Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: probleme la ulei
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
_paul
mai am si eu o intrebare... mi se tot scurgr uleiul pe langa bujii. iar presiunea uleiului ori mi-o arata atunci cand e rece motorul sau daca este cald mi-o arata numai cand turatiile depasesc 3000 rpm. ma putet ajuta?
Merced
De cate ori ai demontat si montat bujiile cu motorul cald?
Probabil in zona filetului chiulasa e facuta zob, poti sa o arunci. Normal ca n-ai presiune la ulei daca scapa pe acolo. happy.gif
PaulT
Nu ai cum sa scapi presiunea din sistemul de ungere pe la bujii.
Merced
Daca scapi ulei nu inseamna ca scapi practic si presiune?
PaulT
Nu pe la bujii.Acolo in mod normal nu ar trebui sa ajunga ulei in cantitatile acelea...In cilindru ajunge ulei atat de mult daca are segmentii dusi sau ghiduri de supape uzate.Ar fi interesant de stiut cam cati km are motorul si ce ulei se foloseste.Presiune la ulei pierzi pe la linie sau axa cu came in general.
virusssp
Si eu am o chestie asemanatoare, a fost facuta o reductie la bujia4 pentru ca probabil s-a "dus" filetul. (nu eu am facut-o) Problema este ca la turatii mai mari se poate observa cum sta sa curga uleiul pe langa bujie, se infiltreaza pentru ca reductia are un joc, nu e foarte fixa. Ce as putea face pentru a remedia pierderile de ulei?
_paul
eu nu am facut nici o reductie la bujii numai atat am schimbat uleiul si brusc a iceput sa nu mai am presiune si sa manance mult ulei. se poate sa se fi dus garnitura de chiuloasa?
sau care ar fi cea mai probabila cauza ?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.