Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pneuri Logan
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia Logan > Piese auto - Dacia Logan
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76
robert1991
scrie pe site ! comanzi un voucher si platesti ori la brd (iti dau ei un cont) ori de acasa cu un card ! dupa ce ai platit astia 39 lei iti vor trimite pe e-mail un voucher ! il printezi si te duci cu el la Honda !
madalosu_hunter
In cat timp trebuie sa confirme astia si sa trimita voucher-ul ca l-am platit la banca dar inca nu mi-au trimis nimic (au trecut 2 ore)
robert1991
sau il salvezi , il pui pe stick/cd si te duci undeva sa il printeze ! te costa undeva pana in 50 bani sa printezi voucher-ul !
madalosu_hunter
Gata s-a rezolvat mi-au trimis voucher-ul si l-am printat de la servici. Mersi mult pentru informatie Robert, de-aia sunt bune forum-urile astea, in loc de 100 Ron cat dadeam la mine la vulcanizare am dat 39 Ron. Acum n-am decat sa ma duc sa le pun pana pe 22 noiembrie. smile.gif
robert1991
n-ai pentru ce ! eu luni le pun biggrin.gif
george_c_ro
am cumparat de pe un site anvelope Debica Navigator 185/65/R15 88T 260 ron/buc * 4 , sunt allseason , au incriptia M+S ; cu masina eu fac cam 10000.00 km /an

pana acum am avut Continental -EcoContact3 (din sept 2006 )atat vara cat si iarna
mk2
Scumpe. Acum 2 saptamini erau 210-220 lei.
surube
biggrin.gif Debica Frigo 2 ...... le folosesc si vara si iarna ..... EXCELENTE rolleyes.gif
BZN
Mai bine luai Motrio, la 199 lei, decat jafurile astea de debica.
surube
biggrin.gif Vorbesc strict de modelul Frigo 2 ........ celelalte modele de la firma Debica nu le am folosit si nici nu am de gand ..... astea au material moale si aderent la sosea .... nu se creaza acea pelicula rigida,neaderenta la contactul cu asfaltul indiferent ca le folosesti vara sau iarna raman ca si noi ..... au o harta pronuntata deci cam are de unde sa se toceasca plus ca au structura lamelara .... plus forma hartii gen masini agricole in V .... oricum sant super incantat de ele . rolleyes.gif
eddyy
exista ceva mai petarda decat kormoran?
vi_escu
QUOTE(surube @ 29 Oct 2011, 13:08)
.... oricum sant super incantat de ele . rolleyes.gif
*



mai vorbim dupa prima ninsoare
george_c_ro
-referitor la debica navigator , acum 2 saptamani erau mai ieftine dar acum mai jos de 280 ron/buc nu mai gaseam (pe stoc)
-iar cat de bune sunt ,cateva sute de dacia logan de la firma unde lucrez le folosesc si nu am auzit colegii sa se planga cu exceptia faptului ca ar fi mai galagioase decat continental , doar nu fac curse cu loganul smile.gif
- motrio sunt doar de iarna sau vara eu vroiam allseason ; nu vreau sa mai schimb la primavara( la numarul de km care ii fac cu masina ...)
surube
unsure.gif Pai le am de 2 ani .... si merg perfect au prins 2 ierni n auzi ca sunt fan inrait la modelul Frigo 2 !
ursamajor
Eu am luat/montat azi Michelin Alpin A4. Cică promoție la APAN, cu montaj inclus. 1344 lei 4 bucăți. Dai un ban, dar stai în față și... liniștit.
Pe mașina de serviciu (deh, banii lor!) am pus Debica Frigo. Deocamdată am observat doar că sunt mai zgomotoase decât Michelin, care parcă se comportă ca o suspensie suplimentară. Oricum, când le-am cumpărat am putut face diferența între ele: Michelin, un fel de piele-mănusă, pe când Debica, piele de porc. Să vedem cum se comportă, deși de Michelin sunt sigur că știu, fiindcă înainte am citit/vizionat câteva teste de anvelope de iarnă, găsibile pe net.
Leo0608
@ursamajor se stie ca michelinurile sunt varza iar testele de pe net sunt falsificate
dadeai un ban si iti luai goodyear ultragrip extreme facute ptr tzarile nordice si chiar stateai in fatza
dar fiecare cu banii lui !
ursamajor
Hmmm, desigur. O să încerc să le vând la juma' de preț. Fac bine?

