It appears you have not yet registered with our community. To register please click here.
DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> tablou sigurante

argon
post 8 Nov 2007, 14:57
Post #61


Mesaj semiautomat


Group: Members
Posts: 31.083
Joined: 15 August 05




Nu te mai indoii, tine aluminiul curenti mai mari de 16 A.


--------------------
Renault Megane ll 2005 Influence - din fier cu luminite
"Fericirea este ceva care nu se atinge niciodata, dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bygy007
post 9 Nov 2007, 23:41
Post #62


Membru autentic


Group: Members
Posts: 7.295
Joined: 12 May 06
From: BUCURESTI




QUOTE(nasty @ 8 Nov 2007, 15:56)
ATENTIE  la amperajul sigurantei generale din afara apartamentului, care e de obicei de 20A. Daca ai consum de 16A pe prize si 10A pe lumina, sare siguranta generala si nu ai protectie selectiva. Ma indoiesc ca aluminiul permite curenti de 16A. Daca nu schimbi totul pe Cu, nu poti folosi deodata masina de spalat cu fierul de calcat sau resou electric.
Amperajul iese dintr-o formula a puterii ACTIVE, ceva gen "uicosfi"
*


de obicei siguranta din tabloul general (ala de pe scara este de 25A) si ca o paranteza daca ai 2 sigurante calibrate de aceeasi valoare inseriate la o anumita distanta intre ele ghici care se arde prima ;)


--------------------
LOGAN LAUREATE 1,6 GPL 2009 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
liviu2004
post 10 Nov 2007, 22:11
Post #63


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.396
Joined: 21 November 05




QUOTE(nasty @ 8 Nov 2007, 14:56)
Daca ai consum de 16A pe prize si 10A pe lumina, sare siguranta generala si nu ai protectie selectiva.
*



10A pe iluminat inseamna 2300W, unde cosfi e cam 1. 2300W inseamna 23 de becuri de 100W. Deja te prajesti in casa aia.
Si daca nu ai protectie selectiva ce?

bygy007 Care se arde prima?

This post has been edited by Liviu P: 10 Nov 2007, 22:20


--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bygy007
post 13 Nov 2007, 15:29
Post #64


Membru autentic


Group: Members
Posts: 7.295
Joined: 12 May 06
From: BUCURESTI




in marea majoritate a cazurilor prima se arde cea de linga sursa de alimentare in a
cazul nostru generala de afara , de ce se arde aia prima, pentru ca intre prima si a doua mai intervine rezistenta cablurilor intre cele doua sigurante B)


--------------------
LOGAN LAUREATE 1,6 GPL 2009 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
liviu2004
post 16 Nov 2007, 19:08
Post #65


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.396
Joined: 21 November 05




:P Eu zic asa: curentul intr-un circuit, luat intre L si N este ACELASI. Daca caracteristica de rupere este aceeasi la prima si a doua siguranta atunci se vor arde amandoua in acelasi timp.



This post has been edited by Liviu P: 16 Nov 2007, 19:20


--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GoGu
post 1 Apr 2008, 23:04
Post #66


Prea de la tara


Group: Moderatori
Posts: 1.998
Joined: 14 August 03
From: Iasi




Am si eu o problema de ordin electric :P

Deci se dau: un bloc de masura si protectie trifazat (mama, ce pompos am zis...) tip Recomplast compus din contor trifazat, siguranta 3 poli Moeller C63, o bobina de declansare Moeller Z-ASA/230 si un modul misterios (dupa site-ul Recomplast pare a fi un dispozitiv de protectie la supratensiune, insa nu am acces la el, e ceva alb, are un sticker pe care scrie Recomplast, fara "butoane", din el ies trei fire ce sunt legate pe cele 3 faze -nu am vazut legatura pe nul, dar poate mi-a scapat mie-, si mai iese un fir ce merge la bobina de declansare. Al doilea fir al bobinei de declansare e legat la impamantare.)

"Tabloul" asta a fost instalat asta iarna si a functionat pana acum fara nici o problema. de cand s-a incalzit vremea putin (in special in zilele cu soare mai puternic) a inceput balciul: siguranta "sare" foarte des, "trasa" fiind de bobina de declansare ce e comandata de misteriosul modul...
Am verificat instalatia, face la fel fara nici un consumator (am oprit toate sigurantele de la panoul din casa si am verificat).

