DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Meandrele concretului: RCA-ul la romani, incredibil sau adevarat?

ender_wiggin
post 3 Jan 2005, 15:58
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Ce poate pati un om care sta linistit la iesirea din parcarea de la Plazza Romania candva la inceputul lunii decembrie? Nu prea multe. Poate doar sa treaca un mucos de 19 ani la volanul unui Passat, cu carnet de 4 luni, care da traga de volan dreapta in momentul in care cel din fata lui franeaza brusc. Nu ca as avea ceva impotriva, e dreptul omului.

Numai ca rezultatul a fost ca s-a infipt in Break-ul meu nevinovat. Aripa stanga fata facuta varza, directia varza murata, usa de la sofer idem, ba chiar si usa din spate trosnita si deplasata usor din locasul ei.

Biiiiine zic eu. Sunt nevinovat, acopera asigurarile. Zice si Garcea la fel, ii da lu' ala mic amenda si mie constatarea, dau noroc cu pustiul si plec cu masina pe platforma. Dau un telefon la ARDAF: "Unde aveti agent constatator la un service?". Ma trimit undeva unde nu numai ca nu era agent constatator, da' nici macar nu mai lucrau cu ARDAF.

Ma enervez, duc fierul acasa si chem constatatorul acasa. Se uita ala pe toate partile la masina, scrie pe hartie ce si cum, se stropseste la mine ca ce mai vreau si cu capota, ca e Dacie, oricum nu pica bine, imi da o hartie cu service-urile autorizate si pleaca acasa. Logic, sa platesc eu reparatia si sa imi iau banii de la el n-am de unde.

Acum urmeaza epopeea. Sun la un service aproape de mine: "Nu mai lucram cu ARDAF ca nu ne plateste la timp". Sun la alt numar: "Suntem magazin de piese auto". Dubla 3: "Numar de telefon nealocat". Dubla 4: "Nu mai lucram cu ARDAF ca nu plateste la timp" (suna vag cunoscut, unde naiba mai auzisem asta?). Dubla 5: "Magazin de piese auto".

Gasesc intr-un final 2 service-uri: unu ca cica sa sun la 8:30 sa vorbesc cu patronul (care ma tot amana de pe 18 decembrie), si unul ca sa mai sun pa 13 Ian, ca atunci incep activitatea. Numai ca la primul mi se spune ceva foarte interesant: ARDAF are un plafon maxim de despagubire, in functie de vechimea masinii. Adica: ai o masina de 10 ani, in perfecta stare de functionare. Ti-o trosneste cineva si vine ARDAF si sune, nu ti-o repar, iti dau 500 de euro pe ea (suma estimata) ca atata face. Partea cea mai nasoala este ca poti sa ai surprize in service. Ca ARDAF da 10 mil, reparatia costa 20.000.000 si te trezesti cu o factura de 10.000.000 pe care sa o platesti tu. Logic, nu?

Si atunci ce faci? Dai telefon la ARDAF si intrebi: care e plafonul? Si, ei fiind foarte amabilii, iti spun "Nu va spunem, ca dupa aia va intindeti cu reparatiile"

Intrebarea este: Unde sa dau cu ARDAF de pamant? Era o chestie cu o agentie de supraveghere a firmelor de asigurari. Are cineva idee cine sunt acestia si unde dau de ei? Sau are macar cineva idee de un service autorizat ARDAF unde sa imi repar si eu fierul si sa nu mi se ceara sa platesc eu reparatia?

This post has been edited by ender_wiggin: 3 Jan 2005, 16:13

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
litza
post 3 Jan 2005, 16:11
Post #2

Membru autentic

From: Bavaria, DE

O data ai dat cu Ardaful de pamant cand ai postat pe forum. Bravo tie! In rest sper sa iti rezolvi cat mai repede masina. Cei care au mai mult experienta o sa te indrume. Eu din fericire nu am avut si sper sa nu am de aface cu asigurarile. Bafta!

