DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> temperature indicator over heat

tondarmania
post 13 Jun 2016, 06:30
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 4
Joined: 13 June 16




i have a logan (tondar 90 ,irankhodro) 2011,95000 Km.
as soon as driving to mountain roads (meandered) the temperature indicator changes from 4 to 6 lines while using cooling system(no matter cooling selector is on even 1 or more !!!).
i`ve done these by specialist(Mechanics) but not solved yet and worry about damage :
1- changing the coolant .the level is in middle(between min and max)
2-changing thermostat
3-changing coolant sensor
4-checking water pump health
5-checking cylinder-head gasket(washer) to insure not mixing oil and water.
6-checking coolant cap to insure not leaking or vaporizing coolant (marked the level while engine was cold and not changed after long driving)

my driving is normal and do not push the car in pressure.
all maintaing services done on times as manual book(even earlyer!!!) .

please HELP me plange.gif plange.gif plange.gif

This post has been edited by tondarmania: 13 Jun 2016, 07:45


--------------------
irankhodro l90 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bygy007
post 13 Jun 2016, 10:30
Post #2


Membru autentic


Group: Members
Posts: 8.081
Joined: 12 May 06
From: BUCURESTI




the problem might be at the table (minus ) from dashboard / chassis engine
read end translate with google this this topic


--------------------
LOGAN LAUREATE 1,6 GPL 2009 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tondarmania
post 13 Jun 2016, 12:25
Post #3


Membru incepator


Group: Members
Posts: 4
Joined: 13 June 16




Thanks Alot for your advice.
i prepared a NO 14 power cable for strengthen the negative polarity to chasis, yesterday.but not under test !!!.
as soon as done inform you the result.
hopefully get rid of this problem hiptnotizat.gif hiptnotizat.gif a scapat.gif


--------------------
irankhodro l90 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tondarmania
post 15 Jun 2016, 11:05
Post #4


Membru incepator


Group: Members
Posts: 4
Joined: 13 June 16




strengthen the negative polarity by the power cable to chassis did NOT work post-336-1110552439.gif post-336-1110552439.gif
All i knew and asked from specialists done ,but the problem is still available.
The solution is selling the car and get rid of troubles. mad.gif

This post has been edited by tondarmania: 15 Jun 2016, 11:06


--------------------
irankhodro l90 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bygy007
post 15 Jun 2016, 11:16
Post #5


Membru autentic


Group: Members
Posts: 8.081
Joined: 12 May 06
From: BUCURESTI




you tried to see if the fan speed goes ?
when you turn on the air conditioning should go


--------------------
LOGAN LAUREATE 1,6 GPL 2009 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
rusugxg
post 15 Jun 2016, 14:59
Post #6


Membru incepator


Group: Members
Posts: 91
Joined: 28 November 06
From: Iasi




Try to change the "specialist". I’m sure that you already have pay for nothing. Check yourself what the colleague @bygy007 suggest above!
By the way, how did “4-checking water pump health” was done???
Also check the front engine radiator. It can be partially stifled.


--------------------
Dacia Logan 2006-Ambition 1.6.MPI
"Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens", Friedrich Schiller (Contra prostiei, chiar zeii lupta in zadar)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tondarmania
post 18 Jun 2016, 09:22
Post #7


Membru incepator


Group: Members
Posts: 4
Joined: 13 June 16




Thanks to you :
1- as soon as problem happened checked fan speed (both slow and fast ) .so ,make sure about fan health.

2- the specialist is the best as i asked other specialists !!!
step by step checked but unfortunately nothing happened.
about checking water pump : since access to it is a little bit difficult ,he checked the water path hot via pushing tube which caused to sense hot air goes out that proved the water circulation is ok.
checking the radiator while problem happened also done.put the hand on radiator and was hot,which showed coolant circulation .
cleaning (insects like butterfly ,paper and typically any rubbish ) is also checked and was normal (not dirty).
if you mean something else about radiator ,please inform me.
just one thing !!!! :
when i told to the specialist that his last solution was not successful,told me found a solution on other cars and that`s checking the battery and alternator (dynamo) voltage which must be 13.5-14.5 or some thing like this and recommend me to check these by him .what`s your idea?


--------------------
irankhodro l90 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th November 2018 - 08:52
Forum Renault Server hosting