limitator pedala acceleratie
![]() ![]() ![]() |
limitator pedala acceleratie
Micul Printz |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 25 March 08 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 MPI 2003
- B 46 TCM
|
|||
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
eu nu am solenza, are unchiul meu deci pot sa te ajut cat de cat. chestie din aia de plastic am si eu la megane si nu imi trece prin cap sa o scot. unchiul meu a mers cu 165 km/h si mai avea pedala (asa este corect apropos de ultima ta intrebare, sursa dex). mi se pare cam ciudat ca tu cam la aceeasi viteza sa fi fost cu pedala in podea. sunt useri pe aici care au atins viteze mai mari cu solnitele lor si nu cred ca au scos acea protectie. intr-adevar acel plastic are rolul de a limita cursa pedalei acceleratiei, dar nu cred ca e pusa sa te limiteze la 165 km/h.
ce nu suporta viteze mari de pe solenza.... pai cam totul. orice masina are o viteza maxima constructiva, dar daca mergi mult timp cu aceasta viteza nu este 100% garantat ca nu vor ceda mai repede anumite componente sau ca "viata" lor va fi scurtata dramatic. gandeste-te la ce frictiuni si sarcini sunt supuse componentele tehnice (rulmenti, frane, cauciuri, etc). plus ca masina nu e un monument de aerodinamicitate deci si motorul este solicitat pentru a mentine masina in miscare la o rezistenta foarte mare la inaintare. dupa 100km/h rezistenta la inaintare este direct proportionala cu viteza de deplasare, iar raportul de proportionalitate este de 2:1 (rezistenta la inaintare : viteza de deplasare). deci nu este recomandat rulajul la viteza maxima in cazul solenzei care este si cam inalta si usoara de spate deci nu e nici stabila. eu am condus o solenza cu maxim 150 km/h si se tinea bine pentru ca aveam greutate ca lumea pe ea. era o mica paranghelie in familie si aveam 3 baxuri de apa minerala, 3 de suc, 2 lazi de bere pe ea. asa la gol presupun ca pana la 140 km/h se tine bine si nu inteleg de ce ti-ar trebui mult mai mult avand in vedere ca la noi in tara nu prea ai unde sa mergi tare fara sa te pui pe tine si pe ceilalti in pericol. pe autostrada sa zicem ca da ar fi bine sa poti merge cu 160 km/h constant, dar o solenza la un astfel de drum ca ar consuma de ar rupe. de exemplu exista pe net un filmulet cu un megane ca al meu si merge cu el cu 210 km/h si are pe computerul de bord consumul instant si este 18%. deci o solenza pe la 160 km/h mananca peste 10% parerea mea. This post has been edited by slider2: 13 Jun 2008, 10:37 |
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
NU are legatura acea limitare de pedala cu viteza maxima decat DACA o ai ridicata , peste ea mai ai vre-o 2 presuri si intr-adevar te deranjeaza la pedala .
NU te mai arunca la 160 km/h cu SLZ cat timp nu ai greutate si alte modificari pt stabilitate si eventual ceva experienta ! NU exista NICI o limitare de viteza la SLZ , ci numai o limitare la turatie ( 6200 ture ) , restul de limitare este data de rezistenta la inaintare a masinii ! Propun sa cauti si in alte topicuri pt ca s-a discutat subiectul si apoi , decat sa urmeze o gramada de misto-uri ieftine dupa postul tau , mai bine se inchide sau sterge acest topic ! NU este nici o imbunatatire si nu are ce cauta aici , s-a mai discutat subiectul si s-ar evita off-topicurile ! P.S. Printz-ule : NICIODATA sa nu mergi cu pedala apasata la maxim ! This post has been edited by marius80_eugen: 13 Jun 2008, 10:28 |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
bolidu |
![]()
|
![]() Pai daca n-am ?! Group: Members Posts: 2.068 Joined: 1 July 06 From: Medgidalas ![]() |
Dar de ce sa nu mearga cu pedala apasata la maxim ? Curiozitate !?
|
--------------------
Solenza Confort
2005
Opel Astra Coupe
- CT-XX-CMF Daca te lasi de fumat, de baut si de femei, nu traiesti mai mult, doar ti se pare ca timpul trece prea incet.
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
cade avansu in baie
|
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
Cum pana mea de vultur de la palarie sa nu conduci niciodata cu pedala la podea?! Pai atunci de ce mai are pedala aia cursa pana acolo si nu au facut-o mai scurta? Adica intr-o depasire nu trebuie sa apas pedala mai mult de jumatate, nu? ...si sa nu trec de 3000 de ture la motorul pe benzina...
