Tremura masina, Masina "ma cerne"
![]() ![]() ![]() |
Tremura masina, Masina "ma cerne"
airimia13 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 9 March 06 From: Nehoiu/Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310
1998 L
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
da, am intalnit eu problema...am schimbat jantele si cauciucurile(toate, nu intre ele) si nu mai face
![]() This post has been edited by argon: 5 May 2008, 13:54 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
Sa fie oare de la ambreiaj? Sa fie descentrat?
![]() |
--------------------
FORD
FOCUS
2003 DACIA 1310 .... first LOVE :-)
|
|
airimia13 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 9 March 06 From: Nehoiu/Bucuresti ![]() |
O idee inseamna ar fi sa incerc ca testez masina cu alte roti.
Mersi Argon de informatie. Mai astept si alte idei, poate a mai patit cineva. 5 May 2008, 14:01: QUOTE(ionut.tanase @ 5 May 2008, 13:57) Ambreiajul l-am schimbat de curand (disc + placa) ambele de uzina, dar dupa aia a mers normal. Tremuratul a aparut ulterior. Daca ar fi de la ambreiaj, de ce tremura doar intre 60 si 70? This post has been edited by airimia13: 5 May 2008, 14:01 |
--------------------
Dacia
1310
1998 L
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
Poate ca cel care ti-a schimbat ambreiajul nu ti l-a centrat cum trebuie ... e doar o parere ...
|
--------------------
FORD
FOCUS
2003 DACIA 1310 .... first LOVE :-)
|
|
airimia13 |
![]()
|
Se poate sa fie si asta (nu ma pricep nici eu) dar de ce nu a facut de la inceput. De cand am schimbat ambreiajul am facut vreo 1000-1200 km in care a mers normal, fara tremurat.
|
--------------------
Dacia
1310
1998 L
|
|
ct_71_ccl |
![]()
|
![]() ct_71_ccl Group: Members Posts: 195 Joined: 3 February 07 From: constanta ![]() |
salut!
a scris argon mai sus cam ce ar putea fi;incearca sa gasesti o vulcanizare cu scula de roluit si fa-le pe toate 4,echilibreaza-le si vezi atunci dac mai face.si la mine jantele erau patrate,dar tremuratul aparea pe la 90.sa ne spui ce ai facut! |
--------------------
dacia,renault
logan,clio
1,2 16 v - 2011;1,6 16 v - 2009
- ct 72 ccl,ct 71 ccl
|
|
airimia13 |
![]()
|
QUOTE(ct_71_ccl @ 5 May 2008, 17:16) salut! a scris argon mai sus cam ce ar putea fi;incearca sa gasesti o vulcanizare cu scula de roluit si fa-le pe toate 4,echilibreaza-le si vezi atunci dac mai face.si la mine jantele erau patrate,dar tremuratul aparea pe la 90.sa ne spui ce ai facut! La roluit le poate indrepta chiar daca sunt ovalizate? |
--------------------
Dacia
1310
1998 L
|
|
mitu2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 339 Joined: 30 June 07 From: onesti ![]() |
la mine tremura din cauza de caucioace dupa schimbare 2 de aceiasi marca nu mai tremura dar daca pun rezerva iara incepe de pe la 80
|
--------------------
pescariador amator
Megane 2 1.6 -16v
2006
- BC 06 AMX
|
|
baranga |
![]()
|
![]() ...eu merg cu DACIA iar tu pe jos.... Group: Members Posts: 888 Joined: 8 February 08 From: Slobozia- IALOMITA ![]() |
Aceeasi problema si la mine.tot la 60-70km\h,mai sus sau mai jos nimic
![]() |
--------------------
Dacia
Break
1999 - 1310CL
- IL 03 HLE mi-au sters reputatia;eu o aveam cea mai mare
|
|
Ionescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 24 January 06 From: Romania ![]() |
Si eu am avut aceeasi problema. Cauciucurile erau de vina. Am pus incaltari noi pe fata si totul e ok! Nici la 100 nu mai tremura.
|
--------------------
Dacia
Duster
2014, Benzina & GPL, 2x4, 1598cc, 73kW=105CP Traficul in Romania e Infern: Intra toti si scapa cine poate...
|
|
ct_71_ccl |
![]()
|
![]() ct_71_ccl Group: Members Posts: 195 Joined: 3 February 07 From: constanta ![]() |
ce inseamna "ovale"?banuiesc ca totusi nu sari borduri cu ea !nu stiu ,cred ca au si aia cu roluitul o limita pina la care se repara jantele.
in alta ordine,dac cauciucurile sint desperecheate(peste tot in cartile de specialitate si ale masinilor scrie despre impiestritare) sau prezinta "umflaturi" atunci la diferite viteze-de regula peste 80 km/h-apar trepidatii ,mai mari sau mai mici in functie de stricaciune! |
--------------------
dacia,renault
logan,clio
- ct 72 ccl,ct 71 ccl
|
|
fnp |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 446 Joined: 5 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Vezi sa nu ai noroi uscat pe interiorul jentilor. Am vazut ca le-ai schimbat fata-spate dar poate aveau si alea de pe spate.
