Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pneuri Logan
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia Logan > Piese auto - Dacia Logan
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76
bobo77
De prosti tu de ce crezi, uite daca se inspirau de aici nu faceau aceasta greseala...topicul acesta este mai tare ca adac-ul, plin de informatii utile si argumentate basca.
cris06
Incercati si Dunlop Sp01 si Nokian I3. Preturile sunt aproape la fel iar performantele sunt egale sau chiar peste Conti. Dunlop am pe Cielo iar Nokian pe auto de la serviciu. Foarte multumit de ambele modele.
gan2ryu
eu mi-am spus punctul de vedere si atat.n-am obligat pe nimeni sa-si cumpere Kormoran sau Motrio sau alte petarde de pneuri in detrimentul unor marci consacrate.Sunt mai bune Continental,foarte bine,sa fie,dar nu si pentru mine.am,si nu mi se par deloc mai bune decat celelalte.cel putin aceste Ecocontact 3,la alte game nu ma bag ca nu cunosc.
ursamajor
QUOTE(IRONICK @ 26 Apr 2012, 21:09)
radmasa.gif  radmasa.gif  radmasa.gif

Cat de penibil. Se dau premii pentru prostie?
*



Asta mă-ntreb și eu. Din start îl câștigi pe primul.
Decât să ataci, o, tu, il grande al daciaclub, ai putea aduce argumente? Ce-o fi așa penibil în ce am spus eu și alții? Faptul că tu vorbești și prostești din amintire și cântec haiducesc? Pe unii îi impresionează, pe mine, dimpotrivă, mă face să cred că ești hoțul care strigă hoții: adicătelea, ești TU penibilul. Mister Motrio... popa.gif

PS: apropo, ce pregătire ai, că după logoree pari a fi pui de politician: vorbești, dar nu spui nimic.
gabylzr
Tataita esti ridicol , vrei tu sa pari altceva dar te dai de gol , inca o data zic ca ai descoperit internetul la o varsta inaintata .
ursamajor
Ai senzația că ironicul are nevoie de avocat? Mie mi se pare nițel mai inteligent decât tine. Sau îți place ție așa mult replica aia cu internetul ce mi-o tot dai mie. Am auzit-o, spune-i-o și lu' taică-tău, poate îi place lui. Dar nu uita, noi eram aici când a apărut internetul, tu poate erai... pe țeavă. wink.gif

bobo77
Se dovedeste inca o data ca nesimtirea nu are limita de varsta...
cris06
Chiar e cazul sa va consumati resursele barbatesti pe un topic cu cerere de aderenta la ... asfalt? Vine 1 mai, pregatiti gratarele, paharele si lasati oamenii cu lipsa de experienta la cauciuce sa o simta pe pielea lor ce inseamna un cauciuc sigur.
Fiecare isi pune dupa buzunar si dupa interse. Sunteti ridicoli.
ursamajor
QUOTE(bobo77 @ 27 Apr 2012, 21:46)
Se dovedeste inca o data ca nesimtirea nu are limita de varsta...
*



Hop și văr-su' mangaliotul... Spiritul de clan e din ce în ce mai puternic în RO. Obiectivitate ciuciu. Vede ce spune străinul, da' p-al lui nu. Nu că m-ar interesa părerile de tip miștocăreală de mahala (vezi aia cu internetul descoperit târziu sau remarca din quote) ale unor 0-uri. Nu spun că nici n-ați fost provocați și nici nu s-a purtat discuția inițială cu voi. wink.gif