Motorul ala merge pana in 5500 de ture (sau pana unde merge el) cu un scop si pedala se poate apasa pana la podea tot cu un scop. Atunci cand ai nevoie de putere, o calci! |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
Boris08 |
![]()
|
![]() Supraponderal sunt,dar nu-mi plac masinile mari :)) Group: Members Posts: 474 Joined: 9 May 08 From: Bucuresti ![]() |
printzule e imposibil sa merga doar pana la 165.........poate ai opritorul ala desfiletat si implicit ridicat .Eu am luat cu a mea 180 pe A1 si mentionez ca nu are nici o modificare pe ea,si mai avea si aproxim 250 de kg in ea........
This post has been edited by Boris08: 13 Jun 2008, 22:12 |
--------------------
Dacia
Solenza
2005 Confort Sporit
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Dar la lungimea cablurilor de acceleratie nu va ganditi?
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
Boris08 |
![]()
|
![]() Supraponderal sunt,dar nu-mi plac masinile mari :)) Group: Members Posts: 474 Joined: 9 May 08 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005 Confort Sporit
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 891 Joined: 22 November 05 ![]() |
QUOTE(cristio_79 @ 13 Jun 2008, 23:06) Exact! Ai posibilitatea intinderii cablului din corpul clapeta, trebuie doar sa muti o siguranta de sarma. Acel plastic este doar un suport pt pedala, dar tot la fel am crezut si eu cand am vazut primele 1310 pe injectie cu asa ceva sub pedala.. ![]() |
--------------------
SLZ
SCALA
- BZ 04 XLZ "Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug" Eminescu- Imparat si proletar ;) |
|
Boris08 |
![]()
|
QUOTE(CIPTUNING @ 14 Jun 2008, 12:10) Exact! Ai posibilitatea intinderii cablului din corpul clapeta, trebuie doar sa muti o siguranta de sarma. Acel plastic este doar un suport pt pedala, dar tot la fel am crezut si eu cand am vazut primele 1310 pe injectie cu asa ceva sub pedala.. ![]() Suport,suport dar daca-l desfiletezi si ii bagi o piulita ca sa-l salti il poti folosi si ca limitator de viteza ....... |
--------------------
Dacia
Solenza
2005 Confort Sporit
|
|
TBonu |
![]()
|
![]() membru modificat Group: Members Posts: 537 Joined: 2 May 07 From: Pitesti sau Bucuresti ? ![]() |
Asa avea instructorul meu de sofat, chestia aia din plastic ridicata si eu de atunci am invatat sa ii dau talpa, el o avea limitata la 110km/h. Chestia cu scosu acelui capacel stiu ca se face pentru tuning cu buget redus: Cand te duci sa faci liniute cu masina si nu ai bani sa faci ceva modificari la ea ii scoti bancheta spate, roate de rezerva, presurile, casetofonul, bancheta spate,volanul( dar ai grija volanul il scoti dupe ce ai pozitionat-o pe linie dreapta si rotile drepte) si se mai scoate filtru de aer si acel capacel, si cu aceste modificari intreci si cel mai smecher BMW.
This post has been edited by TBonu: 16 Jun 2008, 09:18 |
--------------------
dacia
solenza
2004/custom Turism la cele mai mici preturi: [URL=http://www.sejurtravelghid.ro]SejurTravelGhid[/URL]
|
|
Fantomas |
![]()
|
![]() Nesuferit Group: Members Posts: 186 Joined: 27 February 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(TBonu @ 16 Jun 2008, 09:16) Asa avea instructorul meu de sofat, chestia aia din plastic ridicata si eu de atunci am invatat sa ii dau talpa, el o avea limitata la 110km/h. Chestia cu scosu acelui capacel stiu ca se face pentru tuning cu buget redus: Cand te duci sa faci liniute cu masina si nu ai bani sa faci ceva modificari la ea ii scoti bancheta spate, roate de rezerva, presurile, casetofonul, bancheta spate,volanul( dar ai grija volanul il scoti dupe ce ai pozitionat-o pe linie dreapta si rotile drepte) si se mai scoate filtru de aer si acel capacel, si cu aceste modificari intreci si cel mai smecher BMW. si iti bubuie masina ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2004
- B 86 ***
|
|
Bullix |
![]()
|
![]() Solnitzar fidel Group: Members Posts: 655 Joined: 21 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu ma gandesc ca acel capacel a fost proiectat pentru montarea pe dedesubtul masinii a unei comenzi suplimentare pentru acceleratie, dat fiind faptul ca in Romania scoala de soferi s-a facut si inca se face predominant pe Dacie. In cazul in care ati incercat, acel capacel se desurubeaza de tot si dincolo de el e... gaura afara!