Si inca ceva: daca ai posibilitatea cantareste fiecare roata pe un cantar cat de cat precis (nu de alea cu arc si carlig) si vezi ce-ti iese. This post has been edited by fnp: 7 May 2008, 21:08 |
--------------------
Dacia Logan
MCV 1.5 DCI 70CP
2007 Laureate + ABS
- B
|
|
airimia13 |
![]()
|
baranga: jocuri nu am nici eu pe nicaieri
ct_71_ccl: cauciucurile sunt pereche. Iniante sa le schimb pe cele de pe spate, le aveam toate 4 la fel (Matador MP 12, au vreo 22000 km si 2 ani si jumatate). Acum am pe fata 2xMatador Mp12 si pe spate 2xMatador MP55 Plus (de iarna) fnp: noroti pe jenti nu am. Asta cu cantaritul rotilor e o idee, cu prima ocazie o sa incerc si asta. |
--------------------
Dacia
1310
1998 L
|
|
airimia13 |
![]()
|
![]() ![]() QUOTE(airimia13 @ 5 May 2008, 13:49) Salut din nou. Revin cu o noua problema la dacioara mea. De la o vreme intre 60 si 70 la ora (indiferent de treapta de viteza, a patra sau a cincea) cand accelerez masina tremura stanga dreapta (ai senzatia ca masina te cerne)-se misca cu totul, in volan nu se simte nimic sa zic, ca ar fi de la roti. Interesant este ca tremura numai cand accelerez si numai intre 60 si 70 km/h, la 40 la ora nu tremura si nici la, 80, 90,100 - merge perfect, nu are nimic. Daca nu accelerez, si scad de la 80 in jos, nu tremura. Ce am facut sa descoper problema; - schimbat roti (de pe fata le-am trecut pe spate si invers)-nici o modificare - schimbat cauciucurile pe spate (mi se parea ca un cauciuc ar fi deformat), am pus pe spate cauciucurile de iarna care sunt noi si stateau degeaba-tot tremura - schimbat planetara dreapta (facea zgomot, batea), am pus de uzina (cea din stanga e buna nu face nici un zgomot, nu bate)-tot tremura -verificat jocuri (bucsi, pivoti, bielete)-nu am gasit nimic -schimbat un tampon la cutia de viteze (mi se parea ca e cam moale)-tot tremura Daca a mai intalnit cineva problema asta si are vreo idee de rezolvare-poate va ajuta si pe mine. Multumesc anticipat. De asemenea am observat si ca viteza a cincea intra foarte greu (dar asta nu cred ca are legatura cu tremuratul masinii). PS. Scuze de postul lung dar am incercat sa ma fac inteles mai bine. In sfarsit am rezolvat problema cu "tremuratul" masinii. ![]() Problema cu tremuratul era de la ... planetara stanga. Desi in curbe oricat de stranse, nu batea nici un pic, se pare ca are alta defectiune (inca este la atelier, urmeaza sa fie facuta bucatele sa se observe c-i stricat in ea). Dupa ce am schimbat-o, nu mai tremura deloc, merge perfect. Legat de intratul greu in viteza a cincea, (intre timp nu mai intra deloc) asta era din cauza ca se facuse un pic de joc intre tija manetei de viteze si bieleta schimbatorului (este un cuplaj acolo care se schimba) si acum intra foarte usor. Multumesc tuturor celor care au venit cu idei de rezolvare. Se poate inchide topicul. |
--------------------
Dacia
1310
1998 L
|
|
rba |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 242 Joined: 19 April 05 ![]() |
salut,
asteptam update-uri referitoare la planetara ta. cu stima, rba |
--------------------
Dacia
Berlina
2000 1310 Ti
- B ** ***
|
|
n3m0 |
![]()
|
![]() Membru sadic Group: Members Posts: 297 Joined: 3 February 07 From: Campina ![]() |
QUOTE(ct_71_ccl @ 7 May 2008, 21:18) ce inseamna "ovale"?banuiesc ca totusi nu sari borduri cu ea !nu stiu ,cred ca au si aia cu roluitul o limita pina la care se repara jantele. in alta ordine,dac cauciucurile sint desperecheate(peste tot in cartile de specialitate si ale masinilor scrie despre impiestritare) sau prezinta "umflaturi" atunci la diferite viteze-de regula peste 80 km/h-apar trepidatii ,mai mari sau mai mici in functie de stricaciune! Ce este aia "impiestritare" ? ![]() |
--------------------
Dacia,Toyota Avensis
L
1998/2007
- PH-04-xxx
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
jantele au fost si la mine cauza trepidatiilor;)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
ct_71_ccl |
![]()
|
"impiestritare" adica cauciucuri de toate felurile!cauciucurile trebuie sa fie toate la fel pe toate rotile,dar din considerente financiare sau comerciale merg si "impiestritate",2 pe fata de la o marca,2 pe spate de la alta marca.treaba e sa se respecte dimensiunile pe axa!