Acum intrebarile:

1) ce e exact modulul ala si ce rol are in viata?
2) Poate fi comportamentul asta de la caldura ?(soarele cam bate pe respectivul tablou). Ma gandesc la alternativa asta, daca ar fi fost o problema cu instalatia electrica s-ar fi manifestat indiferent de vremea de afara.

3) Ce se poate face? (Am chemat pe cei de la Eon, s-au scarpinat in cap si au zis ca sa-i facem umbra tabloului... -_- Ne-am conformat, da' tot mai face...)


--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 recolta 2006
Mio C220 + V1 + LG P500
His mind is not for rent
To any god or government
(Rush - Tom Sawyer)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ROK
post 1 Apr 2008, 23:10
Post #67


Membru incoruptibil


Group: Members
Posts: 245
Joined: 10 November 06
From: Bucuresti




QUOTE(GoGu @ 2 Apr 2008, 00:04)
Am si eu o problema de ordin electric  :P

3) Ce se poate face? (Am chemat pe cei de la Eon, s-au scarpinat in cap si au zis ca sa-i facem umbra tabloului...  -_- Ne-am conformat, da' tot mai face...)
*



da cu apa pe el ... :ad sub masa:

PS: scuze, nu am putut sa ma abtin :D


--------------------
dacia solenza 2004 scala
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
liviu2004
post 2 Apr 2008, 06:48
Post #68


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.396
Joined: 21 November 05




Una din:
- ori tensiunea / poate si frecventa sunt in afara domeniului normal
- ori respectivul aparat e un descarcator care a luat-o razna
- ori respectivul aparat te protejeaza impotriva electrocutarii
- ori lipseste una din faze

La caldura caracteristica sigurantei scade, adica in loc sa tina 63A, tine mai putin. Asta vezi in curba din catalog. Celelalte module nu sunt afectate.

Ce se poate face? Fa o poza buna la tot ansamblul si pune-o aici.


--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tribunul
post 2 Apr 2008, 07:18
Post #69


Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal


Group: Members
Posts: 2.930
Joined: 19 July 05
From: Micul Paris




Eon nu este o firma care se ocupa cu gazele? sau are mai multe domenii de activitate?


--------------------
Dacia Logan 2006 Ambition 1.6
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
viorel 77
post 2 Apr 2008, 07:23
Post #70


Membru


Group: Members
Posts: 182
Joined: 30 January 08
From: Bucuresti




GOGU- EON este Electroca la voi?

Daca da ,cheamai inapoi pe idioti aia si punei sa schimbe siguranta, pau protectia.
Caldura de afara nu afecteaza deloc.

Acea cutie se numeste BMPT. Modulul ala tine loc de siguranta Diferentiala (adica micsoreaza timpul in care declanseaza siguranta, si o pretectie la supra tensiune).


--------------------
Dacia 1310 Break 2001 - B 26 DKR
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
grosse inkultur
post 2 Apr 2008, 07:30
Post #71


Membru incepator


Group: Members
Posts: 83
Joined: 1 October 07
From: Cluj Napoca




QUOTE(GoGu @ 1 Apr 2008, 23:04)
...
Acum intrebarile:

1) ce e exact modulul ala si ce rol are in viata?
2) Poate fi comportamentul asta de la caldura ?(soarele cam bate pe respectivul tablou). Ma gandesc la alternativa asta, daca ar fi fost o problema cu instalatia electrica s-ar fi manifestat indiferent de vremea de afara.

3) Ce se poate face? (Am chemat pe cei de la Eon, s-au scarpinat in cap si au zis ca sa-i facem umbra tabloului...  -_- Ne-am conformat, da' tot mai face...)
*



Este un modul de protectie diferentiala DPSTN. Ar putea fi acesta:
DPSTN
Poate ai o problema cu impamantarea si de aceea se declanseaza. Poate trebuie schimbat modulul DPSTN - astea mai noi au memorare evenimente si poti sa vezi ce l-a declansat.


--------------------
Mini Cooper 2008 - nb-10-grf
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
viorel 77
post 2 Apr 2008, 07:33
Post #72


Membru


Group: Members
Posts: 182
Joined: 30 January 08
From: Bucuresti




QUOTE(Alydor @ 23 Sep 2007, 07:54)
Yoooooo! Sa nu te puna aghiutza sa pui multifilar la instalatia electrica...se foloseste doar monofilar, si nu este voie sa se incalece conductorii in tabloul electric.

suma respectelor,Alydor
*



Tu esti sigur de ce ai zis?

