DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ce parere aveti despre centura de siguranta?

Ce parere aveti despre centura de siguranta?

O port si cand imi parchez masina! [ 105 ] ** [50.97%]
O port destul de des, imi poate salva viata! [ 67 ] ** [32.52%]
O port doar in afara orasului unde e mai periculos, in oras imi trebuie libertate in miscare! [ 13 ] ** [6.31%]
O port cand imi aduc aminte! [ 8 ] ** [3.88%]
Nu o port, pentru ca m-am dezobisnuit! [ 2 ] ** [0.97%]
Nu o port, pentru ca ma simt incomfortabil! [ 3 ] ** [1.46%]
Nu o port, pentru ca am auzit ca poti muri din cauza ei! [ 2 ] ** [0.97%]
Nu am! [ 6 ] ** [2.91%]
Total Votes: 206
Guests cannot vote 
dragOn
post 22 May 2003, 23:12
Post #1

Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza)

Group: Members
From: Bucuresti

Nu imi expun parerea ca sa nu influentez voturile!

--------------------
VOLKSWAGEN PASSAT TDi 131CP/2002 - B xx UEX
Never drive faster then your angel can fly !!!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Bogdan
post 23 May 2003, 07:02
Post #2

Membru autentic

From: Timisoara

Nu imi expun parerea ca sa nu influentez voturile!

Hai spune ca sunt curios smile.gif

Eu cam port centura pentru ca n-am nevoie de surprize, indiferent de ce natura ar fi.Iar de deranjat nu ma (mai) deranjeaza pt ca am niste cleme care nu o lasa sa se stranga prea tare - s-a mai discutat pe forum

--------------------
Renault Megane II.2 Sedan 2006, 1.6 16v
+
Marty
post 23 May 2003, 08:17
Post #3

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Eu o port din obisnuinta .

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
LProdan
post 23 May 2003, 08:48
Post #4

Membru

From: Timisoara

Intotdeauna se intimpla cind nu te astepti! Am o prietena care a patit-o pasager fiind pe unul din locurile din spate. Cei din fata aveau centuri si au scapat cu zgirieturi (masina s-a dat peste cap) in schimb cei din spate n-aveau centuri (fie masina nu avea, fie nu le-au pus ei). Saraca a avut niste vertebre ciobite/sfarimate si are noroc ca nu va ramine cu sechele. Asa ca MARE atentie, in special cei din spate au parerea ca nu e necesar sa-si poarte centurile.

--------------------
+
Bobo
post 23 May 2003, 09:02
Post #5

Membru autentic

99% din cazuri o port; din frica si de accident si de politie;
asta a si fost unul din motivele pentru care m-am grabit sa iau slz; la berlina nu aveam centuri in spate si merg destul de des cu ambii copii in spate; am avut si o experienta (am mai spus parca) cand in piata victoriei m-a lovit unul de pe cedeaza si l-a cam proiectat pe fi-miu; nu s-a intamplat nimic dar era sa-i sparg fata aluia...
acum ii pun tot timpul in centura pe copii;

--------------------
+
bondoo7
post 23 May 2003, 11:35
Post #6

Membru

From: Roman

la mine a pune centura e reflex ........

--------------------
dacia supernova confort
toate bune ?..?..?
+
alex
post 23 May 2003, 13:43
Post #7

Membru autentic

Group: Admin

Eu am votat: "O port si cand imi parchez masina!".
Nu stiu de ce dar m-am obisnuit cu ea si culmea esta ca nu prea pot sa conduc fara. Imi da un sentiment de prea multa libertate (a se citi nesiguranta).

--------------------
N/A N/A N/A
snafu
+
Bobo
post 23 May 2003, 14:28
Post #8

Membru autentic

acum nu fiti mai catolici decat papa...

--------------------
+
MoneyTalks
post 23 May 2003, 14:45
Post #9

-

From: Ireland

Eu o purtam si cind nu era obligatoriu. De, obisnuinta de a fi cu ea in strainatate mi-a intrat in reflex.

