It appears you have not yet registered with our community. To register please click here.
DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> reglare turometru electronic Adelaida

ovidiutudose
post 19 Feb 2008, 10:49
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 22
Joined: 31 January 08
From: Iasi




Salut tuturor.
recent am montat oe Dacia 1310 un turometru electronic cumparat de la Adelaida.
Problema e ca nu e calibrat, la relanti imi arata ceva de genu 1400-1500 rpm.
Poate cineva sa ma ajute la calibrare sau ce altceva ar trebui facut?


Attached File(s)
Attached File  AD_032MAT.pdf ( 461.34k ) Number of downloads: 486


--------------------
Daewoo Matiz 2000 - IS79TAO
Failure is not an option. it is a privilege reserved only for those who try.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alinushy
post 19 Feb 2008, 10:54
Post #2


modeLator


Group: Members
Posts: 2.855
Joined: 9 January 07
From: Pitesti - Mioveni




pai oi avea tu relantiu mare, l-ai probat si la alta masina?

This post has been edited by alinushy: 19 Feb 2008, 10:54


--------------------
Renault Laguna 2002/Privilege/2.0 .... fara T :(
frunza verde solz de peste, uite ..... altu` ca citeste
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ovidiutudose
post 19 Feb 2008, 11:02
Post #3


Membru incepator


Group: Members
Posts: 22
Joined: 31 January 08
From: Iasi




relantiu sigur nu e atat de mare. am intrebat si pe la mecanici si pe la electricieni


--------------------
Daewoo Matiz 2000 - IS79TAO
Failure is not an option. it is a privilege reserved only for those who try.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ovidius max
post 19 Feb 2008, 11:02
Post #4


Membru autentic


Group: Members
Posts: 201
Joined: 21 December 07
From: Iasi




Si eu am unul exact de asta si imi arata 1000 la relanti dupa ce se incalzeste motorul.
Problema poate fi lamurita cu un alt turometru (etalon) pus in paralel cu asta. Am vazut ca exista pe el un semireglabil acoperit de silicon si de acolo cred ca se regleaza.


--------------------
Dacia 1300 1980
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ovidiutudose
post 19 Feb 2008, 11:05
Post #5


Membru incepator


Group: Members
Posts: 22
Joined: 31 January 08
From: Iasi




am vazut ca se poate regla, chestia e ca asa cum ai zis si tu trebuie un turometru etalon. de unde?


--------------------
Daewoo Matiz 2000 - IS79TAO
Failure is not an option. it is a privilege reserved only for those who try.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ovidius max
post 19 Feb 2008, 11:07
Post #6


Membru autentic


Group: Members
Posts: 201
Joined: 21 December 07
From: Iasi




poate dintr-un service ca ma gandesc ca nimeni nu si-l scoate din bord sa ne reglam noi "electronicele"


--------------------
Dacia 1300 1980
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alinushy
post 19 Feb 2008, 11:09
Post #7


modeLator


Group: Members
Posts: 2.855
Joined: 9 January 07
From: Pitesti - Mioveni




cauta un prieten cu turom pe masina si leaga-l pasta la el si vezi ce zice


--------------------
Renault Laguna 2002/Privilege/2.0 .... fara T :(
frunza verde solz de peste, uite ..... altu` ca citeste
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
djasu82
post 19 Feb 2008, 17:51
Post #8


MEMBRU DACIA CLUB


Group: Members
Posts: 12.157
Joined: 26 December 06
From: Bucuresti ...




Nai ce sa reglezi la turometru doar sa umbli dupa ce s-a incalzit motorul la surubul oblic de pe carburator care inchide clapeta de acceleratie la carburator . Asadar tie iti afiseaza turatia in mod real si o ai reglata la 1500 de ture mai deschide acel surub de la carburator (surubul oblic) si reduci aceleratia la 800 de ture.


--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
einstein1984
post 19 Feb 2008, 21:04
Post #9


Membru autentic


Group: Members
Posts: 7.838
Joined: 12 November 05
From: Bucuresti




Turometru ai pe testerul de gaze de la un service de ITP.


--------------------
membru Folding @home din 2008 - verde
Membru satul de gasca vesela de pe forumul atasat cafenelei Dacia Club.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
djasu82
post 19 Feb 2008, 23:38
Post #10


MEMBRU DACIA CLUB


Group: Members
Posts: 12.157
Joined: 26 December 06
From: Bucuresti ...




Turometrele cu afiseaj digital de la adelaida sunt scrise cu soft asadar cunosc impulsurile automat provenite de la bobina de inductie sau de la un bufer. Indicatia e aproape precisa .


