DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Nelamuriri norme RCA

strainu
post 20 Feb 2008, 17:59
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Am cautat eu pe aici prin forum exemple concrete despre cum se calculeaza coeficientul de uzura, caci pdf-ul acela m-a cam nelamurit. Tot ce-am gasit e legat de daune totale. Intrebarea mea e ce se intampla la daune minore (am usile zgariate si un prag infundat)? Primesc numai 90% din valoarea reparatiilor pentru o masina de 2 ani cu 10K km? In conditiile astea nu e mai bine sa o fac pe casco si sa-i las pe aia sa-si bata capul (RSA-ul e numai 5%*5/12=2%)?

Si o alta intrebare: cand mi se spune ce suma imi ofera? La constatare sau mai tarziu, dupa ce am bagat masina in service? Intreb pentru ca nu vreau sa ma trezesc ca nu pot sa scot masina pentru ca n-a platit asigurarea tot (serviceul Peugeot are decontare directa cu asiguratorul).

--------------------
Peugeot 107 1.0E TWO - AG - 0533...
"Software is like sex - It's better when it's free" - Linus Torvalds
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adi_ar
post 20 Feb 2008, 19:29
Post #2

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Daca daunele sunt minore este putin probabil sa depasesti valoarea maxima despagubita pentru o masina de 2 ani.
Nu-ti mai bate capul cu uzura !
Atentie la consemnarea tuturor avariilor pentru a fi decontate reparatiile.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
Tudor
post 20 Feb 2008, 19:50
Post #3

Moderator

La daunele minore se despagubeste costul reparatiei. Nu ai de ce sa iti faci griji.
Practic, prin norma se stabileste valoarea maxima a despagubirii, adica de la ce suma in sus se considera dauna totala. Pana la acea suma maxima, toate reparatiile se achita integral.
Operatiile de efectuat: inlocuire sau reparatie, se inscriu in constatare inainte de reparatie. Pentru operatiunea reparatie se inscrie si numarul de ore de manopera.
Inspectorii de dauna mai stramba din nas daca ceri service de marca, dar de regula pentru masini noi in garantie le trece si isi dau acordul. E bine sa fii calm, ferm si civilizat. E bine sa spui din start inspectorului la ce service vrei sa mergi. Daca va avea observatii, ti le va spune atunci. Atunci cand e posibil, e bine sa mergi catre un service care are decontare directa cu asiguratorul respectiv, altfel trebuie sa platesti tu din buzunar si apoi sa iti recuperezi banii.
La service e bine sa le ceri sa respecte orele si piesele de schimbat din constatare. Daca apare vreo problema (nr de ore prea mic, piesa nu vine decat in cadrul unui ansamblu de mai multe piese etc) cere-le sa vorbeasca cu tine inainte de a face operatiunea sau a comanda piesa (setul de piese). Daca afli de astfel de probleme trebuie sa vorbesti din nou cu inspectorul sa iti modifice constatarea, altfel vei plati din buzunar (fara sa recuperezi ceva) toate diferentele in plus.

Evident ca e mai usor sa folosesti casco, dar asta iti va afecta "cazierul" pentru anul viitor si s-ar putea sa ai de plata si o reintregire de suma asigurata (depinde de asiguratorul casco pe care il ai).

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
strainu
post 20 Feb 2008, 20:17
Post #4

Membru incepator

Multumesc adi si Tudor, m-ati linistit. smile.gif Pana acu am avut doar pagube pe CASCO, RCA e o experienta noua pentru mine.

Oare am vreo sansa sa-l conving pe inspector ca trebuie vopsita toata usa daca e zgariata cam 10% din ea? biggrin.gif

This post has been edited by strainu: 20 Feb 2008, 21:42

--------------------
+
adi_ar
post 20 Feb 2008, 20:26
Post #5

In general nu se poate vopsi corespunzator numai un "petec" ci tot elementul (panoul), in special la vopsea metalizata.
Cei de la service Peugeot nici nu cred ca ar proceda altfel.
Desigur, daca ai de rezolvat cate 5 cmp pe 4 panouri diferite ... vor fi negocieri.
Urmeaza sfaturile lui Tudor relativ la calm, perseverenta si rabdare si vei rezolva problema rezonabil.

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
strainu
post 21 Feb 2008, 20:18
Post #6

Membru incepator

Ca sa incheiem subiectul: am fost la UNITA, mi-a facut constatarea, totul OK. Cand am intrebat de Eurial insa, mi-a zis ca nu au decontare directa pentru RCA si mi-a dat cartea de vizita a altui service (cum a facut si cu restul oamenilor de altfel). N-am inghitit explicatia si am sunat si la Unita si la Eurial si din ambele surse am aflat ca au decontare directa si pentru RCA. smile.gif

This post has been edited by strainu: 21 Feb 2008, 20:19

--------------------
+
Executron
post 22 Feb 2008, 22:02
Post #7

Membru fan UAP

Din proprie experienta n-am o parere buna despre constatatorii Unita.

Daca v-a dat el cartea de vizita al altui service inseamna ca are relatii "speciale" cu acel service de il recomanda.

Am mai spus pe forum. Din experienta personala service-urile recomandate de catre agentii constatatori sunt slabe spre foarte slabe la calitatea reparatiilor.

--------------------
VW Passat 1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic /// Dacia 1300 1974 Lux :)

"The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread."
+
vali79m
post 27 Feb 2008, 19:50
Post #8

No. 620

From: Titan-Salajan

O intrebare: daca am facut polita RCA la BCR Asigurari astazi si tipa mi-a scris pe polita ca e valabila de azi 1 an de zile, dar verbal mi-a spus ca intra in vigoare dupa 3 zile.....cum este pana la urma?
Daca Doame fereste maine lovesc pe cineva, este valabila polita RCA?

--------------------
Clio Symbol 2005 dci-80 cp
+
adi_ar
post 27 Feb 2008, 20:44
Post #9

Daca ai fi cautat putin, gaseai ce scrie aici
In functie de situatie ai sa regasesti momentul intrarii in vigoare.

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 11:47
Forum Renault