Ca să nu mai fie dubii că nu sunt aduse argumente la opiniile despre Continental EC3 o să spun eu ce am observat și ce mă deranjează mai mult la ele: (prea) mult zgomot la rulare (pneu de 3 ani, dar l-a avut mereu), simți orice pietricică de pe șosea. Pe piatră cubică vibrează toată mașina și e un zgomot în interior ca la Montane. Frânarea în condiții uzuale e satisfăcătoare (uscat și umed), cu nimic peste alte anvelope mai ieftine. N-am ajuns încă la situații la limită (și nici nu doresc vreodată), deși testate, la frână puternică, blochează roata, pierzând aderența rapid, cel puțin la viteză până-n 50 km/h. Deocamdată nu scârțâie la demaraje mai rapide, au încă vreo 4 mm profil. Întrucât au fost bine și sistematic întreținute (nu-mi bat joc de lucruri), n-am observat decât foarte fine crăpături superficiale (evident, nu pe calea de rulare), observabile și la alte mărci după 3 ani de stat în soare.
gan2ryu
ursamajor,in descrierea ta le regasesc 100% pe ale mele,cu mentiunea ca ale mele au niste crapaturi mult mai pronuntate.cand am trecut de la alea de iarna la Continental,am avut un mic soc,ma zguduie astea de zici ca nu e adevarat.
bobo77
Bunicutu devii obraznic si ai inceput sa jignesti lumea pe aici, credeam ca odata cu inaintarea in varsta o sa fii mai intelept dar tu dai in mintea copiiilor se pare...
Victorine
Bun, haideti sa lasam impunsaturile.
Ce-mi recomandati pana in 200 lei/ bucata? Pana acum sunt in cursa Motrio Impulsion si America LA 866, al doilea e favorizat de faptul ca are 4 canale longitudinale si ma astept sa se descurce ceva mai bine pe ploaie, desi la gama asta de preturi evident ca nu ma astept la performante spectaculoase, dar imi trebuie gume noi.
vi_escu
Eu as merge pe motrio, nu am incredere in chinezarii.
CGDBZ
America LA 866.
Leo0608
subscriu si eu ptr America LA 866, au profil mult mai bun decat Motrio
Ampt
Calitățile unui pneu nu "stau" numai în profilul acestuia ! wink.gif
andreig1982
daca erai in buc, aveai o sansa la norauto sa gasesti ceva bun la pret ok
week-endul asta si celalalt au reduceri de 35% din pretul de lista al anvelopelor
Victorine
Mda... de acord cu Ampt, nu doar profilul conteaza, insa pornesc de la premiza ca cele doua au aceeasi compozitie a cauciucului. America e o chinezarie doar in masura in care firma-mama e. Sansele sa fie fabricate la fabrica din Timisoara a Continental sunt la fel de mari pentru ambele.
DeusX
Pneurile Continental produse la TM sunt la acelasi standard de calitate ca si in oricare alta fabrica Conti. Am vizitat intreaga linie de productie si e la fel ca in DE iar caucuicul sursa e acelasi. De altfel, pneurile de aici sunt vandute peste tot in lume. Se produc aprox 40k bucati pe zi.

Oricum, sansele sa prindeti pneuri de Logan produse la TM nu-s asa de mari. Din ce am vazut eu, prioritatea e pe alte dimensiuni (cele care castiga premii an de an la ADAC, inclusiv locul 1 la summer tires 2012).

EC5 si PC5 sunt modele de top in ziua de azi, la toate capitolele, problema e ca nu-s chiar ieftine si niciodata pe stoc (direct la producator, de unde le iau eu).

Alte marci Conti: Semperit (produse multe in Germania) si Barum (care a luat 4 stele la ADAC anul acesta, fiind extrem de reusit, dar nu pe dimensiunea de Logan).

EDIT: sa nu se inteleaga gresit. Barum-ul nu e neaparat rau pe Logan. Doar ca testele 2012 nu au inclus modele 185/65/R15.
eurocristi
Dupa ce am oscilat intre Goodyear GT3 si Motrio am luat pina la urma Bridgestone Ecopia EP 150,275 bucata cu montaj inclus.
Am numai 250 de km cu ele asa ca nu pot sa spun prea multe despre ele.
Ceea ce imi place foarte mult este ca pot sa le tin la presiune ceva mai mare,2,4 fata si 2,6 spate,valori la cald,fara sa devina incomode.Sunt chiar foarte comode si la presiunile astea.Au zgomot de rulare foarte mic si amortizeaza foarte bine denivelari mai mari sau mai mici,sine de tramvai,etc.Cu Michelin,la presiunile astea,era un chin sa rulezi.
Alte impresii pe parcurs.
tribunul
QUOTE(eurocristi @ 30 Apr 2012, 13:41)
Dupa ce am oscilat intre Goodyear GT3 si Motrio am luat pina la urma Bridgestone Ecopia EP 150,275 bucata cu montaj inclus.
Am numai 250 de km cu ele asa ca nu pot sa spun prea multe despre ele.
Ceea ce imi place foarte mult este ca pot sa le tin la presiune ceva mai mare,2,4 fata si 2,6 spate,valori la cald,fara sa devina incomode.Sunt chiar foarte comode si la presiunile astea.Au zgomot de rulare foarte mic si amortizeaza foarte bine denivelari mai mari sau mai mici,sine de tramvai,etc.Cu Michelin,la presiunile astea,era un chin sa rulezi.
Alte impresii pe parcurs.
*


