DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Radiere, trecere pe nume

Bas|cX
post 11 Mar 2008, 08:01
Post #1

Membru autentic

Group: Members

Am si eu o problema ..Mai intai de toate recunosc ca nu am dat search ..warn adecvat . Deci, am vandut o masina, care din mana in mana pana in **** la taxatoare a ajuns la al 4-lea propietar in nici 6 luni. Problema mea este ca inca eu apar pe cartea de identitate, adica nici unul nu si-a trecut-o pe nume. Alta problema este ca ar trebui sa ii platesc impozitul , masina la finante fiind pe numele meu. Alta ar fi ca m-am saturat de toate amenzile care imi vin, iar eu tre' sa sun in stanga in dreapta sa vad care a condus si sa trimit faxul aferent. Intrebare pentru voi : legal ce pot face ??? (stiu ca cel ce cumpara ar avea obligatia in 30 de zile sa si-o treaca pe nume dar ..traim in Romania..) . Mersi !!!

--------------------
none ex Lag 2 1.9dci - none
Brasov
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adi_ar
post 11 Mar 2008, 08:19
Post #2

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

1. La vanzare s-a intocmit contract vanzare-cumparare ?
2. La finante a fost radiata masina ?
3. Pe talon, la instrinare, s-a specifica "instrainat catre ..." ?

... sau vanzarea a insemnat incasarea banilor si predarea cheilor si documentelor ?

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
Bas|cX
post 11 Mar 2008, 08:27
Post #3

Membru autentic

am contract de vanzare cumparare . pe talon s-a trecut instrainat catre. DAR ..la finante cand m-am dus cu contractul de v/c au ridicat din umeri ..au zis ca le trebuie radiere de la politie.
Ca sa vedeti si voi birocratie: taica-miu a vandut un logan la aaa auto. Dupa zeci de minute de stat la telefon, astia de la aaa au vandut-o la randul lor. Omul i-a trimis lu' taica-miu o copie dupa radierea fiscala de pe raza domiciliului sau si anume Bucuresti. Atotstiutorii de la mine de la finante au zis ca nu e buna ....
si inca o chestie ..am intrebat-o in culmea dracilor pe functionara de la ghiseu ce pot face .. raspuns: sa ma duc la politie cu numele si adresa actualului "propietar", iar politia ii va ridica cert de inmatriculare in cazul in care au trecut mai mult de 30 de zile de la vanzare ...

This post has been edited by Bas|cX: 11 Mar 2008, 08:31

--------------------
Brasov
+
adi_ar
post 11 Mar 2008, 09:56
Post #4

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

1. In primul rand, actiunea cu "plin de draci" nu foloseste la nimic.
2. Cu Loganul si vandutul n-am inteles nimic, a vandut sau a cumparat ? Daca a vandut, ce era cu radierea omului ? In fine, nu asta-i subiectul !
3. Politia nu face radiere prpriu-zisa asa ca, pentru finante trebuie completata fisa de inmatriculare a autoturismului, obtinuta viza de la finante si predata noului proprietar, impreuna cu toate celelalte documente, inclusiv talonul cu acea mentiune. Din acel moment nu mai este treaba vanzatorului.
Daca nu face transcrierea, este treaba lui !
Toti acest pasi trebuiau parcursi la vanzare, acum 6 luni.
Daca nu s-au parcurs atunci, trebuie parcursi acum.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
Smiley
post 11 Mar 2008, 12:58
Post #5

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(Bas|cX @ 11 Mar 2008, 09:27)
am contract de vanzare cumparare . pe talon s-a trecut instrainat catre. DAR ..la finante cand m-am dus cu contractul de v/c au ridicat din umeri ..au zis ca le trebuie radiere de la politie..........
*

sper ca mai ai o copie dupa CIV. daca da, te duci cu acea copie la un chiosc de acte auto si completezi o fisa de inmatriculare. o sa ai nevoie si de contractul de v/c.

