benzina sau motorina?, pret motorina... mai merita sa cumparam diesel???
![]() ![]() ![]() |
benzina sau motorina?, pret motorina... mai merita sa cumparam diesel???
bogdan_t |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 19 March 05 From: Radauti, Suceava ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2011, Prestige 1.6 16v
- SV-37-TOM
|
|||
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
...eu unul as merge pe 1.6 16v, lucru pe care cred ca am sa-l fac la sfarsitul acestei veri.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
cine_va |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 10 March 08 ![]() |
ca sa iti face o idee daca merita sa nu diesel(din pct de vedere al costurilor) uite un link .....aici mai adaugi si faptul ca reviziile sunt un pic mai scumpe la diesel
|
--------------------
Dacia Logan
ABS+ 1.4 MPI
2008
|
|
koldun |
![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
Si aici (tabelul) ai putea gasi informatii ajutatoare!
![]() |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
GPL will rule the world
![]() |
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Da stingerea cineva si aici ... ?
6 Apr 2008, 16:05: S-a mai discutat ... 1. http://www.daciaclub.ro/motorina-vs-benzina-t600.html 2. http://www.daciaclub.ro/-t29273.html 3. http://www.daciaclub.ro/-page-t79176-s0.html This post has been edited by AR-18-MOS: 6 Apr 2008, 16:05 |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
bogdan_t |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 19 March 05 From: Radauti, Suceava ![]() |
va foarte multumesc. prompt si la subiect... cum ma asteptam.
deci, dpdv al costurilor treaba se poate lamuri... acum sunt curios dpdv al feeling-ului. eu am incercat sa fac un test drive cu ambele... din pacate nu le au pentru test drive pe amandoua. dealerul local are berlina 1.5dci si mcv-ul 1.6 16v pentru test drive. din ce stiu eu de pe acest site mcv-ul are alt tip de cutie de viteze decat berlina.. deci nu-mi pot forma o idee. help! multumiri! |
--------------------
Dacia
Logan
2011, Prestige 1.6 16v
- SV-37-TOM
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Mcv are alta greutate,se comporta altfel la drum,si are si alte rapoarte in cutie.Pentru a-ti forma o parere ar trebui sa conduci aceeasi versiune de caroserie cu motorizarile care te intereseaza.Eu unul as alege 1.6 16v din cele doua.Fara sa stau pe ganduri.
![]() |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
mihai0070 |
![]()
|
![]() NOVA Gt , 1997 Group: Members Posts: 2.752 Joined: 5 July 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Nu merita dieselul daca faci putini km. Adica o revizie pe an. Nu ma refer la pretul reviziilor, ci la pretul de achizitie. La momentul asta sunt aproape 40 de bulioane diferenta intre prestiju benzinar vs. diesel. Dupa parerea mea, abia dupa 60-70k km ajungi pe plus cu dieselul. Insa situatia este mult mai nuantata, in sensul ca acum e taxa de prima inmatriculare cadou la diesel, adica trebuie sa fii atent la ofertele dealerilor. Si mai e un aspect: dieselul este mult mai comod de condus.
|
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
adiya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
mpi avantaje: Pret mai mic de achizitie, carburant mai ieftin, revizii mai rare si mai ieftine, putere mai mare,"pilitura free".
mpi dezavantaje: Consum mai mare de combustibil, cuplu mai mic. Practic treaba sta cam asa: km multi - dci; km putini mpi. Cam astea imi trec acum prin minte. De retinut un aspect totusi. TIR-urile, camioanele, dubele si alte masini pentru transport si distributie vor functiona intotdeauna pe motorina... This post has been edited by adiya: 6 Apr 2008, 23:46 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Pentru ca alea au nevoie de cuplu mare, adica sa miste din loc toata incarcatura lor, ceea ce nu prea e necesar la turisme. Cuplul inseamna forta de a cara ceva, nu cat de repede ajunge la o anumita viteza.
Eu nu mi-as lua diesel in viitorul apropiat, cel putin nu de la renault. |
--------------------
.
.
.
|
|
crising |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 787 Joined: 16 December 06 From: Danube Delta Gates ![]() |
Am condus eu ambele motorizari pe ambele variante de caroserie, berlina si MCV. Concluzia mea personala a fost ca 1.5dci de 85cp este excelent pe MCV, iar 1.6 16V este excelent pe berlina.
Sfatul meu e daca vrei berlina ia 1.6 16V. |
--------------------
Mazda
6
2011 Combi 2.0
- TL31...
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Si al meu la fel 1,6 16 v.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 15:30 |