ionutctn
8 May 2007, 15:25
Va deranjez din nou cu o problema ce prezinta urmatoarele simptome: stau cu masina pe loc si ma apas cu forta pe coltul stanga spate al masinii. In balansul acela sus-jos ca ma apas de mai multe ori incontinuu se aude un geamat asa ca un buhai ca sa intelegeti mai bine. Repet: masina sta pe loc si s-a cam carat cu ea. A carat la viata ei saraca. Problema e ca nu face mereu. Ma apas acum face, dupa care merg cu ea prin oras (se aude acelasi geamat si in mers dar numai la plecarea de pe loc). Dupa ce merg cu ea sa zicem ajung acasa in parcare si nu mai face. Nu am apucat sa ma duc cu ea la service, nici nu am mai mers cu ea decat cu zgomotul ala (e puternic sa stiti) dar va intreb: e posibil sa fie amortizorul pe spate? Eu nu stiu cum se aude un amortizor uzat, nici taica-miu la dacia veche nu a avut niciodata probleme cu vreun amortizor si nu stie cum se aude. De la ce se aude??? Cum diagnostichez daca e amortizorul??? Sau frana spate blocata??? Dar daca era frana spate blocata nu se auzea si cand statea masina pe loc si ma apasam pe aripa spate. Ma gandeam ca e amortizor ca din moment ce se aude geamatul si la plecarea de pe loc poate fi de la schimbarea pozitiei amortizorului la plecarea de pe loc (ruperea starii de repaus).
valentin_carlan
8 May 2007, 20:49
asta problema o vad si la mine doar ca geme atunci cand am 2-3 oameni in spate si plec de pe loc (insa nu de fiecare daca, dar cu siguranta doar atunci cand e masina incarcata). si am presupus franele spate, din cate stiu actioneaza doar cand le lasa repartitorul, adica atunci cand sunt cei 2-3 oameni la mine in spate sau banuiala 2: amortizoarele.
Astept si eu pareri in acest topic!
Uncle-Sam
10 May 2007, 10:57
Nu radeti daca spun prostii

Nu poate fi de la cantarul repartitorului de frana?
valentin_carlan
10 May 2007, 13:44
am facut aseara "testul amortizoarelor", m-am apasat cat am putum si la aceasi frecventa cu masina de vre-o 3 ori( cred ca am atins si cursa maxima ) si nu s-a facut auzit sunetul nici pe stanga nici pe dreapta!...deci mult mai probabil la mine problema vine dinspre sistemul de franare. ramane de facut acum si teste cu masina incarcata( franari cu diefrite intensitati), sa vad exact cand se aude si mai ales ce se aude!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.