Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Fierbe Apa.
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
LauTM
Am o problema pe care nu am mai intilnit-o.De vreo 2-3 zile a inceput sa imi urce apa la 110,am schimbat termostatu,am aerisit,si nu stiu ce sa-i mai fac.Am pus mina pe furtunul acela unde este si termostatu si este rece.Am pus mina si pe furtunul unde sint aerisitoarele si este caldut,in schimb celalalt unde este robinetu este fierbinte.Inca ceva,daca merg de exemplu constant imi sta apa la 93,daca pun frina sau incetinesc incepe sa imi urce dintr-o data la 110.Ce sa-i mai fac?
iuly82
mai multe detalii, iti scapa ceva!....
Minel
Probabil ai un dop format de depuneri in zona acelui robinet si de ce nu incearca cu alta sonda indicator temperatura ,daca ai eliminat toate posibilitatile !!!
LauTM
Da dar mia fiert si apa in borcan,a dat-o afara.
ceaki
incearca sa nu-i pui termostat, sa vezi cum e atunci, mai verifica cureaua daca nu e slabita.
ali73
Parerea mea e ca ai probleme cu pompa de apa,sau cu cureaua de ventilator.Verifica-le pe acestea bine.
cosmin_bojin
Ai ars garnitura de chiulasa,nu mai incerca sa schimbi nimic te chinui degeaba.
LauTM
QUOTE(cosmin_bojin @ 17 Jan 2008, 00:14)
Ai ars garnitura de chiulasa,nu mai incerca sa schimbi nimic te chinui degeaba.
*M-am uitat si la Joja,Curbutori,sa vad daca nu cumva exista spuma,sau ceva de genul asta,dar nimic.Inca ceva,am observat ca acul de la oscileaza intre 95 si 110,cind scade cind urca.O sa incerc sa-i dau jos termostatul,sa vad atunci.
Minel
Incearca fara termostat iar daca continua sa faca ,Cosmin_bojin are dreptate ,garnitura de chiuloasa ii arsa si trebuie schimbata
msanyix
Ai carton in fata radiatorului?

Nu ai pus termostatul cumva invers? Am mai intalnit cazuri sa nu deschida daca este pusa invers.

Cum zic si ceilalti do pe topic, incearca fara termostat, si daca ai elucidat problema schimba garnitura de pe chiuloasa.

17 Jan 2008, 08:52:
Chiar, cum este termostatul pus corect ?

Ca arcul spre stutul pompei de ama sau cu capatul acela mai gros spre pompa de apa.
ceribros
Aceeasi problema o am si eu si nu e garnitura, eu am schimbat termostatu si a mers, dar anu asta l-am pierdut (deoarece vara il scot) si am pus unu din comert si am acceasi problema cu ridicatul temperaturii si fara caldura. Incearca mai multe tremostate sau vezi daca nu e pus invers cum au zis si colegii, daca cineva are un desen cum este pozitionat termostatul ar fi frumos sa il posteze biggrin.gif poate si eu l-am pus invers icon_mrgreen.gif .

<span class='edit'>17 Jan 2008, 09:35:</span>
Eu asa l-am montat cu pastilade caldura in radiator, daca se monteaza invers radmasa.gif am elucidat problema mea blush.gif
Minel
Am patit si eu sa il montez invers si imi urca temperatura apei foarte repede si imi umplea vasul de expansiune wacko.gif
Termostatul se monteaza exact ca si in figura excl.gif
ceaki
termostatul se pune cu arcul in jos catre pompa de apa

17 Jan 2008, 10:50:
daca ai rezolvat problema cu fierberea apei, sa ne spui si noua care o fost problema wink.gif
LauTM
Oameni buni,am scos si termostatul si tot imi urca apa,cred ca aveti dreptate cativa dintre voi in legatura cu garnitura de chiuloasa,oricum maine schimb toate garniturile de la motor(setul complet).Azi am observat ca in timp ce veneam spre casa a inceput sa imi mearga in hopuri.Deci?
brigada_diverse
adica in suturi? posbil de la aprindere (bujii si avans in special, dar si celelalte) pentru mers in suturi
CriSTI68
de la aprindere pe dracu, asa iti face cand ai garnitura belita si e pe duca de tot schimba garnitura si verifica daca trebuie sa planezi chiuloasa, nu mai merge cu ea ca risti sa schimbi si blocul motor
ali73
Iti bolboroseste apa in borcan si cu motorul rece?
LauTM
QUOTE(ali73 @ 17 Jan 2008, 21:27)
Iti bolboroseste apa in borcan si cu motorul rece?
*Numai dupa ce opresc motorul,atunci face bulbuci in borcan.Oare daca mai merg cu ea vreo 40km se intimpla ceva?Trebuie sa merg dimineata neaparat.Am zis ca o sa merg mai incet cu ea.
ceaki
io nu m-as risca unsure.gif
CriSTI68
ulei in vas ai ? bolboroseste apa ? eu zic sa o lasi ca risti foarte mult sa spargi blocul, am patit-o si a fost invatatura de mine
cosmin_bojin
QUOTE(LauTM @ 17 Jan 2008, 21:34)
Numai dupa ce opresc motorul,atunci face bulbuci in borcan.Oare daca mai merg cu ea vreo 40km se intimpla ceva?Trebuie sa merg dimineata neaparat.Am zis ca o sa merg mai incet cu ea.
*


Sa nu mai mergi cu ea asa ca e pacat de motor.Sa planezi chiulasa ca altfel risti sa te intorci la aceeasi problemaBafta!
LauTM
Fratilor tin sa va anunt,ca totusi m-am riscat si am ajuns cu bine acasa.M-am uitat in borcan sa vad cum este apa si am observat ca este curata,adica nu este ulei in apa.Recunosc ca am mers mai incet cu ea(60kmh).Acuma astept sa vina mecanicul meu de la lucru si sa ne apucam de ea.Multumesc tuturor pentru sfaturi.
cosmin_bojin
Spor la treaba!!
LauTM
Am schimbat toate garniturile la motor,inclusiv spalat motorul,dar acuma a aparut o problema:acele doua sonde de la chiuloasa care indica temperatura apei,tot imi indica apa la 100 ori undeva face scurt,ori nu stiu ce are,ca le am schimbat.Am verificat sa vad daca nu cumva fierbe apa in borcan,dar mirare nu fierbe,cred ca ma duc la un electrician.
cosmin_bojin
Poate e ceasul de vina,sau vezi sa nu fi pus firele imvers,zic si eu.
ceaki
scoate firele din sonde si vezi daca mai indica. daca da atunci iti face masa firele pe undeva. uitate atent sa nu-ti atinga papucii de la fire pe corpul sondei
LauTM
Am incercat cu un fir sa fac o punte intre cele doua sonde si am observat ca imi scade acul pe la 60-65.Am sa incerc si asa,sa scot cele doua fire de la sonda,sa vedem ce arata atunci.
bygy007
sonda de bec si cea de ceas sint diferite cea de bec este un contact iar cea de ceas este ub temistor cu panta negativa , o rezistenta variabila care cu cresterea temperatura scade rezistenta , o schema a ceasurilor ar arata cam asa
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.