Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pneuri Logan
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia Logan > Piese auto - Dacia Logan
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76
Fanez
Puteai sa gasesti pe net firme care vand cu livrare gratuita la 4 bucati cumparate. Am pierdut si eu de multe ori din cauza lenii biggrin.gif
Pe compari.ro gasesti magazine si preturi de unde poti sa alegi, indiferent de produs. Eu m-am invatat sa ma uit acolo pentru preturi dar s-a intamplat sa gasesc oferte bune care nu apareau acolo.
Am observat ca s-au mai scumpit anvelopele in ultima luna.
YRX
Deci am facut ceva drumuri cu Uniroyal-urile.
La inceput mi s-au parut cam greoaie, directia se misca cu mai mult efort (fata de Nokian-urile de iarna) dar binenteles ca le umflase ala la vulcanizare la 1,8 pe toate. Le-am facut 2.0 cu 2.1 si s-a mai imbunatatit situatia. Pe masura ce am mai mers cu ele s-au mai lasat (sau am facut eu muschi). Oricum sunt mai grele decat Nokian si mai rigide pe flancuri.

-aderenta - stau foarte bine pe drum, am tras si cateva frane brutale, n-a intrat ABS-ul, deci e de bine. N-am prins inca ploaie.

-zgomot - e bine, nu rontaie, sunt destul de silentioase dar nici n-am trecut de 100 km/h cu ele. Sper ca la viteze mari nu se schimba situatia.

-consum - in oras s-a mai imbunatatit o idee (de la 10,1 la 9,8 la o medie de 18-19 km/h) dar poate sa fie si din cauza incalzirii. Vedem la drumuri lungi.

Una peste alta sunt multumit de ele, am facut o alegere buna. Plus ca arata si bine ... tongue.gif
Iulikk
Eu am Uniroyal la 3 masini acasa. Sunt super multumit de ele. Pe fata am Rainexpert 3 si Rainsport iar pe spate am MS Plus
kossak
Am montat si eu azi 4 cauciucuri Continental PremiumContact 5. Maine le scot la un drum mai lung in afara orasului sa vad cum se comporta. Vechile Motrio Impulsion am cerut sa-mi fie returnate pentru a le dona cuiva. Sunt din 2011, rulate cam 45-50k si mai au 1 mm pana la indicatorul de uzura. Arata rau, sunt imbatranite.

Pe Continentaluri am dat 235 de lei pe bucata, la Sigemo. N-am fost pornit pe astea dar cum de ani de zile imi tin rotile la Sigemo am decis sa le cumpar tot de la ei. Initial am vrut sa cumpar Hankook Kinergy Eco ( mai mult din curiozitate) dar nu le-au avut pe stoc.
Lord Hades
Pt iarna ceva recomandări? Am avut Dunlop Winter sport dar la fiecare plecare de pe loc pe umed pierdeau aderenta.

Continental pirreli Michelin?
Victorine
Vezi ca s-au lansat noile nokiane de iarna, cu specificatii foarte bune!
Lord Hades
Mersi Victorine, o sa ma uit.

La ET se pricepe careva? Daca in loc de ET45 pun ET 40, ma pot astepta la ceva complicatii?
user123


Cu cat ET este mai mic, cu atat janta este deplasata mai in exterior, deci stabilitate mai buna in viraje


ET mai mic insa vine cu un pret, in general jantele cu ET mai mic sunt mai grele ca cele cu ET mai mare; in plus ET mai mic creste solicitarea pe articulatii ( pivoti, capete de bara etc)....


Totusi de la 45 la 40 nu-i problema, eu merg cu 37 de foarte mult timp si nu am observat ceva deosebit dpdv al uzurii.....ca stabilitate insa e net superior un ET 37 fata de un ET50....