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
sstanescu
post 3 Jan 2005, 16:18
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti

http://www.csa-isc.ro/

Imi pare rau pentru ce ti se intampla cu ARDAF-ul. Vorbeste in paralel la centrala ARDAF si la Comisie. Daca toata lumea se plange de ei, de ce mama naibii i-au mai autorizat pt. RCA 2005?!?!?!

--------------------
Dacia SupeRNova Clima - B-92-SLC
All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War
+
AIX
post 3 Jan 2005, 17:13
Post #4

quite a regular

brr, cf. statistica RCA de pe forum, aproape 13% si-au facut RCA-ul la Ardaf...

--------------------
. . .
+
asybo2002
post 3 Jan 2005, 17:20
Post #5

Membru autentic

pai da ca daca se dau premii...acum trebuie sa-l cauti pe pusti si sa-i zici ca societatea lui e de cacao si ca sa ti-o faca el!!!

--------------------
DACIA Duster 4x4, 1.5 dCi 2010 Laureate - B
"Merge si asa" ... Drama sau inventivitate !?
+
klaus
post 3 Jan 2005, 17:27
Post #6

步步

Group: Moderatori

1. Deocamdata eu nu vad nici un conflict intre tine si Ardaf. Nu ai facut reparatia, nu au avut ce sa-ti plateasca... Te duci la service, o repari si dupa ce o repari si ei nu vor sa deconteze apare conflictul...
2. Plafonul maxim este cel prevazut in lege (500 mil. parca, dar in legea pentru 2004!! nu in cea pentru 2005) dar nu mai mult decat valoarea masinii...
Si spune-le la agaricii aia de la ardaf ca voi sunteti in relatii contractuale, si ca sa-ti bage repede valoarea maxima a despagubirilor ca altfel este abuz la executarea contractului si le faci o reclamatie care o sa-i coste o amenda mai mare decat despagubirea ta...
Dupa ce va exista neonorarea obligatiilor (doamne ajuta sa nu!), te vei putea adresa Comisiei de supraveghere a asigurarilor (link-ul dat mai sus de sstanescu) si ANPC (www.anpc.ro), eu recomand plangerile sa fie prezentate DOAR IN SCRIS, sa se ia nr. de inregistrare.

Dar cel mai sanatos lucru intr-o astfel de conjunctura, este totusi CASCO. Dupa care ii lasi pe aia de la societatea de CASCO sa se certe cu societatea de RCA... De principiu...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
bogdan_o
post 4 Jan 2005, 00:00
Post #7

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

Problema este urmatoarea. Padure fara uscaturi nu exista, piata soc de asigurare nefacand excetie. Eu am boala pe Unita. Nu mi-am facut RCA la ei si nici nu voi face vreodata. Dar, gandirea majoritatii este urmatoarea: imi fac RCA la cine da reduceri mai mari sau premii mai bune, ca si-asa daca il lovesc pe unul, RCA nu repara masina mea ci pe a aluia, deci pe mine nu ma intereseaza, nu e problema mea, treaba aluia cum se descurca. Foarte bine. Dar nimeni nu se gandeste ca poate fi in situatia celui care este lovit si daca ala care l-a lovit a gandit tot asa (si a facut RCA la o societate de toata jena) atunci el este in dezavantaj.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
DomnulK
post 4 Jan 2005, 02:37
Post #8

ex kAndrei

QUOTE(ender_wiggin @ 3 Jan 2005, 16:58)
*

Dupa ce iti faci reparatia =>
www.ANPC.ro cu incredere. eu am facut 2 sesizari la adresa uni service si am primit raspunsul prompt.S-au luat pana si de furnizorul de piese de schimb. Apeleaza cu incredere. Bafta!