PS: mint ăștia, așa-i?
BZN
Pe dracu. Asa pot zice si eu de Goodyear.

Michelin face anvelope ok, foarte bune chiar, insa nu se adreseaza celor care le vor pe masina mai mult de 3-4 ani.
IRONICK
QUOTE(BZN @ 1 Nov 2011, 21:05)
Michelin face anvelope ok, foarte bune chiar, insa nu se adreseaza celor care le vor pe masina mai mult de 3-4 ani.
Asta este problema mare a lor, isi pastreaza performantele foarte putin timp. Dupa 3 ani simti ca mergi cu plastice.
parpanel
Si eu am luat Michelin Alpin A4 dar inca nu le-am pus pe masina. Pana anul trecut am avut Firestone Winterhawk 2 luate in 2008 si care s-au descurcat onorabil.
Energy-urile de vara cu care a venit masina din fabrica le-am schimbat cu Continental la 45000 km desi mai mergeau dar cauciucul arata imbatranit.
burtosu
Am Michelin Alpin A3 luate de noi anul trecut si poate sa zica cine-o vrea ce vrea,le-am testat in toate contitiile si sunt...LASER FRATE,nu va mai luat dupa unu' si altu' care-au auzit ei ce si cum,pe unde am fost cu masina(iubesc muntele si zonele mai salbatice) nu m-au lasat,asa ca Michelin ptr mine sunt THE BEST.
AR-18-MOS
Mai vorbim peste doi ani. wink.gif
Michelinurile ce mi-au venit odata cu masina, sunt praf. Doua dintre ele au galme, pe langa crapaturi si faptul ca s-a intarit suprafata de rulare.
Cand le-am inlocuit cu Toyo Proxes R888 pe 14", parca am avut alta masina.
Pentru mine, Toyo sunt THE BEST. wink.gif
ursamajor
Aici se vorbea de Michelin ALPIN. Ai avut asa ceva pe masina? wink.gif
IRONICK
QUOTE(burtosu @ 3 Nov 2011, 18:27)
Am Michelin Alpin A3 luate de noi anul trecut si poate sa zica cine-o vrea ce vrea,le-am testat in toate contitiile si sunt...LASER FRATE,nu va mai luat dupa unu' si altu' care-au auzit ei ce si cum,pe unde am fost cu masina(iubesc muntele si zonele mai salbatice) nu m-au lasat,asa ca Michelin ptr mine sunt THE BEST.
*

Mai tu esti un pui de angajat la Michelin? Ca mai in urma faceai reclama si la Tigar. Oricum, cand o sa ai si tu pe masina (si nu neaparat aceeasi masina) macar doua seturi de anvelope cu ceva km si produse macar in tari diferite gen UK sau Italy, mai stam de vorba. Pana atunci, stim, esti laser cu cauciucurile tale.
Sir Andrew
Sa inteleg ca anvelopele Michelin fabricate in Franta sau Germania sunt jeguri? Hmmm sa cautam anvelope Michelin fabricate atunci in Uk sau Italy...ca asa zice unul si altul...Michelin e in primii 5 producatori de anvelope la nivel mondial pe 2010. Asa ca lasati vrajeala.

