probleme la ambreaj, ceva tare ciudat
![]() ![]() ![]() |
probleme la ambreaj, ceva tare ciudat
cristian_constanta |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 20 May 08 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
1300
1975
|
|||
pavel_daniel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 365 Joined: 16 January 08 ![]() |
De ce nu te duci inapoi la mecanic?Doar i-ai platit lucrarea,nu?
|
--------------------
trabant
601
1970
- sj-02 jan
|
|
Ionescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 24 January 06 From: Romania ![]() |
Ambreiajul tine foarte strins, sau cursa e normala? Ma gandesc sa nu fie cablul de ambreiaj prea strins si sa nu debraieze ca lumea.
Deci primul lucru, verifica cablul de ambreiaj. |
--------------------
Dacia
Duster
2014, Benzina & GPL, 2x4, 1598cc, 73kW=105CP Traficul in Romania e Infern: Intra toti si scapa cine poate...
|
|
cristian_constanta |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 20 May 08 ![]() |
cursa e buna cablul nu e prea strans totul e bine dora ca se tureaza motorul dar viteza e mica cel mai mult merge cu 80 km/h nus ce sa mai fac cu ea
|
--------------------
dacia
1300
1975
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
QUOTE(cristian_constanta @ 20 May 2008, 10:45) cursa e buna cablul nu e prea strans totul e bine dora ca se tureaza motorul dar viteza e mica cel mai mult merge cu 80 km/h nus ce sa mai fac cu ea Pai daca se tureaza in gol, tu ce crezi ca ii tinand cont ca , cursa ambreiajului este reglata corect ?? Mai strange un pic cablul si daca tot asa face ,poti sa te gandesti sa demontezi cutia de pe masina si sa incepi sa schimbi . |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Cred ca tu ai schimbat discu' de pomana, de fapt s-ar putea sa ai belea la placa...
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
QUOTE(Minel @ 20 May 2008, 12:12) Pai daca se tureaza in gol, tu ce crezi ca ii tinand cont ca , cursa ambreiajului este reglata corect ?? Mai strange un pic cablul si daca tot asa face ,poti sa te gandesti sa demontezi cutia de pe masina si sa incepi sa schimbi . Dacă mai strângi cablul, nu cumva patinează mai tare? ![]() |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
ceribros |
![]()
|
![]() Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par Group: Members Posts: 285 Joined: 8 January 08 ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
1997 In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
|
|
Hacker |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 880 Joined: 12 October 06 ![]() |
placa presiune. Mai slabeste ambreiajul ( trebuie sa aibe joc de 1 cm -2 cm ) In cazul in care e prea strans e normal sa patineze ( si nici nu e bine pt sanatatea lui ) . daca nu se rezolva prin slabirea ambreiajului, go la mecanic sa desfaca incaodata ambreiajul.
|
--------------------
Dacia
1310 / Super Nova
1985 / 2001
- B-21-VZK / B-85-LTJ Dacia 1310 85'
Dacia SN 01 Peugeot 206 HDI |
|
baranga |
![]()
|
![]() ...eu merg cu DACIA iar tu pe jos.... Group: Members Posts: 888 Joined: 8 February 08 From: Slobozia- IALOMITA ![]() |
1-2 cm???cablul???sau pedala???sau 1-2mm???
![]() |
--------------------
Dacia
Break
1999 - 1310CL
- IL 03 HLE mi-au sters reputatia;eu o aveam cea mai mare
|
|
pcostica |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 627 Joined: 5 February 08 From: Resita,CS ![]() |
2cm la pedala corespunde cu 3-3,5 mm la furca.
Bafta! |
--------------------
dacia
1300
-cs
- -------
|
|
mihai0070 |
![]()
|
![]() NOVA Gt , 1997 Group: Members Posts: 2.752 Joined: 5 July 06 From: Bucuresti ![]() |
2 sa 3 mm la furca , la pedala poate sa fie si mai mult ideea este sa se regleze in asa fel incat rulmentul de presiune sa nu stea atacat pe placa
![]() ori ai discul montat prost , ori ai disc varza si patineaza , o intrebare , te-ai uitat la ambele fuprefete ale discului ? cum sunt ? |
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
bullet |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 15 March 08 ![]() |
si eu am aceeasi problema pe masina de la munca fiind o dacie din 91 patineaza daca o turez brusc cu ea an viteza si nu mere mai mult de 80kh...am desfacut verificat cablu ambreaj ..bun !!!....dat cutia jos scos discu ambreaj parea nu cine stie ce eveniment cum au alti mancat varza pana si arculetele sarite parea antreg doar tocit ceva mm fata de cel standard ...cat placa de presiune arata ka un disc de frana cu santuri pe ea nimic crapat sau rozaturi prea mari ... maine termin de schimbat discu de ambreaj sper sa am rezultate bune .......app kand plecam de pe lok ku 1a sau an alta viteza tremura masina ka apucata deci tremurat nu suturi si am ancercat sa plec cu ea mai turata sau mai putin turata nu a dat rezultat ma antreb ce poate fi ????maine va zic daca a rezolvato discu de ambreaj sa numai patineze sau nu .....