dupa care, te duci la primaria de care apartii, directia de taxe si impozite locale(DITL), cu:
-contractul de V/C
-fisa de inmatriculare
-copie dupa CIV
-buletinul]
-copii xerox dupa toate actele de mai sus (o sa ai nevoie, aia de la DTIL cred ca au norma de maculatura colectata lunar), pe care scrii cu pixul "Conform cu originalul" si semnezi
-un timbru fiscal de 4 RON

la DITL soliciti :
-radierea fiscala a masinii de pe numele tau
-eliberarea unui certificat fiscal care sa ateste ca nu ai datorii
-stampilarea fisei de inmatriculare la rubrica "Vanzator"

in functie de locatia ta, treaba asta poate sa dureze de la cateva ore la 2-3 zile.
dupa ce obtii toate chestiile de la DITL, pui mana pe telefon, il gasesti pe proprietarul actual si ii spui ca tu ai radiat masina de la fisc. ii mai spui ca daca el nu se duce mai repede sa o inamtriculeze fiscal, o sa se aleaga cu amenda (amenda e de fapt vreo 50 ron, dar nu-i nevoie sa-i specifici asta). apoi faci cumva sa ajunga la ala fisa de inmatriculare stampilata si certificatul fiscal si ii lasi sa se descurce ei mai departe.

cat despre amenzi, atunci cand vin e suficient (din cate stiu eu ) sa trimiti pe fax contractul de V/C. mai departe se descurca politistii.

--------------------
+
Victoras2001
post 11 Mar 2008, 13:06
Post #6

Membru autentic

Scuze ca scriu pe topicul tau, dar am o problema asemanatoare.
Am vandut masina acum cativa ani. Am facut doar o hartie de mana, semnata de martori. Nu i-am dat cumparatorului decat talonul pe care scrie ca am instrainat masina. Cumparatorul a vandut-o altuia si-a plecat in Spania. Nu pot sa dau de niciunu'.
Cum fac s-o radiez, ca m-am saturat de platit impozit? sad.gif

This post has been edited by Victoras2001: 11 Mar 2008, 13:07

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
Bas|cX
post 12 Mar 2008, 08:01
Post #7

Membru autentic

smiley ..mersi de sfaturi. Problema e ca s-au facut si fisa si imi aduc aminte clar ca am venit sa mi-o stampileze ..si astea au ajuns la persoana care a fost trecuta si pe talon..ca si "instarinat catre" ...si totusi la finante tot imi apare masina ..eu inebunesc ..

--------------------
Brasov
+
Brainie
post 12 Mar 2008, 11:40
Post #8

Membru autentic

Basicx, mie mi-au radiat-o fără probleme cei de la fisc, arătând contractul CV (pe care l-au și reținut). Necondiționat de prezentarea vânzătorului sau a cumpărătorului la poliție pentru transfer proprietate. Mi-au dat pe loc o dovadă de scoatere din evidență (sau radiere, nu mai știu cum se numea) și mi-au ștampilat fișa de înmatriculare și asta a fost tot. Cum impozitul era deja plătit pe tot anul (2007), suma care ar fi trebuit returnată a rămas la ei și am avut reducere anul ăsta la impozitul mașinii noi.
Nu mai știu ce a făcut cumpărătorul (dacă a înscris-o pe numele lui), dar a făcut cel puțin RCA, am verificat în baza CEDAM. Dar dacă mi-ar veni amenzi sau alte belele, aș scoate imediat copii după CV, după talonul cu înscrisul "Înstrăinat către...", după radierea de la fisc, și să se descurce ei mai departe. Nu înțeleg de ce cauți tu actualul proprietar. Tu ai acte cu cumpărătorul nr. 1. Pe ăsta îl comunici tu poliției ca proprietar.

Victoras, dacă cei "câțiva ani" sunt mai mulți, adică mașina avea numere model vechi (de genul 1-B-1234) și talon vechi se rezolvă simplu. Dacă avea numere noi, cred că numai cu judecată. Adică avocat, bani etc. Probabil mai mulți bani decât impozitul pe încă câțiva ani. Așa că vezi ce e mai convenabil pentru tine.