Iornia sortiii (Ironick)...ai avut tu Michelin Alpin si ti-au aparut galme si crapaturi. Niste poze ai?
IRONICK
Nu mai bine iti vezi tu de colierele tale de plastic de la capace si pachetul de sevetele? Unu si altu a facut destul de multe afirmatii pe forum si s-au dovedit sa se adevereasca. Tu ce ai dovedit pana acum? In afara de a se face caterinca de tine pe unde postezi. De multe ori prea subtila ca sa o pricepi.
Te astept pe la sectiunile aferte sa postezi niste informatii tehnice, niste rezolvari de probleme sau analize.
Sir Andrew
In momentul cand spui despre un lucru ca e prost, vii si cu dovezi. Stim cu totii ca romanii le stiu pe toate, insa te-as crede daca mi-ai demonstra ceva...Unul mai sus iti confirma ca are pe masina asa ceva si nu are nici pe naiba, dar muschii tot ii tii umflati...atotstiutorule.
IRONICK
Care mai unu de sus? Un anonim (ca sa nu ma exprim altfel, ca nu vreau sa jignesc) pe care nu a venit la nici o intalnire pe forum si nici nu este cunoscut. Nu are nici o credibilitate. Ti-am zis, te astept la sectiunile aferente, sa ne ridici iq-ul pe forum. Credibilitatea se formeaza in timp, prin ce afirmi si nu numai.
Sir Andrew
Ca sa nu-ti mai creasca tensiunea...consider Michelin o anvelopa buna spre foarte buna. Printre jucatorii importanti de pe piata ca si anvelope de iarna vad in ordine: Good&Year, Continental, Bridgestone, Dunlop si Michelin. Pararea asta imi este formata nu de useri care nici nu au avut poate de-a face cu toate tipurile de anvelope ca sa devina credibili, ci de testele facute de oameni in domeniu. Este o simpla informare pe care toata lumea ar trebui sa o faca, prin cateva clickuri de mouase, si o lectura de cateva ore, zile depinde de fiecare cat doreste sa asimileze in tartacuta. Nici un user de pe ligheanclub.ro nu are credibilitate, cel putin pentru mine. Intelegi?
IRONICK
O da, testele alea facute in scopuri de marketing la fel ca si masina anului sunt facute de oameni in domeniu. Sa nu uit, apropo de exprimarea ta, o sa ma cobor la nivel si iti raspund ca brusli il bate pe vandame.
Sir Andrew
Credibilitatea ta a scazut in ochii mei cand ai afirmat la mine in topic ca Michelin sunt anvelope proaste si punct. Fara sa detaliezi de ce sunt proaste, ce se intampla in timp, ca s-a demonstrat ca sunt proaste...etc Tu ai zis ca sunt proaste si punct. Cat de credibil crezi ca esti? Eu sunt necunoscator in domeniu, eu din 99 ma urc in masina si pornesc motorul. Altii imi repara masina si imi schimba anvelopele. IQul nu se masoara in cunostinte de mecanica. Macar atata lucru ar trebui sa sti.
Daca sti germana...poftim si informeaza-te...
http://www.adac.de/infotestrat/

Te las sa te scalzi...simte-te bine...esti amuzant oricum. E interesant citatul din subsol..."mintile reduse ii discuta pe altii"...ti se potriveste de minune.

testike
Cum faceti voi galme la cauciucuri?
De la gropi si lovituri serioase?

Eu n-am patit niciodata in 15 ani/200k , si cu Dacia 1300 foloseam cele mai ieftine cauciucuri, si la Logan o vreme Montana.
Am prins o gramada de gropi, am indoit janta de mai multe ori, capetele de bara le schimb pe la 30 si ceva de mii de obicei, dar nu am avut galme niciodata .. dry.gif
IRONICK
QUOTE(Sir Andrew @ 4 Nov 2011, 12:02)
Daca sti germana...poftim si informeaza-te...
http://www.adac.de/infotestrat/
Vad ca insisti. Iti mai amintesti cine a rasturant loganul?
AR-18-MOS
QUOTE(Sir Andrew @ 4 Nov 2011, 12:02)

Sa-mi spui ce vrei sa-ti traduc de pe pagina, ca asa poate vei intelege si tu.

