DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Nelamurire

houser
post 24 May 2008, 20:27
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti, Baneasa

Deschid acest topic pentru ca am o mare nelamurire si tot o data am nevoie de ceva ajutor. Intentionez sa imi cumpar un Opel Astra model nou, Negru Magic, si am observat ca pe aceasta masina da foarte bine o antena tip taximetru(aceea foarte inalta). Intrebarea este daca acea antena este numai pentru statie sau si pentru radio(nu vreau 2 antene pe masina). Si cam cat este pretul si de unde se achizitioneaza. Mersi anticipat!

--------------------
Opel Astra h 1.7; Renault Megane Sedan Privilege 1.6; ex. Solenza si Bora
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Amedeus
post 25 May 2008, 10:56
Post #2

Membru cu Logan

From: TM

Antena lunga e pentru statie. Lungimea antenei este in functie de lungimea de unda. (mai simplu spus: de frecventa pe care se emite / receptioneaza.) Antenele lungi se folosesc in special pentru CB (27 Mhz), o frecventa mult mai mica (deci lungime de unda mai mare) decat cea a radiourilor auto (87-108 Mhz).

Din cate stiu, Astra are o antena activa (are un amplificator incorporat) pentru a compensa lungimea mare a cablului, care merge pana la antena amplasata in spatele masinii. Eu zic sa o lasi pe aia originala, arata mai bine si probabil functioneaza mai corect in domeniul de frecvente folosit de radio auto.

Cam asta e antena: (se regaseste pe mai multe modele si marci auto ) DSCF1347.jpg ( Size: 255.4k ) Number of downloads: 46

This post has been edited by Amedeus: 25 May 2008, 11:12

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
houser
post 26 May 2008, 08:12
Post #3

Membru incepator

From: Bucuresti, Baneasa

Mersi pentru informatie. Am mai discutat cu cineva si mi-a spus ca pot pune un senzor ce nu se vede deloc pe masina sau o antena tip BMW, astfel incat sa nu am 2 antene pe masina. E adevarat ca m-am molipsit cu ideea asta cu antena lunga si nu mai imi iese din cap, imi place la nebunie cum vine pe masina. Am mai vazut o Skoda Octavia cu asa ceva si chiar mi-a placut. smile.gif

--------------------
Opel Astra h 1.7; Renault Megane Sedan Privilege 1.6; ex. Solenza si Bora
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2025 - 21:30
Forum Renault