--------------------
Lexus ES300H 2020
+
mariancd
post 23 May 2003, 14:48
Post #10

Membru autentic

eu nici nu ma mai gandesc la ea! intru in masina bag cheia in contact si imi pun centura ....

--------------------
Renault Megane 2007 Sedan Lux Privilege - 1.5 dci 85 CP - PH 02 MCD
+
dragOn
post 27 May 2003, 22:34
Post #11

Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza)

Cand am avut cealalta masina, o purtam foarte des, de cand o am p-asta in oras nu cred ca am purtat-o de mai mult de 3-4 ori, in schimb in afara orasului este nelipsita!

--------------------
VOLKSWAGEN PASSAT TDi 131CP/2002 - B xx UEX
Never drive faster then your angel can fly !!!
+
Walkirye
post 28 May 2003, 09:57
Post #12

Membru

From: Deutschland

Mie mi-a salvat viata odata. Mergeam de la Casa Scanteii (Presei libere, whatever) catre Baneasa si prin dreptul benzinariei Petrom de pe deal mi-a plecat roata stanga spate cu tot cu tamburul de frana. Roata a lovit initial in contra aripa si a proiectat spatele masinii in sus. Am vazut asfaltul deruland sub ochii mei (senzatia aia cand mergi cu trenul si te uiti vertical in jos la sine) si am fost tinut doar de centura, altfel ieseam prin parbriz. Masina a cazut inapoi pe asfalt si m-am oprit in bordura dupa ce am mai mers vreo 100 m pe trei roti. In disperare de cauza ca nu mai aveam frane, bagand in I-a de pe la vreo 50 Km/h. Masina era Lada 1200, iesisem cu masina din service de 30 min. unde imi schimbasera tot sistemul de franare. Mecanicii au uitat sa stranga toate prezoanele la roata aia. Ea a ramas pana atunci acolo doar surubulul central de prindere al capacului rotii (era si ala metalic) si celor doua "cuie" de fixare-centrare a rotii pe tambur (Dacia nu are asa ceva). Roata avea o bataie oricum si nu am luat in seama vibratiile in momentul ala....
Concluzia e ca fara centura eram la o palma sub pamant acum, cel mai probabil....Eu unul o port tot timpul.

--------------------
Opel Astra - ...
+
aviasol
post 28 May 2003, 10:00
Post #13

Membru autentic

Concluzia e ca fara centura eram la o palma sub pamant acum, cel mai probabil....Eu unul o port tot timpul.

sau poate la cativa metri :shock:

--------------------
VW GOLF V 1.9 TDI 2006 - WTX
galeria mea: galerie\user galleries\aviasol.
Acesta nu este un link functional !
+
Bobo
post 28 May 2003, 12:29
Post #14

Membru autentic

si nu le-ai dat omorul celor din service? mai au licenta de functionare?

--------------------
+
Walkirye
post 28 May 2003, 12:46
Post #15

Membru

Cand m-am dat jos din masina eram leguma, nu ma mai tineau picioarele si tremuram tot si nu eram in stare de nimic logic....Am sunat un prieten care a vb. el cu aia din service sa vina sa ia masina (tractata de spate)...idiotzii de ciocanari au spus ulterior ca daca auzeam totusi ca bate de ce nu m-am oprit in strada sa vad ce are, dar oricum nu puteam sa vad decat dand roata jos (peste prezoane era capacul metalic cu antifurt), iar eu ma grabeam sa ajung la practica ca se intra doar in grup in Romaero, deci numai de demontat roti nu imi ardea.
Am facut urat atunci, le-am zis ca ii dau in judecata, dar pana la urma nu am facut-o (fraier io). Si nici de ANPC nu stiam la vremea aia... Ei au reparat totul pe banii lor; au scapat cu basma curata atunci, dar daca s-ar intampla acum, probabil ca ar fi la racoare....

