Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: faruri dacia 1310 zambetul
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
unikat45
nu am gasit inca pe forum un topic despre montarea si demontarea farurilor tip cn4 (model dacia zambetul lui iliescu) nu reusesc sa mai prind cablul acela de reglaj..
am avut oarece probleme cu farurile in sensul ca unul transpira ...
daca are cineva un tutorial de demontare montare, eventual si reglare din vreo carte gen mondiru... as fi recunoscator daca ati posta..eventual si niste imagini scanate..multumesc anticipat
unikat45
chiar nu are nimeni?
DAN_DANIEL
vreau si io
florinutzu
Au ceva cleme albe si suruburi. Scoti clemele si sucesti putin de suruburi. Cand am luat masina am facut asa ceva da nu mai tin minte exact. E simplu. Mergi la masina si desfaci tot ce iti pare ca tine farul. La pus e un pic mai greu ca undeva intervin si parghiile care regleaza farul din interior si care au arculete ce stau extinse si tu ca sa prinzi inapoi trebuie sa presezi arculetele. Succes! Se poate face acasa cu o surubelnita si cu putina rabdare.
Ov
cablul de reglaj se prinde cu ceva migala.

Pe suportul de calbu, deasupra, e un capacel. Se baga calbul, se pozitioneaza capatul dupa piulita prin gaurica de deasupra si apoi se pune capacelul. E chinuitor rau.

Ca sa scoti farul, trebuie sa dai jos masca centrala care vine si pe sub faruri. E nasol ca p'aia n-o scoti decat dupa ce demontezi bara. Totusi daca te chinui nitel se poate si fara, eu asa am facut. Intre far si bara, daca cracanezi nitel bara, o sa vezi un surub care prinde masca. Cu o tubulara poti sa ajungi la el (trebuie sa-ti tii contra prin spate pe dupa contra-aripa) sa-l desfaci. Apoi mai ai un (sau 2) surub care prinde in lateral masca (langa far) si poti sa tragi doar masca nitel, cam 5 cm cat sa-ti permita sa scoti farul.
Radocanu
vreau si eu sa imi montez cabluri pentru reglat faruri din interior.... sa speram ca reusesc maine.. :-s
nambanidealtceva
mie nu mi s-a parut greu sa montez cablurile in mecanismul farului, asa ca apuca-te cu incredere de treaba smile.gif .. mai greu a fost sa il scot.. ce consider util de stiut la operatiunea asta ( ma rog, mai ales la demontat..) , sa ai grija sa nu rupi urechiusa de plastic in care prinzi capatul cablului, pentru ca este foarte fragila!
Ov
si nici nu se gaseste (asta daca te referi la piulita de plastic cu ureche pe ea, unde vine cablul de reglaj)
nambanidealtceva
da.. de aia vorbesc sad.gif am stricat un far bun din cauza ei... noroc ca e pe dreapta, l-am reglat la o inaltime convenabila din suruburi, si am ramas cu reglajul numai pe stanga...

Daca tot s-a deschis un topic despre faruri, ca sa nu mai deschid eu unul nou.... becurile halogen 45/50 mi se par chioare rau.. vreau sa imi pun de 55/60, dar astea nu se fac cu profilul ala rotund cu doua puncte adancite, care ar intra la fix in soclu.. credeti ca pot adapta cumva alte becuri in far?
Ov
stiu ca existau adaptoare, gasesti in special la becurile alea albastre din vitan.

io am avut pe berlina 50/55 dar mergeau la fix
diaconuliviu
QUOTE(Ov @ 6 Jun 2007, 09:57)
si nici nu se gaseste (asta daca te referi la piulita de plastic cu ureche pe ea, unde vine cablul de reglaj)

Vorbesti de acea pseudopiulita? de plasticul ala corp comun cu farul, pe care se pune cablul si apoi "capacelul" ala de siguranta?

Daca da, cablul are pt reglaj parca un tub ca la cablul de frina la biciclete. Daca filetul din plastic e defect, scoti cablul si pe acel tub montezi o piulita M6 polizata, eventual doua, sa ai si asigurare. Reglezi pina acel tub atinge camasa cablului apoi asiguri cu a doua.
bundaionut
salut am si eu o problema. mi s-a deplast farul drept, adica e un pic saltat si nu stiu cum sa il dau la loc. Am dat intr-o groapa si cred ca de acolo mi se trage. astept parerile voastre cum sa il pun la loc. multumesc
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.