Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Macin,trecere cu bac-ul
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Calatorii si Intalniri > Starea Drumurilor
99AIM
Trebuie sa ajung maine dupa-amiaza la o statiune in Moldova sa ma intalnesc cu niste prieteni si m-am gandit sa plec din C-ta si sa trec Dunarea pe la Macin,asa mai economisesc ceva drum,poate si timp.Stie cineva concret cum circula bac-ul asta,cam cat e timpul de trecere si asteptare efectiv?
Va multumesc.
Io_mi_s
Asa cum descrii tu, vei traversa Dunarea pe la Braila. Din cate stiu, acolo e practic non-stop, in sensul ca sunt vreo 3 societati care presteaza serviciul cu pricina. Daca, din intamplare, ajungi sa traversezi la Galati, vei gasi bacul la fiecare si 30 min., intre 6.30 si 21.30 parca. In urma cu o saptamana, circula si bacul 'mic', astfel incat ai bac la fiecare 30 min., intre 6.00 si 22.00. Drum bun!
pastrama
Pe la Braila gasesti fara probleme, astepti maxim 10 min daca ai ghinion. Sunt vreo 4-5 bacuri deci n-ai probleme. Noaptea e nasol, sa nu te duci cu bacu...am facut io prostia asta si am stat vreo 2 ore.
99AIM
Va multumesc pt. raspunsuri,o sa trec de la Macin-Smardan la Braila si sper sa ajung acolo in jur de ora 7-7,30 deci nu ar trebui sa am pb.
Paste fericit tuturor
bog_cip
Deci cum fost ?
Stii cumva cum e drumul TL macin ?
99AIM
Am fost,drumul de la Ciucurova la Macin este cam distrus,surpat pe alocuri....
Are o portiune de 14 km, pe la Horia parca, unde se lucreaza de zor,este numai piatra turnata și pe pantele alea e cam naspa oricum Loganul se tine bine ca are suspensie buna,se poate merge nu-i bai,in rest la bac stai cam 10-15 min pana se umple apoi treci la Braila si apoi gata,talpa la greu
licrimon2002
care e adresa EXACTA a trecerii cu bacul din braila? Nu cunosc orasul si trebe sa pun GPSul .Mersi anticipat !
michirec
mergi pe strada Galati pentru directia spre Galati;la intersectia semaforizata Str. Dorobanti cu str. Galati, este indicatorul trecere bac; de fapt daca tii directia spre Galati pe dig,nu ai cum sa ratezi bac-ul.
logan1.5dci
Sper sa mai fie nonstop (vesnic) bacul ala, ca in noaptea asta vreau sa trec. Plec la Iasi, interes de serviciu.
A trecut cineva cu bacul, de curand, noaptea pe la Braila?


Soseaua stiu ca e foarte buna, au turnat de curand (un an) covor asfaltic pe ruta Galati-Tulcea.
Laurentziu83
Noaptea n-am trecut niciodata, ar costa cam 60 ron parca trecerea, daca nu si mai mult. La banii astia prefer sa merg pe la Giurgeni.
logan1.5dci
Ups, pai daca e 60 lei, sunt si eu nevoit sa merg pe la Giurgeni.
Multumesc Laurenziu 83.
Multumesc MAERSK.
C a t a l i n
13 RON ziua și 60 RON noaptea. (după ora 23 parcă)
Laurentziu83
Pai credeai ca se trezesc aia la 2 noaptea si misca bacul doar pentru o masina pentru doar 13 ron, de fapt cred ca sunt vreo 17, ca atat am dat asta vara, daca imi amintesc bine, desi eram singur in masina.
60 ron costa noaptea si, chiar daca se aduna mai multe masini, fiecare tot atata plateste. Nu-ti convine pretul, dormi in masina pana la 6 sau 7 dimineata, cand e primul bac "oficial".

Pe la Giurgeni, faci dreapta 10 km mai incolo spre Gura Ialomitei, pe drum judetean, pana la Viziru, apoi spre Braila. Drumul judetean Gura Ialomitei-Viziru e cam minat totusi, daca nu-l cunosti, si mai ales noaptea. Sper ca ai jante de tabla si ciocan la masina. Daca nu vrei sa risti, ia-o pe la Slobozia e mai lung, dar mai sigur (vei avea doar Slobozia-Iazu mai nasol, adica ondulat, dar fara gropi), drumul Tandarei-Baraganu e si el minat pe destule portiuni, dar n-am mai fost din 2007.
De la Braila ia-o apoi spre Tecuci-Barlad-Vaslui-Iasi, nu trebuie sa intri in Galati, ci cauta sa iesi din Braila spre Sendreni, e mai potrivit pentru cine nu stie zonele si drum destul de bun.

LE: nu te baza ca se aduna 5 masini in miez de noapte, traficul pe Galati-Braila-Constanta e foarte redus in perioada asta a anului, chiar si pe la Giurgeni. Noaptea si mai putin.
logan1.5dci
Nu asta credeam, credeam ca la bacurile alea mici, de 10 masini, se aduna la o ora (sa zicem) macar cinci masini.

