DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Blocul de lumini, Numai una si una....m-am saturat

MRM_Roby
post 6 Mar 2008, 18:54
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Craiova

azi am luat de la un prieten un bloc de lumini. l-am desfacut pe al meu si l-am montat pe al lui deoarece mie nu imi mai statea maneta de semnalizare pe pozitie. Blocul lui precizez ca merge perfect la el pe masina. Problema este urmatoarea, claxonul nu merge tot timpul, cand dau pe pozitii mi se aprind becurile pe fata dar pe spate triplele nu se aprind tot timpul face figuri ca si claxonul. Alta problema sunt semnalizarile, pe spate merg normal dar pe fata nu se aprind deloc. Am verificat firele cu cele de la blocul meu de lumini si sunt asezate corect. Precizez ca cu blocul meu merg toate dar a inceput sa imi faca figura cu pozitile pe spate sa nu mi se aprinda tot timpul. Din triple nu este nici o problema deoarece sunt schimbate.

Astept pareri, cred ca o sa ii dau foc, fac una si se strica alta

--------------------
Dacia 1300 1980
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adrianne
post 6 Mar 2008, 21:12
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

Pe blocul de lumini se leaga plusul pe surub, care pleaca spre contact. Pe cupla blocului ies 5-6 fire, care sunt:
-claxon
-pozitii
-faza scurta
-faza lunga
-dublura una din faze, scurta paremi-se
-faza lunga+faza scurta.
Standard se folosesc primele 4, cu corespondent din instalatie.
Daca pe fata sunt pozitii iar pe spate nu, problema nu e din bloc.
Daca claxonul nu merge tot timpul, e posibil sa fie din bloc, din cupla, din instalatie, samd.
De ex, tocmai am pus un bloc nou, iar pozitiile sunt figurante datorita cuplei din instalatia la care se leaga blocul.
Util este un aparat de masura.

--------------------
Dacia 1310 L 1996 - B44UCJ
parerea unui amator...
+
Minel
post 7 Mar 2008, 07:34
Post #3

Pauard bai Remat Nord

From: Cluj .......Resita ,C-S

QUOTE(MRM_Roby @ 6 Mar 2008, 18:54)
Blocul lui precizez ca merge perfect la el pe masina. Problema este urmatoarea, claxonul nu merge tot timpul, cand dau pe pozitii mi se aprind becurile pe fata dar pe spate triplele nu se aprind tot timpul face figuri ca si claxonul.
*

Pai daca merge perfect la el pe masina ii clar ca nu este de la bloc ! wacko.gif
Verifica mufa de conectare respectiv contactele sa nu fie oxidate la mufele mama si tata
La mine din acuza acelei mufe nu imi mergea faza scurta si mi se incalzea blocul de lumini !

--------------------
Dacia 1310-L /VW Passat 1995/1397cmc - CS-01-TMS
Mandru posesor de Dacia
+
MRM_Roby
post 7 Mar 2008, 16:55
Post #4

Membru incepator

From: Craiova

gata s-a rezolvat dupa inca 3 ore de stat pe la masina, am descoperit ca erau inversate firele in blocul de lumini iar unele nu faceau contact

--------------------
Dacia 1300 1980
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 23:54
Forum Renault