QUOTE(testike @ 4 Nov 2011, 12:19)
Cum faceti voi galme la cauciucuri?
De la gropi si lovituri serioase?
*


Culmea e ca la Logan, cand s-au uitat aia din service a zis ca directia e in perfecta stare la 65.000 de km, parca am circulat numai pe autostrada. Doar cauciucurile aveau galme.

QUOTE(Sir Andrew @ 4 Nov 2011, 11:54)
Ca sa nu-ti mai creasca tensiunea...consider Michelin o anvelopa buna spre foarte buna. Printre jucatorii importanti de pe piata ca si anvelope de iarna vad in ordine: Good&Year, Continental, Bridgestone, Dunlop si Michelin.
*


Si acuma sa vorbim despre producatori de cauciucuri: Avon, Hankook, Yokohama, Toyo, Pirelli.
Restu cam vor sa produca cauciucuri.
Sir Andrew
Nu-i nevoie. Poate cand ai sa inveti germana mai vorbim.
Pana atunci astept si eu niste galme la anvelope sa vad daca mai am directia ca noua...oare? nu stiu nu ma pricep. zic si eu.
Sincer cred ca e prima...ba nu a doua oara in viata mea cand aud de galme la anvelope. Poate sunt drumurile mai proste prin Arad...voi stiti prin ce coclauri umblati.
De ce compari clasa premium cu cea medie? ă? Suntem pe circuit si nu stiam? Oricum vad ca e obisnuinta pe aici (mai compara cineva Loganul cu A4...e de inteles). Alea-s alta liga. As scoate Pirelli.

QUOTE(testike @ 4 Nov 2011, 12:19)
Cum faceti voi galme la cauciucuri?
De la gropi si lovituri serioase?

Eu n-am patit niciodata in 15 ani/200k , si cu Dacia 1300 foloseam cele mai ieftine cauciucuri, si la Logan o vreme Montana.
Am prins o gramada de gropi, am indoit janta de mai multe ori, capetele de bara le schimb pe la 30 si ceva de mii de obicei, dar nu am avut galme niciodata ..  dry.gif
*



Concluzie...sa ne luam cu toti Montana. Michelin face buba. Prost am fost ca mi-am luat Michelin. Montana tata. Cele mai bune. Ba pardon...Victoria de pe 1300 erau cele mai bune.
AR-18-MOS
QUOTE(Sir Andrew @ 4 Nov 2011, 12:37)
Nu-i nevoie. Poate cand ai sa inveti germana mai vorbim.
*


Da' vad ca-ti place sa tii coada sus.
QUOTE
Pana atunci astept si eu niste galme la anvelope sa vad daca mai am directia ca noua...oare? nu stiu nu ma pricep. zic si eu.

Ca nu te pricepi, s-a observat de la inceput.
QUOTE
Sincer cred ca e prima...ba nu a doua oara in viata mea cand aud de galme la anvelope.

Lasa c-o sa te faci tu mare si-o sa intelegi. god_hand.gif

<span class='edit'>4 Nov 2011, 12:43:</span>
QUOTE(Sir Andrew @ 4 Nov 2011, 12:37)
Concluzie...sa ne luam cu toti Montana. Michelin face buba. Prost am fost ca mi-am luat Michelin. Montana tata. Cele mai bune. Ba pardon...Victoria de pe 1300 erau cele mai bune.
*


Vad ca tot continui sa te adancesti in el. Da' poate te atrage maroul, asa ca pofta buna!
vi_escu
Treaba e ca michelin face, in utima vreme, mai mult galagie decat cauciucuri. La numele, promovarea si pretul pretins sunt chiar modeste.
AmunDei
Stiti vreun magazin prin bucuresti de unde sa iau Debica Navigator 185/65/R15 la un pret normal? Sau mai astept pana se calmeaza toata nebunia?
gabylzr
QUOTE(Sir Andrew @ 4 Nov 2011, 12:37)

Concluzie...sa ne luam cu toti Montana. Michelin face buba. Prost am fost ca mi-am luat Michelin. Montana tata. Cele mai bune. Ba pardon...Victoria de pe 1300 erau cele mai bune.
*