|
--------------------
dacia,renault
logan,clio
- ct 72 ccl,ct 71 ccl
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
Lunaticul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 203 Joined: 27 December 07 From: Iasi ![]() |
A mai patit cineva sa ii huruie masina intre anumite turatii ? La mine apare un fel de rezonanta, un huruit deranjant intre 2800 si 3200 rpm. Mai jos sau mai sus de aceste turatii nu se aude nimic.
|
--------------------
Dacia
1310 L
1996 In orice situatie, ceea ce este cel mai dificil de facut, este, deobicei, ceea ce trebuie facut.
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Verifica tabla care are azbest pe ea si protejeaza eletromotorul de caldura generata de la galerie . Aceea s-ar putea sa fie desprins rupta sau ne prinsa corespunzator .
This post has been edited by djasu82: 30 Jul 2008, 12:59 |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
dani_devito |
![]()
|
![]() Membru extradat Group: Members Posts: 249 Joined: 24 October 06 From: Dublin ![]() |
QUOTE(djasu82 @ 30 Jul 2008, 12:58) Verifica tabla care are azbest pe ea si protejeaza eletromotorul de caldura generata de la galerie . Aceea s-ar putea sa fie desprins rupta sau ne prinsa corespunzator . La mine tabla aia , o repar azi si peste 2 saptamani iara se rupe ........ are o ureche unde vine prins unu din suruburi , aia se tot rupe , am incercat autogen , pilita peste ureche ..... nimic... la relatiu face ca tractoru din cauza la tabla aia ! This post has been edited by dani_devito: 30 Jul 2008, 21:57 |
--------------------
Dacia / Fiat
Berlina Li / Punto SX
2003 / 2000
- SB 87 SDI .... 70 % din problemele masinii se datoreaza piesei dintre volan si scaun.
|
|
Lunaticul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 203 Joined: 27 December 07 From: Iasi ![]() |
Nu e acea tabla. Am schimbat-o de curand. Mi-a zis cineva ca ar putea fi discul de ambreiaj descentrat
![]() |
--------------------
Dacia
1310 L
1996 In orice situatie, ceea ce este cel mai dificil de facut, este, deobicei, ceea ce trebuie facut.
|
|
adrianne |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 518 Joined: 9 September 05 From: Bucuresti ![]() |
suruburile dintre cutie si motor sunt stranse?
|
--------------------
Dacia
1310 L
1996
- B44UCJ parerea unui amator...
|
|
Lunaticul |
![]()
|
Am sa verific Adrianne. La lucrul asta nu m-am gandit.
|
--------------------
Dacia
1310 L
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.731 Joined: 28 April 07 ![]() |
Daca presiunea e mica, cauciucurile se taie la interior, pe lateral. Daca sunt tari , plesnesc armaturile si se deformeaza, se ovalizeaza.
Huruitul poate sa fie ( in general aproape de 90/h) si de la o axa planetara descentrata (din tripoda care are joc pe pinionul planetar, sau laleaua deformata...) si de la cauciuc dezechilibrat. Daca se aude si stand pe loc, la turatia care ai zis, motorul e dezechilibrat, impreuna cu ansamblul ambreiaj ( poate lipsi o bucatica din disc). |
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
Lunaticul |
![]()
|
Da, se aude si pe loc. Cred ca o sa ma duc sa dau jos, sa vad ce e in neregula la ambreiaj.
|
--------------------
Dacia
1310 L
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 21:09 |