aprinde slab.
Care ar fi problema?
Puteti sa-mi dati o schema, nu are decat un releu de far. Va multumesc!

ps: Este Dacia 1300 cu 4 faruri rotunde, iar cutia de sigurante o are la motor.
argon
incearca cu alt bec in primul rand.
mihai0070
Becul prima solutie ... deci nu cred ca are efect pentru ca din cate stiu eu tu ai bec cu o singura faza ...la 1300 cu 4 faruri ... si in al 2 lea rand ... de modificari ai faacut cerent sau pe unde ai umblat ... cum a aparut problema ... daca a aparut asa din senin ... incearca prin schimbarea releului ...
cik83
Am becuri cu doua faze. Numai pe farul de faza lunga foloseste decat o faza. Problema nu este din bec. Asa a fost cumparata masina, cu aceasta problema.
Ma gandesc sa nu fie din cablurile de la releu(ordine gresita). Este normal decat un releu. wacko.gif
AAlpine1
masoara cat scoate cablul respectiv, dupa aceea vezi cat scoate si farul celalalt; daca sunt diferente ai cablul bulit undeva....
didosdoru
Cred ca nu mai ai o "masa" buna la unul din faruri.Asa se intampla si la mine mai demult pana cand am refacut instalatia."Masa" de la faruri era foarte ruginita si nu mai facea contact tot timpul cu caroseria.
electric
verifica atit masa cit si firele de la bec . e posibil sa ai firele puse gresit la becul respectiv ,mai ales daca pe faza scurta se vede bine .
kgula_05
Salut , am si eu acceasi problema , ba pe faza scurta merge slab faru din dreapta , ba pe faza lunga merge acelasi bec de faza scurta , as vrea sa stiu si eu unde e masa la faruri si cum pot sa remediez problema,multumesc frumos!
ali73
nu ai masa buna la becul respectiv.ia un fir si fa o legatura intre masa becului si caroserie si ai sa vezi ca se aprinde bine
kgula_05
Am rezolvat problema cu becu slab, era mufa de masa in locul celei de faza lunga,dar cu faza lunga pe acelasi far...nu prea unsure.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.