Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Probleme carburator?
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
mihajitza
Am o Dacia 1410 fabricatie 1996. Am avut montat un carburator care a inceput sa ma nemultumeasca cumva datorita consumului mare in oras(9 - 10 L), desi la drum nu treceam de 6 l /100 mergand constant undeva cu 100KM/h. Asa ca m-a mancat si am pus un carburator nou - 265 RON. Toate bune, pornire mai usoara, relanti frumos, motorul merge mai relaxat.....dar...cand accelerez intre 1700 - 2000 rpm are un moment in care se inneaca pt o secunda dupa care demareaza. E valabil in toate treptele de viteza. Peste 2000 rpm merge normal, dar cum o scap sub 2000 e belea si e deranjant de numa in oras. De remarcat ca aceasata problema nu o aveam cu carburatorul vechi. Asa ca l-am luat pe asta nou, l-am trimis inapoi la fabrica la garantie. A venit inapoi dar problema inca exista desi parca s-a mai ameliorat putin. Inainte de a-l trimite l-a garantie am incercat sa reglez cate ceva avans, amestec aer benzina, am schimbat axul la delcou.
argon
Ce-si face omul cu mana lui....9-10 % e mare in oras? cred ca glumesti. E normal.
mihajitza
Ca sa fie exact: rulez zilnic 30 km dus intors acasa - servici. Cca 8 Km de acasa pana la intrarea in oras sirestul pana la servici. Cu primul carburator care era cand am cumparat masina lua 8 dar mergea ingrozitor..era uzat tare.
argon
presupun ca ai carbul nou sigilat, asadar nu poti regla tu nimic la el, inafara de amestecul la ralanti si ralantiul pzis...

Vezi totusi pompa de repriza - membrana, daca zici ca da in nas la accelerare, aia nu afecteaza sigiliul.
EUROPE_
@mihajitza ce s-a uzat la carburator? Inafaca de faptul ca tine benzina in el si trece aer aspirat nu face nimic special, deci nu are ce sa se uzeze la el.
Cu un set de jicloare noi, si spalat iesea ca nou! Iar consumul tu zici ca e mare? Eu zic ca si @argon ca, e normal.

PS. Si as mea da in nas pe la 2000 rpm, dar asta doar cand e motorul rece, si cum afara e cald, nu mai am aceasta problema wink.gif .
mihai0070
Consum mare la 10 % in oras .... blink.gif si a mea care ia 12 sau 13 ... ma rog la dumnezeu sa faca o minune si sa se prosteaasca si a mea ca a ta si sa ia 10 % 04.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.