This post has been edited by Brainie: 12 Mar 2008, 11:50

--------------------
Ex Dacia 1310 Li ; Ex Logan ABS+ 1.6 MPI 2007
+
Smiley
post 12 Mar 2008, 21:27
Post #9

Membru autentic

QUOTE(Bas|cX @ 12 Mar 2008, 09:01)
smiley ..mersi de sfaturi. Problema e ca s-au facut si fisa si imi aduc aminte clar ca am venit sa mi-o stampileze ..si astea au ajuns la persoana care a fost trecuta si pe talon..ca si "instarinat catre" ...si totusi la finante tot imi apare masina ..eu inebunesc ..
*

e ceva dubios la mijloc sad.gif
cand iti stampileaza fisa se face automat si radierea fiscala. n-ar trebui sa mai vina la tine impozitul.
ia actele de V/C si mergi pe la DITL si vezi ce parere au cele de acolo.

--------------------
+
magelan_explorer
post 12 Mar 2008, 21:33
Post #10

membru intamplator !

From: bucuresti

QUOTE(adi_ar @ 11 Mar 2008, 09:56)
1. In primul rand, actiunea cu "plin de draci" nu foloseste la nimic.
2. Cu Loganul si vandutul n-am inteles nimic, a vandut sau a cumparat ? Daca a vandut, ce era cu radierea omului ? In fine, nu asta-i subiectul !
3. Politia nu face radiere prpriu-zisa asa ca, pentru finante trebuie completata fisa de inmatriculare a autoturismului, obtinuta viza de la finante si predata noului proprietar, impreuna cu toate celelalte documente, inclusiv talonul cu acea mentiune. Din acel moment nu mai este treaba vanzatorului.
Daca nu face transcrierea, este treaba lui !
Toti acest pasi trebuiau parcursi la vanzare, acum 6 luni.
Daca nu s-au parcurs atunci, trebuie parcursi acum.
*

daca s-au facut toate astea si proprietarul nu mai
vine dupa Fisa de Inmatriculare cu viza financiarului
si dupa Cartea de Identitate a masinii,vanzatorul mai
are vreo obligatie ?
in cat timp trebuie sa si-o inscrie (daca exista un astfel de timp)
noul proprietar ? masina se radiaza in 30 de zile automat daca
noul proprietar nu o inscrie,e adevarat ?

--------------------
solenza scala 2003 / logan dci 2007 ex:supernova.dacia 95.dacia 87
+
Smiley
post 12 Mar 2008, 21:57
Post #11

Membru autentic

CIV-ul (cartea de identitate a vehiculului) ar trebui sa fie la cumparator, nu la vanzator.
vanzatorul nu mai are nici o obligatie. doar sa dea cumparatorului aceste acte (fisa de inmatriculare si certificatul fiscal)

cumparatorul are 30 de zile pt a inmatricula fiscal masina, in caz contrar plateste amenda (dar e destul de mica, din ce stiu eu)
in ceea ce priveste inmatricularea in circulatie, dupa 30 de zile se considera ca masina nu mai e inmatriculata.

--------------------
+
magelan_explorer
post 12 Mar 2008, 22:50
Post #12

membru intamplator !

QUOTE(Smiley @ 12 Mar 2008, 21:57)
CIV-ul (cartea de identitate a vehiculului) ar trebui sa fie la cumparator, nu la vanzator.
vanzatorul nu mai are nici o obligatie. doar sa dea cumparatorului aceste acte (fisa de inmatriculare si certificatul fiscal)

cumparatorul are 30 de zile pt a inmatricula fiscal masina, in caz contrar plateste amenda (dar e destul de mica, din ce stiu eu)
in ceea ce priveste inmatricularea in circulatie, dupa 30 de zile se considera ca masina nu mai e inmatriculata.
*

asta e ideea: cumparatorul nu a mai venit dupa CIV si Fisa fiscala
are talonul si cheile (si doua pagini din actul vanzare-cumparare)
ITP-ul e inca valabil (am verificat pe site-ul RAROM )
RCA -ul e expirat si altul n-a facut (am verificat la CECAD)
primeste amenda pt ce ? el nu poate pretinde ca a fost plecat din tara,
ca a reconditionat masina,etc..si sa o inscrie dupa 2..3,,luni ?

