schimb placute frana.. masina in garantie
![]() ![]() ![]() |
schimb placute frana.. masina in garantie
sacallul |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 5 May 07 ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
LOGAN - LAUREAT
2006, 1,5 DCI
|
|||
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Pai si la mine la 9.000Km scartaie cand pun frana ... si placutele n-au nimic. Cred ca e de la umezeala.
12 Feb 2008, 20:58: LE. Placutele sunt cele originale? Sau le-ai schimbat la vreo revizie? This post has been edited by AR-18-MOS: 12 Feb 2008, 19:58 |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
sacallul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 5 May 07 ![]() |
sunt cele originale..nu cred ca e de la umezeala, scartiitul se mentine constant, chiar si dupa multe franari.
|
--------------------
DACIA
LOGAN - LAUREAT
2006, 1,5 DCI
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Nu ti se pare mai sigur sa le schimbi intr-un service autorizat? Sa fie totul "ca la carte"?
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Da si tu jos o roata si uita-te la ele...
Ar mai trebui sa mai mearga, eu am 32.000 km si inca mai sunt bune placutele originale (nu si dupa capul celor de la service care insistau sa mi le schimbe pe la 12.000 km ![]() PS: in service "autorizat" pregateste-te sa platesti de 3 (trei) ori mai mult decat face... Nu e o opeartie ce necesita o imensa pricepere, diferente calitative intre placutele "de marca" fie vorba intre noi nu prea sunt (vorbim de o anumita gama de pret), orice service cat de cat mai rasarit ar trebui sa poata face operatia. Cat despre garantie, nu cred ca or sa zica ceva (ca nu-si dau seama, doar sa nu te duci cu discurile bulite, ca-s de kko, eu ma uit la ale mele ca nu cred ca mai apuca sa toceasca al doilea rand de placute... ![]() This post has been edited by GoGu: 13 Feb 2008, 00:15 |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Poti sa le vezi chiar si fara sa dai jos roata (dar e mai bine cu roata desfacuta). Brachezi pe rind, stinga/dreapta, te uiti, tot pe rind, la ele. Eventual te ajuti de o lanterna. De o parte si de alta a discului vei observa placile. Sa nu confunzi ferodoul cu placa de otel pe care e lipit. Daca ferodoul se apropie de 5-6 mm latime, schimba-le. O poti face personal, 1/2 ora, la ambele roti. Daca sint mai groase, le mai lasi, urmind sa te uiti iarasi peste citeva mii de km.
Motto: pentru ce putem face noi, de ce sa-i platim pe ei? This post has been edited by corbex: 14 Feb 2008, 11:12 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
![]() baiatu' cu apa Group: Members Posts: 1.467 Joined: 16 January 08 ![]() |
am o problema asemanatoare la 27 000 au inceput sa faca urat cand pun frana. am fost la service dar au zis ca mai merg. dc se aude acel scartait?
|
--------------------
ford
focus
2007
- xxx plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Praf si alte mizerii aflate intre disc si placi. Sau intra palcile si/sau discurile in rezonanta la frecare. Nu-i bai.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
|
--------------------
.
.
.
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Cat de multa pricepere iti trebuie ca sa schimbi niste placute de frana? Daca te descurci sa desfaci surubul sigur te descurci si sa schimbi placutele. Cam atata ii de greu .
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Le-am schimbat si eu, 15 minute a durat.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
corbex |
![]()
|
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DomnulK |
![]()
|
![]() ex kAndrei Group: Members Posts: 1.403 Joined: 7 September 03 From: Bucuresti ![]() |
eu am mers cu placutele originale 45.000 km si mai mergeau vreo 10.000, dar le-am schimbat.
setul doi l-am schimbat acum la 80.000 si mai tineau vreo 5 mii. amble operatiuni le-am facut personal, deoarece cand am fost cu masina la revizie, meseriasul mi-a zis ca tre sa schimb placutele, ca ma mai tin maxim 1000.km....ma uit la el si-i zic, asa o fi. am mai mers 20.000 pana sa fie nevoie sa le schimb<in ambele cazuri>. c at despre discuri..eu nu cred ca-s de cacao decat dintr-un singur punct de vedere<la mine cel putin>, nu-s ventilate. masina are 81.000 de km si discurile se prezinta foarte bine<s-a tocit din ele cca 2-3 mm>. concluziile le trageti singuri, cat despre intrebare initiatorului: schimba-le singur in parcare. nu poti face o lucrare mai proasta ca cei din service dar in mod cert una mai buna poti face. sfat, cand impingi pistonul etriierului, sa-l impingi incet sa nu dai peste cap garniturile pompei si inainte sa pleci cu masina fa pedale de frana<fara sa bruschezi pedala> pana se intareste. mult succes! p.s. daca esti din bucuresti ia-ti placutele si ti le schimb eu cu 40 lei manopera. gasesti placute in targ la vitan la ovidiu sau emil cu 70 lei<ferodo>. This post has been edited by kAndrei: 14 Feb 2008, 16:06 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.394 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Si daca vei avea vreo problema cu etrierul sau discurile in garantie, roaga-te sa nu-ti ceara factura pentru schimbatul de placute.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
va rog sa nu mutati discutia in alte directii... initiatorul a intrebat daca scartaitul e un semn ca sunt uzate placutele... si apoi daca ii recomandam sa schimbe el/service de cartier sau sa mearga la service autorizat Dacia... va rog sa va concentrati totusi pe prima intrebare... despre a doua poate afla raspuns si pe topicul de garantii de la Diverse...