--------------------
Opel Astra - ...
+
Bobo
post 28 May 2003, 12:50
Post #16

Membru autentic

nu tu un pumn, nu tu nimic, un geam spart... ai fost super finutz; io-s de principiu ori judecata ori bataie...ori banul;

macar ai aprins o lumanare dupa?!

mie era sa-mi cada o caramida in cap pe mosilor, si doar ce imi trecu prin cap sa nu merg pe langa zid, si hop caramida; n-am avut insa pe cine sa dau in judecata, hehe..

incredibil ce ti s-a intamplat oricum...Doamne fereste!!!

--------------------
+
Walkirye
post 28 May 2003, 13:09
Post #17

Membru

Pai am fost socat vreo saptamana....nu mai puteam sa dorm si aveam doar cosmaruri cand reuseam sa atipesc...am avut si urma pe piept si umar de la centura...m-am fortat sa ma sui la volan si sa conduc din nou ca nu imi mai trebuia atunci asa ceva. Nu ma gandeam la razbunare, pt. ca nu ma puteam gandi la nimic, eram blocat.
Iar cand m-am dat jos din masina numai la impartit pumni nu ma ducea mintea...Insa imi aduc aminte o imagine (probabil ca subconstientul a fost impresionat de ea, ca nu imi aduc aminte filmul povestii coerent): cand m-am uitat inapoi, cam la cateva zeci de metri bune erau masinile gramada in dezordine, fiecare franase cum a putut in momentul in care au vazut cum incepe sa mi se ridice fundul masinii in aer si zboara bucati din ea. Roata am gasit-o la vreo 60m aiurea printre pomi. Daca lovea pe cineva, il omora sigur.

Si inca un motiv pt. care e bine sa purtati centura: am scris mai demult de prof-ul ala care a fost impins de o inconstienta (schimba banda aiurea) in fata tir-ului...iesit cu capul prin parbriz desi avea centura. Daca nu o purta era ingeras.

--------------------
Opel Astra - ...
+
Bobo
post 28 May 2003, 13:45
Post #18

Membru autentic

incredibil...
nu e vorba de razbunare, ci de refulare...dar probabil ca ai dreptate in starea aia...

intr-un fel te inteleg... in liceu am fost in fagaras cu niste prieteni, si era s-o mierlim pe acolo, cand "desteptii" de noi am zis sa o luam pe scurtatura spre sambata ; si am nimerit pe o rapa, sura dracilor sau nu mai stiu cum se cheama, ; si a doua oara idioti, in loc sa ne intoarcem cand am vazut cum era (aproape de 80-90grade coborare) am continuat... si stanca e ft. friabila in fagaras (nu poti face escalada) si s-a rupt o bucata de care ma tineam si credeam ca ala sunt... pana la urma am scapat; in vale ne asteptau salvamontul, ca murisera unii (dar nu din cauza rapei) si s-au crucit cand ne-au vazut; prima intrebare care ne-au pus-o a fost: "sunteti din bucuresti?" (noi in prostia noastra: "nuuu, noi suntem din buzau", parca mai conta...) ; cica in urma cu o sapt. mai murisera unii pe acolo...
si unde vroiam sa ajung... la senzatia aia ca totul s-a terminat; secunda aia ti se pare imensa...dupa aia am fost la manastire la sambata si nu mai terminam din plans... nasol, nasol...

ce e si mai nasol e ca incet, incet uiti si iar faci prostii...chiar ca nu ma mai gandisem demult la asta...

Doamne fereste!

--------------------
+
Walkirye
post 28 May 2003, 14:01
Post #19

Membru

De uitat nu o sa uit niciodata ce am trait atunci, dar problema pe sosele este ca sunt multi care se cred nemuritori si fac tot felul de aberatii, sau mai rau au mai patit asa ceva si nu le pasa. Raman la parerea ferma ca sa mergi cu centura de siguranta te poate salva, nu neaparat de ce faci tu, ci de ce pot face altii, chiar si in oras.

Desi deviez putin, in ultimul Autoshow parca dau si vitezele la care se fac testele NCAP: impact frontal 64Km/h, lateral: 50 Km/h, impact cu un stalp: 30 Km/h..parca astea erau, dar oricum pe alt post zicea cineva ca in buc. se merge uneori pe bulevarde cu vreo 70 Km/h, si cu masini care nu au toate 5* (Dacia are macar 1* ?), deci in caz de impact...Doamne Fereste.