--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ovidiutudose
post 20 Feb 2008, 07:52
Post #11


Membru incepator


Group: Members
Posts: 22
Joined: 31 January 08
From: Iasi




Si totusi nu cred ca e calibrat pentru ca la 80 kmh am 4000 rpm si la 100-110 kmh am deja 7000 rpm. blink.gif


--------------------
Daewoo Matiz 2000 - IS79TAO
Failure is not an option. it is a privilege reserved only for those who try.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
deconectat
post 20 Feb 2008, 08:02
Post #12


Membru cu avatar de sezon


Group: Members
Posts: 1.177
Joined: 11 January 05
From: Brasov




Eu cred ca indica bine turometrul ala daca ai pus jumperii ca lumea. Nu te baza pe vitezometru ca etalon; nu e nici exact, nici liniar.


--------------------
logan 1.6 8v ambition .
Ex. DSN Rapsodie
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
msanyix
post 20 Feb 2008, 08:38
Post #13


Membru


Group: Members
Posts: 172
Joined: 9 November 07
From: Livezeni, Mures




Redu relantiul la minim pana se ineaca motorul, daca ai aprinderea si supapele bine reglate undeva la 350-400 rot/min ar trebui sa se opreasca si vezi atunci cat indica. Totusi nu cred ca ai relantiul la 1400 ca deja urla motorul la asa turatie in liber.


--------------------
VW Passat B5.5 Variant 1.9 TDI - MS 08 PNK
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bygy007
post 20 Feb 2008, 22:14
Post #14


Membru autentic


Group: Members
Posts: 7.372
Joined: 12 May 06
From: BUCURESTI




pe intrarea de turometru se leaga un transformator de 12V alternativ si se urmareste sa afiseze 1500 de ture


--------------------
LOGAN LAUREATE 1,6 GPL 2009 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ATM
post 25 Feb 2008, 00:00
Post #15


1948 Tucker Torpedo


Group: Members
Posts: 609
Joined: 28 December 05
From: Bucuresti




Totusi, daca omul zice ca ii indica 7000 rpm la 110 km/h, ceva e in neregula cu turometrul. Eu unul n-am auzit de Dacie sa reuseasca sa urce real in sarcina pana la turatia aia, poate doar in treapta 1 (dar atunci n-ar mai avea 110 la ora si ar sari blocul motor prin capota).
Producatorul asta Adelaida nu are si ceva reprezentanta/colaborator in orasul din care esti tu? Poate te-ar ajuta aia...


--------------------
MITSUBISHI COLT Z30-2005
Inchiriez fiare de calcat, geamuri termopan, betisoare de urechi, aparate de ras. Rog seriozitate.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ovidiutudose
post 26 Feb 2008, 12:20
Post #16


Membru incepator


Group: Members
Posts: 22
Joined: 31 January 08
From: Iasi




Aseara de ex, pe acceleratie pe la 70 km/h ( ce-i drept era in treapta a 3-a) ajunsese turometru pe la vreo 8500 rpm. blink.gif blink.gif


--------------------
Daewoo Matiz 2000 - IS79TAO
Failure is not an option. it is a privilege reserved only for those who try.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ydaniel
post 26 Feb 2008, 14:30
Post #17


Adrenaline junkie!


Group: Members
Posts: 10.666
Joined: 11 August 04
From: black sea




si nu e bine? icon_mrgreen.gif
hmm sigur ceva nu e bine;) am intalnit si turometre de bord care aratau prea mult


--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
os
post 26 Feb 2008, 14:53
Post #18


Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.


Group: Moderatori
Posts: 1.768
Joined: 29 April 04




@initiator: verifica straparea. Are dreptate cine a spus ca poti folosi un transformator de 12V ca generator de impulsuri (folosesti frecventa retelei ca etalon. Atentie - nu un redresor/alimentator etc caci esti interesat de tensiunea alternativa asa cum o gasesti la iesirea din transformator).

Un motor cu 4 cilindri / 4 timpi are nevoie de o scinteie (impuls) la fiecare semirotatie.

Asadar: 50 impulsuri/sec = 50 semirotatii/sec = 25 rotatii/sec = 25*60 = 1500 RPM.


--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ovidius max
post 26 Feb 2008, 15:06
Post #19


Membru autentic


Group: Members
Posts: 201
Joined: 21 December 07
From: Iasi




Turometrul e strapat „by default” pe 4 cilindri - 4 timpi

This post has been edited by ovidius max: 26 Feb 2008, 15:07


--------------------
Dacia 1300 1980
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
os
post 26 Feb 2008, 15:24
Post #20


Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.


Group: Moderatori
Posts: 1.768
Joined: 29 April 04




Teoretic - dar o verificare nu strica: mai intii vizual (sunt bine pusi jumperii?) apoi functional: poate e chiar defect.