Comparatia ta si nu numai a ta, este la fel ca aia cand se compara un logan nou cu un sh nemtesc.

Mi se pare putin deplasat sa compari un cauciuc nou cu unul de 7 ani vechime, indiferent de marca lor.
eurocristi
Intotdeauna a fost o problema cu Michelin daca au fost umflate la presiune mai mare,nu numai cand au fost uzate.
IRONICK
QUOTE(total @ 29 Apr 2012, 08:37)
subscriu si eu ptr  America LA 866,  au profil mult mai bun decat Motrio
*
Adica nu este mai bun un mislen cu doua canale? sau un kormoran? Sau o montana? Cica astea sunt ca vinul, cu cat sunt mai vechi cu atat mai bune.




1 May 2012, 23:56:
[attachmentid=1627807138] [attachmentid=1627807139]

cica ce se vede in poze au doi ani vechime
flickflack
Intre Motrio Impulsion ( 200 lei ) si Hankook Optimo ( 225 lei ) care ar fi mai ok ?
Multumesc.

IRONIK : intrebare generala: directionale sau nu?


NU sunt directionale din cate am putut observa.


Atasez poza cu anvelopa , dar nu a iesit prea grozav.[attachmentid=1627807546]
IRONICK
intrebare generala: directionale sau nu?
Victorine
Eu nu am mai prea gasit in cautarile mele gume fara sens de rotatie (sa nu fie directionale), nici macar alea in gama de preturi care ma intereseaza pe mine, adica pana in 200 de lei - Montana si Kormoran 801 nu am luat in calcul. Dar oricum, daca ar fi sa aleg intre directionale si nedirectionale, as lua primele chiar daca se zice ca-s mai zgomotoase, pentru performantele mai bune (cica) in ceea ce priveste rezistenta la acvaplanare, stabilitate directionala, etc.
America alea din pozelel puse de Ironick nu arata chiar rau dupa 2 ani de utilizare, daca stii cum arata ele de noi.
Mi-a mai zis cineva de Kenex (Nexen) Classe Premiere care la dimensiunile 185/65R15 88H, costa 175 lei la anvelopesibiu, livrare gratuita. Cica sunt facute in China intr-o fabrica Nexen. Astia din urma cica nu fac anvelope chiar praf, dar faptul ca la alea facute in China le zice Kenex si nu Nexen (chiar daca scrie in paranteza) ridica un semn de intrebare... Eu cred ca incet-incet, dupa atatia ani de furat tehnologie si spionaj industrial au inceput si chinezii sa faca produse competitive, dar parca nu as risca...
IRONICK
QUOTE(Victorine @ 3 May 2012, 10:57)
Eu nu am mai prea gasit in cautarile mele gume fara sens de rotatie (sa nu fie directionale), nici macar alea in gama de preturi care ma intereseaza pe mine, adica pana in 200 de lei
vezi ca sunt unele miselin la pret dublu care nu au sens de rotatie pe nume energy
Victorine
Da, dar alea cred ca sunt asimetrice, nu ca Montana si Kormoran 801 si in general alea asimetrice cred ca sunt fara sens de rotatie, altfel ar trebui sa cumparam frecvent o pereche pentru dreapta si una pentru partea stanga a masinii. Eu am acum de iarna asimetrice si profilul arata ca si cand ar fi si directionale, dar nu sunt. Astfel ca amprenta difera de la partea stanga la dreapta.
IRONICK
Da, reteta perfecta. Asimetrice si nedirectionale.
klaus
cred ca si pirelli p3000 tot fara sens de rotatie sunt, si mai sunt si simetrice complet.
Victorine
OK, deci din punctul asta de vedere exista trei tipuri de profile: simetric[attachmentid=1627807451] , directional[attachmentid=1627807452] si asimetric[attachmentid=1627807453] .