--------------------
solenza scala 2003 / logan dci 2007 ex:supernova.dacia 95.dacia 87
+
Smiley
post 13 Mar 2008, 20:53
Post #13

Membru autentic

legea spune ca esti obligat sa inmatriculezi fiscal masina dupa cel mult 30 de zile de la achizitionare.
e problema lui de ce n-a facut-o, amenda o sa cam ia (dar e destul de mica si in plus uneori poti sa le convingi pe "tantele" de la primarie sa te ierte smile.gif )

--------------------
+
cris.g
post 4 Jun 2008, 14:29
Post #14

Member

Salut, am si eu o problema asemanatoare. Am vandut masina si cred ca respectivul cumparator e samsar. Eu vreau sa imi pastrez numerele. As avea niste intrebari:
1. daca nu o inmatriculeaza in termen de 30 de zile, se considera radiata si imi pot recupera numerele?
2. daca intre timp (inainte sa se scurga termenul de 30 de zile) o vinde altcuiva, noul cumparator are termen inca 30 de zile cat poate merge cu numerele mele, sau are ce a ramas din cele 30 de zile de cand am vandut eu masina?
3. daca intre timp expira asigurarea RCA, poate face alta asigurare chiar daca nu a inscris masina pe numele lui?
4. poate sa radieze masina fara sa o inscrie pe numele lui, ca sa imi pot recupera eu numerele?

Imi cer scuze daca sunt intrebari ce isi au deja raspunsul pe forum, insa eu nu m-am lamurit pe deplin din ce am citit si as vrea informatii cat mai complete. Mentionez ca am fost si am intrebat la politie dar m-au luat in zeflemea si mi-a zis ca "suntem in Romania, asa suntem noi romanii <<de buna credinta>>, daca nu o inmatriculeaza te duci si te rogi la biserica".

Multumesc anticipat!

--------------------
VW / Peugeot Golf 7 / 207 GTI / 1.4 HDI
Ex - Solenza Scala
+
Smiley
post 4 Jun 2008, 22:27
Post #15

Membru autentic

1. teoretic, da. era o "solutie" vehiculata pe forum, cu declararea numerelor "pierdute", obtinerea unor placute noi cu acelasi numar si inmatricularea altei masini cu aceste placute, dar e cam periculoasa
2. cele 30 de zile curg din momentul intocmirii contractului de v/c pe care apare si numele tau
3. da, din ce stiu eu, pt RCA contractul de V/C e suficient
4. nu

--------------------
+
cris.g
post 5 Jun 2008, 13:14
Post #16

Member

Multumesc frumos pentru raspunsuri! Sper sa fie om cu obraz si sa nu fie probleme. In caz contrar, voi mai apela la voi pentru eventuale sfaturi.

--------------------
VW / Peugeot Golf 7 / 207 GTI / 1.4 HDI
Ex - Solenza Scala
+
CriSTI68
post 6 Jun 2008, 12:54
Post #17

Membru Valvos

cum fac sa radiez definitiv din circulatia publica o masina ?

--------------------
Dacia Logan 2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere - EDH
Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
+
Marius*
post 8 Jun 2008, 12:46
Post #18

Membru

Ordonanța de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, republicată
Art.17. - (1) Radierea din evidență a vehiculelor se face de către autoritatea care a efectuat înmatricularea sau înregistrarea doar în cazul scoaterii definitive din circulație a acestora,  la cererea proprietarului, în următoarele cazuri:
a.) proprietarul dorește retragerea definitivă din circulație a vehiculului și face dovada depozitării acestuia într-un spațiu adecvat, deținut în condițiile legii;
b.) proprietarul face dovada dezmembrării, casării sau predării vehiculului la unități specializate în vederea dezmembrării;
c.) la scoaterea definitivă din România a vehiculului respectiv;
d.) în cazul furtului vehiculului.

--------------------
VW 1J5 ATD 2OO4
+
CriSTI68
post 8 Jun 2008, 15:31
Post #19

Membru Valvos

in mare parte eu dezmembrez masina... cum fac dovada ca am dezmembrato si ca nu o mai am?

