Barilul de petrol 135 $, Si cat s-o scumpi benzina dupa alegeri ?
![]() ![]() ![]() |
Barilul de petrol 135 $, Si cat s-o scumpi benzina dupa alegeri ?
axabrt |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.978 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
cum sa fie pretul tinut artificial in jos?
![]() Cand barilul costa 25 de dolari, litrul de benzina era 27 000, la americani barilul costa la fel, dar benzina e la jumate de pret fata de la noi..mediteaza si tu la asta. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
Cat o fi de adevarat nu stiu ,dar sper sa fie o minciuna scrisa de inca un ziarist plictisit
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol...nzina-in-iunie/ |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Principalii vinovati pentru cresterea pretului petrolului la nivel mondial sunt chinezii, sunt cei mai mari consumatori, in continua crestere, incepand din 2002 , cand barilul costa 20 de dolari, dar ei erau vai de capul lor. De atunci sunt in continua crestere de consum, au ajuns a doua economie mondiala, si polueaza de 5 ori mai mult ca americanii. Ei o sa ne bage in mormant cu incalzirea glogala, si ei sunt de vina pentru cresterea pretului la petrol.
Si nu, nu sunt povesti sau inventii, e concluzia unanima a analistilor economici. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Lexy |
![]()
|
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Exista doar in singur avantaj (pe langa multe dezavantaje) ... poate o sa avem parte de un trafic mai lejer. Oricum avem prea multe masini pentru cat de saraci suntem...
@argon Haide mai..acum chinezii sunt de vina ptr poluarea de pe glob ? Hai sa fim seriosi..Sper sa nu apuc momentul in care o sa ajugem efectiv cu un pas in prapastie din cauza incalzirii globale si cand o sa fie luate niste masuri mai mult decat draconice. Semnalele de alarma au fost trase de multi ani de zile, ignorate total de guverne si de oameni. Iar efectele o sa apara mai devreme sau mai tarziu. This post has been edited by Lexy: 23 May 2008, 08:19 |
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
- B-01-LEXY Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want. |
|
argon |
![]()
|
parerea ta, si la 10 lei litrul o sa fie tot atatea masini pe strazi.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Lexy |
![]()
|
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Pariu ca nu.
|
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
- B-01-LEXY Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want. |
|
argon |
![]()
|
De vina sunt toti, dar chinezii au o mare parte acolo, dupa anul 2000. Populatia lor e in crestere cu 15 milioane pe an, cu tot cu politica de control al nasterilor, noi suntem 20 de milioane cu totii, si scadem...
cum iti explici ca barilul a inceput sa creasca concomitent cu explozia economica a Chinei? |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Marius97fer |
![]()
|
![]() Membru cu IQ :) Group: Members Posts: 208 Joined: 12 October 06 ![]() |
volumul majoritar al petrolului vine din orientul mijlociu, acolo unde trebuie trimisi bani pentru intretinerea razboiului.
cine crede ca in spatele acestor lucruri nu sunt oameni care trag sfori se inseala amarnic. noi, cei mici, din ultimul rand, nu putem decat sa punem mana pe bicicleta, dar mai mult decat atat, sa ne gandim ca odata cu cresterea pretului la combustibil va trebui sa suportam cresterea preturilor la majoritatea produselor... @argon, nu cred ca chinezii sunt problema. altcineva conduce terra... |
--------------------
Opel / Rover
Astra / 25
2000 / 2001 hecibec nu sunt inteligent
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Chinezii sunt "de vina"????
Adica romanul cand vrea masina, asta e pt. ca el are dreptul divin sa-si plimbe curul in masina, si cu benzina ieftina si cu locuri de parcare moca. Dar chinezul daca vizeasa si el sa se dea jos de pe bicicleta, sau sa aiba incalzire iarna in apartament, e lacom, spurcatul, nu? Da, China si India ies incet din saracie, si acesta este un important motiv pt. cresterea pretului petrolului. Dar nu poti spune ca sunt "vinovati"! |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.978 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
De fapt situatia din Golf pare a fi cauza ... cine stie cate miliarde de dolari s-au pierdut p-acolo. Tre sa-i scoata si ei cumva. Cine stie cat costa un portavion din alea atomice
![]() Si probabil ca or sa dispara si masinile incet incet. Deja toti navestistii din localitatile limitrofe au trecut de la dacie la scooter...Eu unul nu imi permit un pret de 10 ron pe litru, decat daca as avea o crestere salariala de 300% This post has been edited by axabrt: 23 May 2008, 08:47 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Hmm, 135 de dolari barilul.