Primele doua caracteristici se pot intalni si se regasesc frecvent la aceeasi anvelopa, cu mentiunea ca daca o anvelopa simetrica o poti monta cum vrei, una directionala are un sens de rotatie (marcat cu o sageata, inscriptia DIRECTIONAL, etc.) de care trebuie sa se tina cont pentru a beneficia de avantajele profilului.

In sfarsit, o anvelopa asimetrica se monteaza cu o anumita parte (marcata de genul OUTSIDE/ THIS SIDE OUT, etc.) spre exteriorul vehiculului. De obicei pe aceasta parte se regasesc blocuri mai mari care se deformeaza mai putin la solicitarile laterale, cu rol in mentinerea stabilitatii laterale. O roata echipata cu o astfel de anvelopa, luata de pe partea stanga a masinii si mutata pe dreapta se va invarti in sens invers (raportat la profil) daca se mentine pozitia exterioara corecta, cea marcata OUTSIDE.

Exista si anvelope care sunt in acelasi timp directionale si asimetrice, dar se cumpara pentru partea stanga si pentru partea dreapta [attachmentid=1627807454] .

Daca e dupa mine simetric si directional e OK, ca sa raspund la intrebarea lui Ironick. Or fi alealalte mai bune la anumite chestii, dar si mai scumpe.
Victorine
<< montarea feței marcate cu "OUTSIDE" înspre lumea înconjurătoare , nu înspre interiorul aripilor.>>
radmasa.gif


3 May 2012, 14:38:
Motrio Impulsion, America LA866 sau Kenex (Nexen) Classe Premiere mai ieftine si cu indice de viteza mai mare, dar fabricate in China? Ultimele 2 imi plac si pentru ca au 4 santuri longitudinale si banda centrala. NU conduc sportiv, cunosc foarte bine limitele masinii si nu mai am chef sa bag prea multi bani in ea.
ursamajor
Probabil articolul e preluat și tradus de vreunul cu Translate Google. Dar "greșeala" nu-i așa mare. Alta era ideea: se explică, oarecum comparativ, ce și cum cu anvelopele astea.
Victorine
Uite-aici mai concret pentru simetric vs. asimetric vs. directional: http://www.barrystiretech.com/directionala...ricaltires.html
Aici am citit printre altele si ce face ca o anvelopa sa aiba un indice de viteza mai mare, eu credeam ca are peretii laterali intariti, dar se pare ca e vorba de o consolidare pe circumferinta pentru a limita efectul negativ al fortei centrifuge si aparitia asa-numitului ”standing wave”.
flickflack
Intre Motrio Impulsion ( 200 lei ) si Hankook Optimo ( 225 lei ) care ar fi mai ok ?
Multumesc.

IRONIK : intrebare generala: directionale sau nu?


NU sunt directionale din cate am putut observa.


Atasez poza cu anvelopa , dar nu a iesit prea grozav. [attachmentid=1627807547]
DR.M
Hankook Optimo, daca sunt fabricate in anul acesta si aia 25 lei/anvelopa nu au o destinatie mai importanta.
IRONICK
Asta este un cauciuc putin cramponat, o sa fie mai rigid. Probabil ca si eu tot pe el as merge.
flickflack
Azi m-am uitat mai atent la ele si sunt Made in HUNGARY , dar partea nasoala este ca au DOT-ul 0410. Nici nu stiu cum sa fac , sa caut altceva tot in jurul sumei asteia 200 - 230 lei , sa dau comanda la Hankook de anul acesta sau sa cumpar Motrio Impulsion ( aici iarasi o dilema , anvelopa este intr-adevar 200 lei / buc. , dar fara montaj si echilibrare si tot acolo ajung in final , undeva la 220 lei - am jante de aluminiu ).
Victorine
Eu zic sa nu iei anvelope vechi de mai bine de 2 ani.
fuzzzy
QUOTE(flickflack @ 3 May 2012, 16:18)
Intre Motrio Impulsion ( 200 lei ) si Hankook Optimo ( 225 lei ) care ar fi mai ok ?
Multumesc.

