probleme bielete, la ITP Logan 1.5 DCI
![]() ![]() ![]() |
probleme bielete, la ITP Logan 1.5 DCI
p_alecs |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 6 July 06 From: Constanta ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2006 1.5 DCI
- ro-01-gem
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Nu a fost destul de clar mecanicul? ce alte lamuriri mai sunt necesare?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.387 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Adica cumperi 2 bielete de directie de la magazin si-l platesti pe nea mecanicul sa le schimbe. Si apoi mergi la inspectie.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
p_alecs |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 6 July 06 From: Constanta ![]() |
Vroiam sa stiu care este pretul bieletelor.. si daca este normal sa se strice in 2 ani
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 1.5 DCI
- ro-01-gem
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Pretul e cam pe la 60Lei.
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
aur31ian |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 5 June 06 ![]() |
eu am 35.000 km pe "drumurile noastre" fara sa am nici un joc sau alta problema!
|
--------------------
logan 1,5 dci
ambition
2006
- AB 010426
|
|
p_alecs |
![]()
|
Mersi pt raspunsuri, mai astept cateva pareri
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2006 1.5 DCI
- ro-01-gem
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu prea exista ceva normal si ceva anormal. Daca nu ai prea avut grija de masina ii absolut normal sa se duca, poate sa se duca si in juma de an. Asa ca fuga la service.
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
zid2005 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 25 January 06 ![]() |
Problema e ca pretul lor este destul de mare.... Trebuie intai sa te interesezi la service care parte a bieletei trebuie schimbata (are doua componente - pipa care vine la roata si bieleta efectiva care intra in caseta). Una completa ajunge undeva pe la 140 RON. Iti recomand o vizita la service pentru lamurire!
Deteriorarea lor este ceva normal la drumurile noastre, eu am inceput sa resimt problema pe la 60K Km. |
--------------------
DACIA
LGN 1,5 DCI
LAUR dec2005
- AG-XX-ZID
|
|
romeodr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 383 Joined: 18 March 07 From: brasov ![]() |
capetele de bara,mai simplu spus,un defect deseori intilnit la Logan,cit si la Clio sau Megane!!primul meu logan luat in 2005,la revizia de 2 ani,din 2007,a fost descoperit,cu aceiasi problema,joc in cap bara ,bieleta directie,partea stinga.a fost singurul defect la masina in doi ani si 24500km!!!costa,60 lei,cele facute in Polonia,180 cele facute de ,,origine,,se monteaza in 10 minute,iar daca mecanicul este ff bun,nu trebuie sa reglezi unghiul de fuga,daca nu,mai dai 50 lei si reglezi toata directia,!!
|
--------------------
LAGUNA 1ph2
NEVADA GRANDTOURS CONCORDE
..1998 luna noiembrie 06..avion cu motor..!!!
- BV 77 EME
|
|
poe |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 203 Joined: 7 June 06 From: Constanta ![]() |
E de preferat sa regleze si unghiul, chiar daca mecanicul numara bine filetul tot nu va iesi cum trebuie, si un reglat de unghi nu strica niciodata la o masina care are un numar de km.
|
--------------------
Dacia
Logan Kiss FM, 1.5 dci 85CP
2007
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Mansonul de cauciuc care protejeaza articulatia este punctul slab al bieletei. Permite intrarea apei pline de nisip de prin baltile prin care treci vrind-nevrind. Din acel moment, bieleta mai are de trait 1000-2000 de km. Daca-ti cumperi personal capetele de bara, misca articulatia la unghiuri maxime si vezi daca se "cracaneaza" mansonul. Inelul de otel care tine mansonul strins pe pivot trebuie sa fie solid.
Nu-i vorba de maniera de exploatare a masinii. Daca ai mers numai pe asfalt, trebuia sa te tina oricit peste 70.000. daca ai mers numai pe macadam, trebuia sa te tina peste 40.000. Daca te-a tinut mai putin inseamna ca ai mers pe mina producatorului, iar acesta a avut mina moarta. ![]() Ma mir totusi ca poti avea asemenea probleme. Tocmai se spunea pe aici ca Dacia-Logan-Renault a luat premiul, in 2007, pentru fiabilitate. Sau era FIA-abilitate? This post has been edited by corbex: 23 Feb 2008, 20:42 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Flores |
![]()
|
![]() ALIEN Group: Members Posts: 372 Joined: 24 March 05 From: behind enemy lines ![]() |
Stie cineva daca bieleta de Logan si cea de Clio sau Megane sunt identice?
Merci! |
--------------------
Opel Zafira 1.9CDTI-
Dacia Logan
Laureate 1.6 Mio C230
If it has tits or wheels it will give you problems ! |
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
Stie cineva bieletele astea sunt acoperite de garantia extinsa ? (sunt la job si manualul de garantie e undeva aruncat prin casa, mi-e mai usor sa intreb aici).
