Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Bricheta
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
llmihai
Salutare vreau sa schimb si eu bricheta dar nu stiu cum sa o desfac.Am dacie cu bord de CN.Daca a desfacut cineva va rog sa ma ajutati.Multumesc.Daca ati avea si poze ar fi super.
HellRaiser
Nu am desfacut bricheta niciodata deci s'ar putea sa gresesc dar ... Logica mea zice asa: Corpul in care se introduce bricheta are in capat in spate un surub. Iei si tu o surubelnita, o izolezi cu niste izolier band sa nu faci vreun scurt si desfaci surubelul. Corpul in care se baga bricheta ar trebui sa iasa cu firele aferente. Gresesc baieti ?
kalyyyyyy
Am facut eu asta,din pacate am bord scoica deci e posibil ssa fie diferit,desi ma indoiesc.Operatiunile sunt urmatoarele:
- cum te uiti la bricheta,are un inel,la exterior(pertea mama evident).Inelul acela e pe postr de piulita,se invarte si iese.
- restul brichetei este in spatele bordului,nu stiu cat de accesibil e la cn.Acolo ai 2 fire(+ si -),e posibil deasemenea sa existe si brichete doar cu +,desi ai bord de plastic...
- remontatul e invers si presupune sa ti partea de bricheata cu mana(nevoie mare de spatiu)


Dar apropos de ce vrei sa o schimbi? Daca nu merge si ai alta sa o inlocuiesti ,poti sa te uiti la cea de schimb ca sa iti dai seama cum sa o scoti pe cea stricata.Daca speri un timp mai rapid de incalzire a brichetei noi,daca e tot de dacia slabe sanse.|Succes!
Merced
Practic in afara de fire proaste p-acolo, n-are ce sa se strice. Spune exact care e problema, sa nu faci mai mult rau decat bine umbland pe acolo... E posibil sa fie bricheta in sine vinovata, nu priza in care intra(ca practic e o priza de 12V). happy.gif
Sorin_18
problema asta cu bricheta o am si eu mam chinuit sa o scot si nu am reusit am renuntat acum as vrea sa o schimb iar dar nu am nici o idee cum o pot scoate.am observat ca la mine este doar un fir legat bricheta am bord dala vechi cu 3 ceasuri (nu stiu cum ii zice )nu trebuia sa fie 2 fire?
razvanarghius
nu trebuie 2 fire. pt a o scoate, desurubezi usor de ea, eventual bagi degetul pe gaura si o rotesti.
bygy007
uita-te la una noua si vezi cum se desface, se desface prin desurubare inainte scoti borna de la baterie (este alimentata tot timpul) scoti cele 2 fire si apoi desurubezi
mad toz
Se desface surubul din bricheta(mama) si prin spatele bordului are o piulita trebuie sa ajungi cu mana la ea sa o tii sa nu se invarta cu totu si se monteaza la fel.
EU am bord CN si am schimbat bricheta exact cum am descris mai sus,si la mine a avut 3 fire: un plus pentru bricheta,un plus pentru becul brichetei si un minus.
Bullix
Care, bec al brichetei, se aprinde odata cu pozitiile daca nu ma insel. Asa trebuie sa fie, nu?
mad toz
Da se aprinde odata cu pozitiile.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.