This post has been edited by kAndrei: 4 Jan 2005, 02:42

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6 MPI 2004
Asfalt Uscat!
+
Marty
post 4 Jan 2005, 09:05
Post #9

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

ender, din pacate trebuie sa-ti urez bun venit in rindul pagubitilor ARDAF! Am avut aceeasi problema ca si tine. Un prieten mi-a lovit masina in Octombrie, am reparat masina pe banii mei (ARDAF a refuzat sa-mi dea banii ca sa o repar in regie proprie) si cind am venit cu devizul m-au tinut pina pe 24 Decembrie cind mi-au dat cu un milion mai putin decit trebuia. Intrucit pe 2 Ianuarie trebuia sa plec la contract, m-am rezumat doar la o saritura la gitul sefului sucursalei de pe Cheiul DImbovitei.
Nu vreau sa-ti povestesc ce batai de cap am avut cu ei, a trebuit sa vin cu ala care m-a lovit si sa reconstituim accidentul in fata lui, a trebuit sa vin cu declaratie de la politie cum ca nici eu si nici amicul meu nu eram bauti, sa vin cu el iarasi ca sa dea nu-stiu-ce declaratie, sa declar pe proprie raspundere ca n-am falsificat facturile de piese si reparatii. Toate astea in zile diferite!
ARDAF e cea mai de rahat asigurare din punct de vedere al despagubirilor RCA!!!!

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
Slider
post 4 Jan 2005, 09:29
Post #10

Membru autentic

From: Cernavoda

Mai fratilor chestia cu despagubirea partiala de catre firma de asigurari am patit-o si eu la ASIROM. Cicatelea asa-i legea...
Acum vreo 2 ani (s-o fi schimbat legea de atunci?) a intrat un talimb in mine si mi-a facut varza spatele...
Am mers la ASIROM - inspectorul s-a purtat foarte bine cu mine - iar dupa constatarea pagubelor mi-a spus ca s-ar putea sa trebuiasca sa mai puna bani din buzunar cel care "m-a agresat".
- De ce? zic eu...ca omul are RCA
- Pentru ca masina dumneavoastra este din '85 si conform legii se aplica nu stiu ce coeficient....si iaca cel care v-a lovit o sa trebuiasca sa vina cu bani din buzunar.
Precizez ca reparatia nu depasea plafonul maxim de despagubire...
Deci cu cit masina lovita este mai veche cu atit valoarea despagubirii acordata de asigurator este mai mica.

--------------------
LOGAN Ambiance - CT-xx-xxx
+
Marty
post 4 Jan 2005, 09:45
Post #11

Slider, toata treaba se intimpla in anul 2000, masina fiind din 1991. Am avut de schimbat un stop, un far, de indreptat hayon-ul si traversa dintre hayon si bara. Tinind cont de faptul ca bara era zgariata si avea un ornament rupt, am zis EU ca sa n-o schimbe pentru ca n-are sens. Toata reparatia a costat 12 milioane, bara singura costind 15 milioane (700 USD) "la negru" (mai adaugi si vopseaua perlata, materialele si manopera). Oricum, reparatia a iesit sub ceea ce zicea Schwake (catalogul dupa care se iau ei la evaluari).

--------------------
+
JohnyBe
post 4 Jan 2005, 11:31
Post #12

Membru autentic

From: Brasov

Welcome in randul pagubitilor ARDAF. Eu am o paguba de 100EUR, nevinovat fiind in accidentul cu pricina. Lovit in spate (in timp ce stationam la un semafor) de un tampit cu un camion.
Daca nu vindeam masina ma luptam cu ei dar asa am lasat-o balta. Mi-e sila ca sant tigani si mincinosi.

--------------------
SLZ Clima LGN Laureate 1.4 - BV 09 UDY
+
dil
post 4 Jan 2005, 13:03
Post #13

Membru verde

From: Corbeanca, Ilfov

Daca ARDAF este cea mai proasta care este cea mai buna?

--------------------
- - - - -
Renault Captur 0.9 TCe XMOD (2015)
ex Daewoo Matiz 2004 (2012-2015)
ex Renault Clio Symbol 1.5dci 80CP 2006 Fidji (2006-2011)
+
Marty
post 4 Jan 2005, 13:09
Post #14

QUOTE(dil @ 4 Jan 2005, 13:03)
*

DA! 04.gif

--------------------
+
bomicabomic
post 4 Jan 2005, 13:15
Post #15

Ex-membru DaciaClub

Dil, nu cred ca este cea mai buna sau cea mai proasta ci serioase si neserioase.
Serioase : Omniasig, Allianz, Interamerican
Neserioase : Ardaf, Astra si cele care dau bonuri de masa, geluri de dus si alte produse naturiste.

