Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: mi-a fiert apa din borcan a sist de racire:)
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
djmarck
chestia asta mi s-a intamplat dupa ce a ridicat dealul dinaintea 2 lei-ului.Pusesem inainte de asta un carton in fata sa am mai multa caldura in masina si era cam frig afara dar nu foarte...in timp ce urcam am vazut acul aproape de rosu dar am zis ca o opresc cand ajung sus.Cand am ajuns,imi iesea abur de sub capota,am oprit-o si mi-am zis :"am pus-o",apa fierbea in borcan pana cand s-a evaporat toata(tot show-ul s-a intamplat noaptea,neavand nici lanterna la mine...)...noroc ca am avut o sticla cu apa la mine,am pus-o am scos cartonul injurand de toti d-zeii,si ar fi trebuit sa-i scot aerul de pe instaatie ceea cenu am stiut exact cum se procedeaza,de oprit nu oprea nimeni pentru ca era noapte..ma rog..in final am pus apa in borcan,i-am dat cheie si am pornit asa cu ochii pe ac.
Am ajuns cu bine acasa cu acul pe normal,nu mi-a mai crescut mai mult decat normal-ul,cat am mers (vreo 200 km).Intrebarea e ca cat va afecta chestia asta si cum pot scoate aerul care cred ca a intrat pe instalatie? wacko.gif
RIon
Nu iti va afecta neaparat. Vezi ca sunt vreo2-3 topicuri despre aerisire, nici nu stiu ce masina ai, sa iti spun acum...
bogdan3l
eu zic sa faci o revizie a intregului sistem de racire !
si eu am patit asta anul trecut si am zis ca e de la carton , dar cand am umblat sa schimb antigelul am desfacut si radiatorul si am gasit un furtun obturat.
daca nu ai mers mult nu pateste nimic motorul .
apa nu s-a evaporat toata cum ai spus tu , ci a fost absorbita de motor cand a inceput sa se raceasca ( cel putin la mine asa s-a intamplat )

bafta !
Daddy
Cauta sa aerisesti bine instalatia si dupa aceia urmareste cateva zile nivelul la borcan ;

- daca bolboroseste in borcan s-a dus garnitura de chiuloasa
- daca apare ulei in borcan tot garnitura e de vina
- daca dispare apa din borcan caut-o prin motor sau pe sub masina
djmarck
multumesc de raspunsuri,am sa vad cum reusesc sa aerisesc instalatia,ca practic nu am vazut cum se face,mai stiu teoretic cate ceva,sa vad poate imi arata vreo cineva....,pana acum nu au fost probleme cu motorul,dar voi mai fi cu ochii pe acul de la temperatura si chiar am sa ma uit pe la antigel si la garnitura sa vad daca totul e in regula,bafta si daca poate face cineva vreo poza cu busonul pe care trebuie sa-l scot,pentru a se scurge apa din motor si sa-mi explice un pic cu aerisirea asta e si mai bine,daca nu o mai las prin parcare...bafta si numai bine!
RIon
Spune ce masina ai (daca zici Borcan, banuiesc ca e Berlina) ca sa iti spunem cum sa faci aerisirea.
djmarck
am o dacie break din 92..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.