pierere lichid racire, cum se numeste piesa ?
![]() ![]() ![]() |
pierere lichid racire, cum se numeste piesa ?
luciank |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 328 Joined: 5 April 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault Megane 1
Hatchback
1999 1.6 16V RXE
|
|||
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Termostat se numește...Acum nu știu dacă la SN nu cumva carcasa se vinde separat...Oricum schimbă că nu e bine ce e acolo...
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
cristiV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 26 November 02 From: Bucuresti ![]() |
acolo este termostatu, se desfac cele 3 suruburi si se pune silicon rosu pe garnitura, pierzi cam 1-2l de lichid.
Scuze nu am fost atent la ce ai scris, am crezut ca e vorba doar de garnitura, oricum trebuie sa pui silicon rosu cand montezi. sigur e separata de termostat This post has been edited by cristiV: 9 Apr 2007, 19:58 |
--------------------
RENAULT
Laguna III GT
2011
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Nu tre sa pui nici un silicon daca totul e in regula. Cred ca e de ajuns sa schimbi garnitura.
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
luciank |
![]()
|
Trebuie sa schimb doar corpul in care este montat termostatul sau se comercializeaza numai impreuna ? Deci trebuie sa cumpar tot ansamblul termostat+corpul in care se afla montat ? Cam cat costa piesele acestea ? Multumesc.
|
--------------------
Renault Megane 1
Hatchback
1999 1.6 16V RXE
|
|
ciprianeagu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 20 March 07 ![]() |
eu am schimbat doar garnitura de la termostat (vreo 3 lei), insa pe acolo curgea, nu era corpul spart ca la tine. Cred ca ar trebui sa gasesti si separat (mai mult ca sigur) nu cu tot cu termostat. Silicon nu am pus si au trecut vreo 25.000 km si nu mai pierde pe acolo antigel. In schimb, spal covorasul din dreapta fata zilnic, ca e verde....
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Clima
|
|
spiridon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 786 Joined: 5 May 05 From: Iasi ![]() |
La tine e fisurat capacul termostatului care se gaseste separat de vinzare (nu stiu cit costa); dar daca tot umbli acolo schimba si termostatul (30ron) dimpreuna cu garnitura lui (3 roni) si nu mai umbli acolo cititva ani.
Poti sa recuperezi ceva lichid de racire daca tai o sticla gola de plastic (coca-cola) pe lungime si faci un fel de tavita si deasfaci gradual cele 3 suruburi sa curga cite putin antigel ... Nu-ti trebuie decit 2 chei de 10 una fixa si una tubulara. DUpa ce termini mergi cu masina vreo 15 minute si apoi verifici nivelul de antigel din borcan ! Succes ! |
--------------------
Dacia Supernova
- prima iubire, a inceput in...
- IS-
2001 inginer - frezez si programez chei, repar telecomenzi, immo off 0741024494
|
|
luciank |
![]()
|
Am rezolvat astazi problema:
- corp termostat se numeste piesa = 22 RON (cam mult pentru o bucata de plastic, daca era mai ieftin schimbam si termostatul cu ocazia asta dar asa.... ce sa-i faci, famelie mare.... ![]() - garnitura = cativa lei - silicon rosu = 6 RON (un tub, probabil o sa-mi prinda bine si cand o sa schimb tobele) Mare atentie: sa nu va bazati pe vechile coliere ca cele originale care se scot prin strangere cu un patent sau un cleste cu cioc, s-ar putea sa nu mai stranga bine; noroc ca am aproape un magazin care e deschis pana la ora 20.00 ca de nu... Multumesc tuturor pentru sfaturi. |
--------------------
Renault Megane 1
Hatchback
1999 1.6 16V RXE
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 17:48 |