--------------------
Opel Astra - ...
+
canini
post 29 Jul 2003, 15:01
Post #20

Membru incepator

Intotdeauna se intimpla cind nu te astepti! Am o prietena care a patit-o pasager fiind pe unul din locurile din spate. Cei din fata aveau centuri si au scapat cu zgirieturi (masina s-a dat peste cap) in schimb cei din spate n-aveau centuri (fie masina nu avea, fie nu le-au pus ei). Saraca a avut niste vertebre ciobite/sfarimate si are noroc ca nu va ramine cu sechele. Asa ca MARE atentie, in special cei din spate au parerea ca nu e necesar sa-si poarte centurile.

Esti nebun! Exact asa am patit eu. IN spate nu aveam centura de siguranta si eram singur ( in spate ) Ne-am rasturnat peste cap de 2 ori in sant si m=-am ales doar cu un cucui baban in creier!!!. De atunci pun centura si pentru 50 m

--------------------
DSN Europa
+
hawkeye
post 29 Jul 2003, 15:21
Post #21

Membru incepator

am votat: O port destul de des, imi poate salva viata!

in urmatoarele randuri o sa va povestesc ceva care oarecum contrazice ceea ce am votat. s-a intamplat acum vreo 4 sau 5 ani, vara.
eram pasager in dreapta si mergeam pe drumul forestier de la vidraru spre cumpana.
nici eu nici sofeul nu aveam centuri deoarece ne oprisem la baraj si pe drumul forestier nu mai avea sens sa stam cu centuri. in spate mai aveam inca o prietena.

evenimentele s-au desfasurat in felul urmator.
dupa ce am trecut de baraj, am iesit jumate pe geam si am apucat un copac mai mic care cazuse pe marginea drumului. era numai bun de foc. dupa vreo 2km m-am plictisit sa tot tin de el si sa-l tarasc dupa masina si i-am dat drumu. am iesit jumatate pe geam, sprijinindu-ma cu fundul pe usa (geamul fiind lasat complet, evident) si m-am intors catre soferul din spate (eram 2 masini sa vorbesc ceva cu el). dupa ce am terminat de vorbit, am intrat in masina si m-am asezat pe scaun. in mai putin de o secunda am vazut cum drumul se termina brusc si masina se inclina in dreapta. ce se intamplase? dupa o curba la dreapta, o parte din drum era putin pravalita, nu erau stalpi de protectie si in clipa aceea de neatentie, soferul a pierdut volanul. masina a inceput sa se rastoarne in dreapta dandu-se peste cap. dupa prima invartitura, de la compactarea pe laterala a spatelui a sarit luneta (culmea, a ramas intacta, a sarit doar din chedere). la a doua invartitura (sau posibil chiar la prima) prietena din spate a fost aruncata prin luneta si a parasit masina. dupa a 3-a invartitura soferul a a juns in spatele masinii (pe locul din spate) iar eu am ajuns pe locul soferului. ce legatura are toata asta cu centurile? dupa analizarea pozelor care au fost facute (teoretic pt. asigurarea casco), un copac fara crengi si gros cam cat mana intrase pe geamul din dreapta si se oprise in scaun. daca aveam centura si ma mentinea pe locul din dreapta acolo ramaneam permanent cu un copac infipt in piept.
singurele rani care au fost au fost la tipa care a fost aruncata intr-un ciot de copac si s-a lovit la picior. nici eu nici soferul nua m avut decat niste vanatai.
masina s-a oprit dupa vreo 30 de metri in parapastie in ultimul copac. dupa copacul acela era teren liber si dupa alti 20 de metri era lacul de acumulare vidraru.
masina (o dacie berlina de prin 80) a fost distrusa in proportie de 70% iar politistul care a venit nu-i venea sa creada ca nu au murit toti.
dupa accident, tipa a fost dusa la spitalul din curtea de arges iar eu si cu soferul am ramas pe marginea prapastii sa asteptam politia. in timpul asteptarii am inceput sa jucam table. la un moment dat vine un politist cu un oltcit, opreste si ne intreaba daca am auzit de vre-un accident prin preajma. ii zicem ca a nimerit tocmai bine, ca aci este. se da jos din masina, se ia cu mainile de par si intreaba cati morti si daca a supravietuit vre-unu. ii zicem ca decat tipa s-a ranit la picior de la un copac. intreaba unde-i soferul si afla ca e tipul celalalt. nu-i venea sa creada.
dupa ceva vreme cand am analizat ce noroc am avut, nici mie nu-mi venea sa cred.
1. daca continuam sa car copacul, la prima rasturnare pica masina pe mana mea, si probabil atragea altele.
2. daca nu intram in secunda aceea in masina, nu cred ca mai apucam deoarece pica cu totul pe mine
3. daca aveam centuri, muream strivit de un copac.
4. daca nu era acel copac la locul acela, masina nu se mai oprea si pica in lacul de acumulare.
5. cand am urcat pieptis pe munte dupa accident ca sa iau trusa de prima jutor de la a doua masina am calcat pe un bolovan care nu era fixat bine in pamant si daca nu reuseam sa-i opresc caderea, pica exact pe cei doi care erau mai jos.