|
--------------------
dacia
1310 cli
2002 cn4 ford mondeo 1.6 16v
- CT 83 DEV CT 91 HCT
|
|
Ionescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 24 January 06 From: Romania ![]() |
schimba-i si rulmentul de presiune, sau cel putin verifica-l. zic asta ca tremuriciul si de la asta poate aparea.
|
--------------------
Dacia
Duster
2014, Benzina & GPL, 2x4, 1598cc, 73kW=105CP Traficul in Romania e Infern: Intra toti si scapa cine poate...
|
|
bullet |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 15 March 08 ![]() |
Totul a fost de la discul de ambreaj si tremuratu si patinatu acuma cu una bucata disc de uzina 120 ron mere brici !!!
![]() |
--------------------
dacia
1310 cli
2002 cn4 ford mondeo 1.6 16v
- CT 83 DEV CT 91 HCT
|
|
badboy_marius |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 487 Joined: 1 June 08 From: Brasov ![]() |
pai tu cand ai schimbat discul de ambreaj, ce disc ai pus? SH? de-ti patina in halu asta
|
--------------------
Audi
80
1990 PM, 1.8S, 90CP Dacia 1310 TX.
|
|
pishoiasul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 25 October 07 ![]() |
salut, asi avea si eu nevoie de cateva sfaturi va rog mult.
Acum un an am schimbat ambreajul, tot kitul(placa+disc+rulment) toate noi, iar eu nu prea merg cu masina,adica nu parcurg distante mari,intr-un an am facut maxim 5mii de km. Problema este k de odata masina,bag in treapta 1 si cu ea turata pe la 2000-2500 d ture abea pleaca dupa loc,crezand k este discul ma-m uitat pe fereastra acea si arata ca si nou si nu imi dau seama ce ar putea fii ![]() ![]() ![]() |
--------------------
DACIA
1410
1996
- B-20-JTB
|
|
Lunaticul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 203 Joined: 27 December 07 From: Iasi ![]() |
Ce vezi in acea fereastra e placa de presiune, nu discul de ambreiaj. In treptele superioare de viteza cum se comporta ?
|
--------------------
Dacia
1310 L
1996 In orice situatie, ceea ce este cel mai dificil de facut, este, deobicei, ceea ce trebuie facut.
|
|
sity_boy84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 317 Joined: 18 October 05 From: Buzau ![]() |
abia ce am scapat de aceasta problema si eu.placa de presiunea era dusa. din 6 arculetzele 2 rupte unul pe duca. am schimbat placa si e totul perfect:D norocu meu e ca avea tata o placa de franta pastrata:D
|
--------------------
Dacia/Hyundai
1300/Accent
1979/2008
- BZ 79 UAP/BZ 82 TSC
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Ce arculete la placa de presiune?
![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
Adrian_Boy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.849 Joined: 31 October 07 ![]() |
a vrut sa zica discul de ambreiaj
![]() |
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
- B 16V 101 caluti de rasa!
|
|
v_razvan_c |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 665 Joined: 11 March 07 ![]() |
Mai, eu nu mai inteleg nimic... daca trag de cablul de ambreiaj de la furca cat trebuie sa fie jocul? Eu cred ca am peste 1cm joc... E bine?
|
--------------------
-
-
-
|
|
gino73 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 129 Joined: 18 September 07 From: Galati ![]() |
A venit randul si discului meu de ambreaj, patineaza de il ia dracu'. M-am uitat prin oras, fugitiv, si nu am vazut decat ASAM si MASTER SPORT, din cate stiu eu amandoua sunt ciurucuri. Tre' sa mai caut.
|
--------------------
Dacia
1410
1989
- GL 29 ADI [SIZE=7][FONT=Courier][COLOR=red][FONT=Geneva]Tinta: 0 accidente
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th May 2025 - 17:52 |