Mai presus de orice insa, obligatoriu sa folosesti acelasi ET pe o punte !
Lord Hades
Mersi de info, cam asa ma gandeam si eu.
Am gasit cu acelai ET, revin la anvelopa acum.

https://www.pirelli.com/tyres/en-ww/car/fin...nter-sottozero3

Pareri, sugestii, reclamatii?
user123


Atata timp cat e din gamma premium, poti pune orice


Daca as spune ceva, ar fi pur subiectiv


Pe zapada diferente nu o sa observi la gamma premium si e bine sa nu incerci sa le observi ( risc de accident)


Poate mie imi plac americanii cu Goodyear, sau Dunlop, sau Nokian.....e pur subiectivism, trebuie ceva care sa mearga bine pana in maxim 80-100 km/h, peste viteza asta pe zapada risti mult cu o masina obisnuita


Deci daca e noua si e din gama premium ( cum e pirelli) poti pune orice dicteaza piticii, dupa parerea mea....
Lord Hades
cam asa ma gandeam si eu. treabaa ca am avut la limuzina anterioara dunlop (dupa piticii mei si astea sunt pe langa gama premium) si au fost dezastru, si pe zapada si pe drum ud. aproape la orice plecare mai hotarata (gen sens giratoriu) pierdeau aderenta.

In principiu raman cu Pirelli si mai vedem smile.gif
YRX
Eu cu cele de iarna am primul test cand ies din parcare. Parcarea are un drum de acces de vreo 20- 30 de metri pe care nu-l dezapezeste nimeni. Mai mult, ceilalti vecini dau zapada in fata masinii astfel incat se face zapada ca in Himalaya.
Asa ca trebuie sa reusesc sa ma urc pe zapada si sa strabat aceasta distanta. Gy ultragrip nu prea erau n stare sa se urce pe zapada si aveam nevoie de ajutor. WR D4 iarna trecuta au reusit destul de usor, cu acceleratie fina n-au patinat aproape deloc. Au intradevar, un profil mult mai agresiv.
Tu trebuie sa-ti faci o analiza, cam ce conditii intalnesti frecvent, nu poti sa le ai chiar pe toate la maxim, daca sunt silentioase si bune pe asfalt, nu prea sunt bune pe zapada, daca sunt cramponate si bune pe zapada sunt zgomotoase si tot asa.
einstein1984
QUOTE(IRONICK @ 7 Nov 2016, 12:53)
Motrio Winter Faraway sunt cele mai bune in gama de pret (<200RON). Doar o mica atentie la polei/gheata.


*


A aparut ceva mai bun intre timp, in special asfalt ud si rece cu oleaca zapada afanata de Bucuresti? Gen Barum polaris 3? Nokian la 240 de lei parca nu as lua, poate mai schimb si eu Loganul totusi si nici la ski nu ma duc.
einstein1984
Motrio la 169 lei in reteaua Dacia, https://www.adac.de/infotestrat/tests/reife...5&recordId=2987 asta la 185 de lei....
Anina
Ce parere aveti de anvelopele de iarna KAMA produse in Rusia? Nu stiu daca au ajuns si in restul tarii dar la Iasi se comercializeaza si se vand destul de bine. Acum nu stiu daca datorita pretului pretului ( 150 lei un cauciuc de 185 ) sau datorita calitatii
Victorine
La indici stau mai prost decat Motrio de exemplu, din gama asta de pret...
sorin1983
la astea nu se uita nimeni? smile.gif
https://mediagalaxy.ro/anvelopa-iarna-bf-go...g-force-winter2
einstein1984
mai scumpe si cam la fel ca perfo decat hankook. Pretul ala e bun insa
AR-18-MOS
Astazi am comandat 4 anvelope Nokian WeatherProof pentru Logan. Sunt curios cum se vor comporta si daca rezista 2 ani.
Lord Hades
De ce doar 2 ani? La Logan inca mai am Dunlop wintersport si arata binisor desi au zice sezoane. Totuși ma gândesc ca ar trebui sa le pensionez anul viitor.