in incheiere ce pot spune. ori a fost noroc (dar de-ala cum numai la 6/49 poate fi) ori nu a fost sa murim atunci.

--------------------
+
Bobo
post 30 Jul 2003, 08:26
Post #22

Membru autentic

nici daca gandeai un film, nu iesea asa... incredibil...ai aprins carca de lumanari?

--------------------
+
sstanescu
post 30 Jul 2003, 09:10
Post #23

Membru autentic

Ati avut toti viata in voi! Eu nu sunt evlavios, insa te cam crucesti cand auzi de intamplari de genul asta, in care nu a fost vorba de noroc intr-un singur moment, ci intr-o serie de momente succesive!

--------------------
Dacia SupeRNova Clima - B-92-SLC
+
hawkeye
post 30 Jul 2003, 11:05
Post #24

Membru incepator

n-am aprins lumunari ca nu sunt credincios. insa am cautat lozuri in ziua aia peste tot si n-am gasit nicaieri (era curtea de arges totusi). am zis sa fortez putin norocul... wink.gif

vorbeam mai zilele trecute cu un prieten si mi-a povestit ca statea in parc pe o banca si din senin a cazut o ditamai bucata de creanga (cam 40-50cm lungime si groasa cam cat 2 maini una langa alta) si l-a lovit direct in cap. i-a dat sangele, a fost la spital, din fericire nu a avut nici o consecinta (in tot cazul, nu vizibila pe moment).

concluzie: poti sa mori stand pe o banca sau la birou in fata calculatorului si poti sa treci printr-un accident ca cel descris mai sus si sa ai o vanataie pe mana de la portiera (cred).

eu fac parte din acei 5% din populatia globala care nu cred intr-o forma superioara de existenta. teoretic acei 5% sunt oamenii de stiinta. nu ma consider om de stiinta dar as putea face parte dintre ei. cert e ca desi sunt constient ca dupa moarte nu mai e nimic, este the end, imi place sa o sfidez. am sarit cu coarda de la 50m, vreau sa ma duc la rasnov la 150m si vreau sa ma apuc de parasutism.
oare este nebunie, nevoie de adrenalina sau pur si simplu nevoia sa simti ca nu trece viata pe langa tine?