Un baril are 159 de litri, rezulta ca litrul de petrol costa 85 de centi, adica 1.98 ron. Scuump. @axabrt: cine te-a pus sa-ti iei astra 1.4, daca nu-ti permiti sa mergi cu ea? Mai bine iti luai draci un Matiz, basca aveai rata mai mica, ii puneai eventual si un GPL si nu te mai plangeai pe aici. Decat o masina scumpa care sa putrezeasca in parcare, mai bine una ieftina cu care sa MERG. This post has been edited by Laurentziu83: 23 May 2008, 08:53 |
--------------------
.
.
.
|
|
mauru007 |
![]()
|
![]() sir Group: Members Posts: 437 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Tesla Motors, o companie din Statele Unite a prezentat acum cativa ani conceptul unei masini sport cu propulsie electrica. Nimic nou pana aici. Sunt multi care fac acest lucru, dar apoi "uita" sa prezinte si o versiune eficienta pentru productia de serie. Iata insa ca cei de la Tesla Motors au reusit. Acum aproximativ doua saptamani a inceput productia de serie a unei masini cu propulsie complet electrica, care afiseaza performante absolut deosebite si care promite sa fie si foarte practica. Tesla Roadster - Acceleratie de supersportiva, consum inexistent de benzinaMasina, Tesla Roadster, este o sportiva cu doua locuri, tractiune spate si cu motor electric. Acesta dezvolta 248 CP si este cuplat la o transmisie automata cu doar doua trepte. Motorul electric ajunge la o turatie maxima de 13.000 rpm si, cu toate ca cei 248 CP nu par sa fie prea multi, performantele la accelerare rivalizeaza cele ale unui Lamborghini Murcielago. Tesla Roadster accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 3,9 secunde si asta promite sa faca deliciul soferului, chiar daca viteza maxima este de doar 200 km/h. Un alt aspect foarte important este cel practic. Bateriile care alimenteaza motorul electric pot fi reincarcate complet in doar 3 ore si jumatate, in conditiile in care, la un ciclu complet de incarcare, masina ofera o autonomie de 350 km. Tesla Roadster - Acceleratie de supersportiva, consum inexistent de benzinaBateriile au o durata de viata care echivaleaza cu 160.000 km parcursi, iar intretinerea este extrem de simpla si ieftina avand in vedere ca nu trebuie schimbate filtre, ulei, bujii sau alte componente ca in cazul motoarelor cu ardere interna. Masina poate fi echipata cu absolut toate sistemele moderne de confort si siguranta prezente pe masini sport cu motoare clasice: ABS, geamuri si oglinzi electrice, scaune incalzite, aer conditionat, sistem de navigatie etc. Tesla Roadster este deja in productia de serie si pentru a intra pe lista de asteptare este nevoie de 5.000 dolari. Masina costa insa 98.000 de dolari, in versiune de baza.tesla.jpg ( Size: 41.72k ) Number of downloads: 46 Tesla_2.jpg ( Size: 75.52k ) Number of downloads: 41 |
--------------------
Ford
Focus
2002/Ghia
- vl Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan |
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
axabrt |
![]()
|
Prietena are un chevrolet spark, care orice i-ai face (IN ORAS) consuma jumate cat opelu. Parerea mea e ca GPL-ul nu renteaza.
Mai merg cu Sparkul, singura problema e ca la turatii mari face ca drujba. Daca mergi la 2500 rmp e OK. Pentru solutia electrica nu pare viabila... 1 horsepower = 0.745 699 87 kilowatt deci 186 kW. deci consum energetic enorm, nu ma pricep dar masina aia intr-o ora consuma 186 kWh deci cam un milion jumate ? Cine se pricepe va rog sa ma lamuriti La mintea mea, o incarcare completa a acumulatorilor ajunge cam la 100 de euro ! Da nu sunt electronist de meserie ![]() This post has been edited by axabrt: 23 May 2008, 09:07 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
ROK |
![]()
|
![]() Membru incoruptibil Group: Members Posts: 226 Joined: 10 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(axabrt @ 21 May 2008, 10:13) QUOTE(axabrt @ 23 May 2008, 09:47) Si probabil ca or sa dispara si masinile incet incet. Eu unul nu imi permit un pret de 10 ron pe litru, decat daca as avea o crestere salariala de 300% om bogat, om sarac ... ![]() |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
|
|
axabrt |
![]()
|
Hai ca esti culmea ! Doar n-oi vrea sa vand casa ca sa pun benzina.
Si in timpurile astea. Asta sa faci tu...vinde casa si ia-ti Tuareg ! Din ala V10 TDI ! ![]() This post has been edited by axabrt: 23 May 2008, 09:17 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
ROK |
![]()
|
![]() Membru incoruptibil Group: Members Posts: 226 Joined: 10 November 06 From: Bucuresti ![]() |
nu am destule apartamente
![]() ![]() banii din chirie ![]() ![]() |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
|
|
axabrt |
![]()
|
Off topic: Daca vrei neaparat sa stii, avem 3, in 1 din ele sta mama, in unul tata (ca sunt divortati) si inca unul in care stau bunicii. Bunicii si parintii mei sunt pensionari asa ca ne descurcam si noi cum putem. Singurul cu salariu sunt eu. Tu ce ai face in locul meu ? Medicamente, utilitati, ceva benzina, rata la masina, cam ies pe minus deja...
