DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> montare CD -player, merge doar cu cheia in contact !

1,5dci
post 30 May 2006, 15:51
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 79
Joined: 14 February 06




Azi am montat un cd player lg la IATSA TG Ocna din judetul Bacau . Au fost amabili , nu au comentat ca ar fi o marca neagreeata de Dacia , dar m-au usurat de 50 Ron !! Ideea este ca cd-playerul functioneaza doar cand am cheia in contact pe pozitia pornit / accesorii , daca scot cheia nu mai porneste deloc ! I-am intrebat de ce nu se pune sa mearga fara cheie si mi-au spus ca au pus la alte loganuri , dar le dadea un fel de erori in computerul masinii sau nu functiona bordul normal . Acum eu nu stiu ce sa cred ptr ca nu le am cu partea electrica , dar de la Preferance in sus stiu ca merge casetofonul si fara chei in contact ! Voi ce ziceti ? 1zhelp00.gif


--------------------
logan 1,5dci ambiance - bc.....
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 30 May 2006, 15:56
Post #2


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.681
Joined: 19 April 05




Este lenea pe ei cat cuprinde. Nu exista "le dadea un fel de erori in computerul masinii sau nu functiona bordul normal" decat pentru "nestiutori".


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DFA
post 30 May 2006, 16:35
Post #3


moderator://DC/Logan


Group: Moderatori
Posts: 2.888
Joined: 30 September 05
From: Buzău, RO




QUOTE(1 @ 5dci,30 May 2006, 16:51)
Acum eu nu stiu ce sa cred ptr ca nu le am cu partea electrica , dar de la Preferance in sus stiu ca merge casetofonul si fara chei in contact !
*


Nu există această deosebire între versiuni!
Se unesc pur și simplu cele 2 alimentări cu +12V între ele (+ permanent și cel de la contact), de la mufa ISO a CD player-ului.


--------------------
Logan Laureate Diesel 1.5dCi 65cp sedan - 04 Feb 2006
Roșu Toreador, Sony CDX-F5550 + RM-X4S, iGO Primo 1.1/Prestigio GV5120BT
ex Matiz și 1310CLi break
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
yO_
post 30 May 2006, 21:25
Post #4


Membru Dacia Felix


Group: Members
Posts: 548
Joined: 1 January 06
From: Târgoviște & Besançon




A venit la mine cineva azi cu un CD-player, care merge tot numai cu cheia in contact , ba in plus se aprind (usor) si pozitiile si se incinge de il ia naiba.... E o varza in adaptorul ala dintre mufe... trebuie sa caut specificatiile mufei ISO... daca are cineva idee poate ma indruma si pe mine, please!!

This post has been edited by yO_: 30 May 2006, 21:30


--------------------
DACIA LOGAN 2005, Préférence 1.4, rosu zgâriat. - DB-05-SLE
Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Alydor
post 31 May 2006, 09:02
Post #5


Pressar


Group: Members
Posts: 2.945
Joined: 12 March 06






--------------------
- - -
Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos

Cine nu poate da exemple da sfaturi..
When everything fails, RTFM!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
1,5dci
post 31 May 2006, 11:05
Post #6


Membru incepator


Group: Members
Posts: 79
Joined: 14 February 06




DFA, pot sa fac eu treaba asta sau tb sa merg inapoi le service? e chiar asa greu de unit firele alea 2 ?


--------------------
logan 1,5dci ambiance - bc.....
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ga!nusha
post 31 May 2006, 13:20
Post #7


Desi pare, nu lucrez la orinj


Group: Members
Posts: 1.054
Joined: 6 September 05
From: Paris




trebuie sa unesti firul rosu cu cel galben intre mufa si unitate(nu cel galben cu cel rosu)


--------------------
Mazda 3 mps ex: Logan Preference+AC 1.6 2oo8
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
yO_
post 1 Jun 2006, 11:06
Post #8


Membru Dacia Felix


Group: Members
Posts: 548
Joined: 1 January 06
From: Târgoviște & Besançon




HAi ca am reusit si eu sa ii repar {partial} CD-playeul amicului meu. E uimitor cum pot exista pe piata adaptoare de mufe pt CD-uri auto care pot distruge instalatia electrica a masinii, totul la preturi relativ piperate, de sute de mii de lei. De pilda iesirea de putere de pe amplificator era conectata pe firul de la pozitii (volum mai mare => becuri mai aprinse ohmy.gif ). Amicul isi putea face discoteca in masina radmasa.gif

Am cautat o ora ca bezmeticul pe net un manual al modelului aluia de RCD Sony ca sa vad ce si cum e cu mufa aia si nu am gasit nimic. mad.gif Pana la urma am debransat toate firele cu exceptia alimentarilor si boxelor si vad ca macar merge fara surprize...


ga!nusha, cred ca esti cam lacunar in explicatii, omul nostru intelege? Vezi ca firele alea nu merg unite oricum, ca mai intai trebuie sa "tai" plusul dupa contact, si dupa aia sa le legi impreuna inspre casetofon, ca daca nu faci asa se "intorc" cei 12 volti de pe baterie pe firul galben cand ai contactul scos si nu ar fi deloc bine ca toti consumatorii sa mearga pe + permanent, parerea mea.

deci, ATENTIE totusi!

