unghi la rotile din spate..?, cum se regleaza? cat de grava? cat ma costa?
![]() ![]() ![]() |
unghi la rotile din spate..?, cum se regleaza? cat de grava? cat ma costa?
ZTV |
![]()
|
||
![]() fost membru activ pe Daciaclub Group: Members Posts: 1.674 Joined: 14 December 07 ![]() |
|
||
--------------------
-------
xxx
xxx
- xxx xxx
|
|||
PH-06-BOA |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.731 Joined: 28 April 07 ![]() |
Inteleg ca uzeaza la interior. Puntea de spate e defecta. Daca e ruginita schimb-o, daca nu este, verifica prinderea fuzetelor , ca pot sa aiba joc in locasul lor , unde sunt fixate prin presare. Se poate suda , dupa ce ai stabilit paralelismul rotilor, cu 2mm mai inchis catre in fata.
|
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
mircea.a |
![]()
|
![]() Posesor Dacia din 1987 Group: Members Posts: 295 Joined: 9 June 07 ![]() |
Poate sa fie de la punte, dar mai inainte verifica sa n-ai vreun arc rupt si bucsile de la tendoane.
|
--------------------
Dacia
Logan Kissfm
1.5 dCi 85 cp. 2008
- B-83-WUF Dacia Logan KissFM 1.5 dCi 85cp B-83-WUF
|
|
ZTV |
![]()
|
![]() fost membru activ pe Daciaclub Group: Members Posts: 1.674 Joined: 14 December 07 ![]() |
arcurile sunt OK, cum sa verific, adica unde sunt bucsele de tendoane....
cat costa sa refac ( sa-l schimb ) puntele spate? |
--------------------
-------
xxx
xxx
- xxx xxx
|
|
KTC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 341 Joined: 3 May 06 From: BUC -IF ![]() |
70ron la dezmembrari o punte completa, desi nu stiu cat de multe poti folosi din ea.
Iar in magazin in jur de 200-300 de ron doar puntea cheala fara nimic, dar macar stii ca e dreapta. |
--------------------
Dacia
1310
`85 (54cp)
- IF 75 KTC BMW 325i `93 (192cp) - B 95 KTC
|
|
baranga |
![]()
|
![]() ...eu merg cu DACIA iar tu pe jos.... Group: Members Posts: 888 Joined: 8 February 08 From: Slobozia- IALOMITA ![]() |
daca ai luat masina de curand s-ar putea sa fi rulat acele cauciucuri pe fata si ulterior sa fi fost puse pe spate!!!nu exclude aceasta varianta
![]() in caz contrar ai puntea stramba si solutia e sa o schimbi;daca tot o schimbi iati punte de break ca are tamburii mai mari si implicit frane mai bune.mult succes si cheltuiala mica ![]() This post has been edited by baranga: 25 Mar 2008, 20:56 |
--------------------
Dacia
Break
1999 - 1310CL
- IL 03 HLE mi-au sters reputatia;eu o aveam cea mai mare
|
|
ZTV |
![]()
|
mc mult, sa vad ce fac, cred ca trebuie sa caut un service
|
--------------------
-------
xxx
xxx
- xxx xxx
|
|
Bulldog |
![]()
|
![]() "Nembru" Group: Members Posts: 566 Joined: 6 February 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Reconditionarea puntii spate nu prea are sanse de reusita, am patit asa la fosta Dacie. S-a incercat sudarea ei, dar tot n-a tinut.
Iar de la dezmembrari as zice ca risti sa iei o piesa la fel de stricata daca nu mai rea. Tu avand masina din 1998 ar trebui sa ai din fabrica puntea de la break, asa cum am si eu la cea din 1997. This post has been edited by Bulldog: 26 Mar 2008, 02:43 |
--------------------
Bicicleta,
RATUC,
Taxi Imi scot mașina in ploaie să se tuneze cand tună
|
|
Adrian_Boy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.849 Joined: 31 October 07 ![]() |
Modificarea puntii la dacia berlina cu una de break nu o sa comenteze nimeni la ITP ?
|
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
- B 16V 101 caluti de rasa!
|
|
Bulldog |
![]()
|
![]() "Nembru" Group: Members Posts: 566 Joined: 6 February 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu, deoarece dupa cum ziceam mai sus, el o are din fabrica asa.
