DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Pinion kilometraj, nu vrea sa mai iasa

crystygye
post 28 Feb 2008, 08:18
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Cand am cumparat masina acum cateva luni nu mergea kilometrajul.
Am cumparat un pinion de kilometraj dar nestiind mecanica sau ceva despre masini nu am cumparat si bucsa pentru pinion.Taicamiu a zis ca asta este si a schimbat doar pinionul.A mers bine si frumos kilometrajul pana acum cateva zile.Mort.
Am zis ca ma duc si cumpar unul nou si bucsa de data asta, dar problema e alta.Cred ca s-a blocat cumva si nu vrea sa mai iasa.A incercat taicamiu cu tot felu de scule sa il scoata si nu a vrut deloc.
Am verificat cablu de kilometraj, am invartit acel ax din cablu si kilomtrajul se invarte, deci e clar problema de la pinion sau bucsa.
Stiti ce sa ii fac sa il pot scoate? E si pozitionat foarte nasol.

This post has been edited by crystygye: 28 Feb 2008, 08:19

--------------------
Ford Fiesta 2007 facelift 1.3 benzina, 51kw, jh1
https://portalultautv.net
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C a t a l i n
post 28 Feb 2008, 09:23
Post #2

Acea cămașă în care intră pinionul are un șurub lateral, ce o fixează împreună cu capătul cablului. Scoți acel șurub, și folosind o șurubelniță dreaptă, faci pârghie pe gaura șurubului, și forțezi cămașa în sus.

Iese greu, dar iese...

S-A MAI DISCUTAT, SUNT ȘI POZE... pe care nu le mai găsesc, așa că o să atașez altele... (consecință directă a deschiderii de noi topicuri, pe aceeași problemă)

Poziționare: C46.jpg ( Size: 200.6k ) Number of downloads: 1035

Pinion: S4023075.JPG ( Size: 1.03mb ) Number of downloads: 1224

Cămașa sau manșonul: S4023076.JPG ( Size: 1.02mb ) Number of downloads: 1196

Ansamblul : S4023077.JPG ( Size: 1.2mb ) Number of downloads: 1143

This post has been edited by MAERSK: 28 Feb 2008, 11:54

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
mihai0070
post 28 Feb 2008, 21:21
Post #3

NOVA Gt , 1997

From: Bucuresti

Il mai poti scoate si insuruband un surub in marginea lui si cu un levier in v il poti scoate indiferent cat de intepenit ar fi , (faci parghie pe carcasa de la cutie) si schimbi pinion + bucsa + cablu pui nou si gata ,

--------------------
Dacia Nova LPG Benzina 1997 GT Rosu 1600cc - 1-B-5550
+
Vlady
post 1 Mar 2008, 16:28
Post #4

Membru incepator

O alta metoda, cel putin mai simpla, zic eu...Cum ne uitam la locasul in care este mansonul, in partea din fata se observa un spatiu cat sa intre o surubelnita dreapta, se forteaza cu o surubelnita facand putin spatiu acolo, apoi se ia o sarma, (eu am folosit un colier din acela cu care se prind capacele) se baga prin orificiul surubului mansonului ( o sa va ia putin timp), se leaga deasupra, se introduce un levier prin ochiul format si se forteaza in carcasa cutiei...o sa iasa foarte usor...pot zice ca un dop laugh.gif

--------------------
+
mutulica_ionutz
post 15 Nov 2009, 12:07
Post #5

Membru incepator

catalin .. poti sa imi trimiti si mie cartea de service.. din care ai scanat u pagina?? biggrin.gif

--------------------
Dacia Logan 2010 - secret
+
elm
post 15 Nov 2009, 16:44
Post #6

Biciclist de cursa lunga

Mi-e mi-a folosit cineva o scula gen cirlig, care se baga unde intra cablul iar cirligul se agata in gaura surubului de blocare (si tot asa, cu un levi-coada-de-ciocan...)

--------------------
Dacia Logan II 2018, Prestige
+
floris
post 17 Nov 2009, 01:53
Post #7

Membru incepator

From: Cluj-Napoca

O alta solutie...Se insurubeaza in marginea "bucsei" doua holszuruburi(eu am folosit de rigips de 25 mm-deoarece sunt rezistente si au filet bine facut).Cele doua holszuruburi trebuie sa fie dispuse diametral opus.Apoi se leaga intre ele cu o sarma rezistenta (otelita daca e posibil),la care se lasa un mic ochi in care se va baga ulterior o surubelnita mai zdravana sau un levier(ochiul de sarma se va lasa suficient de mare ca sa intre scula ce va face parghie ,asa cum a sugerat mihai0070.Tin sa precizez ca eu am incercat atat cu sarma bagata prin ochiul bucsei - si l-am rupt -cat si cu un singur surub ,dar nu am reusit decat prin aceasta metoda...

--------------------
Renault Kangoo Kaleido 2006
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 23:13
Forum Renault