This post has been edited by yO_: 1 Jun 2006, 11:08


--------------------
DACIA LOGAN 2005, Préférence 1.4, rosu zgâriat. - DB-05-SLE
Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
1,5dci
post 5 Jun 2006, 10:06
Post #9


Membru incepator


Group: Members
Posts: 79
Joined: 14 February 06




Alt pozne : daca aprind pozitia , se aprind toate butoanele cd-playerului , fara display ! Daca il opresc din mers , imi cade acul kilometrajului ptr o fractiune de secunda apoi isi revine !! E normal asa ceva ori mi-au facut astia vreun scurt pe acolo ? Daca ma duc inapoi iar o sa-mi ia bani ptr manopera?! 022.gif


--------------------
logan 1,5dci ambiance - bc.....
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ga!nusha
post 5 Jun 2006, 15:55
Post #10


Desi pare, nu lucrez la orinj


Group: Members
Posts: 1.054
Joined: 6 September 05
From: Paris




@yO asta am vrut sa zic si eu... wink.gif

@1,5dci parerea mea e sa mergi direct la ei...fara sa stai pe ganduri....mai mult ca sigur e un scurt pe undeva... daca mai vor bani...sa repare ce au facut gresit...mori cu ei de gat! 022.gif 243.gif 251.gif post-336-1110552439.gif


--------------------
Mazda 3 mps ex: Logan Preference+AC 1.6 2oo8
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marafetu_80
post 6 Jun 2006, 08:29
Post #11


ZKR Power


Group: Members
Posts: 192
Joined: 17 November 04
From: Dr. Taberei Buc.




Eu zic sa renutati la firul albastru , care da 12v cand se pun pozitiile , care in manualul casetofonului scrie ca e power antena , renuntati la acest fir si nu o sa mai aveti probleme.
La casetofonul original am masinii firul cu pricina aprindea butoanele cassului cand se puneau pozitiile
Numa bine.


--------------------
ZKR Egee 1.6MPI 2005/Preference
Beau ,beau , nu ma face sticla!!!!!!!!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ga!nusha
post 6 Jun 2006, 08:30
Post #12


Desi pare, nu lucrez la orinj


Group: Members
Posts: 1.054
Joined: 6 September 05
From: Paris




la mine firul cu pricina nu era ala albastru...era cel de langa(portocaliu)...


--------------------
Mazda 3 mps ex: Logan Preference+AC 1.6 2oo8
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marafetu_80
post 6 Jun 2006, 08:48
Post #13


ZKR Power


Group: Members
Posts: 192
Joined: 17 November 04
From: Dr. Taberei Buc.




Am montat mp3 playere pe 2 preferance si 2 laureat si la toate era albastru , dar nu ma contrazic ca poate a ramas dacia fara fire albastre , oricum cu un aparat de masura se poate afla foarte usor , fara contact trebuie sa aveti 12v doar pe un fir , daca puneti contactul o sa aveti pe 2 fire si la ala trebuie sa renuntati daca nu aveti cass, cd, mp3 cu dimmer.
Numa bine

This post has been edited by marafetu_80: 6 Jun 2006, 08:50


--------------------
ZKR Egee 1.6MPI 2005/Preference
Beau ,beau , nu ma face sticla!!!!!!!!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GoGu
post 6 Jun 2006, 09:20
Post #14


Prea de la tara


Group: Moderatori
Posts: 2.029
Joined: 14 August 03
From: Iasi




Luati schema pinilor (nu toti sunt conectati la toate sculele, vezi Sub out sau tel. mute). Pinul unde se aplica +12V cand pui pozitiile si activeaza dimmerul e "illumination".