![]() ![]() This post has been edited by Bullix: 16 Jun 2008, 13:04 |
--------------------
Dacia / Dacia
1310 TLX 1.4 / Solenza Rapsodie 1.4MPI
1989 / 2004 Exista doua categorii de oameni: oameni inteligenti si oameni puternici.
|
|
Boris08 |
![]()
|
TBONU vezi ca ai facut masina microbuz,ca ai facut-o cu 2 banchete spate
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2005 Confort Sporit
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(bolidu @ 13 Jun 2008, 16:58) Eu niciodata nu apas pedala la maxim . Este bine de stiut ca oricand ai avea nevoie de putina putere in plus poti beneficia de ea . Apoi pentru prostii si fite nu ai nevoie sa fortezi la maxim motorul . Daca vrei sa ajungi la viteza maxima in timp ce accelerezi de fiecare data iei "din spate" acceleratia si vezi unde poate ea de fapt sa ajunga . QUOTE(ArtVandelay @ 13 Jun 2008, 17:06) pe pian ? QUOTE(deconectat @ 13 Jun 2008, 18:32) Cum pana mea de vultur de la palarie sa nu conduci niciodata cu pedala la podea?! Pai atunci de ce mai are pedala aia cursa pana acolo si nu au facut-o mai scurta? Adica intr-o depasire nu trebuie sa apas pedala mai mult de jumatate, nu? ...si sa nu trec de 3000 de ture la motorul pe benzina... Motorul ala merge pana in 5500 de ture (sau pana unde merge el) cu un scop si pedala se poate apasa pana la podea tot cu un scop. Atunci cand ai nevoie de putere, o calci! Cursa acceleratiei se poate regla ! Trei sferturi din cursa de acceleratie este mai mult decat suficient sa ajungi si la viteza maxima si sa faci orice depasire ai nevoie . Vezi ca nu ti-ai gasit persoana pe care sa o impresionezi cu cele 5500 de ture ! ![]() QUOTE(cristio_79 @ 13 Jun 2008, 23:06) Io zic sa puneti o pedala cu o cursa f lunga , de vre-o jumatate de metru ... cine stie poate ajungeti la 200 CP ! QUOTE(Boris08 @ 15 Jun 2008, 23:52) Suport,suport dar daca-l desfiletezi si ii bagi o piulita ca sa-l salti il poti folosi si ca limitator de viteza ....... Cat timp il folosesti ca limitator de viteza ar fi bine , DAR din pacate va fi si ca limitator de turatie si atunci e chiar "criminal" sfatul tau . Nu ti-as dori sa te vezi intr-o depasire periculoasa si sa-ti aduci aminte ca nu poti sa apesi mai tare pedala de acceleratie ( acel sfert care trebuie lasat liber pentru astfel de situatii ) ca ti-ai pus tu limitator ... atunci chiar cred ca ai face gaura prin podea . QUOTE(Bullix @ 16 Jun 2008, 13:01) Eu ma gandesc ca acel capacel a fost proiectat pentru montarea pe dedesubtul masinii a unei comenzi suplimentare pentru acceleratie, dat fiind faptul ca in Romania scoala de soferi s-a facut si inca se face predominant pe Dacie. In cazul in care ati incercat, acel capacel se desurubeaza de tot si dincolo de el e... gaura afara! ![]() Tin sa-ti amintesc ca nici o fabrica NU face automobile si modificari in piesele acestora pentru a fi folosite de scoli de soferi ! Vad ca ai inceput cu " eu ma gandesc " ... pai oare chiar te gandesti ? Vad ca ai mai multe variante de explicatii , deci spune-le pe toate ... cine stie , poate unele se nimeresc ! |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
"Tin sa-ti amintesc ca nici o fabrica NU face automobile si modificari in piesele acestora pentru a fi folosite de scoli de soferi ! "
Renault vand si sistemul de comanda dubla si ofera si instructiuni de montare. Asa ca taci ca iar aberezi. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Boris08 |
![]()
|
QUOTE(Bullix @ 16 Jun 2008, 13:01) Eu ma gandesc ca acel capacel a fost proiectat pentru montarea pe dedesubtul masinii a unei comenzi suplimentare pentru acceleratie, dat fiind faptul ca in Romania scoala de soferi s-a facut si inca se face predominant pe Dacie. In cazul in care ati incercat, acel capacel se desurubeaza de tot si dincolo de el e... gaura afara! ![]() ![]() Fara suparare dar inainte sa "te gandesti "tu la atatea variante nu crezi ca era mai bine daca desfiletai plasticul si "desopereai" ca de fapt acolo nu se afla o gaura ci un surub??????????? Plus de asta nu ai sa vezi nici-o masina cu dubla comanada facut pe exteriorul masinii......Toate se fac pe interior..... This post has been edited by Boris08: 16 Jun 2008, 16:48 |