--------------------
+
Solon
post 8 Jun 2008, 16:54
Post #20

Membru autentic

QUOTE(CriSTI68 @ 8 Jun 2008, 16:31)
in mare parte eu dezmembrez masina... cum fac dovada ca am dezmembrato si ca nu o mai am?
*

Pai nici caroseria nu o mai ai?
Degeaba ai vandut piese de pe masina, sasiul daca il mai ai trebuie dus la remat si de acolo ti se da certificat de dezmembrare sau de predare la remat!

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
CriSTI68
post 8 Jun 2008, 16:59
Post #21

Membru Valvos

caroseria ramane... deci ma duc cu ea la remat sa o casez si dovada o fac cu bonul de la ei?

--------------------
+
Solon
post 8 Jun 2008, 17:03
Post #22

Membru autentic

Da, te duci la remat si hartia care ti se va inmana face dovada ca masina nu mai exista!

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
B30KDT
post 17 Jun 2008, 13:42
Post #23

Membru autentic

sad.gif am si eu o problema destul de nasoala
am cumparat mai demult o masina de la un tip ,la momentul respectiv nu s-au finalizat actele din mai multe motive,el nu a vrut sa vina l apolitie sa faca radierea si mi-a facut procura pe numele meu sa o radiez,dar nu puteam sa o radiez tot eu si sa o inmatriculez tot pe numele meu si asa a ramas masina la rutiera pe numele lui
la circa financiara e pe numele meu in schimb
intre timp numerele au fost furate de pe masina si le-am declarat la politie si acu ca sa o inmatriculez am nevoie doar de numere,dar numerele le poate ridica de la politie doar vanzatoru .
in mod normal cu o simpla procura pt ridicarea numerelor as rezolva treaba dar tipul nu vrea sa faca asa ceva,

esenta problemei consta in : cum pot sa-l oblig pe respectivu sa ridice numerele de la politie ca sa pot sa inmatriculez masina?
sau
pot sa o inmatriculez si fara numere?(in mom de fata nu am nici itp-ul la masina)

inainte legislatia nu permitea cumparatorului sa radieze masina de la rutiera in momentul cumparari ,doar vanzatorul facea acest lucru

am inteles ca o metoda ar fi prin instanta dar chiar as vrea sa evit aceste cheltuieli cu judecata & restul

--------------------
DACIA DACIA 2012
+
Ionescu
post 18 Jun 2008, 16:51
Post #24

Membru autentic

From: Romania

Ma poate ajuta si pe mine cineva? Vreau sa ii trec masina pe nume tatei, ca sa o poata da la Remat (ca de vandut inca ma chinui, dar degeaba). Vreau sa beneficieze dansul de prima aia, ca sa poata lua o masina, eu renuntind momentan la acest sport.
Ce trebuie sa fac? Cata alergatura trebuie? Mentionez ca am timp scurt de sedere in tara. Multumesc.

--------------------
Dacia Duster 2014, Benzina & GPL, 2x4, 1598cc, 73kW=105CP
Traficul in Romania e Infern: Intra toti si scapa cine poate...
+
adipad
post 18 Jun 2008, 17:49
Post #25

Membru incepator

in primul rand daca aveai procura pe numele tau puteai fara probleme sa o si inmatriculezi pe numele tau,am facut-o de mai multe ori,si la problema cu numerele nu trebuie decat sa iti inmatriculezi masina si in contractul de vanzare cumparare sa bifezi casuta,in locul vanzatorului, ca nu vrea sa pastreze numerele.dupa ce ai inmatriculat-o pe numele tau te duci cu certificatul de inmatriculare si cu buletinul si iti ridici alte numere.P.S numerele tale sunt la fostul proprietar de aceea nu vrea sa vina sa ridice noile numere ca sa nu fie nevoit sa ti le ia si pe alea. eu asa iti faceam pentru ca nu ai radiat masina radmasa.gif

This post has been edited by adipad: 18 Jun 2008, 17:51

--------------------
renault twingo 1.2 2003 - bv10ukv
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd July 2025 - 13:06
Forum Renault