Apropos am dat de prima ninsoare dar nimic spectaculos, pirelli sinterozo făcut treaba buna.
einstein1984
Eu am luat hankook icept
DR.M
Anul trecut mi-am luat Nexen Wingurd Snow G WH2. Au fost si sunt OK pe un Logan de 75CP. Multumit de ele ca si raport pret/calitate.
AR-18-MOS
QUOTE(Lord Hades @ 16 Nov 2017, 06:09)
De ce doar 2 ani?
*


Ca fac aprox. 30-35.000km pe an. Si nu ma astept sa reziste la asa rulaj.
spik1
Naspa, sa petreci atata timp intr-un Logan!
Macar ia niste gume bune!
AR-18-MOS
Cu clasa A pe ud, clasa C la consum și 68db sunt printre cele mai bune pe care le puteam achiziționa. wink.gif
Alexandra-Bun
Am si eu o dilema. Am niste pneuri cu an de fabricatie 2007 dar nu sunt tocite. Sa le schimb ?
DrV
Raspuns scurt da
Raspuns lung Sigur ca da!
tatabobu
Raspuns intermediar: au crapaturi/ decolorari (adica sa fie gri deschis)/ galme? Atunci da. Nu au? Poti sa mai mergi, dar pune deoparte bani sa nu te ia prin surprindere momentul.
einstein1984
Tatabobu, niste michelinuri care nu aveau decolorari dar aveau vreo 4 ani aveau aderenta cam la jumate cat niste bridgstoane noi. O fi bine si safe sa mergi asa?
tatabobu
Si poate peste aderenta unor Tigar noi. Am patit-o eu la un moment dat, am schimbat niste Sava terminate cu niste Tigar noi si nu mai puteam sa trec prin aceleasi zapezi (nu ninsese intre timp, si erau -15 asa ca nu se formase gheata mai multa). O fi fost bine ca am luat unele noi fara sa ma intereseze si restul?
einstein1984
Marangoni de iarna vechi, profil o gramada, aderenta nema pe o ploaie amarata de noiembrie. Noroc ca era masina de munca, pe a mea nu am mers cu lowcosturi de genul asta.
Ai si tu dreptate.
vi_escu
Am trecut Oituzul pe zloata cu Rosava Snowgrad. Foarte placut impresionat, mai bune ca dunloapele mele 3d winter sport.

l.e. unde mai pui ca sunt la jumate pret blink.gif
AR-18-MOS
Dupa ce am prins ninsoare, viscol si zapada topita in regim de autostrada, ma declar mai mult decat multumit de Nokian Weatherproof.
damyy2019
In caz ca ai facut ca mine si ti-ai achizitionat masina recent... ea vine echipata cu anvelope de vara.. cel putin asa mi-a venit mie, dar am gasit aici anvelope vara la un pret foarte bun
einstein1984
toate masinile vin cu anvelope de vara, poate suvurile sa vina cu all season. Niciodata de iarna ca nu face bine la CO2
YRX
Nu conteaza, toate masinile noi trebuie sa treaca intai pe la Vadrexim. Ei sunt singurii autorizati sa vanda cauciucuri de vara masinilor noi echipate cu cauciucuri de vara... radmasa.gif
einstein1984
hankook icept pe caldura (20 d egrade in aer) nu prea franau ok, te duceai sanieeee. Mult mai bine cu opincile de vara (schimbate sambata trecuta)
IRONICK
Am montat Bridgestone Turanza T005. Revin cu info dupa o perioada.
einstein1984
sa zici si pe ce le-ai montat (masina, nu jantele)
IRONICK
Turism, dar daca te intereseaza pentru Logan si pentru 185 tot 4 canale de apa au.
einstein1984
O anvelopa cu R16 si talon de 50 e cam altfel fata de un 185/55/15, chiar daca profilul seamana, alta carcasa, posibil alti compusi. De aia testeaza ADAC pe marimi de jante.
CristiMCV
Salutare.
Am o intrebare legata de niste roti pentru logan.
Am gasit niste roti complete din aliaj de Sandero Stepway din 2017.
Pneurile de pe ele sunt 205/55/16.
Rotile la MCV-ul meu din 2015 sunt tot de aliaj cu pneurile de 185/55/16.
Stie cineva daca pot sa pun la masina mea rotile de Stepway ?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Atasez foto cu ambele modele.[attachmentid=1628092117] [attachmentid=1628092116]
torquemada
Empreint-ul din prima poza e 6J R15, ET40 cu 185/65/R15 88T