Ca spuneai de traseu: Galati/Oancea/Murgeni/Husi/Raducaneni/Iasi . Asa doream sa merg, acum via Giurgeni ma mai gandesc. Oricum am GPS. smile.gif
david79
ori treci pe la galati , ori harsova, eu as evita pe la macin-braila, e nasol drumul. daca mergi tl - galati, drumul e ok, si la galati nu se trece sau astepti mult poti ajunge la macin in 10 min. e drum ok
Laurentziu83
QUOTE(logan1.5dci @ 24 Mar 2009, 21:27)
Ca spuneai de traseu: Galati/Oancea/Murgeni/Husi/Raducaneni/Iasi . Asa doream sa merg, acum via Giurgeni ma mai gandesc. Oricum am GPS. smile.gif
*


N-am mai fost pe traseul asta de aproape 7 ani. Cat am fost student la Iasi am mers ori pe Galati-Tecuci-Vaslui-Iasi, ori pe Galati-Cuca-Barlad-Iasi.
Pe Galati-Oancea-Cavadinesti, drumul e ok, cat stiu eu, dar s-ar putea sa te mai opreasca politia de frontiera sa te intrebe daca n-ai moldoveni in gazda prin portbagaj.
Ca sfat, daca nu cunosti zonele asa bine, noapte fiind, probabil nu e masina de firma ca sa nu te intereseze de suspensii, iti recomand traseul Giurgeni-Slobozia-Braila-Sendreni-Tecuci-Barlad-Vaslui-Iasi. E noapte, drumul e liber, e ok (european pana la Braila si apoi de la Tecuci la Crasna), mergi linistit ca nu vei avea gropi sau cine stie ce surprize. Mai lung, dar daca e pustiu, nu e paguba la rezervor.
Am atasat si o harta.

@david79: eu, galatean fiind, prefer sa trec cu bacul pe la Braila-Macin. Sunt mult mai multe bacuri, mai mici=>se umplu si trec repede. La Galati e e un singur bac pe sens, ala e mare, trebuie sa astepti pana se umple, mai urca si camioane, etc, Dunarea e mai lata (se adauga si apele Siretului aici). N-am inteles unde e nasol drumul Macin-Braila, de 10 kilometri, cu asfalt ca-n palma. Ca are ceva curbe, asta e.
logan1.5dci
Sigur undeva in zona Braila sau Galati (dar e mult mai lat), lipseste un pod.
Multumesc Laurenziu83 pentru sfaturile complete. worship.gif
Mergeam pe ziua, dar trebuie sa ajung la ora 8 in Iasi.
mihai24
Help needed, boys, in noaptea asta plec la mare si vreau sa trec cu bacul pe la Macin pe la Braila, aveti idee, de la ce ora circula noaptea?Estimez ca ajung in jur de ora 5 acolo.
As vrea sa stiu daca circula sau nu sa merg pe la Giurgeni daca e.Apropo drumul pana la Giurgeni cum e?Spart rau?
cri8sti
Pana la Giurgeni ai o bucata de vreo....25Km mai naspa asa, dar nimic de speriat (nu intra toata masina in gropi...doar roata cu totul wink.gif - glumesc)....iar bacul la Braila trece non-stop. Din momentul cand urci pe bac in 30 min trebuie sa plece(noaptea) - e regulamentul afisat pe bac. Mai intarzie ei putin, dar am trecut si pe la 3:30 noaptea si nu am stat mai mult de 45min
karaoche
salut
stie cineva programulde la bac macin? huh.gif
mai actualizat?
si niste preturi? wacko.gif
ma intereseaza cand e primul bac dimineata , oficial , nu ala de noapte cu 6... ron trecerea. asfel ma duc pe pod.. unsure.gif
numai bine si mult respect
gabi1
Si eu sunt interesat cum e treaba cu bacul anul asta,plec maine spre mangalia si vreu sa mai schimb ruta.Ceva probleme din cauza inundatiilor?Cat mai costa o trecere?
Multumesc!
jordansens
A trecut cineva cu bacul anul asta spre mare??? Daca da sa-mi recomande si mie un traseu cu drum bun si rapid...multumesc.
martin
apele s-au retras, deci bacul trece normal (atat la braila cat si la galati)
ca si traseu ai Macin-Horia-Ciucurova-Slava Cercheza-E87-Baia-Ovidiu-Constanta.
sorin_f39
QUOTE(jordansens @ 4 Aug 2010, 07:37)
A trecut cineva cu bacul anul asta spre mare??? Daca da sa-mi recomande si mie un traseu cu drum bun si rapid...multumesc.
*


Mergi pe traseul indicat de Martin. Indiferent ca treci cu bacul pe la GL sau BR, va trebui sa ajungi la Macin. Apoi, urmezi traseul respectiv.
Vezi si aici : http://www.reno.ro/Iasi-Braila-Macin-Const...ml#entry2560092.
Au fost discutii pe aceeasi tema.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.