Multifilar -este cel litat ( care este de 1000 de ori mai bun)
Monofilar (nu stiu la ce te referi), dar cred ca este cel masiv.
CU incalecarea la tablou nu are nimic de a" face, daca cositoresti legaturile in doza de legatura si la tablou pui pini finali.


--------------------
Dacia 1310 Break 2001 - B 26 DKR
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 2 Apr 2008, 07:41
Post #73


Mesaj semiautomat


Group: Members
Posts: 31.083
Joined: 15 August 05




asta i-a chemat pe aia de la gaz si se mira de ce nu au facut tabloul :DD:


--------------------
Renault Megane ll 2005 Influence - din fier cu luminite
"Fericirea este ceva care nu se atinge niciodata, dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
viorel 77
post 2 Apr 2008, 07:42
Post #74


Membru


Group: Members
Posts: 182
Joined: 30 January 08
From: Bucuresti




QUOTE(argon @ 2 Apr 2008, 07:41)
asta i-a chemat pe aia de la gaz si se mira de ce nu au facut tabloul :DD:
*


:ad sub masa: :ad sub masa: :ad sub masa:


--------------------
Dacia 1310 Break 2001 - B 26 DKR
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GoGu
post 2 Apr 2008, 08:57
Post #75


Prea de la tara


Group: Moderatori
Posts: 1.998
Joined: 14 August 03
From: Iasi




In Moldova Eon se ocupa si cu distributia de electricitate.

Nu cred sa fie o problema cu instalatia, zilele astea a fost racoare (chiar frig) si iar au disparut problemele... Astept cu interes incalzirea vremii.

Am sa incerc o poza, problema e ca modulul respectiv e in fundul :P cutiei, ma pot doar uita la el prin "geam". E mare cam cat un pachet de tigari, nu are nici un buton, nici un led, nimic, nu e genul de modul ce se monteaza pe sina DIN si scoate "nasul" in rand cu sigurantele. Modulul comanda bobina de declansare montata langa siguranta, aceasta bobina avand o "clapeta" care decupleaza siguranta.
Eu am acces doar la clapetele sigurantei si bobinei de declansare (clapete care sunt solidare), in rest tabloul e sigilat.


--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 recolta 2006
Mio C220 + V1 + LG P500
His mind is not for rent
To any god or government
(Rush - Tom Sawyer)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
viorel 77
post 2 Apr 2008, 17:22
Post #76


Membru


Group: Members
Posts: 182
Joined: 30 January 08
From: Bucuresti




QUOTE(GoGu @ 2 Apr 2008, 08:57)
In Moldova Eon se ocupa si cu distributia de electricitate.

Nu cred sa fie o problema cu instalatia, zilele astea a fost racoare (chiar frig) si iar au disparut problemele... Astept cu interes incalzirea vremii.

Am sa incerc o poza, problema e ca modulul respectiv e in fundul  :P cutiei, ma pot doar  uita la el prin "geam". E mare cam cat un pachet de tigari, nu are nici un buton, nici un led, nimic, nu e genul de modul ce se monteaza pe sina DIN si scoate "nasul" in rand cu sigurantele. Modulul comanda bobina de declansare montata langa siguranta, aceasta bobina avand o "clapeta" care decupleaza siguranta.
Eu am acces doar la clapetele sigurantei si bobinei de declansare (clapete care sunt solidare), in rest tabloul e sigilat.
*



Nu ai probleme cu instalatia.
Acel modul este o protectie pentru. tot ce ai in acea cutie. Problema este de la el sau de la siguranta diferentiala ( bobin de care zici tu),
Ea este reglata sa reziste la un anumit numar de amperi.
Una dintre ele nu mai rezista este pe duca :D
Diferentialul declanseaza la: scurt-circuit, caderi prea mari de tensiune, umezeala, etc. ( cand ai aceasta siguranta nu ai voie sa te curentezi)
Cheama-i din nou pt. ca sunt obligati sa remedieze problema (contra'cost), deoarece acea cutie este a lor>


--------------------
Dacia 1310 Break 2001 - B 26 DKR
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GoGu
post 2 Apr 2008, 19:27
Post #77


Prea de la tara


Group: Moderatori
Posts: 1.998
Joined: 14 August 03
From: Iasi




Revin cu poze si noi "descoperiri":

Respectivul modul se numeste DPS 01 (dispozitiv de protectie la suprasarcina), fara monitorizare nul, produs de Recomplast Buzau.

Attached Image
O vedere "generala": siguranta automata, declansatorul si, in spate, dupa fire, DPS-01.

Attached Image

Detaliu, se observa firul alb care pleaca la declansator.