Attached thumbnail(s)
Blaupunkt3.jpg ( Size: 127.11k ) Number of downloads: 3745


--------------------
Renault Scenic 1.5dCi recolta 2012
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Alydor
post 6 Jun 2006, 10:06
Post #15


Pressar


Group: Members
Posts: 2.945
Joined: 12 March 06




eu am un JVC KD-G311 care are dimmer... dar dimmeru e ciudat.. ii pot modifica luminozitatea din soft... nu are fir pentru asa ceva... firul albastru in cartea tehnica zice ca e pentru antena. banuiesc ca nu se poate cupla firul albastru de la dacie (ala de dimmer) pe aparat .... si mai are un fir maro pentru muting la telefon. Eu am scos firul galben din mufa (ala pentru alimentare prin contact si am tras un fir de la cel rosu ... in caz de ceva scot doar firul din mufa si e rezolvata garantia....

This post has been edited by Alydor: 6 Jun 2006, 10:08


--------------------
- - -
Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos

Cine nu poate da exemple da sfaturi..
When everything fails, RTFM!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ga!nusha
post 6 Jun 2006, 13:27
Post #16


Desi pare, nu lucrez la orinj


Group: Members
Posts: 1.054
Joined: 6 September 05
From: Paris




la mine.... masina nu are fir albastru si nici alt fir in locu firului albastru(antena electrica) am un fir portocaliu in locu in care se monteaza dimmerul...la mp3 am exact la fel....
legat de firele de aimentare...le-am lasat asa cum sunt....tre sa fie cheia in contact ca sa ascult....(pentru ca am un mare plus: iese fata automat ca sa nu o uit...)


--------------------
Mazda 3 mps ex: Logan Preference+AC 1.6 2oo8
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
1,5dci
post 6 Jun 2006, 17:23
Post #17


Membru incepator


Group: Members
Posts: 79
Joined: 14 February 06




aaa... am si eu 2 intrebari :
1. ce e ala DIMMER ?
2. ga!nusha , tu de cate ori opresti motorul , iti iese fata automat de la cd -player ?


--------------------
logan 1,5dci ambiance - bc.....
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Victorine
post 6 Jun 2006, 18:23
Post #18


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.614
Joined: 20 April 05




Cred ca prin dimmer colegii se refera la treaba aia care-ti permite sa setezi luminozitatea display-ului.


--------------------
Dacia Logan 1.6 16V Prestige 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ga!nusha
post 6 Jun 2006, 20:01
Post #19


Desi pare, nu lucrez la orinj


Group: Members
Posts: 1.054
Joined: 6 September 05
From: Paris




1) eu cand zic dimmer ma refer la functia de micsorare a luminozitatii displayului in momentul aprinderii pozitiilor...
2) cand mut cheia la oprit(prima pozitie adica); daca e in pozitia a 2-a sau pornit motorul, nu se opreste si nici nu coboara fata.

This post has been edited by ga!nusha: 6 Jun 2006, 20:03


--------------------
Mazda 3 mps ex: Logan Preference+AC 1.6 2oo8
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bendix
post 12 Jun 2006, 14:36
Post #20


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.041
Joined: 10 November 04
From: Timisoara.RO




QUOTE(yO_ @ 1 Jun 2006, 12:06)
Vezi ca firele alea nu merg unite oricum, ca mai intai trebuie sa "tai" plusul dupa contact, si dupa aia sa le legi impreuna inspre casetofon, ca daca nu faci asa se "intorc" cei 12 volti de pe baterie pe firul galben cand ai contactul scos si nu ar fi deloc bine ca toti consumatorii sa mearga pe + permanent, parerea mea.

deci, ATENTIE totusi!
*



Foarte buna observatia lui yO! Atentie !

La urma urmei, nu inteleg de ce se doreste ascultarea radiocasului fara cheie in contact. Oricum trebuie sa ai cheia la tine cand te urci in masina.


--------------------
Dacia Logan Ambiance - 2005 - TM10### , alb arctic
In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bassfreak
post 12 Jun 2006, 15:37
Post #21


Membru autentic


Group: Members
Posts: 901
Joined: 29 August 04
From: Bucuresti




QUOTE(bendix @ 12 Jun 2006, 15:36)
La urma urmei, nu inteleg de ce se doreste ascultarea radiocasului fara cheie in contact. Oricum trebuie sa ai cheia la tine cand te urci in masina.
*



poate vrei sa lasi pe cineva in masina si totusi sa nu ii lasi cheia din diverse motive..


--------------------
Dacia Logan 2004 Ambiance
Renault Clio Bicorp 2002 Authentique
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ga!nusha
post 14 Jun 2006, 08:56
Post #22


Desi pare, nu lucrez la orinj


Group: Members
Posts: 1.054
Joined: 6 September 05
From: Paris




daca nu ai incredere sa ii lasi cheia.... ai incredere sa il lasi singur in toata masina?????