Dupa 1996 parca, sper ca nu gresesc, si berlinele au primit punte de break. |
--------------------
Bicicleta,
RATUC,
Taxi Imi scot mașina in ploaie să se tuneze cand tună
|
|
baranga |
![]()
|
![]() ...eu merg cu DACIA iar tu pe jos.... Group: Members Posts: 888 Joined: 8 February 08 From: Slobozia- IALOMITA ![]() |
mai exact 97
![]() |
--------------------
Dacia
Break
1999 - 1310CL
|
|
SGM.MYKE |
![]()
|
![]() Membru cu gargauni la cap Group: Members Posts: 584 Joined: 10 August 05 From: Stuttgart ![]() |
Mergi la dezmembrari inarmat cu o ruleta si pe puntea pe care vrei sa o iei pui doua roti si masori distanta intre roti in trei patru puncte de pe circumferinta rotii. Daca distantele sunt egale atunci o iei. Spor la treaba.
![]() |
--------------------
Honda
Integra TypeR
1999_1.8 190CP Stiu putin, dar vreau mai mult.
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
baranga |
![]()
|
puntile de break pe berlina au fost puse odata cu punerea jantelor superbalon pe berlina
(adica fix 97 ![]() |
--------------------
Dacia
Break
1999 - 1310CL
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
QUOTE(SGM.MYKE @ 27 Mar 2008, 11:25) Mergi la dezmembrari inarmat cu o ruleta si pe puntea pe care vrei sa o iei pui doua roti si masori distanta intre roti in trei patru puncte de pe circumferinta rotii. Daca distantele sunt egale atunci o iei. Spor la treaba. ![]() Cele doua roti induc erori de masurare enorme, pt ca au bataie radiala. Se poate verifica, dar altfel! Se marcheaza cu creta cate un punct pe circumferinta fiecarui pneu. Masuratorile se fac doar intre acele puncte care trebuie sa fie aliniate. Se fac doua masuratori. Una inspre botul masinii, una intre spate. Daca reies abateri, inseamna ca este deficitara CONVERGENTA. Apoi se fac alte doua masuratori, una inspre josul puntii, una spre sus. Daca nu-s la fel, inseamna ca e dusa CADEREA. Asta pentru puntea "noua" de la dezmembrari. Pentru cea de pe masina se merge la un atelier dotat cu aparat de masura a geometriei rotilor cu 4 capete. Sper sa se fi-nteles... PS: cum s-a spus si pan-acu', nu se poate "regla" geometria spate. Se inlocuieste puntea. This post has been edited by Muttley: 27 Mar 2008, 13:02 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
mai bine iei o punte noua de ''uzina'' decat vreuna de la sh/remat.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
KTC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 341 Joined: 3 May 06 From: BUC -IF ![]() |
Si daca cumperi SH. incearca sa te uiti la tamburi sa nu fie ovali.
Tragi usori cablul de la frana de mana pana anungi ferodourile pe tambur si incep sa frece si invarti de tambur ... daca sunt ovali o sa-ti dai seama repde. o sa atinga mai rau in unele parti si aproape deloc in cealalta zone. Sa te uiti la ax sa nu fie stramb, pt ca multi au prostu` obicei sa se dea cu frana de mana, hop cu roata`n bordura si gata, s-a strambat axul puntii. Eu am avut puntea cu un ax stramb si statea roata inclinata intr-o parte, boacana facuta de tata intr-o iarna si vreau sa zic ca nu-mi tocea gumele asa de rau. Pe urma am schimbat puntea cu una SH si desi vizual e super ok, imi toceste cauciucurile pe interior. Rotile calca drept si stau perfect pe sosea. Si totusi mi le toceste. This post has been edited by KTC: 28 Mar 2008, 12:01 |
--------------------
Dacia
1310
`85 (54cp)
- IF 75 KTC BMW 325i `93 (192cp) - B 95 KTC
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 15:32 |