Montana nu se mai fac , de ironii ieftine ne-am saturat toti , voi astia din Galati ar trebuii sa ascultati si pe altii si sa nu fi-ti asa orgoliosi ca unii chiar stiu ce vorbesc .
Sir Andrew
Sunt dispus sa ascult, nu ma consider atotstiutor sunt chiar de nivel beginner ca si cunostinte auto, insa numai argumentat si documentat...ca de vorbe suntem satui toti...cred.
Nu e indeajuns sa spui ca ala e prost, si pleci apoi. De ce e prost? Poate vroiam sa aflu de ce e prost ca sa pot lua altceva. Cred ca ma fac inteles...nu? Nu stiu...eu asa am fost invatat. Daca zic o prostie sa zic de ce e o prostie. Asa pot sa zic si eu ca Pirelli sunt anvelope proaste. Asa vrea muschiu meu sa zica despre Pirelli.
IRONICK
Eu am argumentat cu mult mai sus. Se crapa si isi pierd proprietatile prea devreme. Poze pot sa pun, dar nu stiu cand mai ajung la tara sa le fac. Degeaba bate orice in materie, daca dureaza putin. Testele alea se fac cand sunt noi, nu dupa 3 ani de rulaj.
burtosu
@Sir Andrew,lasa-i tata pe frustrati,isi spune omu' parerea despre ce are pe masina si vin "expertii" sa-ti spuna ei ce este bun si ce este rau,iti faci nervi de pomana,sunt satul de genul asta de oameni.
@Ironik tu cred ca ai vorbit sa te aflii in treaba,in primul rand nu fac reclama nimanui,n-am facut reclama la niciun Tigar sau Michelin(esti euforic probabil),da am pe masina Michelin Made in Germany daca te incalzeste cu ceva(iti dau si poze daca vrei sa vezi si tu cum arata o anvelopa Michelin) si am impartasit cateva idei colegilor de forum ,daca sunt bune sau nu hotarasc ei nu tu sau alti "experti".
IRONICK
Sfaturile unor nimeni intodeauna sunt combatatue. Mai ales ale unora care isi expun puncte de vedere prin lasere. Daca vrei sa te ia lumea in seama, mai treci si tu pe la sectiunea tehnica, mai ajuta pe cineva, mai imbunatateste ceva sau chiar incerca sa le schimbi mentalitatea astora de la dacia fata de clienti.
b76bgaarh
michelin energy rulzz.... radmasa.gif

acum vorbind serios

intre michelin energy de pe o masina si good year eagle nct 5 de pe alta masina (amandoua aceeasi marca, acelasi model, caroserie diferita) michelin a fost alegerea mai buna.

MariusWsW
Ma bag si eu in seama si va spun ce gume am avut pana acum pe 3 masini:
1-Yokohama - unele din cele mai bune, sa nu zic cele mai bune din ce am avut pana acum. Durabile, nu prea ca se mananca repede, insa foarte stabile pe asfalt uscat in special
2-Debica navigator - s-au deformat dupa 30 mii km. Punct
3- marangoni vanto - plastice de 2 bani care scartaiau de lua naiba in viraje si nu se toceau neam. le-am maritat imediat
4- goodyear optigrip - 60 mii km pe fata sunt terci pe spate impecabile. Super gume, au protectie de janta pt 15 inci, ceva ce rar se gaseste pe dimensiunea asta 205/60/15. Oricum sunt chitit sa imi iau alte 2 noi pt fata si spatele sa ramana cele vechi intrucat sunt ca neatinse
5 - de iarna am 195/65/15 goodyear extreme grip. Un search si vedeti modelul. Le am de 2 ierni si sunt impecabile. Le tin in beci la gura de aerisire pe fata de rulare si sunt pe jante all time. Asta e a treia iarna si sunt la fel de moi. recomand din inima dar pare-se ca nu se mai fac...un fel de winter carving de la pirelli.
6 - am avut si semperit-uri. Bune, nimic de zis, destul de bune, fara galme sau altceva de genul asta. In 300 mii de km am facut o singura galma pe un goodyear optigrip din cauza mea ca am luat o mega groapa de ciment si am strambat si janta. Insa am mer asa cu el si nu mi-a pocnit in niciun fel
ursamajor
QUOTE(IRONICK @ 4 Nov 2011, 13:48)
Testele alea se fac cand sunt noi, nu dupa 3 ani de rulaj.