--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
harbulet
post 3 Mar 2008, 12:13
Post #21


Membru


Group: Members
Posts: 136
Joined: 13 December 04




am si eu unul care indica la relantiu 1440-1500 ture

dar al meu nu sinte jumperi si cu ei montati si nemontati indica aceasi turatie

a fost de 2 ori la producator si nimic tot la fel face


--------------------
dacia 1310 - berlina mlx
Propetar de Dacie = Mecanic autentic fara diploma
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
pcostica
post 10 Mar 2008, 23:18
Post #22


Membru autentic


Group: Members
Posts: 597
Joined: 5 February 08
From: Resita,CS




salutare,am avut aceiasi problema cu un turometru de la Adelaida,arata ce avea el chef numa turatia motorului nu.La testu cu trafu de 12v era ok.Rezolvare:aprindere elecronica AT01,semnalu il l-am dat de pe platina.Acum e totul in regula.
bafta.


--------------------
dacia 1300 -cs - -------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ovidiutudose
post 11 Mar 2008, 10:21
Post #23


Membru incepator


Group: Members
Posts: 22
Joined: 31 January 08
From: Iasi




De unde anume?de pe minusul de la platina, adica de la surubul ala exterior care vine de la bobina?


--------------------
Daewoo Matiz 2000 - IS79TAO
Failure is not an option. it is a privilege reserved only for those who try.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
pcostica
post 11 Mar 2008, 15:48
Post #24


Membru autentic


Group: Members
Posts: 597
Joined: 5 February 08
From: Resita,CS




da,de la acel surubel care se afla pe delco in lateral


--------------------
dacia 1300 -cs - -------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ciresel
post 11 Mar 2008, 23:11
Post #25


Membru incepator


Group: Members
Posts: 7
Joined: 11 March 08




firul de semnal care vine de la bobina la turometru trebuie sa fie ecranat ,ecranul se pune la masa-


--------------------
dacia 1310 berlina 2000
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ovidius max
post 12 Mar 2008, 07:48
Post #26


Membru autentic


Group: Members
Posts: 201
Joined: 21 December 07
From: Iasi




firul de semnal care vine de la bobina la turometru trebuie sa fie ecranat ,ecranul se pune la masa-

Asa este? Am montat si eu un astfel de turometru si l-am pus fara ecran. La ce ar folosi ecranarea? Oricum nu cred ca la acuratetea impulsurilor trimise la montaj.


--------------------
Dacia 1300 1980
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ciresel
post 12 Mar 2008, 12:57
Post #27


Membru incepator


Group: Members
Posts: 7
Joined: 11 March 08




daca nu se pune fir ecranat apar tot felu de bruiaje de la inalta tensiune si astfel turometru arata erinat,dealtfel pana si in cartea tehnica a turometrului se precizeaza a se fol un fir ecranat.acu depinde si in mare masura si calitatea fiselor de pe masina

12 Mar 2008, 12:59:
de asta pe traf arata bine dar pe masina arat eronat..

This post has been edited by ciresel: 12 Mar 2008, 12:59


--------------------
dacia 1310 berlina 2000
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
moustache
post 19 Mar 2008, 15:25
Post #28


Membru autentic


Group: Members
Posts: 319
Joined: 12 July 04
From: Brasov




Sau el nu elimina suficient impulsurile parazite date de inchiderea/deschiderea cu vibratii a platinei, precum si a oscilatiilor ce se creeaza intre bobina si condensator. S-ar putea face un mic circuit de filtrare care ar rezolva problema (RC, cu dioda zener, sunt mai multe solutii, depinde cum citeste el impulsurile).


--------------------
Dacia Solenza Clima - BV-36-MAT
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Hacker
post 19 Mar 2008, 17:48
Post #29


Membru autentic


Group: Members
Posts: 908
Joined: 12 October 06




QUOTE
recent am montat oe Dacia 1310 un turometru electronic cumparat de la Adelaida.



Zi-mi si mie ce model e si cat a costat, ca vreau sa imi iau si eu rolleyes.gif


--------------------
Dacia 1310 / Super Nova 1985 / 2001 - B-21-VZK / B-85-LTJ
Dacia 1310 85'
Dacia SN 01
Peugeot 206 HDI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ovidius max
post 19 Mar 2008, 19:50
Post #30


Membru autentic


Group: Members
Posts: 201
Joined: 21 December 07
From: Iasi






--------------------
Dacia 1300 1980
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
DaciaClub
Random Picture Google search Last addition
Imagine aleatoare
căutare personalizată
Ultima imagine adaugata


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Time is now: 21st December 2014 - 08:07
Forum Renault Server hosting