--------------------
x x - x
+
ender_wiggin
post 4 Jan 2005, 13:20
Post #16

Membru incepator

Update:

Dupa ceva targuiala am reusit sa ii conving pe unii de la un service sa o bage luni. Urmeaza circul cu plafonul si cu decontarea de la ARDAF catre service.

E cea mai buna la ce?

--------------------
+
dil
post 4 Jan 2005, 13:26
Post #17

Membru verde

From: Corbeanca, Ilfov

QUOTE(bomicabomic @ 4 Jan 2005, 13:15)
Dil, nu cred ca este cea mai buna sau cea mai proasta ci serioase si neserioase.

La acest aspect ma refeream si eu. Probabil ca nu m-am exprimat prea bine.
Multumesc pentru raspuns! smile.gif

--------------------
- - - - -
Renault Captur 0.9 TCe XMOD (2015)
ex Daewoo Matiz 2004 (2012-2015)
ex Renault Clio Symbol 1.5dci 80CP 2006 Fidji (2006-2011)
+
ender_wiggin
post 22 Mar 2005, 18:09
Post #18

Membru incepator

Noutati neplacute. Au trecut 3 luni si ceva si eu tot nu am masina functionala.

Tocmai am venit de la service, unde am avut o problema de zile mari. Am pus masina pe stand sa fac ITP-ul si am constatat ca in momentul impactului, fiind proptit in bordura, am suferit defectiuni si la directia dreapta. Roata sta putin sui spre interior, janta este deformata vizibil si are joc usor la directie si pivot superior.

L-am chemat pe constatatorul de la Ardaf sa constate daunele si domnul nu a vrut sa auda de nimic (seful de la service sustine ca le-a spus de 4 ori de treaba asta). Ca pe el nu il priveste, ca putea sa fie masina asa inainte de accident. S-a suit in masina fara sa mai stea la discutii.

Maine ma prezint la Sucursala Bucuresti cu reclamatie scrisa si fac reclamatie si la Comisia de supraveghere a asigurarilor.

In curand se implinesc patru luni de la accident si eu nu am masina functionala. Epopeea continua.

--------------------
+
RIon
post 22 Mar 2005, 21:39
Post #19

pasionat

From: CJ

ARDAF dadaadaa, sporeste incredereaaaaaa

--------------------
Skoda Octavia 2 2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP - de CJ
www.raresion.ro
+
cosmin_m
post 23 Mar 2005, 17:21
Post #20

Membru autentic

Porcii is acoperiti de legea asigurarilor. Ei te despagubesc cu plafon maxim valoarea masinii calculata de ei !!! Restul banilor trebuie sa-i recuperezi de la cel care te-a lovit. Eu unul i-as fi dat un telefon in locul tau pana acum.
Am trecut si eu cu de acum mortul Grup AS prin asa ceva , de la care mi-am luat teapa de vro 300 euro. De atunci imi fac RCA-ul la Alliantz.

This post has been edited by cosmin_m: 23 Mar 2005, 17:23

--------------------
Lada / Logan 1200 / 1.6 8v ABS - B-NN-MMM
+
andreic
post 23 Mar 2005, 18:45
Post #21

Membru autentic

QUOTE(Marty @ 4 Jan 2005, 10:05)
ender, din pacate trebuie sa-ti urez bun venit in rindul pagubitilor ARDAF! Am avut aceeasi problema ca si tine.
ARDAF e cea mai de rahat asigurare din punct de vedere al despagubirilor RCA!!!!
*

Total, total de acord cu tine. Am avut si eu aceeasi problema cu ARDAF, dupa un accident al sotiei, reparatia a costat aproape 7 mil lei si ei nu au vrut sa deconteze decat 5,7 mil lei.
Au pretextat, unul din exemple este, ca nu platesc decat 1/2 din valoarea ornamentului lateral de Dacie desi nu se vand decat seturi intregi. Una peste alta sunt magari de mor
si nu merita sa existe pe piata asigurarilor.

