suierat treapta a 5-a
![]() ![]() ![]() |
suierat treapta a 5-a
Altis |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Tucson
JM
2007
- . Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|||
Robert SLZ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 218 Joined: 25 May 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(altisone @ 24 Dec 2004, 20:42) Salutare De cateva zile sunt fericitul(oare? ![]() Masina merge perfect doar ca in treapta a 5-a la un moment dat (3000 rpm)incepe sa suiere...scoate un fluierat caruia nu i-am gasit sursa... Cu cat apas mai tare pedala, cu ata mai puternic sunetul... Daca iau piciorul complet de pe acceleretie , zgomotul inceteaza total Masina are 18000 km, e din 2001, si in rest nu face nici un fel de probleme. Foarte rar, fenomenul are loc si in treapta a 4-a. Poate cineva sa imi spuna ce ar putea avea? Eu am trecut la dsn de la un break si sunt cam pe langa cu mecanica.. ![]() Verifica urgent uleiul in cutia de viteze, eventual schimbal. Eu am avut aceeasi problema, nu am dat importanta, nu stiu cum de s-a facut dar am ramas fara ulei in cutie, si dupa un drum de 600km, m-a lasat cutia, si uite asa s-a lasat cu vanzarea masinii. |
--------------------
Volkswagen
Passat
2001
- B-XX-YYY
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
Si mie imi suiera in treapta a cincea, ba chiar imi sarea din viteza...solutia, ulei in cutie. Insa imi suiera oricum in continuare, dar nu am ce sa-i fac. Spunea cineva pe forum - asa reactioneaza. Daca iti si sare din viteza, e clar lipsa ulei. Sau daca intra greu.
La mine, suiera la accelerare, si huruie - freaca in frana motor in a cincea (am furca de la un renault si e nitel mai groasa, de aia). |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
inconturnabil |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 135 Joined: 14 July 04 ![]() |
Verifica nivelul uleiului din cutie, daca este scazut uleiul ajunge mai greu in capacul spate al cutiei de viteze, inainte de a face completarea verifica daca nu pierde ulei pe undeva cutia.
Eventual daca buzunarul tau mai are resurse schimba tot uleiul din cutie 3.5L Bafta |
--------------------
ALFA ROMEO
GIULIETTA
2011
|
|
DSops |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 663 Joined: 20 November 02 From: Timisoara ![]() |
Nu stiu ce intelegi prin fluierat. Daca cel care a condus-o nu a folosit a 5-a, este posibil sa fie fluieratul "de nou" - intalnit la multe din cutiile reno. Dispare cu timpul, dar nu complet.
|
-------------------- Melg cu tutu la plimbale
Pe unde-i gloapa mai male. |
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Se pare ca era uleiul
Azi am pus 1 l si l-a papat de parca n-a fost Mersi pt informatie... Atept acum sa am ocazia sa ii dau a 5-a Cand o sa am timp o sa il schimb cu totul, totusi cand am scos palnia din cutie pe acolo curgea un firisor subtire de ulei...asta ar trebui sa insemne ca e suficient inauntru, nu? |
--------------------
Tucson
JM
2007
- . Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
Asta e semnul ca e full. Spor la condus...
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Cum se verifica nivelul uleiului din cutia de viteze? Pe unde se localizeaza?
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Cutia de viteze are un capac cu "fluturas" accesibil ridicand capota motorului.
Il desfaci (nici o grija, nu o sa curga nimic daca masina este perfect orizontala) si verifici cu un inbus (sau imbus, nu stiu cum se scrie) nivelul uleiului. Adica bagi una din laturile imbusului (stii ca asta e il forma de L) in gaura aia de vizitare (si de umplere printre altele) si verifici daca uleiul ajunge pana in buza gaurii. Daca da, inseamna ca e ulei la nivel optim , altfel mai trebuie completat. Bafta! |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 07:11 |