Ce ai găsit sunt de tablă cu capac de plastic, 6J R16 ET37 cu 205/55/R16 91H

Legal nu le poți pune
Silvionne
Salutare, de curand ma pregatesc si eu pentru iarna.
Mi-am luat 4 Conti Winter TS860 185/65/15 dar nu stiu de care jenti sa imi iau: 4x100 et40 R15 sau et43 R15? Momentan jantele cu care a venit masina (un Logan Prestige 2018 este cu jante pe 16).
Cauciucurile pe 15 fiind net mai ieftine am optat pt cele mai sus enumerate.
Va multumesc anticipat.
einstein1984
daca nu ma insel, loganul 2 merge bine cu ET38
sobolan
QUOTE(einstein1984 @ 15 Oct 2018, 10:53)
daca nu ma insel, loganul 2 merge bine cu ET38
*



merge stas !!! up.gif
cristic1982
QUOTE(IRONICK @ 2 May 2018, 13:02)
Am montat Bridgestone Turanza T005. Revin cu info dupa o perioada.
*


Cum se comportă anvelopele? Cum este uzura?
Voiam să iau și eu pentru Duster modelul respectiv, dar până la urmă am luat primacy 3 102v. Am făcut sub 1000 km, dar momentan sunt mulțumit, cel puțin de frânare și stabilitate pe uscat. Pe ud nu le-am incercat.
IRONICK
Drept sa spun am si uitat de ele. Nu-s zgomotoase, nici la viraje stranse. Aderenta ok, chiar si pe ploaie (au 4 santuri ...). Sunt mai bune ca Continental Premium Contact 5.
Inca nu am masurat uzura, o sa ma uit zilele astea (am 10.000km facuti cu ele).

De Michelin nici nu vreau sa aud.
cristic1982
Când am luat anvelope de vară, in afară de Michelin, m-am uitat la bridgestone T005 și hankook ventus prime 3.
Am luat Michelin pentru indicele de greutate, pentru durabilitatea lor și pentru că am avut o oferta bună.
Când am întrebat un distribuitor din Pitești de T005 , mă luase că am suspensia modificată și că nu îmi oferă garanție, așa că am ales Michelin.
Până acum sunt mulțumit, dar poate pentru megane-ul fratelui meu să încerc T005, mai ales că acum are T001.
kossak
QUOTE(kossak @ 6 Apr 2017, 20:22)
Am montat si eu azi 4 cauciucuri Continental PremiumContact 5. Maine le scot la un drum mai lung in afara orasului sa vad cum se comporta. Vechile Motrio Impulsion am cerut sa-mi fie returnate pentru a le dona cuiva. Sunt din 2011, rulate cam 45-50k si mai au 1 mm pana la indicatorul de uzura. Arata rau, sunt imbatranite.

Pe Continentaluri am dat 235 de lei pe bucata, la Sigemo. N-am fost pornit pe astea dar cum de ani de zile imi tin rotile la Sigemo am decis sa le cumpar tot de la ei. Initial am vrut sa cumpar Hankook Kinergy Eco ( mai mult din curiozitate) dar nu le-au avut pe stoc.
*



Dupa aproximativ 20k km deja am impresia ca se apropie de limita de uzura. Asa ochiometric nu cred ca duc mai mult de inca un sezon. De aderenta sincer nu pot sa ma plang dar mi se pare ca s-au "consumat" destul de repede.
O alta chestie pe care am observat-o, desi asta s-ar putea sa nu aiba nimic de-a face cu anvelopele, e ca masina pare extrem de rigida. E adevarat, am arcuri Eibach dar parca in ultima perioada scutura ca o caruta. Damping-ul e efectiv de caruta, topaie destul de nasol. Dar asta poate are de-a face si cu varsta mea biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.