ontopic... scartaitul NU este un semn de uzura a placutelor ci un fenomen distinct care are alte cauze (impuritati ale placutelor, mizerii adunate, material placute, temperatura etc.)... daca te deranjeaza le poti schimba insa ai grija ce cumperi.... montajul nu e ceva complicat, dar atentie la garantii... daca se strica altceva la sistemul de franare si te duci la Dacia si ei constata ca ai schimbat placutele in alta parte, pierzi garantia la sistemul de franare... adica iti repara pe banii tai problema pentru care te-ai dus la ei.... cam asta e principiul general la garantii inca ceva... 250 ron la Dacia inseamna cca 210 ron placutele si 40 ron manopera... placute originale Dacia/Renault poti cumpara mai ieftin de la un service Renault (monomarca) cu doar 170 ron sau din alta parte cu cca 120 ron (vezi topicul de la piese LGN)... apoi poti monta la service Dacia pentru a nu afecta garantia... manopera la un service de cartier nu poate fi mai mica de 20-30 ron... deci nu-i mare diferenta acestea fiind zise, va rog sa continuati despre CAUZELE SCARTAITULUI vs. UZURA |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
dadu2002 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 37 Joined: 16 April 07 From: Ploiesti ![]() |
Ca sa nu deschid alt topic, imi expun si eu problema aici. Masina mea a ajuns la 17000 km. La 15000 i-am facut revizia si a fost ok. Azi am observat ca la fiecare franare se aude un scartait puternic, dar nu in momentul franarii ci atunci cand masina se opreste pe loc si eu eliberez pedala de frana. Este un semn ca siguranta franarii ar putea fi pusa in pericol sau cum am citit mai sus, mizerie si praf? Daca e cea de-a doua varianta ce ar trebui sa fac? Refuz sa cred ca placutele s-au dus dupa doar 17000 km. Multumesc mult!
|
--------------------
Logan
MCV
Preference 1.6, 2007
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
QUOTE(AL @ 15 Feb 2008, 08:35) scartaitul NU este un semn de uzura a placutelor ci un fenomen distinct care are alte cauze (impuritati ale placutelor, mizerii adunate, material placute, temperatura etc.)... daca te deranjeaza le poti schimba insa ai grija ce cumperi acestea fiind zise, va rog sa continuati despre CAUZELE SCARTAITULUI vs. UZURA Nu prea ai citit ... Si, uzura placutelor se face si dupa stilul de condus, care, daca este unul mai sportiv, normal ca placutele se vor uza mai repede. |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu am 2600km si tot imi scartaie placutele din cand in cand..
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.5dci 85CP
2008
- B xx XXX
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
asa este, la 23000 km e posibil sa fie deja vorba de atingerea limitei de uzura.... insa, din cate stiu eu, cand se ajunge metal pe metal, zgomotul este atat de intens incat e greu sa mai intrebi "daca" e vorba de uzura... ma rog... ideea e ca ai dreptate, pate fi vorba si de uzura la acest numar de km
|
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
dacotec |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 1 November 05 ![]() |
Nu e bine sa astepti acel scartait strident, e posibil sa schimbi si discurile de frana o data cu placutele.
|
--------------------
citroen/Dacia
Citroen C5/logan 1.4 Laureate
2004
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
Pai la fiecare schimbare de placute sa schimb si discurile?
![]() ![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
Malko33 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 19 April 07 ![]() |
[FONT=Times][SIZE=1] Eu am 6500km si imi scartaie de pe la 4000 (sau cel putin atunci am auzit eu) dar numai daca apas usor pe frana... sa zicem ca-i de la marca masinii
![]() So, scartaitul nu vine neaparat de la uzura... La 15.000 sau 23.000 pot fi uzate, depinde de stilul fiecaruia de a conduce |
--------------------
Dacia
Laureate 1.5 DCi
2007
- VL xx xxx
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
Scartaitul poate proveni si de la mizerie, praf ...
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Mai sa fie, da cum sta praful ala pe disc ca sa scartie, poate de la rugina dar si aia dispare dupa 2-3 franari, da de la praf nu prea cred.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
va plangeti ca scartaie la 4000 sau 15000,eu am palcutele originale de cand e masina si are 54400 km la bord
![]() ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
teleii07 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 18 February 06 ![]() |
Stiu si eu caz concret care a shimbat pe la 20.000 km cele originale si la 40.000 km urmatoarele... schimbul este in jur de 280 lei la service dacia, 30 minute este gata ...
tare curios sunt cei care au parcurs mai mult de 40000 km cu un set de placute de frana la ce numar de km schimba cauciucurile... ![]() This post has been edited by teleii07: 26 Feb 2008, 21:08 |
--------------------
Dacia
1300,
Logan 1.4 ABS+ '07-'16, Lodgy 1.6 8V GPL GFI '16-
- TM
|
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(C@talin @ 26 Feb 2008, 21:16) va plangeti ca scartaie la 4000 sau 15000,eu am palcutele originale de cand e masina si are 54400 km la bord ![]() ![]() ![]() ...eu cred ca la tine-s fier pe fier demult ![]() This post has been edited by Kojak: 26 Feb 2008, 23:35 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th May 2025 - 16:53 |