Sau au garantie mai mica separata cum e in cazul amortizoarelor de exemplu ? |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
intreaba pe topicul de garantii.. sau macar citeste acolo ce acopera garantia extinsa (ca principiu)
|
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
Mario_b |
![]()
|
![]() Membru Simplu Group: Members Posts: 625 Joined: 9 December 04 From: Craiova+Sibiu ![]() |
Am schimbat si eu o bieleta pe dreapta, pe la 25.000 km.
Mi s-a spus ca are un joc mic. Dupa schimb mi-au refacut geometria la roti. Este singura defectiune aparuta la masina, acum am 40.000 km. |
--------------------
'05 Dacia
Logan 1,6
Ambition
- MBM War is peace. Freedom is Slavery. Ignorance is Strength.
--->Logan Tuning Club Craiova<--- |
|
crising |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 787 Joined: 16 December 06 From: Danube Delta Gates ![]() |
La 37000 km am sesizat si eu un troncanir a trenului de rulare fata. Dupa constatare in service autorizat sa tras conclucia ca pipa bieleta si stanga si dreapta trebuie schimbate. interesant ca au picat amandoua odata si nu s-a sesizat nici o uzura la revizia din noiembrie si nici la ITP tot in noiembrie.
Intrebarea mea este ca dupa operatiunea de inlocuire este necesara refacerea geometriei? Ce oare prevede manualul de service. As vrea sa stiu exact ce prevede acesta. Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri vis s vis de aceasta problema. |
--------------------
Mazda
6
2011 Combi 2.0
- TL31...
|
|
crising |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 787 Joined: 16 December 06 From: Danube Delta Gates ![]() |
Scuze pentru dubla postare dar chiar nu stie nimeni cum e cu geometria?
|
--------------------
Mazda
6
2011 Combi 2.0
- TL31...
|
|
soshetu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 17 November 06 ![]() |
Crising, nu stiu ce prevede manualul service dar dupa ce am schimbat bieleta pe roata stanga la masina din semnatura (32.000Km), baietii de la service dacia au refacut geometria, la fel cum a recomandat si Poe mai sus.
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 Ambition 1,5 DCI
- B53***
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu saptamana trecuta la 70.000 am schimbat ambele bielete, cost aproximativ cu manopera si geometria de dupa 450 lei - in service autoriat Dacia. Cea din stanga avea joc mai accentuat, cea din dreapta deabia deabia vizibil. La 60.000 acelasi mecanic nu a gasit nimic.
|
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
adisan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 184 Joined: 19 December 04 From: ORADEA ![]() |
la 50000 km schimbat pivot stinga si bieleta stinga. Dar pentru ca si cea dreapta avea un joc mic, am schimbat-o si pe aceasta.
![]() Cost total 2 bielete si 1 pivot 325 Ron la nea mecanicul. Urmeaza sa fac unghiul de fuga. ![]() Intrebare : ca si incepator in ale depanarii auto, o bieleta este compusa din doua parti : 1. pipa-bieleta sau (capul de bara) 2. bieleta cu rotula axiala, chiar e necesara schimbarea bieletei (in intregime) sau era suficient doar Pipa bieleta ? Eu am cumparat doar pipa bieleta , dupa zgomot nu am gresit ![]() ![]() ![]() Ma poate lamuri cineva cu acest aspect? ![]() This post has been edited by adisan: 9 Feb 2010, 19:40 |
--------------------
DACIA LOGAN
Preferance 1.4 MPI
- BH - xx - xxx salutari din Ardeal....
|
|
diag |
![]()
|
Membru simplu Group: Members Posts: 133 Joined: 22 November 09 ![]() |
Din ansamblul de bieleta,normal schimbi piesa care are joc,capatul de bara,rotula axiala sau amindoua.Daca una dintre ele nu are joc,nu este necesar schimbarea ei.Dar este necesar (dupa schimbarea chiar numai a unuia dintre ele) reglarea geometriei punte fata.Se regleaza aliniamentul si unghiul de convergenta (paralelismul).Unghiul de fuga si unghiul de cadere nu sint reglabile (din constructie),doar se masoara.
|
--------------------
Suzuki
GSX R 1000
2003
|
|
gabylzr |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 598 Joined: 7 October 06 From: MANGALIA ![]() |
Numai ca tu atat poti sa raspunzi la misto , adica tipic pentru tine . Ce treaba are bobo in toata chestia asta ?
|
--------------------
Skoda Octavia 2,
ex logan laureate 1,5 dci/2006
1,6/2005
- CT------ Forza Steaua
|
|
god |
![]()
|
![]() wizard Group: Members Posts: 328 Joined: 15 November 04 From: Bucuresti ![]() |
@Adisan: cu intarziere raspunsul dar poate ajuta pe cineva...