--------------------
+
Bobo
post 30 Jul 2003, 13:22
Post #25

Membru autentic

n-am aprins lumunari ca nu sunt credincios. insa am cautat lozuri in ziua aia peste tot si n-am gasit nicaieri (era curtea de arges totusi). am zis sa fortez putin norocul... wink.gif

vorbeam mai zilele trecute cu un prieten si mi-a povestit ca statea in parc pe o banca si din senin a cazut o ditamai bucata de creanga (cam 40-50cm lungime si groasa cam cat 2 maini una langa alta) si l-a lovit direct in cap. i-a dat sangele, a fost la spital, din fericire nu a avut nici o consecinta (in tot cazul, nu vizibila pe moment).

concluzie: poti sa mori stand pe o banca sau la birou in fata calculatorului si poti sa treci printr-un accident ca cel descris mai sus si sa ai o vanataie pe mana de la portiera (cred).

eu fac parte din acei 5% din populatia globala care nu cred intr-o forma superioara de existenta. teoretic acei 5% sunt oamenii de stiinta. nu ma consider om de stiinta dar as putea face parte dintre ei. cert e ca desi sunt constient ca dupa moarte nu mai e nimic, este the end, imi place sa o sfidez. am sarit cu coarda de la 50m, vreau sa ma duc la rasnov la 150m si vreau sa ma apuc de parasutism.
oare este nebunie, nevoie de adrenalina sau pur si simplu nevoia sa simti ca nu trece viata pe langa tine?

hai ca nu continui discutia despre forme superioare de existenta ca sa nu ne ia admin. ca suntem off. poate inceepm un alt topic;

ce vroiam sa zic este ca mi s-a intamplat ca mergand pe mosilor mi-am adus aminte ca mi-a zis odata vara-mea sa nu merg pe langa perete ca se mai arunca fel de fel; si m-am indepartat inspre ext. trotuarului; in secunda urmatoare pac, o caramida... m-am uitat in sus n-am vazut nimic, nu stiu daca s-a desprins sau a aruncat cineva.. oricum eram ud...

--------------------
+
CGDBZ
post 25 Aug 2009, 07:24
Post #26

Membru autentic

From: BZ

La mine e un reflex , dupa ce ma urc in masina pun centura si pe urma pornesc motoru.Chiar si cand ma urc in dreapta am acest reflex.

--------------------
- - -
+
Geox16v
post 25 Aug 2009, 10:03
Post #27

Membru autentic

Daca tot a aparut topicul asta din negura timpului am votat prima pozitie ptr ca atunci cind chiar am avut nevoie de ea nu am purtat-o si din ziua aia e ca si cheia in contact. Nu merge masina fara ea

--------------------
EX-DACIA LOGAN PRESTIGE 2006 1,6 16v
Creierul a invins intotdeauna muschii!
+
MojoGaby
post 26 Aug 2009, 02:25
Post #28

Membru incepator

Si eu o pun cum m-am suit in masina.Am mai mers de cateva ori fara(doar pe o portiune scurta de drum:drum de tara,necirculat etc.) si ma simt foarte ciudat,parca nu am tricou/bluza pe mine,sau parca am uitat sa fac ceva!
Oricum nu ii inteleg pe cei care spun ca ii deranjeaza,ca doar nu te strange de scaun,si nici bataturi nu iti face.

--------------------
Dacia Berlina 1310 1998
+
tabek
post 26 Aug 2009, 14:29
Post #29

Membru autentic

From: Cluj Napoca

Eu o port de fiecare data, asa m-am obisnuit. Am avut insa un accident in martie, in urma caruia am avut hemoragie interna si mi-am pierdut splina tocmai din cauza centurii. Dar nu stiu ce s-ar fi intamplat daca nu aveam centura pusa...a fost accident frontal, un bou a intrat pe contrasens.

--------------------
Dacia/Peugeot 1310L/307 1996/2006 - MM05HVM
+
DACIA 1310 Valy Multescu
post 9 Sep 2009, 20:32
Post #30

membru DACIA 1300-1310

From: Bucuresti,Bucurestii Noi

Majoritatea oamenilor mor in accidente rutiere mergand cu viteza mare si nu prea folosesc centura de siguranta ohmy.gif unsure.gif sad.gif excl.gif
Centura de siguranta salveaza vieti smile.gif

--------------------
DACIA 1310 1984 - DB 04 EMX
Mor de foame, Vreau DACIE !!!!!
http://www.daciaclub.ro/galerie/index-66586-page-1.html
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th June 2025 - 23:46
Forum Renault