Attached Image

Conexiunile din partea de jos: se observa cele 3 fire de pe cele 3 faze. Firul alb e al doilea fir al declansatorului si merge la impamantare.

Pasul urmator ar fi sa scriu la Recomplast sa ii intreb daca au idee de asa comportament. Pana atunci, are cineva experienta cu produsul asta?


--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 recolta 2006
Mio C220 + V1 + LG P500
His mind is not for rent
To any god or government
(Rush - Tom Sawyer)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
liviu2004
post 2 Apr 2008, 22:27
Post #78


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.396
Joined: 21 November 05




DPS 01 e modul de protectie la supratensiune. Daca observi, de sub siguranta pleaca 3 fire subtiri care duc la DPS. DPS-ul supervizeaza tensiunea. Daca iese din gama de reglaj, va intrerupe tensiunea care tine modului de TRIP actionat. Modulul de TRIP va declansa siguranta.

Parerea mea: ori ai tensiune mare pe faze, ori domeniul de masura e prea ingust ori DPS e un mare kkt.

http://www.recomplast.com/produs.php?prodID=25

O schema asemanatoare mai jos.

DAR: eu n-as lega niciodata conductor de 1,5 mm patrati in siguranta de 63A. Nu se face asa ceva.

This post has been edited by liviu2004: 2 Apr 2008, 22:30


--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bygy007
post 3 Apr 2008, 00:24
Post #79


Membru autentic


Group: Members
Posts: 7.295
Joined: 12 May 06
From: BUCURESTI




hai sa ma bag si eu in discutie :P , acel dispozitiv declanseaza daca : cele 3 faze nu sunt perfect echilibrate si pe una sau 2 faze consumul este diferit sau apar diferente mari , la fel poate fi si de la tensiune diferita pe una sau 2 faze , cind este cald afara zici ca sare , atunci in momentul care sare dai absolut toate sigurantele jos si ridici generalul daca mai sare si cu toate sigurantele jos atunci cheama-i paia si mai sigur fa ceva scris reclamatie ceva

This post has been edited by bygy007: 3 Apr 2008, 00:27


--------------------
LOGAN LAUREATE 1,6 GPL 2009 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
V a L y O
post 3 Apr 2008, 07:31
Post #80


Membru autentic


Group: Members
Posts: 700
Joined: 27 January 07
From: Bucuresti




CURENȚI MAXIMI ADMISIBILI ÎN REGIM PERMANENT LA CONDUCTOARE IZOLATE

(IMG:http://img526.imageshack.us/img526/2236/imaxsisectcondec8.th.jpg)

This post has been edited by V a L y O: 3 Apr 2008, 07:31


--------------------
Dacia Logan Laureate Plus 2007 - FVV
Aprilia Pegaso B 830 FVV
If You Have Nothing Nice to Say, Say Nothing At All.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tribunul
post 3 Apr 2008, 07:35
Post #81


Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal


Group: Members
Posts: 2.930
Joined: 19 July 05
From: Micul Paris




Eu stiu ca tabloul elelctric nu este proprietatea distribuitorului de curent, daca ai probleme cu el, il repari pe buzunarul tau, oricand si oricum, fara sa ai nevoie de aprobare de la furnizor, sau alte aprobari.

Vorbeste ziarele, ca unele sigurante sunt asa de proaste, incat dupa o anumita perioada de timp sar singure in mod repetat, fara sa fie fortate.


--------------------
Dacia Logan 2006 Ambition 1.6
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 3 Apr 2008, 07:36
Post #82


Mesaj semiautomat


Group: Members
Posts: 31.083
Joined: 15 August 05




tabloul nu e proprietatea furnizorului, doar contorul.


--------------------
Renault Megane ll 2005 Influence - din fier cu luminite
"Fericirea este ceva care nu se atinge niciodata, dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tribunul
post 3 Apr 2008, 08:01
Post #83


Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal


Group: Members
Posts: 2.930
Joined: 19 July 05
From: Micul Paris




QUOTE(bygy007 @ 23 Sep 2007, 14:38)
pentru innadirea cuprului cu aluminiu eu folosesc urmatoarea metoda dezizolez mai mult firele care le am de legat le rasucesc apoi fac un ochi cu diametru de 5 sau 6mm dula aia cu un surub de 5 sau 6 prind si string bine firele (surub saiba plata ochiul de fire saiba lplata grover piulita ) va garantez ca este cea mai buna metoda eu asa am facut la mine la masina de spalat deoarece am avut de mutat o priza acele cleme (reglete ) cu surib eu nu le-as pune la mine deoarece nu exista suficienta suprafata de contact intre fire (se poate incinge) iar cind stringi exista riscul de a sectiona firele si in plus suprafata de contact este foarte mica(numai in zona surubului)
*



O alta metoda ar fi prin cositorire.
Cand am schimbat prizele, instalatia fiind de aluminiu iar unele fire fiind scurte, sau atarnau in izolatie, a trebuit sa le prelungeasca, mesterul le-a cositorit.