Nu ma consider bogat, doar fiindca voi avea astea pe degeaba. Eu unul nu am reusit sa realizez nimic pana acum ![]() This post has been edited by axabrt: 23 May 2008, 09:27 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
ROK |
![]()
|
|
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
|
|
axabrt |
![]()
|
cam multi useri in concediu pe aici ... de someri cu internet n-am auzit (inca)
|
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
O costa si mult rau internetu' asta...
![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
axabrt |
![]()
|
Hai ca eu n-am cunoscut somer cu internet . Ce-ai cu mine ?
|
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
axabrt |
![]()
|
uite argon se tine de treaba ! Da cat costa oare ? Ca am vazut biciclete electrice pe internet ! le zice LEV. Alea mai dichisite se baga la priza si se pot incarca si prin pedalare ! E ceva oricum. Adica oricum mai ecologica decat o masina din astea electrica. Mai mergi nitel pe baterie, te odihnessti, mai dai o pedala...
Adica era un topic pe aici "cu bicicleta prin bucuresti" Eu ca sunt lenes, as lua (ipotetic) una electrica. Tot ipotetic as lua un scooter, dar fiindca nu pot sa-l tin in fata blocului, tot nu pot sa iau asa ceva. Si apoi cand se uzeaza nu polueaza mai mult decat CO din benzina ? This post has been edited by axabrt: 23 May 2008, 09:36 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
ROK |
![]()
|
@ axabrt: tu singur ai spus ca ai destule apartamente ... de unde sa stiu eu ca ele de fapt nu sunt ale tale inca
![]() PS: daca parintii mei au un apartament asta nu inseamna ca este al meu ![]() ![]() ![]() |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
|
|
axabrt |
![]()
|
Pai unde e mai bine ca in Romania ?
![]() This post has been edited by axabrt: 23 May 2008, 09:39 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(argon @ 23 May 2008, 08:16) De acord cu tine. Numai sa nu fie incepand de maine. Daca va fi asa, sigur de maine nu vei mai vedea atatea masini pe strada. Daca ajunge in timp, sigur ca vei vedea tot atatea masini. Veniturile nu se pot mari extraordinar peste noapte astfel incat sa suport un asemenea efort. In timp efortul poate fi sustinut. This post has been edited by ionutctn: 23 May 2008, 09:40 |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
Ahernar |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 22 July 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Minel @ 23 May 2008, 07:59) Cat o fi de adevarat nu stiu ,dar sper sa fie o minciuna scrisa de inca un ziarist plictisit http://www.evz.ro/articole/detalii-articol...nzina-in-iunie/ Mda...este inca o chestie de-aia jurnalistica , desi acum omul normal plateste 4 lei /litru exista soiuri de benzine la 4.7 . Ei bine astea din urma vor ajunge in iunie la 5 RON /litru .In plus inteleg ca exista cam 1.5 luni intarziere intre cumpararea petrolului si livrarea benzinei , asa ca socul de acum va apare in iulie. Din cate stiu eu (poate ma completeaza cineva mai informat) 65% din benzina sunt taxe ,iar din cei 35% ramasi 10% sunt cheltuieli diverse (rafinare , pompa , transport ) deci raman 25% pentru petrol . La noi este bine din punctul asta de vedere ... suntem izolati de cresterile bruste de pe piata mondiala . Pe americani nu ii izoleaza nimic si de aici apar problemele lor . Si lasati balta conspiratiile si alte balarii , toti OPECII (care pot ) pompeaza peste cota , cu exceptia KSA care are o rezerva mica (dpdv istoric) sub forma de petrol sulfuros pe care nu-l vrea nimeni ca sunt rare rafinariile ce-l pot procesa (Patriciu a facut bine Petromidia...de-aia a luat o tona de bani pe ea ). Nici eu nu stiu de ce fac asta , ca in postura de seic arab as face economie , sa-mi vand petrolul la 1000$ /baril ![]() ![]() ![]() |
--------------------
DACIA
Logan EASY 1.4
2007
- B-yy-HWP
|
|
argon |
![]()
|
Sa nu uitam ca din petrol se mai fac si alcooluri, detergenti, cauciuc sintetic, glicerina,îngrasaminte chimice, sulf ,medicamente, nylon, mase plastice, vopsele, poliester si material explozibil.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 22:34 |