DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ban 7 zile, clarificari

TMihai
post 2 Jun 2008, 17:46
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

QUOTE(hellcat @ 26 May 2008, 13:45)
TMihai are 7 zile de odihna datorita injuriilor cu care am fost gratulat.

Multumesc, m-am odihnit. Acum ar fi binevenit si un quote cu "injuriile" adresate de catre mine pe o arie publica, macar sa stiu sa ma feresc pe viitor.
Ma simt dator sa mentionez ARIE PUBLICA.

L.E. Ok, pe privat mi s-a spus ca ban-ul e luat pt "urari" trimise pe privat. Din moment ce hellcat s-a spalat pe maini, ii intreb pe ceilalti moderatori.
Ce s-a discutat aici e valabil numai in cazul mesajelor private user-user sau moderator-user? Si anume ce e privat, ramane asa si nu se sanctioneaza.
Si daca eu am primit ban pt injurii pe privat, un moderator care mi-a facut acelasi gen de urari primul, ce primeste?

This post has been edited by TMihai: 2 Jun 2008, 18:12

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 MPI 2005
Shit happens to me mostly so don't worry...
Trece lebede-n zare / Eu ma uit, ele dispare
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Liviu
post 3 Jun 2008, 12:25
Post #2

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Pentru a nu ne spala rufele in public am sters toate mesajele.

S-a luat la cunostinta problema semnalata si se discuta intre admini si moderatori.
Am sa revin aici cu precizari despre rezultat.

Momentan topicul se mentine inchis.

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
Liviu
post 10 Jun 2008, 14:01
Post #3

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Dupa indelungi discutii, plecari, veniri si reveniri de moderatori, s-a ajuns la concluzia (prin vot) ca mesageria privata trebuie sa ramana privata si nu se acorda sanctiuni pentru ce se discuta acolo. Totusi, in cazuri exceptionale, cand un user face reclamatie si aduce in discutie un caz exceptional de agresivitate scrisa (indiferent daca e user normal sau user cu drepturi extinse, a.k.a. moderator) adminii pot lua masuri diverse in aceasta priviinta (de la warn/ban si mergand pana la anularea casutei private a "atacantului").

In cazul de fata a fost o scapare din partea unui moderator si noi, echipa de moderare ne cerem scuze pentru acest incident (din pacate nu putem da zile de "ne-ban" inapoi si nici de despagubire materiala nu se pune problema asa ca va trebui sa va multumiti cu scuzele de rigoare si cu recunoasterea greselii).

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
klaus
post 10 Jun 2008, 17:44
Post #4

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Opinie separata (personala):

Mesageria privata este asimilata corespondentei. La fel si telefonul, si SMS-ul etc, pusa la dispozitie de un operator sau altul.
Injuratura pe PM este echivalenta cu injuratura la telefon sau cu injuratura prin SMS, prin scrisoaare sau cu injuratura in discutii private. Are un adresant clar, se foloseste de mijloacele de comunicare publice (in sensul la care are acces publicul) si are un scop.
Cel care o transmite o transmite in deplinatatea facultatilor lui mentale, cu un scop precis (fie de a crea tulburare/emotie, fie de a provoca). In acest sens cel care o transmite, identificabil ca user, este raspunzator pentru continutul mesajului sau, indiferent sub forma de transmitere a acestuia.
Asa cum pentru demonstrarea amenintarii se pot invoca mijloacele de comunicatie "private" (scrisorile de amenintare, SMS-urile de amenintare, telefoanele de amenintare) pentru ca ele demonstreaza actiunea amenintarii, actiune care poate avea implicatii in faptele adresantului (sa faca ceva pe care nu l-ar fi facut fara existenta amenintarii), asa si pentru demonstrarea injuriei se pot invoca mijloacele de comunicatie "private" de catre cei care se considera lezati de continutul acestora (fara aprobarea adresatorului-injurios).

Avand in vedere raspunderea indiscutabila a celui (identificabil ca user) care a trimis MP asupra continutului acestuia, avand in vedere ca MP-ul poate determina emotie/provocare, avand in vedere ca singura modalitate de a demonstra injuria e reprezentata de publicitatea continutului acestuia, eu consider ca:
1. Toti userii raspund de continutul MP-urilor pe care le-au transmis (nu sunt exonerati de raspunderea continutului MP-ului, pentru ca o fac in deplinatatea facultatilor mentale, cu un scop precis, cu un adresant precis, cu o modalitate de transmisie precisa)
2. Tinand cont de pct. 1, userii poarta si raspunderea injuriilor pe care le formuleaza pe PM

3. Avand in vedere 1 si 2, consider ca userul poate fi sanctionat pentru injuriile pe PM

Aplicarea punctului 3 poate fi realizata numai in urma "reclamatiei" celui ce se simte lezat de injuriile primite, cu anexarea probelor necesare; nu se poate face "din oficiu", accesul la mesajele private nefiind posibil moderatorilor.

This post has been edited by klaus: 10 Jun 2008, 21:09

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th July 2025 - 20:01
Forum Renault