Aici e problema la noi: că vrem să țină cât mai mult. E necazul nostru că suntem săraci, altfel cam la 3 ani ar trebui să schimbăm cauciucurile. Cam toate se întăresc (astea de iarnă) după un anumit număr de ani/km rulați. Cel puțin așa am observat eu. Pe mașina de serviciu am avut Continental (iarnă, ceva cu Winter bla, bla), au ținut 2 ani (cca. 50000 km) și erau opincă pe suprafața de rulare. De vară am tot Continental (pe mașina de serviciu) și observ că după cca. 25000 km mai au foarte puțin de tocit, adică la anul musai să le schimb.
Un amic cu Michelin Alpin A3, la fel, după vreo 2 ani le are cam tăricele, dar pare să nu-l deranjeze la maniera de condus. Sper ca la A4 (pe care le-am cumpărat) să fie puțin mai bine. Oricum, față de Montana, pe care le-am avut pe mașina personală și pe care le-am ținut 6 (șase!) ani, mergând și pe soare și pe ploaie și pe noroi și pe zăpadă, cred că Michelin Alpin A4 sunt un oarece salt. Deși tot șoferul e cel ce conduce mașina și nu cauciucurile.
cristic1982
Am luat si eu pentru celelalte 2 masini pe care le am in familie (Logan + Doblo) cate un set de Alpine A3 acum 3 ani: nu m-au impresionat deloc pe zapada/gheata, nici macar in prima iarna, dar uzura este destul de redusa dupa aprox. 30k km cu ele => nu le recomand, in plus sunt prea scumpe.
Am cumparat deasemenea in 2009 un set de Dunlop Winter 3D, de care sunt foarte multumit, le-am utilizat pe masina pe care am avut-o inainte si pe Logan => le recomand dpdv prestatii/pret
Deasemea am mers suficient de mult cu:
- Nokian (nu stiu modelul), nu sunt la fel de bune pe zapada ca Dunlop dar sunt destul de corecte ca prestatie generala
- Yokohama (nu cunosc modelul) cele mai slabe anvelope cu care am rulat pana acum (derapau inclusiv pe astfalt ud...), dpdv siguranta nu le recomand nimanui
IRONICK
QUOTE(ursamajor @ 4 Nov 2011, 19:13)
Aici e problema la noi: că vrem să țină cât mai mult. E necazul nostru că suntem săraci, altfel cam la 3 ani ar trebui să schimbăm cauciucurile
Tu de cate ori ai schimbat amortizoarele pana acum? Eu de 3 (trei) ori in 100.000km. Si nu pentru ca erau uzate, ci pentru ca asa am vrut, imi place sa mearga perfect. In mod sigur nu le-ai schimbat si tu la fel, deci esti sarac. Vreau doar sa spun ca generalizezi.
Sir Andrew
http://www.viata-libera.ro/societate/24026...curile-de-iarna

Au inceput baietii...
hash
Michelin Energy, cauciucuri de vara, rulaj pe la 50k km, au inceput sa se crape dupa 6 ani. Nu sunt tocite sub limita admisa, dar sunt bune de aruncat. Daca vrea cineva poze, pot sa pun. Ah, sa mai zic ca au inceput sa scartaie la demaraje mai rapide, respectiv curbe luate mai in viteza?

Vanzarile de cauciucuri SH ar trebui interzise. Daca cineva nu e dispus sa-si ia noi, atunci sa fie fortat - e in joc siguranta tuturor celor cu care acel cineva se intalneste pe drum.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.