IRONIK : intrebare generala: directionale sau nu?
NU sunt directionale din cate am putut observa.
Atasez poza cu anvelopa , dar nu a iesit prea grozav.  [attachmentid=1627807547]
*




Daca nu te grabesti iti dau eu o opinie la drum lung pentru ele dupa acest weekend... momentan in oras sunt multumit de ele... parca sunt cam zgomotoase dar se tin bine.

L.E.: la Hankook Optimo K415 ma refer.
flickflack
Ok , multumesc. Cele din poza sunt Hankook K 715. Este binevenita parerea ta.
IRONICK
QUOTE(Victorine @ 3 May 2012, 18:46)
Eu zic sa nu iei anvelope vechi de mai bine de 2 ani.
*
Pierde cea mai buna perioada din utilizarea anvelopei.


4 May 2012, 00:02:
QUOTE(IRONICK @ 17 Apr 2012, 13:24)
Pe mine nu ma deranjeaza. Desi am zis ruliu, este impropriu spus. Poate este doar o imperechere nefericita cu amortizoarele mele (SACHS), nu am mai auzit nici un posesor de MI sa se planga de asa ceva. Sau poate sunt eu prea pretentios.
*
Ma plangeam pe aici de ceva ..ei bine, am schimbat iar amortizoarele si am trecut pe KAYABA si efectul a disparut. Ca sa vezi ...
flickflack
Indiferent de ce marca de anvelope o sa cumpar , numai fabricate anul acesta o sa aleg, mai vechi, in nici un caz.

4 May 2012, 06:57:
Din ceea ce am citit , Motrio Impulsion are greutatea de 7 kg , nu imi dau seama daca asta e bine sau nu. Am tot cautat sa vad importanta masei anvelopei in rulare s.a.m.d. , dar nu am gasit nimic.

4 May 2012, 10:50:
Azi m-am uitat si la Matador MP 44 = 210 LEI , montaj , echilibrat inclus. Este o anvelopa moale pe lateral ( talonul ei ) comparativ cu un Debica Pasio ( tare efectiv ii aceasta pe lateral ). Nu am auzit sau citit pareri despre Matador care face parte tot din grupul Continental din cate stiu.

[attachmentid=1627807670]
Iulikk
NU Matador! Eu am Debica Navigator 2 pe spate la Solenza... sunt ok... pana mea.
george_scala_2004
la metro si selogros au niste oferte - ceva cu tva-ul inapoi...merita o privire...nu am retinut marcile de anvelope dar se spunea ca pe comanda se pot aduce si alte marci si dimensiuni...
klaus
Aia de la metro cu toata superoferta lor, d-abia- d-abia ajung cu 10 lei sub pretul de pe piata.
ursamajor
Asta e valabil în capitala statului bananier în care trăim. wink.gif Prin ceea ce numiți voi provincie, ofertele de pe la hypermarketuri sunt demne de luat în seamă. Odată, fiindcă oferta de la magazinele ce vând și anvelope printre altele (am vrut să zic de profil, dar ciuciu, îs magazine de piese auto ale trepădușilor locali) este mai mult decât limitată, prețurile fiind umflate la caucioacele mai răsărite și încă o dată, fiindcă primești și montajul la ele (zic ei, gratis) și le iei la prețuri chiar mai mici decât ofertele online. De astea din urmă nu mai vorbesc, personal n-aș lua caucioace online; fără să le văd ar fi loterie.
fuzzzy
QUOTE(fuzzzy @ 3 May 2012, 21:30)
Daca nu te grabesti iti dau eu o opinie la drum lung pentru ele dupa acest weekend... momentan in oras sunt multumit de ele... parca sunt cam zgomotoase dar se tin bine.

L.E.: la Hankook Optimo K415 ma refer.
*




Parere foarte buna. Pe asfalt uscat sta lipita de drum, pe ud cam la fel de bine.
IRONICK
Si inainte de ele ai avut cauciucuri de 5 ani?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.