--------------------
Dacia Logan Ambition 1.6 mpi - B-xx-yyy
+
JohnyBe
post 24 Mar 2005, 10:01
Post #22

Membru autentic

Cu ASIROM cum sta treaba? Stie cineva ceva?

--------------------
+
GABY IS BACK !
post 24 Mar 2005, 15:40
Post #23

Membru autentic

From: bucuresti - 4

QUOTE(JohnyBe @ 24 Mar 2005, 10:01)
Cu ASIROM cum sta treaba? Stie cineva ceva?
*

Pana acum nu am avut probleme cu Asirom ( nici cu masina personala, nici cu cele de firma. nici cu casco, nici cu RCA ).
Singura plata incompleta a fost acum 3 ani, pentru o reparatie pe un RCA: nu au despagubit valoarea placiii de inmatriculare fata, care a trebuit inlocuita ( pe bune, adica trecuta in constatare si de politie si de asigurator ). Dar chitanta de la Udriste pt placa respectiva nu prea aducea cu o chitanta fiscala si nici nu avea stampila pe ea, deci s-ar putea ca acesta sa fie motivul ( nu diminuarea despagubirii cu orice pret ).

P.S. ( Fara nici o legatura cu nivelul calitativ si corectitudinea serviciilor societatii ARDAF )
Societatile de asigurari NU sunt societati de binefacere.
Nu este normal sa fim pacaliti, sau sa nu-si respecte obligatiile contractuale, dar nu trebuie nici sa-i judecam gresit, atunci cand actioneaza pentru prevenirea unor eventuale fraude, sau atunci cand, prin respectarea unui contract, semnat si de noi, "nu iesim in castig".

This post has been edited by GABY IS BACK !: 24 Mar 2005, 15:41

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 2003
CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-I FACE!
NICI MACAR IN TRAFIC!
+
JohnyBe
post 24 Mar 2005, 16:44
Post #24

Membru autentic

N-a zis nimeni ca sant societati de binefacere, dar a fost bine cand am platit meleonu' pe asigurare. Iar cand a venit vorba de platit daune (RCA de la altu') s-au facut ca ploua.
Eram lovit cu "acte in regula" dar din cauza unui proces verbal intocmit cu o mica greseala si care putea fi contestat, mi-au zis ei dupa ce perioada in care putea fi contestat a expirat, nu mi-au platit daunele.

Acuma am CASCO (la noua masina) la ASIROM pentru ca acolo mi-a recomandat banca unde am facut creditul sa fac asigurare si sincer sa fiu mi-a convenit pentru ca am beneficiat de reducere pentru ca am apelat la ei la recomandarea bancii.

--------------------
+
GABY IS BACK !
post 24 Mar 2005, 17:58
Post #25

Membru autentic

QUOTE(JohnyBe @ 24 Mar 2005, 16:44)
Eram lovit cu "acte in regula" dar din cauza unui proces verbal intocmit cu o mica greseala si care putea fi contestat...
*

Acea "mica greseala" deja anuleaza sintagma "acte in regula" blush.gif
Nu spun ca a fost gresala ta, dar...

Iar la faza cu "a fost bine cand am platit meleonu' pe asigurare"...
Sa fim seriosi.... daca nu era obligatorie, cati dintre noi o faceam...? Din respect pentru ceilalti...? blink.gif

This post has been edited by GABY IS BACK !: 24 Mar 2005, 18:04

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 2003
NICI MACAR IN TRAFIC!
+
asybo2002
post 24 Mar 2005, 19:30
Post #26