--------------------
Mazda 3 mps ex: Logan Preference+AC 1.6 2oo8
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bassfreak
post 14 Jun 2006, 10:32
Post #23


Membru autentic


Group: Members
Posts: 901
Joined: 29 August 04
From: Bucuresti




da, chiar ma mir ca nu ai avut situatii de genul asta.


--------------------
Dacia Logan 2004 Ambiance
Renault Clio Bicorp 2002 Authentique
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Alydor
post 14 Jun 2006, 11:56
Post #24


Pressar


Group: Members
Posts: 2.945
Joined: 12 March 06




eu din instinct scot cheia din contact cand cobor din masina... se mai intampla sa ramana sotia in masina pana ma intorc eu... e cel mai sigur sa iei cheia cand cobori ... s-au vazut cazuri de lasat cheia in contact ->coborat dupa tigari -> adio masina...


--------------------
- - -
Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos

Cine nu poate da exemple da sfaturi..
When everything fails, RTFM!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ionut232
post 14 Jun 2006, 14:39
Post #25


Membru autentic


Group: Members
Posts: 332
Joined: 10 March 04




tongue.gif
QUOTE(ga!nusha @ 14 Jun 2006, 11:56)
daca nu ai incredere sa ii lasi cheia.... ai incredere sa il lasi singur in toata masina?????
*




pai eu de exemplu am cheia de la usa casei impreuna cu cheia de la masina...si daca o las pe prietena mea in masina cat ma duc eu pana sus...macar sa asculte muzica...la asta cred ca se referea omu....ca doar nu lasi un hot in masina...hotii intra cand e masina inchisa

si eu am legat tot 2 fire...dar nu mai stiu exact(rosu si galben parca)
cu firu albastru nu am avut treaba...
eu am avut schema mufei iso pe casetofon....a fost usor...

numai bine


--------------------
Logan 1.4 MPI 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ga!nusha
post 14 Jun 2006, 17:52
Post #26


Desi pare, nu lucrez la orinj


Group: Members
Posts: 1.054
Joined: 6 September 05
From: Paris




hmmm....mda...aveti dreptate...pana acu nu am avut astfel de probleme...desi nu prea merg singur in masina....
eu am dezavantaje daca unesc cele 2 fire...si fac permanent...

This post has been edited by ga!nusha: 14 Jun 2006, 17:53


--------------------
Mazda 3 mps ex: Logan Preference+AC 1.6 2oo8
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marafetu_80
post 15 Jun 2006, 08:33
Post #27


ZKR Power


Group: Members
Posts: 192
Joined: 17 November 04
From: Dr. Taberei Buc.




Eu zic ca mai bine va lasati cass-urile , cd-playere etc. , pe contact , daca legati cass-u pe direct in momentul in care porniti motorul nu mai decupleaza scula si exista riscul unui flux de tensiune aparut in momentul pornirii motorului care poate sa va arda scula , parerea mea.
Numa' bine.


--------------------
ZKR Egee 1.6MPI 2005/Preference
Beau ,beau , nu ma face sticla!!!!!!!!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
1,5dci
post 15 Jun 2006, 10:56
Post #28


Membru incepator


Group: Members
Posts: 79
Joined: 14 February 06




marafetu_80 , pai si eu ce fac cu kilometrajul , cand sting cd-playerul din mers imi cade acul ptr o fractiune de secunda apoi revine ?!?! ti se pare normal ? si e montat la service dacia ... 022.gif


--------------------
logan 1,5dci ambiance - bc.....
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ga!nusha
post 15 Jun 2006, 12:56
Post #29


Desi pare, nu lucrez la orinj


Group: Members
Posts: 1.054
Joined: 6 September 05
From: Paris




QUOTE(ga!nusha @ 5 Jun 2006, 16:55)
parerea mea e sa mergi direct la ei...fara sa stai pe ganduri....mai mult ca sigur e un scurt pe undeva... daca mai vor bani...sa repare ce au facut gresit...mori cu ei de gat!  022.gif  243.gif  251.gif  post-336-1110552439.gif
*




--------------------
Mazda 3 mps ex: Logan Preference+AC 1.6 2oo8
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
1,5dci
post 15 Jun 2006, 13:49
Post #30


Membru incepator


Group: Members
Posts: 79
Joined: 14 February 06




am inteles , gainusha, ca tb sa merg inapoi la service ,dar esti cam ambiguu in exprimare sau nu pricep eu , cum adica daca mai vor bani ?! n-ar tb sa repare free ? unsure.gif


--------------------
logan 1,5dci ambiance - bc.....
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 25th September 2018 - 13:30
Forum Renault Server hosting