Mie la constatare in service Dacia mi-au gasit joc la cap de bara dreapta si bieleta stanga iar mecanicii care au verificat(2 la numar) au spus clar ca decat astea trebuiesc schimbate. Daca in momentul cand se descopera buba dispui de niste banuti cred ca este foarte bine sa schimbi tot pe acolo pentru ca foarte mult probabil nu mai tin nici restul. |
--------------------
Dacia
Duster 1.5 dci 4X4
Iunie 2010 / Prestige It's time to burn™
|
|
Diabolique |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 146 Joined: 27 February 08 ![]() |
QUOTE(god @ 19 Jul 2010, 16:28) @Adisan: cu intarziere raspunsul dar poate ajuta pe cineva... Mie la constatare in service Dacia mi-au gasit joc la cap de bara dreapta si bieleta stanga iar mecanicii care au verificat(2 la numar) au spus clar ca decat astea trebuiesc schimbate. Daca in momentul cand se descopera buba dispui de niste banuti cred ca este foarte bine sa schimbi tot pe acolo pentru ca foarte mult probabil nu mai tin nici restul. aceeasi chestie stanga-dreapta mi s-a spus si mie...oare au un text prestabilit? eu le-am facut la 350-410(nu mai stiu sigur) lei in aprilie dar in pret a intrat si geometria. pretul initial cuprinzand geometria, constatare si bielete a fost pe la 550 lei. dar cica bielete originale. am ales unele de fabricatie romaneasca cica(au fost noi nu second nu stiu ce marca) si pretul a scazut cu 2 milioane. toata chestia asta la 46000 km. si cred ca mai tineau ca nu era mare jocul. |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 mpi
2006 ambition
- hd-85-nba
|
|
Lord Hades |
![]()
|
![]() Memento Mori Group: Members Posts: 1.640 Joined: 28 July 07 From: Brasov ![]() |
eu am schimbat bieleta directie dreapta pe la 27k pe garantie. reparatia ar fi costat in jur de 100 euro incluzand aici si reglajul directiei. asta cam acum 1 an.
|
--------------------
OOOO
A3
2010 / Vorsprung Durch Technik
- BV03:-) "Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
|
|
costinn |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 115 Joined: 19 February 10 ![]() |
daca le schimbi te sfatuiesc sa pui de origine eu am pus de conex 100 lei cu tot cu unghi facut si dupa 15 mi de km bate mai rau ca prima care am schimbat-o
|
--------------------
dacia
logan 1.5 dci
2006
|
|
voinicel |
![]()
|
![]() Noua mea pisica Group: Members Posts: 149 Joined: 9 June 06 ![]() |
Sunt debili astia de la ITP cu jocul ala. Mie mi-au zis ca am joc dupa ce s-au uitat la nr de km (60000). Oricum am "rezolvat-o" loco ca sa trec ITP. Dupa vreo 3 luni am desfacut si am schimbat tot ansamblu (bieleta + cap bara). Jocul era doar in bieleta si era total neglijabil, adica mai putem sa merg lejer inca vreo 40000. Concluzia e ca nu ma mai duc sa fac ITP la service o sa caut statii de ITP care nu au si service. Oricum dupa schimbare se simte altfel directia dar minunea dureaza doar vreo 2 luni. Pot sa zic mai mult joc avem in pivot si de ala nu au zis nimic.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
|
|
god |
![]()
|
![]() wizard Group: Members Posts: 328 Joined: 15 November 04 From: Bucuresti ![]() |
@Diabolique: Am luat cap de bara dreapta SWAG(100 RON) si bieleta stanga MOOG(75 RON). Initial vroiam sa iau Lemforder(care intamplator sunt putin mai scumpe) de care am auzit numai de bine de la cei care au pe masina asa ceva dar nu erau disponibile in magazin in ziua respectiva si din cauza ca a 2-a zi vroiam sa fac ITP-ul nu aveam cum sa mai astept.
In service m-au taxat 120 RON pentru montat cele 2 piese si 110 RON directia(cam mult asta dar n-am ce sa sa-i fac) la Dacoservul de pe Preciziei(in sectorul 6). Asadar, totalul a fost 175 ron piesele + 230 ron manopera = 405 RON (cand am fost initial in service pentru constatare si am intrebat cat m-ar costa sa le fac la ei, mi-au calculat undeva intre 600 si 800 RON asigurandu-ma ca mai putin de 600 sigur nu va fi ceea ce este nesimtit de mult). Vechiul cap de bara dreapta avea joc maricel insa bieleta stanga nu mi s-a parut sa aibe vreo problema(dar cum nu ma pot declara expert in mecanica i-am crezut pe cuvant ![]() |
--------------------
Dacia
Duster 1.5 dci 4X4
Iunie 2010 / Prestige It's time to burn™
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 11:23 |