Membru autentic

nu vreau sa pornesc o polemica..eu din asta traiesc sunt inspector de daune...dar fratilor inainte de a face porci (vad ca nu s-a sesizat nici un moderator) pe cei care se ocupa cu aceasta lume a daunelor trebuie sa puneti mana sa cititi si sa va documentati...sigur ca modul de lucru, dotarile, sediile si nivelul de pregatire al oamenilor cu care intrati in contact in caz de dauna difera de la societate la societate (si aici trebuie sa va orientati) dar asta nu insemna ca va fura cineva...nu poate, exista CSA si mai ales exista LEGE. Daca vi s-a dat doar 1/2 din un ornament e pt ca doar ala a fost lovit, cum sa ti-l dea pe celalalt in baza a ce si ce sa faca sa te cheme sa ti-l smulga pe ala vechi ca sa pui tu tot setul nou? Se plateste doar ce e lovit si e din accident! Daca se plateste un plafon maxim de despagubire e pt ca asa e legea(care nu e facuta de asiguratori), daca exista probleme in actele de la Politie care e vina Asigurarilor???Adica Garcea scrie prostii si eu sa ma fac ca nu le vad si sa platesc tot doar ca asa vrea omul? Dar de ce nu casca omul ochii la Politie cand ii da actul cu prostii scrise in el???De ce nu casca omul ochii cand nu ii trece Garcea toate alea prin Procesul Verbal sau ii scrie numele gresit sau numarul de inmatriculare?Aud? Suntem o natiune de infecti si o afirm cu toata taria...facem numai talente si nu suntem in stare de nimic...si mai avem o calitate: ne place sa dam cu reclamatia, bineinteles in care mintim cat putem mai mult(ca ni s-a vorbit urat, ca am fost injurati etc ) asa ca sa ii aratam noi lu' ala care nu ne deschide dosarul ca avem o "mica"neregula, ca suntem cineva si avem relatii, dar al dracu daca am face gat la Garcea acolo toti suntem cuminti...Concluzia e ca suntem cine suntem si suntem unde suntem pentru ca asta ne reprezinta si degeaba vrem altceva ca nu se poate... astia suntem, mintim sa ne fie mai bine, uzam de toate relatiile posibile, suntem lenesi si nu ne place sa recunoastem cand gresim si mai ales nu mai avem nici o valoare morala...scuze daca am suparat pe cineva...dar daca ajuta ma consider parte a acestei multimi...

This post has been edited by asybo2002: 24 Mar 2005, 19:33

--------------------
DACIA Duster 4x4, 1.5 dCi 2010 Laureate - B
"Merge si asa" ... Drama sau inventivitate !?
+
GABY IS BACK !
post 31 Mar 2005, 15:08
Post #27

Membru autentic

Ce-mi place mie "linistea" care se asterne dupa o replica bine data...

Perfect exprimat, "Asybo2002" up.gif

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 2003
NICI MACAR IN TRAFIC!
+
steph
post 31 Mar 2005, 17:52
Post #28

Membru autentic

acum am o nelamurire?? a ramas tot sistemu asta? adica platesti tu reparatia si iti dau ei banii alta data? eu la asirom pe casco am reparat masian de 2 ori ... au schimbat elemente pe care eu sincer nu le-as fi schimbat deci toata lauda... au fost super promti in 3 zile era masina gata ... sau poate am avut eu noroc. plus ca serviceu` are tot interesu sa lucreze frumos pt. ca daca proprietarului nu ii place ce a iesit nu semneaza si ei nu primesc banii. departe ideea de a platii tu. plus ca SEFUL DE TURA nu a vrut sa ia spaga. ne-a rugat sa le dam doar celor ce au lucrat la masina DACA SUNTEM MULTUMITI DE REZULTAT.

exista vreo despagubire intre ... daunele facute pe casco si cele de pe rca.? se poarta altfel cu clientii de casco si cu cei de rca/

--------------------
Toyota Yaris TS - Bucuresti
+
GABY IS BACK !
post 31 Mar 2005, 18:10
Post #29

Membru autentic

QUOTE(steph @ 31 Mar 2005, 18:52)

exista vreo despagubire intre ... daunele facute pe casco si cele de pe rca.? se poarta altfel cu clientii de casco si cu cei de rca/
*

Cred ca ai vrut sa intrebi daca exista vreo deosebire ....

Si aici, in mod sigur, vor exista pareri diferite.

Eu zic ca nu. Bazat pe experientele mele.
Nici nu trebuie sa fie deosebiri ! ( in mod normal ! ).

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 2003
NICI MACAR IN TRAFIC!
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 00:01
Forum Renault