Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: facturi 2007
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Zona Financiara
AlexV
Ce stiti despre facturile scoase direct la imprimanta fara sa fie necesare tipizatele?

Am tot cautat pe internet care este procedura, daca se aloca serii de catre registrul comertului , daca este necesar un sistem worm si etc.
N-am gasit mare lucru decat cateva siteuri care se lauda ca iti printeaza facturile, dar nici unul nu pare sa fi dat drumu la sistem, sau sa explice mai exact ce fac ei.

Dupa cum spune art 155 din codul fiscal, nici macar nu mai e necesar sa semnezi si stampilezi o factura.
DFA
Seria facturilor o alegi tu.
Nr. facturii îl alegi tu și trebuie să fie consecutiv, într-o plajă de numere pe care le aloci printr-o decizie, conform OMFP 2226.
La fiecare 6 luni trebuie să predai la fisc lista facturilor emise, încă nu au apărut normele pentru această operațiune.
Cel ce emite factura nu este obligat să o ștampileze/semneze. Dar o poți face!
Practic nu mai există factura fiscală, doar o factură simplă.
Sistemul ăsta există în Vest de foarte mulți ani.
DragosP
QUOTE(DFA @ 19 Feb 2007, 19:30)
Cel ce emite factura nu este obligat să o ștampileze/semneze. Dar o poți face!

Ca o consecință a acestui fapt, sunt la fel de valabile și facturile trimise/primite prin fax, email sau alte forme de comunicare electronică.
Rămâne doar problema (într-un eventual conflict) să se poate dovedi că factura a ajuns la beneficiar. Lucru care se face evident pe baza semnăturii de primire de până acum.
Nicotine
Atentie in ordinul 2226 se spune ca facturile fiscale emise sub supravegherea Imprimeriei nationale si cu serii emise de ei nu mai dau dreptul de deducere al TVA la cumparator. Pentru acest lucru sunt necesare indeplinirea prevederilor de la articolul 155.
Majoritatea soc comerciale fac modificarea pe tipizatele vechi: RO xxx frurnizor RO yyyy cumparator.
S-ar putea sa avem surpriza ca la o rambursare de tva, controlul sa dea jos tva-ul aferent facturilor vechi. Oricum mare grija la CIF RO.
La fisc se vor depune jurnalele de vanzari resp achizitii la 6 luni.
La 3 luni declaratia recapitulativa pentru achiziitii si livari intracomunitare defalcata pe clienti resp furnizori.
La data de 15 ale fiecarei luni INTRASTAT-ul pentru contribuabilii care au depasit 90 000 eur in 2006 pe importuri sau exporturi in UE. Datele sunt prezentate atat la valoare din contabilitate cat si la val statistica (transport, conditii livrare INCOTERMS) iar produsele achizitionate/livrate defalcate pe coduri din TARIC (tariful vamal european). Practic INTRASTATUL inlocuieste raportarile care se facea de vama catre statistica; inainte DVI-urile de la vama ajungeau la INS.
Pentru importuri.exporturi in afara UE, se fac in continuare DVI resp DVE. Vama raporteaza catre EXTRASTAT si deci nu e oblig agentului economic.
Misto la import din afara UE este ca nu se mai plateste TVA in vama, ci se merge pe taxare inversa. Taxele vamale se platesc in continuare.
Exista totusi exceptii: Antrepozit vamal, perfectionare activa, vamuire la domiciliu dar pentru fiecare regim special vama va cere scris de garantie bancara sau alta forma de garantie.
Se pare ca UE a complicat raportarile catre stat dar e mai bine dpdv al platilor (taxare inversa)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.