--------------------
Dacia
Solenza
2005 Confort Sporit
|
|
Bullix |
![]()
|
![]() Solnitzar fidel Group: Members Posts: 655 Joined: 21 June 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(marius80_eugen @ 16 Jun 2008, 15:16) Tin sa-ti amintesc ca nici o fabrica NU face automobile si modificari in piesele acestora pentru a fi folosite de scoli de soferi ! Asa e, scoala de soferi nu mai este necesara pentru a conduce. De cand cu tot mai multe dotari de securitate, e suficient sa te sui in noua masina si sa o descoperi singur in liniste. Tocmai de aceea producatorii nu fac comenzi duble pentru masini, mai ales Renault! QUOTE(Boris08 @ 16 Jun 2008, 16:47) Fara suparare dar inainte sa "te gandesti "tu la atatea variante nu crezi ca era mai bine daca desfiletai plasticul si "desopereai" ca de fapt acolo nu se afla o gaura ci un surub??????????? Nu stiu ce este la tine sau ce ar trebui sa fie, la mine nu este niciunul. This post has been edited by Bullix: 16 Jun 2008, 21:49 |
--------------------
Dacia / Dacia
1989 / 2004 Exista doua categorii de oameni: oameni inteligenti si oameni puternici.
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
![]() ![]() ![]() Tot am inteles ... L.E. Asa mai merge ... ![]() This post has been edited by AR-18-MOS: 16 Jun 2008, 22:02 |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
TBonu |
![]()
|
![]() membru modificat Group: Members Posts: 537 Joined: 2 May 07 From: Pitesti sau Bucuresti ? ![]() |
Bullix : am citit si noi nu mai trebuie sa mai pui si tu o data.
|
--------------------
dacia
solenza
2004/custom Turism la cele mai mici preturi: [URL=http://www.sejurtravelghid.ro]SejurTravelGhid[/URL]
|
|
Boris08 |
![]()
|
Probabil vroia sa mai citeasca el
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2005 Confort Sporit
|
|
Bullix |
![]()
|
Cred ca sunt probleme ori cu serverul, ori cu net-ul meu, eu am dat doua quote-uri plus comentariile de rigoare si a aparut ce-a aparut, n-am ce face. Voi modifica atunci cand voi putea.
LE: Gata, am modificat postul. This post has been edited by Bullix: 16 Jun 2008, 21:50 |
--------------------
Dacia / Dacia
|
|
pskint25 |
![]()
|
![]() Membru de ieri pe maine Group: Members Posts: 500 Joined: 15 June 07 From: Aproape ![]() |
sub nici o forma nu cred ca ala e limitator de viteza...
mai incearca odata si s-ar ptuea sa depasesti viteza...tine de contitiile drumului, cond atmosferice si de ce nu ...de sofer.. |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala 1.4 MPi... vreau RS
- B81PSK Always ahead!
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Cel mai mult in astfel de cazuri conteaza daca bate vantul frontal sau dorsal ... Si desigur, mai conteaza si greutatea pe care o ai cu tine.
This post has been edited by AR-18-MOS: 16 Jun 2008, 22:39 |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Deci v-ati lamurit da ?
Nu de altceva , dar ii speriem pe vecinii cu frigidere , ca noi vrem sa LIMITAM viteza solnitelor ! ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
Era vreo aluzie la cazanu' meu ... ?
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
tester |
![]()
|
![]() dacia tester ;) Group: Members Posts: 747 Joined: 22 August 07 From: iasi ![]() |
pe scurt ... DA!
|
--------------------
dacia
logan
2007
- is xx xxx
|
|
Micul Printz |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 25 March 08 ![]() |
cata rautate
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 MPI 2003
- B 46 TCM
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 19:26 |