Avea un ibric plin cu cositor, il punea pe argaz apoi baga firul in el, nu pistol de lipit sau agregate.


--------------------
Dacia Logan 2006 Ambition 1.6
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
just_dci
post 3 Apr 2008, 10:49
Post #84


Membru


Group: Members
Posts: 105
Joined: 11 October 06




QUOTE(tribunul @ 3 Apr 2008, 08:01)
O alta metoda ar fi prin cositorire.
Cand am schimbat prizele, instalatia fiind de aluminiu iar unele fire fiind scurte, sau atarnau in izolatie, a trebuit sa le prelungeasca, mesterul le-a cositorit.

Avea un ibric plin cu cositor, il punea pe argaz apoi baga firul in el, nu pistol de lipit sau agregate.
*



adica a cositorit aluminiu? pe bune? :ad sub masa:


--------------------
Dacia Logan DCI 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tribunul
post 3 Apr 2008, 11:27
Post #85


Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal


Group: Members
Posts: 2.930
Joined: 19 July 05
From: Micul Paris




Nu bre, firele de aluminiu erau cele din perete, ti-am zis ca instalatia era din aluminiu si a prelungit-o cu fire din cupru.
Daca citesti doar ce vrei tu, pricepi la fel.


--------------------
Dacia Logan 2006 Ambition 1.6
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bygy007
post 3 Apr 2008, 15:31
Post #86


Membru autentic


Group: Members
Posts: 7.295
Joined: 12 May 06
From: BUCURESTI




din stiinta mea singurul lucru care impiedica cositorirea aluminiului este oxidul , daca este oxidat nu prinde cositorul sub nici un fel

This post has been edited by bygy007: 3 Apr 2008, 15:33


--------------------
LOGAN LAUREATE 1,6 GPL 2009 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
liviu2004
post 3 Apr 2008, 18:23
Post #87


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.396
Joined: 21 November 05




QUOTE(bygy007 @ 2 Apr 2008, 23:24)
acel dispozitiv declanseaza daca : cele 3 faze nu sunt perfect echilibrate
*



Fazele sunt echilibrate cand intre ele exista un defazaj de 120 grade. Cum defazajul e asigurat de o sursa nationala (xxxx generatoare) mi-e greu sa cred ca sunt defazate aiurea.




--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
V a L y O
post 3 Apr 2008, 18:57
Post #88


Membru autentic


Group: Members
Posts: 700
Joined: 27 January 07
From: Bucuresti




Fazele sunt echilibrate cand ai acelasi consum pe fiecare faza in parte.


--------------------
Dacia Logan Laureate Plus 2007 - FVV
Aprilia Pegaso B 830 FVV
If You Have Nothing Nice to Say, Say Nothing At All.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
liviu2004
post 3 Apr 2008, 19:19
Post #89


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.396
Joined: 21 November 05




Pot fi echilibrate si cand ai aceeasi tensiune pe ele.

Asa ca, trebuie specificat cand spui echilibrate: in tensiune, in curent, in fazare, in ce?


--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
viorel 77
post 4 Apr 2008, 08:27
Post #90


Membru


Group: Members
Posts: 182
Joined: 30 January 08
From: Bucuresti




QUOTE(argon @ 3 Apr 2008, 07:36)
tabloul nu e proprietatea furnizorului, doar contorul.
*


Teoretic, practic Contoarul electric il platesti, dar odata sigilat nu ai cum sa umbli la el.
Tabloul electric este propritatea ta. Ce are el afara BMPT-ul este platit de el dar nu este in propritatea lui odata ce este sigilat.

Liviu 2004- vorbesti prostii.

Aluminiul nu se cositoreste (mai ales cu cupru), se prind in clema cu surub.


--------------------
Dacia 1310 Break 2001 - B 26 DKR
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
DaciaClub
Random Picture Google search Last addition
Imagine aleatoare
căutare personalizată
Ultima imagine adaugata


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Time is now: 30th October 2014 - 20:57
Forum Renault Server hosting